NLKV Mau special 1 maart

1 maart. Tijd voor de NLKV kattenshow in Sliedrecht. De ochtend begint zoals altijd: Fable heeft me al de hele nacht niet gezien (meestal omdat zijn ogen dicht zaten liggend op het bed) en heel erg gemist. Hij gaat net zo lang op de rand van het bad staan mauwen tot hij opgetild wordt en geknuffeld wordt. Geef je hier geen gehoor aan dan a) springt hij in de wasbak terwijl je je tanden aan het poetsen bent zodat je nergens meer tandenpoets kan uitspugen en komt je hoofd knuffelen of b) hij springt gewoon in je armen en dan maar hopen dat je wakker genoeg bent om hem te vangen.
Vandaag knuffels genoeg maar geen ontbijt, aangezien hij vorige show bedacht had dat over Flux uit te spugen in de reisbench.
Eenmaal aangekomen op de show zijn ze nog wat verder uitgeslapen, ze hebben immers heerlijk liggen maffen in hun reishangmat en er wordt unaniem besloten dat ze vanuit de reisbench SAMEN in hetzelfde mandje moeten. Lekker knus….en een mandje van 9+kg meeslepen. Na de veterinaire keuring stop ik ze even in twee aparte mandjes omdat de keuring echt direct naast een openstaande schuifdeur is. Waarop Flux onderweg naar de showhal de rits van de sturdibag weet open te wurmen….dus maar weer samen in één mandje tot hun sturdikooi uit de auto gehaald is en opgezet is en ze weer sámen in de sturdi mogen.

Vandaag is de Bengalen & Egyptische Mau special en moet een leerling keurmeester examen doen voor de Bengalen en de Mau’s. Helaas zijn er maar drie Mau’s, maar ze worden alle drie wel twee keer gekeurd, voor het examen en nog bij de echte keurmeester.

De resultaten:
Ptiprince Iridium Fable: CACE punt gehaald, Fable is nu Europees Kampioen!

Iridium Soul Flux:
Flux had een super drukke dag. Eerst het examen. Toen de keurmeester en daar het laatste punt voor Groot Europees Kampioenschap gehaald.
Toen naar het podium voor de Best in Variety.
Vervolgens door voor de nominatie voor Best in Show.
Daarna op het podium omdat ze Best in Show geworden was, én de grote verrassing: ze is ook Best of Best geworden en ze heeft dus de Bengalen/Mau special gewonnen!Super trots mag ze nu DRIE bekers mee naar huis nemen. (en ze wilden, zoals je ziet, alle drie met de bekers op de foto natuurlijk)
Ook tijdens het naar huis gaan is het weer lastig Flux in haar mandje te houden, deze keer omdat het precieze moment dat ik Flux in het mandje stop iemand besluit alle lampen uit te doen en het echt stikdonker wordt. Gelukkig wil Flux graag bij mij en Fable blijven en gaat ze netjes in haar mandje zitten en kunnen we weer onderweg naar huis.

Hopelijk wordt Groot Europees Kampioen Flux zeer binnenkort krols en mogen we weer kittens verwelkomen! Maar ze laat me wel wachten dit jaar!