Shows

Zie voor de meest recente shows het nieuwsoverzicht, ondertussen hebben we al weer véél meer shows gedaan.

1. Neocat Wereldshow Houten 2014
Zazou heeft op 11 maanden leeftijd tijdens de Neocat Wereldshow Houten haar eerste Certificat d’Aptitude au Championat (C.A.C.) gehaald! De eerste keer vond ze de show wel wat eng, maar deze keer heeft ze juist genoten van alle aandacht van de bezoekers :)

Toeter was natuurlijk ook mee naar de show als gezelschap voor Zazou en heeft zijn eerste C.A.P. gehaald. show

2. TICA show Colfontaine 2014
Afgelopen zaterdagochtend was het vroeg opstaan: om 05:00 zijn we vertrokken richting de Franse grens voor één van de grote TICA-shows met de titel ‘Belgium on Safari.’ Zowel Zazou als Toeter mochten gezellig mee. Gelukkig vinden ze autorijden helemaal niet erg. Ze hebben dan ook een hele grote stoffen bench in de auto met een lekker slaapkleedje en een eigen kattenbak. Met daarbij nog tassen en dozen vol met spulletjes die we misschien wel nodig kunnen hebben, want we blijven een nachtje slapen in een hotel.
Na helemaal om Antwerpen heen te rijden (wegwerkzaamheden) waren we nog ruim op tijd in Colfontaine (bij Mons) om door de veterinaire keuring heen te komen. Daarna de sturdi opgezet (een soort show-kooi) en ingericht met kleedjes, kattenbak, dekentjes en een hangmat. En natuurlijk wat foto’s van Zazou & de kittens voor de bezoekers.
De katten worden in vijf verschillende ringen gekeurd door vijf verschillende keurmeesters uit de hele wereld (dit keer UK, USA, CAN, A & F). Zazou was helaas weer de enige Egyptische Mau dus geen competitie binnen het ras. Per ring krijg je punten voor Best of Color en Best of Division (2x 25 punten), daarna Best of Breed (als er meerdere katten van een ras zijn) en dan kun je geselecteerd worden voor de finale.

2014-09-06 16.35.05                                                    Zazou op de keurtafel bij Jean Marc Lagarde
Zazou heeft twee keer in de finale gestaan, en dat terwijl er 40 katten meededen in haar klasse! Ze is 1x 5e geworden en 1x 7e! Omdat er zo veel katten meedoen levert dit gelijk heel veel punten op.
Daarnaast was er ook nog een traditionele keuring waarin de katten een certificate d’aptitude au championat kunnen verdienen om zo traditioneel kampioen te worden.
De show duurde hierdoor wel erg lang, tot ongeveer 20:00, waarna we nog op zoek moesten naar het hotel. Gelukkig vonden de katten het een prima hotel en hebben ze na grondig onderzoek heerlijk bij ons op bed geslapen. Om de volgende dag weer fris aan de volgende show te starten. En het leuke is, je kan Zazou geen groter plezier doen dan op show gaan. Het enige dat ze niet leuk vindt is terug de sturdi in. Ze wil het liefst de hele dag door iedereen bewonderd worden en is zelfs nog knuffeliger dan normaal thuis. Heerlijk, zo’n kat!
10686511_10203983221554190_993640420_o

De sturdi met alle lintjes en certificaten (Toeter ligt in de sturdi lekker te maffen)

Maar goed, om een lang verhaal kort te maken hebben zowel Zazou als Toeter hun 2e en 3e kampioenscertificaat gehaald en zijn ze nu Traditioneel Kampioen én Zazou is nu ook TICA Champion.

Dagon/Doerak is ondertussen ook bij zijn nieuwe baasjes, die natuurlijk heel blij waren met het kleine monstertje :) Ik hoor regelmatig wat van alle kittens (hiervoor dank! dit is erg fijn) en het gaat echt super goed met ze. We zullen ze heel erg missen, maar aan de andere kant is het fijn dat ze allemaal zo’n prachtig huisje hebben en dat hun nieuwe baasjes zo van ze kunnen genieten.

28 september ben ik met Zazou & Toeter (of Mojo, zijn shownaam haha) bij de Neocatshow ‘Katten Kijken’ in Nijmegen. We doen dan mee in de Kampioensklasse. Als één van de kitteneigenaren nog een kitten wil inschrijven moet je het maar even laten weten, dan kan ik je helpen. De Neocatshow is de op één na grootste kattenshow (de Neocat wereldshow begin volgend jaar is de grootste) en ze hebben enorm veel leuke kattenspulletjes, dus ook komen kijken is erg leuk. Misschien zie ik jullie daar!

3. Neocat show Nijmegen 2014
Vanmorgen vroeg op, maar zeker niet zo vroeg als naar sommige andere shows want dit is een beetje een thuiswedstrijd: de grote Neocatshow in Nijmegen.

Zazou had goede zin, en Toeter zoals gebruikelijk zijn ochtendhumeur meegenomen en we stonden al om 08:15 in de rij voor de veterinaire keuring. Geen dierenartsen opgegeten gelukkig ondanks het feit dat ze hun ontbijt nog niet gehad hebben en hun showkooi mooi in orde gemaakt met foto’s, gordijntjes etc.

20140928_161758

En, goed nieuws: we hebben voor zowel Toeter als Zazou hun allereerste certificaat behaald in de kampioensklasse. Nog twee certificaten halen en dan zijn ze Internationaal Kampioen! Daarvoor moeten we wel weer een keer naar een show in het buitenland, maar dat lukt vast wel :)

20140928_182827En het allerbelangrijkste: alle nieuwe speeltjes die we mee naar huis hebben genomen waaronder een hele mooie hengel met een veer die Zazou zelf in het winkeltje heeft uitgekozen:20140928_194201

De volgende show gaat alleen Zazou mee, we gaan 11 en 12 oktober naar een show bij Brussel (BTF TICA show, Machelen Diegem) maar dat is dan om te sparen voor de Grand Champion titel (ander soort punten dan bij de traditionele verenigingen)

4. TICA show Machelen 2014
Dit weekend stond er iets anders op het programma: de TICA show in Machelen. (België, bij Brussel) Zazou was heel lief en ‘s avonds hebben we samen lekker in een hotelletje geslapen.
We hebben weer 700 punten erbij en zijn langzaam onderweg naar Grand Champion hoop ik! Over een paar weken gaan we naar de TICA show in Asperen.

DSC04934

Net voor de show Zazou een keer gewassen, Toeter helpt mee droog worden :)

Daarnaast zijn we geïnterviewd door Ring TV België dus ik hoop dat we vanavond in de uitzending komen! Zo ja, dan post ik nog even een linkje hier natuurlijk.
Update:  http://www.ringtv.be/video/internationale-kattenshow-machelen

2014-10-12 13.16.26

Zazou in de ring bij Irene van Belzen (NL)


5. NKFV show Oss 2 november 2014
Vandaag zijn Zazou en ik naar de kattenshow in Oss geweest. Echt een thuiswedstrijd in vergelijking met de shows die soms bijna in Frankrijk zijn (nog geen 25min rijden van huis) en strategisch heel handig voor het halen van de volgende titel.

De dag begon goed want ik heb met een lootje een hele mooie kleine palmboom-paal gewonnen in de raffle! Omdat Zazou vandaag alleen was had ik best een heel klein showkooitje (bij TICA mag je altijd je eigen kooi meenemen, maar hier niet).  Maar niet getreurd, Zazou heeft er misschien 30 minuten in gezeten en de rest van de dag op schoot of in haar nieuwe paal gelegen. Er kwamen zelfs meerdere mensen even kijken wat die gekke kat daar deed en of het wel een echte levende kat was.
Ik blijft me er van bewust dat het toch wel uitzonderlijk is zo’n lief beestje te hebben die elke keer blijft genieten van de aandacht op shows (en de blokjes kaas, pepernoten en chips die ze te pakken krijg haha)2014-11-02 11.13.03

2014-11-02 15.04.23

 

 

Zazou in de gewonnen krabpaal

Rond 13:00 waren we aan de beurt bij de keurmeester. Dit keer een bekende allbreed  keurmeester  (Janny Geelen). Zazou deed het weer prima, maar ging wel languit over het keurformulier heen liggen natuurlijk haha.

2014-11-02 13.07.30Op de keurtafel jezelf even wassen terwijl je op het formulier ligt

Uiteindelijk een goed resultaat: de 2e CACIB en een prachtig keurrapport!
Nog één CACIB en we zijn Internationaal Kampioen :)
Over 2 weken gaan we naar de TICA show van Asperen.

6. TICA show Asperen 2014
Dit weekend weekend was het weer ‘showtime’ voor Zazou. Ze is in prachtige conditie op dit moment, begint al echt wintervacht te krijgen en de spots worden al een stuk donkerder. Maar het was wel een lastige show, want er deden 200(!!) katten mee. Dat is voor een TICA show echt een absoluut record, dus we hadden stevige competitie!
Toch hebben we het heel goed gedaan: we zijn 8e geworden van de 67 katten in de ring van Dhr. Mays uit de USA en nog een keer 8e van de 57 katten. Wat heerlijk was: Dhr. Mays vond Zazou de allermooiste Egyptische Mau die hij ooit gezien had en kwam zelfs nog even naar me toe om dit te vertellen. En dat voor een jurylid helemaal uit Amerika, echt heel leuk! Er kwam ook nog even een TICA keurmeester kijken die in de leer is omdat Egyptische Mau een niet veel voorkomend ras is natuurlijk.
In het onderstaande filmpje zie je Zazou bij de allerlaatste keuring/finale van zondagavond:

2014-11-16 15.26.10

We zaten tegenover de kattenhengel winkel dus Zazou moest bij elke demonstratie van de veren even goed meekijken. Hoewel we het hele huis natuurlijk al hebben vol liggen met veren, heb ik er dus nog maar eentje bijgekocht haha. In de stok zitten rollende bolletjes, dus bij thuiskomst is dit nu Toeters favoriete stok want die is toch altijd al meer geïnteresseerd in het vangen van de trage stok itt die veel te snel bewegende veer aan het uiteinde hahaha.

Nu hebben we nog maar 2 finales nodig voor onze Grand Champion titel. Daarna kunnen we eventueel met nog maar één extra finale nog gaan voor de Double Grand Champion titel want we hebben al voldoende punten.
De volgende show zal in Halle, België zijn. Dit is een TICA én traditionele show, dus best een druk weekend. Omdat het een gecombineerde show is kunnen we, als alles heel heel goed gaat, in twee dagen Grand Champion én traditioneel Internationaal Kampioen worden. Klinkt goed toch!

2014-11-15 10.55.32

7. TICA show Halle, Belgie 2014

Dit weekend was een weekend van ups en downs. We gingen zaterdagochtend weer er vroeg op pad naar de gecombineerde TICA/traditionele show in Halle (onder Brussel). Allebei de katten mee, want dat is toch gezelliger in het hotel voor ze bij zo’n tweedaagse show en Toeter hoefde dan alleen maar aan de traditionele show mee te doen want die vindt TICA shows maar eng haha. Al die gemene enge bengalen om je heen in zo’n hokje, doodenge katten zijn dat. (hij heeft geloof ik nog steeds niet door dat hij er zelf ook eentje is)

De eerste dag ging super: een 10e plek van de 54 katten bij de Franse Pascale Portelas was natuurlijk super!

Op tafel bij Pascale Portelas (FR)

Op tafel bij Pascale Portelas (FR)

De tweede dag zaten er geen TICA finales in, maar wel veel punten gescoord. Traditioneel ging het echter super goed: een CACIB gehaald en een nominatie voor Best In Show van de Spaanse Eduardo Borras!
Dat betekent dat zowel Toeter als Zazou zich nu Internationaal Kampioen mogen noemen! (nouja, Toeter Internationaal Premior dan, omdat ie twee onderdeeltjes mist maar dat zullen we hem maar niet vertellen)

2014-12-13 22.03.57

Samen in het hotel

Er waren ook zeker wat minpuntjes: de organisatie was weer erg chaotisch, de nummers werden alleen in het Frans omgeroepen waardoor we bijna onze nominatie misten want ik weet niet wat 1081 in het Frans is, er zat een hond vastgebonden aan de tafel van de keurmeester waar Zazou enorm van schrok en als klapper is er iemand achteruit op onze geparkeerde auto ingereden met een grote deuk in de deur tot gevolg.
Ik ga gauw de kampioenslintjes aanvragen, dan zijn de minpuntjes vast gauw weer vergeten, en me inschrijven voor de Neocat show in Houten, lekker in ons vertrouwde Nederland haha.

2014-12-14 13.46.12

Toeter ligt charmant in zijn showkooi 😛

8. Wereldshow Houten

Vandaag naar de super gezellige wereldshow in Houten geweest. Het begon vanmorgen vroeg met in de rij staan voor de veterinaire keuring, en ik ben net (20:00) pas thuis dus het was een lange dag, maar wel heel erg leuk! Wat een boel katten (911 geloof ik!) en leuk om de afdeling vogels & bijzondere dieren van faculteit Utrecht weer bij de veterinaire keuring te zien.
Ook super veel prachtige standjes met alles wat je voor je katten wil hebben, erg leuk.
Er waren nog 2 andere fijne Egyptische Mau catteries  (in totaal 5 Mau’s!) dus we hebben eindelijk weer eens bij kunnen praten. En leuk om stippeltjes-soortgenoten van Zazou te zien.
Het keuren ging heel goed, Zazou heeft deze keer de andere Mau dames verslagen en mocht meedingen voor Best in Show. We zijn het helaas niet geworden, maar met zo’n competitie kan ik daar mee leven haha.
IMG-20150125-WA0013
En we hebben ons certificaat gehaald dus we zijn onderweg naar Groot Internationaal Kampioen.
Fijn was ook dat mijn zusje en partner best lang zijn geweest, daardoor kon ik zelf ook een beetje rondkijken en heeft Zazou daar lekker op schoot en op de arm kunnen slapen. Met maar één kat heb je toch een vrij klein kooitje. En na een halve dag op de kooi en door enorm veel mensen geaaid te zijn was zelfs Zazou het even zat. 
 Plus ik heb weer eens wat foto’s van tijdens de show. (dat is alleen anders toch lastig)
Op naar de volgende twee shows in Turnhout en Eindhoven!

20150125_184039

10. Show Turnhout 8 februari 8 februari 2015

Vandaag alwéér vroeg op voor een kattenshow, om kwart over zes op zondag ging de wekker. Op dat moment denk je natuurlijk even: waarom doen we dit ook alweer? Maar eenmaal op de show is het natuurlijk altijd weer erg gezellig.
In Turnhout aangekomen stonden we daar met zes auto’s op de plek die onze TomTom aangaf…maar geen showhal te bekennen. En nog stikdonker natuurlijk. Gelukkig waren er meer mensen rondjes aan het rijden. Dus iemand bellen waar de hal nou toch kon zijn, en wij met z’n allen er achteraan en nog vier keer verdwalen natuurlijk. Maar, uiteindelijk toch gevonden in een zijstraatje en nog mooi op tijd ook gelukkig.
Toen de kooi ingericht…en Zazou vervolgens natuurlijk de rest van de dag op schoot of bovenop de kooi gehad om het bezoek te entertainen. (maar in ieder geval niet er in, dat is voor saaie katten denkt ze)

uitslover!

uitslover!

Ze heeft weer heeel veel snoepjes en brokjes gehad, is weer heel vaak gefotografeerd met prachtige camera’s en heeft zelfs met iemand gefacetimed omdat iedereen toch altijd verbaasd is hoe braaf ze op haar kooi kan zitten/liggen/rollen. Wel bijna de beker van de buren gestolen want die had een mooi ritselend gedeelte, maar goed.
We hadden ook een hele leuke keurmeester die eens even met het boekje erbij ging nalopen samen met een keurmeester in opleiding wat nou eigenlijk de kenmerken van een Mau zijn. Helaas is alles op het keurrapport in onleesbaar Frans…maar goed!
We hebben ons buitenlandse punt op weg naar Groot Internationaal Kampioen (CAGCI) nu gehaald en daarnaast zijn we alweer genomineerd voor Best in Show!!
Deze keer wat minder foto’s want ik had geen fijne fotografen bij me zoals vorige keer, ik moest toch een beetje oppassen dat ze niet ervandoor ging naar de broodjestent met knakworstjes recht tegenover onze kooi.
De volgende show zal 1 maart in Eindhoven zijn, dan gaat Alphons voor mij want ik heb dan zelf weekenddienst. Maar Eindhoven, dat is zo dichtbij dat ik vast nog wel even langs kan gaan.
Het volgende nestje kittens is gepland voor dit najaar.

Samen met Toeter lekker slapen thuis

Samen met Toeter lekker slapen thuis

11. Show 1 maart NLKV Eindhoven 1 maart 2015

Vandaag had (en heb nog steeds) ik eigenlijk dienst. Maar een show op 15 minuten rijden…dat is wel heel lekker dichtbij. En de Nederlandse Langhaar Katten Vereniging (NLKV) heeft ook wel heel gezellige shows. Dus heel aardig aan vriendlief gevraagd of die misschien mee wilde zodat ik toch gewoon bereikbaar kon zijn voor spoedgevallen, maar ook een kansje had op mijn laatste certificaat voor een nieuwe titel.

2015-03-01 15.43.47

Niemand heeft zitplaats maar Zazou heeft een stoel gekaapt!

Dus deze keer samen vroeg op (maar niet zo vroeg als soms!) en naar de Genderbeemd in Eindhoven gereden. Ik in de rij voor de veterinaire keuring, Alphons alvast het hokje klaarmaken. Kon Zazou er na de keuring zo in. (maar natuurlijk heeft ze weer 90% van de tijd op de kooi of op schoot gezeten) Mensen beginnen Zazou zelfs al te herkennen als ‘die kat die altijd op zijn kooi ligt te slapen en graag snoepjes krijgt van alle bezoekers.’

Bij binnenkomst kregen we ook nog een kattenbakje, wat kattengrind en een leuk pakketje met cadeautjes! En er stond een prachtig bloemetje op de kooi, heel vrolijk.

Bij Dhr. Heyninck op tafel. Op het keurrapport staat dat ze van snoepjes houdt. Heel vreemd!

Bij Dhr. Heyninck op tafel. Op het keurrapport staat dat ze van snoepjes houdt. Heel vreemd!

Door de dag heen ben ik toch af en toe gebeld, en er kwamen nog wat mensen langs dus het voelde een beetje chaotisch. We zijn uiteindelijk in de ringkeuring 5e van de 18 geworden, de keurmeester vond Zazou erg mooi. Daarna moesten we wel gelijk naar de normale keuring, en de ringkeuring duurde echt lang dus in totaal zijn we misschien wel een uur aan het lopen geweest. Het is maar goed dat het zo’n lieve kat is. Uiteindelijk zijn we nog 2x teruggeroepen maar deze keer geen nominatie voor Best in Show gekregen. Maar, het belangrijkste: wel ons laatste puntje gepakt dus Zazou is nu:

Groot Internationaal Kampioen Emaution’s Iridium Zazou

Goed hè! Als ons lint binnen is, post ik een foto! Nu 4 daagjes bijkomen en dan op reis naar Swanley, UK. Dat wordt nog een heel avontuur!

12.TICA show Swanley (UK) 10 maart 2015

Vrijdagochtend was het dan eindelijk zo ver: de reis naar Engeland kon beginnen!
De dagen daarvoor alles al ingepakt: anderhalve tas kattenspullen, een halve rugzak met spullen voor mezelf want met 4 mensen en 6 katten is zelfs in een grote volvo best krap. Om zes uur zijn we vertrokken naar Zelzate, waar we met een groepje van 4 hadden afgesproken. Naast dat de ferry met z’n 4-en een stuk goedkoper is, zag ik het ook zeker niet zitten om links te rijden in Engeland.
Rond 10 uur kwamen we aan in Calais en daar was het even wachten op de ferry.

2015-03-06 10.03.54

Het was prachtig weer en de overtocht was gelukkig helemaal niet vervelend. We waren mooi op tijd in Swanley voor de show. In totaal waren er 20 keuringen in 3 dagen (vrijdag tot zondag) met juryleden uit o.a. Frankrijk, Engeland en Amerika. De competitie was wel flink want veel mensen waren bezig om punten te verzamelen voor de wereld-ranglijst dus er deden veel kampioenen (Supreme Grand Champion) mee. Toch hebben we twee finales gehaald, 1x 9e van de 26 katten en 1x 9e van de 63 (!!!) katten. Allebei bij juryleden uit de VS. (Zazou komt zelf ook uit Amerikaanse lijnen)
2015-03-08 12.34.06
Dat betekent dat we nu naast traditioneel ‘Internationaal Groot Kampioen’ nu ook de TICA titel ‘Double Grand Champion’ hebben verdiend! Daarnaast staan we in de ranglijsten op dit moment 4e van de wereld en 2e van onze regio (West-Europa + Rusland)
’s Avonds waren we natuurlijk pas héél laat terug (half twee) maar het was een erg leuke, erg gezellige show.

Intermezzo 5 mei 2015 : Ondertussen is het TICA showjaar afgesloten (1 mei) en zijn er dus al schattingen bekend van de einduitslag van het showjaar 2014-2015. Op dit moment staat Emaution’s Irridium Zazou 2e Egyptische Mau van Europa/Rusland & 4e Egyptische Mau van de hele wereld!

Vanmorgen was het mooi weer dus heb ik Zazou met haar lintjes en certificaten op de foto gezet in de tuin:

DSC07809

Links het TICA lintje van de laatste show, rechts het Groot Internationaal Kampioenslintje van Neocat en in het midden het Double Grand Champion certificaat van TICA

13689_10205396770014131_2603987211856869817_n

13. Neocat show 28 september 2015

Na een druk weekend mochten we ook zondag weer wat vroeger op dan gebruikelijk om naar de Neocat show te gaan. Het is alweer een paar maanden geleden dat ik geshowd had en we zijn ondertussen ook nog verhuisd. Dus eerst maar eens de showspulletjes sorteren een paar dagen voor de show. Zazou kwam natuurlijk gezellig meekijken en, gekke kat dat het is, werd helemaal vrolijk van het zien van de showbenodigdheden. Jeeej, we mogen weer, zoiets zal ze wel gedacht hebben.

Op de show heb ik netjes de kooi ingericht. Maar denk maar niet dat ze daar in wilde blijven, want daar was ze natuurlijk niet voor gekomen! Dus nadat ze een paar keer de waterbak had omgegooid en het kleed niet echt meer recht lag dan maar op het hok. Ja, dat is natuurlijk veel beter. Er zijn best wat mensen langs geweest die wel ín het hok keken maar er niet op en haar dus compleet gemist hebben. Want als er even niemand was om Zazou te bewonderen, lag ze heerlijk diep te slapen.20150927_173129

Gelukkig vond ook de jury Zazou heel mooi (en lief) dus hebben we ook ons eerste punt richting (groot internationaal) Europees kampioen gekregen met een prachtig keurrapport. En hoewel we de enige Mau waren, en er eigenlijk pas een best in variëteit (BIV) uitgereikt kan worden als er drie katten van één ras aanwezig zijn, hebben we zelfs een speciale prijs gewonnen! Als een jurylid een kat bijzonder mooi vindt, kan er soms een uitzondering gemaakt worden en zo hebben we dus toch de BIV gewonnen!

20150927_173320

14. Neocat Wereldshow Houten 24 januari 2016
Vandaag was dan weer de enorm leuke, gezellige, drukke en goed bezochte Wereldshow in Houten. Weer bijna 900 katten, maar toen we zo rond 8 uur aankwamen hoefden we gelukkig niet buiten in de motregen te wachten op de veterinaire keuring. Binnen was het wel even aanschuiven in de rij, maar zolang het droog is, is dat natuurlijk geen probleem.

IMG-20160124-WA0019

Op het podium voor de Best in Variëteit!

De hal was weer helemaal gevuld met katten én alle kattenspulletjes die je maar kan verzinnen, echt heerlijk zoveel kattendingen. Zazou (en Toeter thuis natuurlijk) hebben dan ook een mooi nieuw speeltje gekregen gevuld met catnip en een leuke nieuwe hengel…niet dat het huis niet al compleet vol ligt met hengels maarja.

Zoals gebruikelijk heeft Zazou de hele dag op de kooi gelegen en bezoekers vermaakt, ik denk dat de meeste fotografen die geweest zijn, Zazou nu op hun sd-kaartje hebben staan haha!
Gelukkig vonden niet alleen de bezoekers Zazou mooi, maar hebben we weer een Best in Variëteit gehaald. Er waren vandaag 2 andere Egyptische Mau’s (waarvan één pas 6 mnd) aanwezig dus we hadden wel competitie maar we gingen mooi naar huis met een beker en het volgende punt voor ons Groot Internationaal Europees kampioenschap! (op de foto hieronder staat Zazou met haar beker…niet dat ze gemerkt heeft dat ze die kwamen brengen want ze sliep gewoon lekker door)

2016-01-24 14.28.07

Zazou ligt na een lange dag heerlijk te maffen op haar kooi en mijn zusje die gezellig mee was laat het BIV certificaat zien 🙂