Wandel wandel wandel BOOM 27 maart 2020

Zonnig weer. Wel een beetje winderig. Als ik lekker vroeg thuis kom uit het werk, zijn de katten aan het kijken of ze de 100km/uur die ik op de snelweg mag, ook in de tuin kunnen halen. Met z’n allen achter elkaar aan natuurlijk, want tikkertje is het leukste spelletje. Even later bedenken ze dat ze dit spelletje ook wel in de huiskamer kunnen spelen waar Alphons nog druk aan het werk is. Gelukkig is die om vijf uur ook éindelijk klaar met werken en mogen ze mee wandelen bij het kanaal. Ongeveer 1 minuut rijden in de auto, maar ze zingen toch een prachtig liedje voor ons.
Eenmaal aangekomen zetten ze er flink de vaart in.

Tot Alphons ze deze prachtige boom liet zien en we ze natuurlijk tot drie keer toe uit de knoop konden halen want je kan niet alleen ín deze boom maar zelfs door de stam heen en dan met z’n drieën een geweldige knoop maken. Toeter besloot ergens ver weg in het kreupelhout verstrikt te raken en moest gered worden.

Terug naar de auto gaan we weer over de grote brug. Je kijkt zo tussen de stenen platen door naar het water maar de katten zijn zich hier van geen kwaad bewust en gaan lekker even rollen over het beton.
En dan komen we bij de auto. Fable springt vrolijk op de achterbank. Toeter moet natuurlijk getild worden want die háát de auto. En Flux …. Flux ziet de auto en begint direct een diepe kuil te graven. Auto betekend namelijk maar één ding: als je daar in zit, moet je binnen maximaal vijf minuten 💩💩💩
Fijn dat je dat niet in de auto doet Flux 🥳
En dan weer terug naar huis om avondeten te gaan maken. Heerlijk rustig zonder meekokende katten, maar tegen de tijd het eten klaar is, komen ze kijken of ze nog wat mogen proeven natuurlijk. 😄

Ze zijn overigens ook aan het oefenen met social distance en quarantaine, maar snappen het begrip ´afstand houden´ nog niet helemaal:

En voor de geïnteresseerden: Nee, Flux is nog niet krols geweest. Nog geen kittens om afleiding te geven in deze gekke tijd.

NLKV Mau special 1 maart 02 maart 2020

1 maart. Tijd voor de NLKV kattenshow in Sliedrecht. De ochtend begint zoals altijd: Fable heeft me al de hele nacht niet gezien (meestal omdat zijn ogen dicht zaten liggend op het bed) en heel erg gemist. Hij gaat net zo lang op de rand van het bad staan mauwen tot hij opgetild wordt en geknuffeld wordt. Geef je hier geen gehoor aan dan a) springt hij in de wasbak terwijl je je tanden aan het poetsen bent zodat je nergens meer tandenpoets kan uitspugen en komt je hoofd knuffelen of b) hij springt gewoon in je armen en dan maar hopen dat je wakker genoeg bent om hem te vangen.
Vandaag knuffels genoeg maar geen ontbijt, aangezien hij vorige show bedacht had dat over Flux uit te spugen in de reisbench.
Eenmaal aangekomen op de show zijn ze nog wat verder uitgeslapen, ze hebben immers heerlijk liggen maffen in hun reishangmat en er wordt unaniem besloten dat ze vanuit de reisbench SAMEN in hetzelfde mandje moeten. Lekker knus….en een mandje van 9+kg meeslepen. Na de veterinaire keuring stop ik ze even in twee aparte mandjes omdat de keuring echt direct naast een openstaande schuifdeur is. Waarop Flux onderweg naar de showhal de rits van de sturdibag weet open te wurmen….dus maar weer samen in één mandje tot hun sturdikooi uit de auto gehaald is en opgezet is en ze weer sámen in de sturdi mogen.

Vandaag is de Bengalen & Egyptische Mau special en moet een leerling keurmeester examen doen voor de Bengalen en de Mau’s. Helaas zijn er maar drie Mau’s, maar ze worden alle drie wel twee keer gekeurd, voor het examen en nog bij de echte keurmeester.

De resultaten:
Ptiprince Iridium Fable: CACE punt gehaald, Fable is nu Europees Kampioen!

Iridium Soul Flux:
Flux had een super drukke dag. Eerst het examen. Toen de keurmeester en daar het laatste punt voor Groot Europees Kampioenschap gehaald.
Toen naar het podium voor de Best in Variety.
Vervolgens door voor de nominatie voor Best in Show.
Daarna op het podium omdat ze Best in Show geworden was, én de grote verrassing: ze is ook Best of Best geworden en ze heeft dus de Bengalen/Mau special gewonnen!Super trots mag ze nu DRIE bekers mee naar huis nemen. (en ze wilden, zoals je ziet, alle drie met de bekers op de foto natuurlijk)
Ook tijdens het naar huis gaan is het weer lastig Flux in haar mandje te houden, deze keer omdat het precieze moment dat ik Flux in het mandje stop iemand besluit alle lampen uit te doen en het echt stikdonker wordt. Gelukkig wil Flux graag bij mij en Fable blijven en gaat ze netjes in haar mandje zitten en kunnen we weer onderweg naar huis.

Hopelijk wordt Groot Europees Kampioen Flux zeer binnenkort krols en mogen we weer kittens verwelkomen! Maar ze laat me wel wachten dit jaar!

Sneeuwluipaarden 20 februari 2020

Afgelopen twee weken hebben we, geheel in katten-thema, een bezoekje gebracht aan het Indische Himalaya gebergte in de hoop één van de zeldzaamste katten ter wereld te mogen zien: het sneeuwluipaard. 
Eigenlijk een Egyptische Mau, maar dan in het veel groter. Het was héél koud, héél hoog en héél erg afzien, maar we hebben ze gezien, hoewel van een flinke afstand:
Daarnaast hebben we zelfs de zeldzame Lynx gezien. De katten hadden ondertussen hun favoriete huisoppas weer die hier gezellig veel in huis is geweest. Bij wie moeten ze anders proberen snoepjes te stelen? Ze hebben natuurlijk altijd elkaar, maar ja ze kunnen zelf helaas geen blikjes open maken. 
Ondertussen wachten we rustig af tot Flux dit voorjaar weer krols wordt en we hopelijk weer een nestje prachtige stipjes-kittens mogen verwelkomen. Zodra er nieuws is, laat ik dat natuurlijk weten!

 

Gelukkig nieuwjaar! 01 januari 2020

Gelukkig nieuwjaar! Moge het een gezond jaar zijn vol met gestipte katten 🙂 
Voor kerstmis hebben de katten een cadeautje gekregen:
Kerstavond: Onze baas komt aanzetten met een héle grote doos. Voor kerstmis. Geen idee wat dat is, maar de doos is gevuld dus we kunnen er niet in.
Eerste kerstdag: de doos is leeg! Er zaten allemaal schroefjes in en een hele mooie plastic hamer waar je op kunt kauwen (katten….) En terwijl de bazen druk bezig zijn met schroeven, mogen we eindelijk in de doos zitten! En tegen de tijd dat baas eindelijk klaar was en de kerstlunch op tafel stond, hebben we even een groot stuk cheddar gestolen 🙄
Tweede kerstdag: de grote doos was ons kerstcadeautje! Omdat we het buiten koud en nat vinden en we dus wat minder door de tuin rennen, worden we te dik. We staan op dieet (niet leuk) en we moeten heel veel spelen (heel leuk) en we hebben een kattenwiel gekregen! Voor een snoepje vinden we dit ook heel leuk. Alleen proberen we er constant met meerdere katten tegelijk in te lopen en we zijn niet zo goed in de wetten van de zwaartekracht. Maar dat komt nog wel 😄 Dit filmpje is van de tweede dag dat we het wiel in ons bezit hebben: 


 Voor de geïnteresseerden: het is een Ferris Wheel. Ik en de katten zijn er tot nu toe heel tevreden over. Je kunt ze voor ongeveer 400 euro kopen, en ik heb er geen aandelen in 😛

Op instagram hebben deze foto’s dit jaar de meeste likes gekregen: 

#2019bestnine. Volg ons op fable_the_egyptian_mau! 

Fijne feestdagen! 22 december 2019

Fijne feestdagen!

Helemaal zelf bij elkaar gefotoshopped. En dat terwijl Fable aan het proberen was de balletjes van het kerstpakje op te eten. Zazou voelde zich heel knap en ging eens mooi zitten voor de foto (maar wel zonder muts op, dat was duidelijk hipper). Flux was vooral aan het nadenken of ze hier nog een snoepje voor zou krijgen en Toeter dacht natuurlijk weer dat het einde der tijden was aangebroken. Goed nieuws Toeter: het is enkel het einde van het jaar 😄

 

Fijne Thanksgiving! 28 november 2019

We vieren het in Nederland eigenlijk niet.
Maar….elke reden voor een feestje is er één! En je moet toegeven: Flux ziet er toch super schattig uit zo:
Fijne Thanksgiving!

Herfst! 10 november 2019

Ben ik toch helemaal vergeten mijn Halloween foto’s te plaatsen!
Maar goed, bij deze: verlate Halloween-groetjes van spider-Flux en bat-Fable!
Op #Fable_the_egyptian_mau staan nog meer Halloween-foto’s. 
Want eigenlijk was het vandaag tijd voor herfst-foto’s:

Net als vorig jaar….de sierappel is gesnoeid, de katten beginnen hun dikke wintervachtje te krijgen en het was vandaag zo zonnig buiten, dan kan ik het niet laten om de camera te pakken! 

Zooplus kalender & Show Westervoort 28 oktober 2019

Misschien heb je het al wel gezien op de Facebook of Instagram pagina’s van de cattery (#Fable_The_Egyptian_Mau & /catteryiridium) maar als je dit jaar een bestelling doet bij Zooplus, krijg je daar een gratis kalender voor 2020 bij. Een kalender met dierenfoto´s….dus natuurlijk had ik ook een foto ingestuurd. De foto van Flux & Firestar op het moment dat Firestar werd opgehaald en heel dicht tegen Flux aan ging zitten. De allerlaatste kitten die opgehaald werd…natuurlijk een super leuk moment voor de nieuwe baasjes maar altijd wel even slikken hoor! En dat moment, dat is nu het januari-moment geworden van de Zooplus kalender! Naast de kalender heb ik zelfs nog een prachtige canvas gekregen met daarop de foto, Flux en Fable vonden hem zelf ook erg mooi:

Naast het kalender-momentje zijn we dit weekend nog naar de show in Westervoort geweest. Flux & Fable hebben allebei een nieuw certificaat gehaald richting resp. Groot Europees en Europees kampioen!
Fable moest voor de show nog even gewassen worden, je wilt tenslotte niet met vieze oren verschijnen op een kattenshow:

 

Show Zandhoven 22 oktober 2019

Vroeg op de zondagmorgen zijn we naar Zandhoven, België gereden voor de Halloween show van de BKV ’94. Onderweg in de mistige weides zag ik reeën gras staan eten. Nog wat verder onderweg besloot Fable toch zijn ontbijt te verliezen. En goed raak ook natuurlijk want precies over Flux heen! En ik had ze nog wel netjes in bad gedaan bij hoge uitzondering omdat ze echt wat groezelig aan het worden waren.

Vlak voor Antwerpen mochten we de snelweg weer af. We hadden weer genoeg wegwerkzaamheden gezien. (Zijn ze daar ooit niet aan de weg aan het werk? ) De showhal was een mooie grote hal met grote ramen. En super leuk: er waren in totaal 5 Egyptische Mau’s! Een smoke en vier silvers, één kater (Fable) en vier poezen tussen de vier maanden en de drie jaar oud. (Flux)


Rond half tien was alles netjes uitgepakt en kon het wachten beginnen. Tijdens de middagpauze waren we nog niet aan de beurt geweest. Nou ja, dat komt heel vaak voor. Drie uur….nog steeds niet aan de beurt. Flux heeft een tijdje op de kooi doorgebracht met Halloween spin om haar nek. En een nog langere tijd BOVENOP Fable’s roze slaapzak. En dan het liefst op zo’n manier dat Fable a) overhit en b) geen adem meer kon halen.

En toen werd het half vier….nog niets! Uiteindelijk tegen vier uur werden eindelijk alle vijf de Mau’s tegelijk opgeroepen. En wat een strenge keurmeester hadden we deze keer! Gelukkig was alles dik in orde en heeft Flux weer een punt richting Groot Europees en Fable richting Europees kampioen.
Ook leuk: de keurmeester wilde graag weten, netjes ná het schrijven van het rapport, wat je dan zelf als sterke punten en minder goede punten aan de kat ziet én deze keurmeester had hier ook echt kijk op. Uiteindelijk werd Flux gekozen tot Best in Variëteit! Omdat het een Halloween show was, zijn we gewoon mét Halloween versiering het podium op gegaan 😄
Beide zijn ook nog opgeroepen voor de Best in Show maar zo ver hebben we het vandaag niet geschopt, volgende keer beter. Nu weer lekker thuis na een lange dag 😴 Volgende week gaan we naar de Neocat show in Westervoort!

Ander goed nieuws: Als je héél goed kijkt naar het plaatje van de kalender zie je linksboven een verrassing 😄😄
Flux en Firestar staan namelijk op de Zooplus kalender van volgend jaar!!!

 

Verjaardag! 10 oktober 2019

Vandaag is Fable alweer 2 jaar oud geworden! Helaas moest ik vanmorgen vanwege een zieke collega wat eerder beginnen met werken dus minder knuffel-tijd. Maar vanavond is het feest!
Ik heb overwogen om wat kip te koken of een zalmfilet te maken. Maar heel eerlijk: Fable is niet kieskeurig. Hij lust echt alles. Gisteren alleen al heeft hij een stuk appeltaart-deeg gejat, geprobeerd te appeltaart vulling op te eten (mocht ook al niet) en het papiertje van de boter afgelikt toen ik even niet oplette om daarna bij het avondeten nog 4 grote stukken pompoen naar binnen te werken. Ook mango en courgette vindt hij erg lekker. Maar het aller-aller lekkerste is toch wel natvoeding. Maakt ook echt niet uit welke smaak of vorm. Als het maar heel erg veel is. Vanavond maar eens kijken (binnen alle redelijkheid) hoeveel natvoer er in Fable past nu hij twee jaar oud is hahaha.
Update: ik hoor net van Alphons dat Fable alvast begonnen is met all-you-can-eat roodborstje 🙁

Afgelopen zaterdag mochten Flux & Zazou weer mee naar de jaarlijkse open dag van de dierenartsenpraktijk. Gezellig hebben ze weer de hele dag mensen gekeken samen met een Brits Korthaar en een Ragdoll en vooral heel veel snoepjes opgegeten die ze van al het bezoek kregen. Daarna heeft Flux de nieuwe kattenspreekkamer nog even getest, leuk die plankjes!
Geplande shows: 20 oktober ga ik met Flux en Fable naar Zandhoven (België) voor een kattenshow.