TICA show Asperen 24 en 25 juli 2021

Trots op Dots!
Dit weekend was er voor het allereerst weer een #TICA show in Nederland van Cats and Tulips . Zoals altijd super goed georganiseerd en natuurlijk met 1,5 meter afstand รฉn de hele dag een mondkapje op (alleen tijdens de finales mochten de keurmeesters ze even af).
Het was deze keer een alternative format show, met zowel in de ochtend als in de middag in totaal 10 keuringen op zaterdag. Spannend, want Dots is nog nooit op een gewone show geweest door de pandemie en dus al helemaal niet op een TICA show.
De ochtend begon redelijk vroeg. De laatste dingetjes inpakken en op naar Asperen. Ik zet de auto altijd in de garage, zodat ik met de kat op mijn arm de auto in kan wandelen en daar gaan ze in een grote reisbench met een hangmatje en een kattenbak. Helaas had Flux gezien dat ik HAAR kitten meenam. Er is dus de hele dag naar de garagedeur gemauwd, en de hele collectie met ”stuffed toys” (Dino, Stinkie Toy, oranje muis, stippeltjesballetje) zijn als offer naar de garagedeur gebracht via het kattenluikje naar buiten. Gelukkig hebben alle offers goed geholpen, want Dots is weer terug gekomen.
De eerste dag waren er 10 ringen, dus 10 keuringen. 6 specialty ringen = alleen de kortharen, en 4 allbreed ringen = alle volwassen kortharen en langharen. Daarnaast was een ”solo ring” = oefenring voor een nieuwe keurmeester รฉn nog de finales. In totaal is Dots daardoor 19! keer (7 finales en 1 finale van de keurmeester in training) in de ring geweest. Ze deed het super goed, en complimenten voor alle keurmeesters die altijd zo kalm, lief en rustig met de katten omgaan.
Keuring door keurmeester Charles Spijker:
 
 
๐—œ๐—ฟ๐—ถ๐—ฑ๐—ถ๐˜‚๐—บ ๐—–๐—ผ๐—ป๐—ป๐—ฒ๐—ฐ๐˜ ๐˜๐—ต๐—ฒ ๐——๐—ผ๐˜๐˜€ finales zaterdag:
Allbreed: 10e, 9e en 3e
Specialty: 1e, 2x 2e en 3e
 
In de avond hebben Dots en Fable nog vol bewondering samen buiten naar de barbecue bij de buren zitten kijken/ruiken en naar de muziek van het feestje bij de andere buren geluisterd.
Dag twee begon wat minder strak. Gelukkig was ik vroeg genoeg wakker om te zien dat mijn telefoon leeg was aangezien de oplader er niet goed in zat. (en gelukkig bestaan er tegenwoordig powerbanks) Vervolgens kwam ik beneden om Dots met vier poten in de vijver aan te treffen….met een rood krasje op haar voorhoofd. Niets aan de hand, geen idee wat ze gedaan heeft, waarschijnlijk had ze teveel energie over van de dag daarvoor binnen zitten…maar het was niet echt nodig geweest ๐Ÿ˜†
Gelukkig is er daarna niets meer mis gegaan en trok de kras in de loop van de dag weg zodat je er nu eigenlijk niets meer van ziet. Is vast snel genezen!
Zondag waren er maar vijf keuringen dus de dag was vlot voorbij.
 
๐—œ๐—ฟ๐—ถ๐—ฑ๐—ถ๐˜‚๐—บ ๐—–๐—ผ๐—ป๐—ป๐—ฒ๐—ฐ๐˜ ๐˜๐—ต๐—ฒ ๐——๐—ผ๐˜๐˜€ finales zondag:
Allbreed 2e en 9e
Specialty 2e
 
Als ik goed geteld heb hebben we 15 x best of colour en 15x best of division = 750 punten gescoord + 1591 finale punten. Met de isolates area regels die door corona gelden zou dat kunnen betekenen dat Dots nu
๐Ÿ†๐๐ฎ๐š๐๐ซ๐ฎ๐ฉ๐ฅ๐ž ๐†๐ซ๐š๐ง๐ ๐‚๐ก๐š๐ฆ๐ฉ๐ข๐จ๐ง ๐ˆ๐ซ๐ข๐๐ข๐ฎ๐ฆ ๐‚๐จ๐ง๐ง๐ž๐œ๐ญ ๐ญ๐ก๐ž ๐ƒ๐จ๐ญ๐ฌ๐Ÿ† mag heten ๐Ÿคฉ๐Ÿคฉ
Ik hoop dat ik goed geteld heb, we zullen het binnenkort zien in de brievenbus!