Verdrietig nieuws

Helaas heb ik heel verdrietig nieuws vandaag: Zazou’s kittens hebben het niet gehaald.
De afgelopen twee weken waren we al heel erg bezorgd om Zazou & haar toekomstige kittens. Ze was veel te vroeg haar slijmprop verloren (deze sluit de baarmoeder normaal af tot vlak voor de geboorte) en had wisselend steeds uitvloeiing en dat is meestal een heel slecht teken. 24 uur per dag hebben we haar in de gaten gehouden, gelukkig slaapt ze met haar dikke buik altijd in mijn knieholtes zodat ik haar nooit uit het oog verlies. Zazou zelf is gelukkig de hele periode extreem vrolijk geweest, heeft heerlijk buiten gespeeld, als een koningin op schoot geslapen en gegeten als een bootwerker. 
Al snel was duidelijk dat er nog maar één levende kitten aanwezig was en dit kitten wilden we natuurlijk alle kansen geven. Helaas is ook dit laatste kleine zilveren katertje vandaag overleden. Met Zazou gaat het naar omstandigheden heel goed. Ze heeft gelukkig Flux die de afgelopen dagen heel lief heeft meegeholpen om de werpplek (onderin mijn inloopkast) mee om te graven en alle dekentjes goed te leggen. Nu Zazou geen kittens heeft, is surrogaat-kitten Flux nog nooit zo schoon gewassen geweest en liggen ze heel lief als een balletje te slapen. De foto is van net, Zazou ligt tegen een warme pittenzak aan en Flux komt haar even lief wassen.
Zazou krijgt speciale medicijnen om de melkgift te stoppen en zal als het goed is over een paar dagen weer helemaal de oude zijn, hoewel ze waarschijnlijk echt wel door heeft dat er geen kittens zijn. 
 
Ik snap dat dit een hele grote teleurstelling is voor de mensen op mijn wachtlijst die natuurlijk graag een nieuw huisgenootje willen verwelkomen en sinds de echo-beelden met smart hebben zitten wachten. Ook voor mij is het even slikken, alles is helemaal in orde gemaakt voor een nestje schattige stipjes-pluizenbollen en ik had niets liever gewild dan daar de komende periode heel veel mee knuffelen. Helaas is het even net iets anders gelopen en voor mij is het belangrijkste dat Zazou helemaal in orde is.
Ik verwacht nog steeds in de komende maanden een nestje van Flux en tenzij je specifiek een mailtje stuurt blijft je hiervoor op de wachtlijst staan. Als er geen interesse meer is, is dit natuurlijk geen enkel probleem, het is een vrijblijvende wachtlijst & stuur dan even een mailtje.