TICA show Colfontaine

Afgelopen zaterdagochtend was het vroeg opstaan: om 05:00 zijn we vertrokken richting de Franse grens voor één van de grote TICA-shows met de titel ‘Belgium on Safari.’ Zowel Zazou als Toeter mochten gezellig mee. Gelukkig vinden ze autorijden helemaal niet erg. Ze hebben dan ook een hele grote stoffen bench in de auto met een lekker slaapkleedje en een eigen kattenbak. Met daarbij nog tassen en dozen vol met spulletjes die we misschien wel nodig kunnen hebben, want we blijven een nachtje slapen in een hotel.
Na helemaal om Antwerpen heen te rijden (wegwerkzaamheden) waren we nog ruim op tijd in Colfontaine (bij Mons) om door de veterinaire keuring heen te komen. Daarna de sturdi opgezet (een soort show-kooi) en ingericht met kleedjes, kattenbak, dekentjes en een hangmat. En natuurlijk wat foto’s van Zazou & de kittens voor de bezoekers.
De katten worden in vijf verschillende ringen gekeurd door vijf verschillende keurmeesters uit de hele wereld (dit keer UK, USA, CAN, A & F). Zazou was helaas weer de enige Egyptische Mau dus geen competitie binnen het ras. Per ring krijg je punten voor Best of Color en Best of Division (2x 25 punten), daarna Best of Breed (als er meerdere katten van een ras zijn) en dan kun je geselecteerd worden voor de finale.

2014-09-06 16.35.05                                                    Zazou op de keurtafel bij Jean Marc Lagarde
Zazou heeft twee keer in de finale gestaan, en dat terwijl er 40 katten meededen in haar klasse! Ze is 1x 5e geworden en 1x 7e! Omdat er zo veel katten meedoen levert dit gelijk heel veel punten op.
Daarnaast was er ook nog een traditionele keuring waarin de katten een certificate d’aptitude au championat kunnen verdienen om zo traditioneel kampioen te worden.
De show duurde hierdoor wel erg lang, tot ongeveer 20:00, waarna we nog op zoek moesten naar het hotel. Gelukkig vonden de katten het een prima hotel en hebben ze na grondig onderzoek heerlijk bij ons op bed geslapen. Om de volgende dag weer fris aan de volgende show te starten. En het leuke is, je kan Zazou geen groter plezier doen dan op show gaan. Het enige dat ze niet leuk vindt is terug de sturdi in. Ze wil het liefst de hele dag door iedereen bewonderd worden en is zelfs nog knuffeliger dan normaal thuis. Heerlijk, zo’n kat!
10686511_10203983221554190_993640420_o

De sturdi met alle lintjes en certificaten (Toeter ligt in de sturdi lekker te maffen)

Maar goed, om een lang verhaal kort te maken hebben zowel Zazou als Toeter hun 2e en 3e kampioenscertificaat gehaald en zijn ze nu Traditioneel Kampioen én Zazou is nu ook TICA Champion.

Dagon/Doerak is ondertussen ook bij zijn nieuwe baasjes, die natuurlijk heel blij waren met het kleine monstertje 🙂 Ik hoor regelmatig wat van alle kittens (hiervoor dank! dit is erg fijn) en het gaat echt super goed met ze. We zullen ze heel erg missen, maar aan de andere kant is het fijn dat ze allemaal zo’n prachtig huisje hebben en dat hun nieuwe baasjes zo van ze kunnen genieten.

28 september ben ik met Zazou & Toeter (of Mojo, zijn shownaam haha) bij de Neocatshow ‘Katten Kijken’ in Nijmegen. We doen dan mee in de Kampioensklasse. Als één van de kitteneigenaren nog een kitten wil inschrijven moet je het maar even laten weten, dan kan ik je helpen. De Neocatshow is de op één na grootste kattenshow (de Neocat wereldshow begin volgend jaar is de grootste) en ze hebben enorm veel leuke kattenspulletjes, dus ook komen kijken is erg leuk. Misschien zie ik jullie daar!