TICA show Asperen 2022

Zaterdagochtend rond half acht was de auto goed volgeladen, ik denk niet dat er nog iets bij had gepast😄
 
Mijn moeder en ik gingen samen naar een kattenshow met maar liefst drie katten!
Achter in de auto zaten Flux, en de katten van mijn zusje Rozemarijn Onyx (de kleinzoon van Flux) & Loa. Gelukkig was mijn moeder mee om te helpen, want alle drie de katten zaten in een andere klasse (resp. volwassen, kitten & castraat) en op zaterdag waren er in totaal 10 ringen per kat plus nog eventuele finales 🤯
 
De Cats and Tulips TICA show was wederom in Asperen, ditmaal wel in een kleinere zaal. Ondanks de vele keuringen was de show weer super goed georganiseerd en verliep het keuren volgens een strak schema.
Ook zondag waren we weer van de partij, deze keer met hulp van Alphons omdat drie katten showen alleen echt een beetje teveel was. De lintjes:
 
Iridium Soul Flux heeft het super goed gedaan in de volwassen klasse en meerdere keren de Best of Breed gewonnen, maar helaas was dit niet genoeg om een finaleplaats te bemachtigen. Vol geduld heeft ze zich elke ring laten keuren, de keurmeesters kopjes gegeven en ik ben blij dat ze zo super lief en gezellig was. En ze heeft van Alphons een hele kudde aan kattenkruid speeltjes gekregen, waar ze heerlijk op heeft liggen slapen (zie filmpje)
 
 
Iridium Mooncake a.k.a. Onyx a.k.a. Alleshapper heeft vier finaleplaatsen weten te verdienen. Onyx nam zijn koosnaam echter iets te serieus en heeft ook geprobeerd een aantal keurmeesters te happen. Gek genoeg wordt dat niet zo gewaardeerd op een kattenshow 😆 je schijnt ze te moeten voeren zodat ze géén keurmeesters opeten. Gelukkig vond hij buiten wandelen aan een tuigje en in zijn hokje spelen met balletjes wel heel erg leuk.
Havvanurs Voodoo Doll a.k.a. Loa heeft alle vijftien finales (!!!) gehaald en allemaal vierde plaatsen of hoger (!!!) en in totaal 3 Best Cats. Als het goed is, is Loa hiermee Supreme Grand Champion geworden dit weekend! Loa heeft wel deze show uitgevonden dat je ook bovenop de paal bij de keurtafel kan klimmen en dat ze je daar dan heel moeilijk van af kunnen halen. 😇

Bij thuiskomst mochten onze logees Onyx & Loa nog heerlijk in de tuin spelen. Ook Dots en Fable hadden deze week een fotoshoot: