TICA Show Asperen april 2018 16 april 2018

Dit weekend mocht Fable mee naar zijn allereerste TICA show in Asperen, Nederland. Flux mocht ook mee om eens te laten zien hoe het moet. Dat is (nog niet) helemaal gelukt want normaal zo dappere kleine Fable vond de ringkeuring maar een eng iets! Geheel onverwacht, want andere shows, open dagen, mee naar de boerenbond en gezellig mee naar mijn ouders vindt ie écht geweldig, dus we moeten nog even oefenen en als Fable TICA echt niet leuk vindt, mag ie gewoon lekker thuisblijven. Hier issie net voor de show nog even lekker in de tuin gaan spelen, hij was helemaal doorweekt:

De resultaten:
Ptiprince Iridium Fable:
2x 10th best kitten allbreed!

Fable, gemaakt tijdens de open dag. (het was buiten en hij was los dus dat vond ik een beetje spannend)

Iridium Soul Flux:
2x 9th best cat allbreed
8th best cat allbreed
10th best cat allbreed
5th best cat specialty
3th best cat Congress without white
2nd best cat Female Congress (echt super goed zo’n tweede plaats…maar een eerste plek had de Supreme titel gegeven haha. Ach, dat houdt het spannend !)

Flux met haar lintjes (de linker is van Fable, de rest van Flux)

In totaal heeft Flux zeven finales gehaald, echt geweldig want dit is één van de laatste shows van het seizoen en dan proberen alle best scorende katten nog de laatste puntjes te scoren.

En toen vond Fable het wel weer tijd om naar huis te gaan, dus hij was alvast in het mandje gaan zitten:

Open dag & Fable’s resultaten 08 april 2018

Hoewel de katten onze oppas heel gezellig vonden, zijn ze geloof ik wel blij dat we weer terug zijn uit India. In India hebben we hun verre neven de tijger, het luipaard en de jungle cat bezocht. Heel indrukwekkend!

Dit weekend was daarnaast de open dag op de praktijk. We hadden verschillende raskatten uitgenodigd (nouja, hun baasjes dan) en natuurlijk mochten Zazou, Flux, Fable & Toeter ook mee. Ze hebben het net als vorige jaren weer erg leuk gevonden, zowel de katten als alle kinderen en zijn de hele dag geknuffeld, geaaid en verwend met snoepjes. 
Ondertussen is Fable’s genetische screening ook binnen, en kan ik gelukkig melden dat Fable negatief is getest op álle bij katten voorkomende genetische afwijkingen. Daarnaast draagt Fable smoke en kan hij samen met Flux dus (25% kans) zorgen voor smoke kittens. 

Fable’s profiel is hier te bekijken:
https://os-cats.genoscoper.com/crm/animal/os/RSC0650/pass

Volgende week gaan we weer naar Asperen, naar de Nederlandse TICA show! Flux en Fable mogen deze keer allebei mee. 

Sneeuwpret en showpret 06 maart 2018

Sneeuw? Wat is dat? Dat zal Fable wel zo ongeveer gedacht hebben. Je kunt er kuilen in graven en heel hard doorheen rennen. En je kunt er grote sneeuwballen van rollen en daar dan gezellig op de uitkijk zitten:

Leuk! Dat vonden ze natuurlijk allemaal, behalve Toeter die deze keer vanaf de verwarming naar de sneeuwpret heeft zitten kijken. Hij vond dat je daar maar koude poten van krijgt. 

Na de sneeuwpret van zaterdag was het zondag tijd voor showpret in Baarn op de kattenshow daar. Voor de allereerste keer mocht Fable ook mee dus die heeft op de heenweg natuurlijk gezellig een liedje gezongen. 
Al heel vroeg op de ochtend mochten we naar de keurruimte. In het begin nog heel spannend voor Fable, de luidsprekers en al die mensen, maar gelukkig had ie al snel begrepen dat er niets aan de hand was. Hij kon ook lekker rondwandelen door zijn grote kooi omdat Flux toch het grootste deel van de dag bovenop de kooi heeft liggen slapen dus dat was ook prima.

Iridium Soul Flux heeft haar eerste punt onderweg naar groot internationaal kampioen gehaald en was van de vier aanwezige Mau’s de Beste in Variëteit en is genomineerd voor Best in Show.

Ptiprince Iridium Fable is nog te jong om echt titels te halen maar heeft wel een U1 gehaald en een heel goed keurrapport. Uiteindelijk ging Fable er zelfs met een grotere beker vandoor dan Flux want Fable is Best in Show geworden op zijn allereerste show! Hij vond het wel een beetje koud in de hal dus heeft ie onder een dekentje liggen slapen:

Onderweg naar huis heeft hij voor de verandering stil geslapen….maar nu issie natuurlijk met heel veel lawaai muizen door het huis heen aan het slepen afgewisseld met door de tuin rennen samen met Flux, Zazou en Toeter. Die zijn voorlopig nog niet moe!
De volgende show staat gepland in Asperen op 14 en 15 april.

Zomaar 24 februari 2018

Met Fable erbij is het lekker druk in huis. Alle haarelastiekjes worden door het hele huis gesjouwd. Zelfs hele kussens worden meegesleept en verplaatst om mee te spelen. En ’s nachts komt er steeds zo’n koude natte neus voorbij als je niet snel genoeg Fable komt aaien. 
Het is dan ook echt een enorme knuffel:

En als het weekend is, verwachten ze allemaal extra lekker eten, en gaan ze met z’n allen onder het keukenkastje zitten wachten tot er iets komt:  (vlnr: Flux, Zazou, Fable & bengaal Toeter)

Volgend weekend weer naar een kattenshow, deze keer in Baarn op zondag 4 maart. 

 

Neocat Wereldshow Houten 28 januari 29 januari 2018

De laatste zondag van de maand, dus het is weer tijd voor de jaarlijkse Neocat wereldshow. Flux mocht gezellig mee om hopelijk het laatste puntje voor haar Internationale Kampioenschap te scoren.
Bijna alle Mau fokkers waren aanwezig en in totaal waren er zeven Egyptische Mau’s in de zaal, super leuk! In totaal zijn er drie Egyptische Mau’s genomineerd voor de Best In Show, waaronder Fluxje, maar helaas hebben we het geen van allen gehaald. (maar we zijn blij met zoveel nominaties natuurlijk!)


Flux heeft een groot deel van de dag gezellig op de kooi door gebracht om naar de bezoekers te kijken en andersom:


En goed nieuws: ze heeft ook haar laatste CACIB gehaald en mag zich (naast regional winner quadruple grand champion) nu ook Internationaal Kampioen noemen!

Om Fable te laten wennen aan het gebeuren op een kattenshow gaan we 4 maart naar Baarn naar een wat kleinere kattenshow van de NLKV. In april gaan we dan voor het eerst naar een grote TICA show in Asperen.

Tegen de tijd dat we ´s avonds weer thuis waren, wilde Fable natuurlijk graag nog even knuffelen:

Ptiprince Iridium Fable 23 januari 2018

Nu alle kittens een nieuw baasje hebben gevonden, werd het toch wel een beetje stil in huis. 
Gelukkig is daar nu verandering in gekomen en hebben we sinds deze week weer nieuw gevlekt leven in huis in de vorm van een Egyptische Mau katertje:
Ptiprince Iridium Fable!

Fable komt helemaal uit Odessa gevlogen met dank aan zijn fokker Ievgeniia Sorochenko. Hij mocht natuurlijk gewoon mee in de cabine maar dan nog was het een lange reis. Gelukkig voelt Fable zich al heel goed thuis hier en hij is een écht enorme knuffel. (hij probeert zelfs even mee te helpen met het zichzelf op de website zetten, super handig!)
Het filmpje is van de eerste dag dat hij hier was:

Ik hoop door een katertje van zover weg te halen weer wat verder bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling én de gezondheid van de Egyptische Mau in Nederland en omstreken. De komende periode zullen we eerst zien of Fable goede punten haalt op de show. In de toekomst (maar daar is ie nu nog een beetje jong voor) hopen we op mooie & gezonde kittens van Fable! 

Paris Animal Show 20 januari 2018

Afgelopen weekend was het weer tijd voor de jaarlijkse Paris Animal Show in hartje Parijs. In totaal waren er wel 23 Egyptische Mau’s in de kleuren zilver, smoke en brons uit heel Europa. Leuk om alle andere fokkers te ontmoeten!
Natuurlijk waren er ook heel veel leuke standjes met spullen, allerlei hondenrassen en heeeeel veel katten. Flux had een mooi valeriaankussentje gekregen van Alphons maar ze was niet helemaal tevreden dus heeft ze ’s nachts de andere vier kussentjes nog eerst uit de tas en daarna uit de verpakking gescheurd. ’s Ochtends op de hotelkamer had je haar moeten zien in haar cirkel met verzamelde kussentjes! Helemaal blij. 
We hadden een fijn hotel lekker dicht bij de showhal. Vanuit het raam van onze hotelkamer konden we zelfs de Eiffeltoren zien! 
In TICA is Flux acht keer best of breed geworden maar we hebben geen finales gehaald. 
Op de foto Flux op tafel in een TICA ring:

In de traditionele show is ze zondag Best in Variété geworden en beide dagen genomineerd voor Best in Show!
Het was een gezellig show. De volgende show die we, samen met nog een aantal andere Egyptische Mau catteries, bezoeken is de Neocat Wereldshow 28 januari in Houten. 
En: in het volgende bericht later deze week nog een verrassing! Stay tuned…

 

Neocat magazine 24 december 2017

Flux staat op de cover van de Neocat magazine! De Flux Kersteditie haha. Echt super gaaf! En ook nog twee bladzijdes in het blad zelf helemaal voor Zazou en Flux. En wat een knappe opmaak van de foto’s, ik had niet gedacht dat het artikel zo mooi zou worden!

Alle kittens zijn naar hun nieuwe huis 09 december 2017

Wat is het rustig en stil nu! Alle kittens zijn naar hun nieuwe huis. Flux mist ze best wel, maar heeft gelukkig Zazou als grote troost. 
Dit is Flux net voordat Nox werd opgehaald:
Stevig vasthouden die kittens! 
Vanmorgen had het gesneeuwd en zag het er prachtig uit. Gelukkig kon ik daardoor nog net de laatste foto’s van Nova en Nox maken en zijn hun albums nu compleet. (zie ‘foto’s kittens’)

We zullen de kittens heel erg missen de komende periode en foto’s van hun nieuwe huisje en hun nieuw vriendjes zijn dan ook meer dan welkom!

Kittens week 11 (Zazou) 02 december 2017

Ook deze week bedankt voor alle leuke filmpjes en foto’s van de kittens in hun nieuwe huis, het is een stuk stiller maar het is fijn om te weten dat ze het allemaal zo enorm naar hun zin hebben.
Chuck en Nori kunnen het nog steeds prima vinden, Chester is helemaal blij met zijn nieuwe Mau-vriendje en wordt zelfs al gewassen, Britje kan super goed apporteren, Chomp komt nog steeds graag in je nek liggen en Nibble is helemaal blij met zijn grote bengaal Radja als vriend:

Radja & Nibble, Nori & Chuck

Gelukkig mogen we deze week nog wel genieten van Nova & Nox. 
Ze spelen heel veel met Flux & Zazou, maar ook gezellig samen zoals in dit filmpje goed te zien is:

(Toeter schrikt zich aan het einde van het filmpje een hoedje van die gekke kittens!)

Daarna zijn we nog maar even buiten gaan spelen, er lag zo’n mooi laagje rijp:

Flux & Nova

Flux, Nova & Nox zijn deze week zelfs nog op de foto geweest voor de nieuwe website van de dierenartsenpraktijk. Ik hoop dat ik zelf nog een foto krijg, volgens mij zijn ze heel mooi geworden!

Volgende week tijd voor de laatste inenting, de laatste keer ontwormen en dan zal het wel heel erg stil worden in huis!
Morgen volgen de foto’s van Nova & Nox.

Nova en Nox