Uitslag van de HCM echo

Vandaag ben ik met Zazou naar Veterinaire Specialisten Oisterwijk geweest voor haar HCM (hypertrofische cardiomyopathie) hartecho. En natuurlijk om even rond te kijken bij de dierenartsenpraktijk waar ik zelf het meeste naar doorverwijs!
Zazou vond het allemaal een wat minder goed idee, die nare nattigheid in je vacht voor de echokop is maar raar. En terwijl ze lekker mocht blijven staan, wilde ze absoluut niet stilstaan. (en de houdgreep werkt helaas niet bij die fliebelwiebel) Dus oplossing: in totaal een halve bus cosma gedroogde kip erin. Zazou kan gerust 5 minuten dooreten en stilstaan, geen probleem. Ze is wel heel rustig, ik denk dat ze stiekem een beetje misselijk is nu!
De uitslag: het hart ziet er prima uit, alle waardes zijn goed en geen aanwijzingen voor evt. vergroting van het hart. Ik heb de testuitslag hier liggen dus als iemand verder geïnteresseerd is kun je altijd een kopie inzien.
HCM is sowieso een ziekte die bij de Mau niet bekend is, maar ik wilde in dit geval toch het zekere voor het onzekere nemen, HCM is zo’n gruwelijk nare ziekte! Dan wil je liever van te voren weten of het echt niet in je lijnen zit, in plaats van er na een paar jaar achter te komen dat de Egyptische Mau toch HCM kan hebben!
Op de foto is Zazou alvast aan het oefenen voor het volgende nestje, maar het gaat nog niet helemaal zoals het hoort haha!IMG-20150512-WA0012