TICA show Asperen 2014 super goed gegaan!

Dit weekend weekend was het weer ‘showtime’ voor Zazou. Ze is in prachtige conditie op dit moment, begint al echt wintervacht te krijgen en de spots worden al een stuk donkerder. Maar het was wel een lastige show, want er deden 200(!!) katten mee. Dat is voor een TICA show echt een absoluut record, dus we hadden stevige competitie!
Toch hebben we het heel goed gedaan: we zijn 8e geworden van de 67 katten in de ring van Dhr. Mays uit de USA en nog een keer 8e van de 57 katten. Wat heerlijk was: Dhr. Mays vond Zazou de allermooiste Egyptische Mau die hij ooit gezien had en kwam zelfs nog even naar me toe om dit te vertellen. En dat voor een jurylid helemaal uit Amerika, echt heel leuk! Er kwam ook nog even een TICA keurmeester kijken die in de leer is omdat Egyptische Mau een niet veel voorkomend ras is natuurlijk.
In het onderstaande filmpje zie je Zazou bij de allerlaatste keuring/finale van zondagavond:

2014-11-16 15.26.10

Mijn lintje!

We zaten tegenover de kattenhengel winkel dus Zazou moest bij elke demonstratie van de veren even goed meekijken. Hoewel we het hele huis natuurlijk al hebben vol liggen met veren, heb ik er dus nog maar eentje bijgekocht haha. In de stok zitten rollende bolletjes, dus bij thuiskomst is dit nu Toeters favoriete stok want die is toch altijd al meer geïnteresseerd in het vangen van de trage stok itt die veel te snel bewegende veer aan het uiteinde hahaha.

Nu hebben we nog maar 2 finales nodig voor onze Grand Champion titel. Daarna kunnen we eventueel met nog maar één extra finale nog gaan voor de Double Grand Champion titel want we hebben al voldoende punten.
De volgende show zal in Halle, België zijn. Dit is een TICA én traditionele show, dus best een druk weekend. Omdat het een gecombineerde show is kunnen we, als alles heel heel goed gaat, in twee dagen Grand Champion én traditioneel Internationaal Kampioen worden. Klinkt goed toch!

2014-11-15 10.55.32

Op tafel bij Dhr Mays