TICA show Swanley (UK)

Vrijdagochtend was het dan eindelijk zo ver: de reis naar Engeland kon beginnen!
De dagen daarvoor alles al ingepakt: anderhalve tas kattenspullen, een halve rugzak met spullen voor mezelf want met 4 mensen en 6 katten is zelfs in een grote volvo best krap. Om zes uur zijn we vertrokken naar Zelzate, waar we met een groepje van 4 hadden afgesproken. Naast dat de ferry met z’n 4-en een stuk goedkoper is, zag ik het ook zeker niet zitten om links te rijden in Engeland.
Rond 10 uur kwamen we aan in Calais en daar was het even wachten op de ferry.

2015-03-06 10.03.54

Het was prachtig weer en de overtocht was gelukkig helemaal niet vervelend. We waren mooi op tijd in Swanley voor de show. In totaal waren er 20 keuringen in 3 dagen (vrijdag tot zondag) met juryleden uit o.a. Frankrijk, Engeland en Amerika. De competitie was wel flink want veel mensen waren bezig om punten te verzamelen voor de wereld-ranglijst dus er deden veel kampioenen (Supreme Grand Champion) mee. Toch hebben we twee finales gehaald, 1x 9e van de 26 katten en 1x 9e van de 63 (!!!) katten. Allebei bij juryleden uit de VS. (Zazou komt zelf ook uit Amerikaanse lijnen)
2015-03-08 12.34.06
Dat betekent dat we nu naast traditioneel ‘Internationaal Groot Kampioen’ nu ook de TICA titel ‘Double Grand Champion’ hebben verdiend! Daarnaast staan we in de ranglijsten op dit moment 4e van de wereld en 2e van onze regio (West-Europa + Rusland)
’s Avonds waren we natuurlijk pas héél laat terug (half twee) maar het was een erg leuke, erg gezellige show.