Verjaardag! 10 oktober 2019

Vandaag is Fable alweer 2 jaar oud geworden! Helaas moest ik vanmorgen vanwege een zieke collega wat eerder beginnen met werken dus minder knuffel-tijd. Maar vanavond is het feest!
Ik heb overwogen om wat kip te koken of een zalmfilet te maken. Maar heel eerlijk: Fable is niet kieskeurig. Hij lust echt alles. Gisteren alleen al heeft hij een stuk appeltaart-deeg gejat, geprobeerd te appeltaart vulling op te eten (mocht ook al niet) en het papiertje van de boter afgelikt toen ik even niet oplette om daarna bij het avondeten nog 4 grote stukken pompoen naar binnen te werken. Ook mango en courgette vindt hij erg lekker. Maar het aller-aller lekkerste is toch wel natvoeding. Maakt ook echt niet uit welke smaak of vorm. Als het maar heel erg veel is. Vanavond maar eens kijken (binnen alle redelijkheid) hoeveel natvoer er in Fable past nu hij twee jaar oud is hahaha.
Update: ik hoor net van Alphons dat Fable alvast begonnen is met all-you-can-eat roodborstje 🙁

Afgelopen zaterdag mochten Flux & Zazou weer mee naar de jaarlijkse open dag van de dierenartsenpraktijk. Gezellig hebben ze weer de hele dag mensen gekeken samen met een Brits Korthaar en een Ragdoll en vooral heel veel snoepjes opgegeten die ze van al het bezoek kregen. Daarna heeft Flux de nieuwe kattenspreekkamer nog even getest, leuk die plankjes!
Geplande shows: 20 oktober ga ik met Flux en Fable naar Zandhoven (België) voor een kattenshow.

 

 

 

Nieuwe drinkfontein 02 september 2019

De afgelopen weken zijn we druk bezig geweest met het aanleggen van een nieuwe vijver. De oude vijver was te ondiep en de vissen konden er dus niet veilig in overwinteren. En niet alleen de katten hebben zich hier vermenigvuldigd, ook mijn goudvissen (drie verschillende soorten, van elke soort één) wilden zich toch graag voortplanten. En dan was het aquarium waar ze normaal de winter doorbrengen echt te klein. 
Tijdens de aanleg van de vijver hadden we natuurlijk genoeg hulp. Het snoeien van de buxus (die er toch uit moest want ja, buxusmotten eten alles op en gif is niet goed voor alle andere wel leuke insecten die rondzweven) gaf een prachtige berg dood hout van waaruit je de andere katten kunt vangen: (Fable)

Het witte zand als basislaag voor onder het vijverdoek was ook geschikt als kattenbak natuurlijk (bah Zazou!) en de grote leistenen worden heerlijk warm in de zon en zijn dus zeer geschikt om op te liggen of zitten: 
Het eindresultaat bevalt de katten in ieder geval HEEL erg goed. Ze hebben een stroompje om uit te drinken en kunnen op de stenen die in de vijver liggen van steen naar steen springen en naar de visjes kijken. De visjes zijn gelukkig na jarenlange training in de andere vijver slim genoeg om niet te dicht bij die kattenmonsters te komen. En tot nu toe hebben de katten zelfs de vijverplantjes niet via het kattenluikje mee naar binnen genomen, maar wat niet is kan natuurlijk nog komen…
p.s.: de komende twee weken ben ik beperkt bereikbaar. 

Het afscheid 01 augustus 2019

Ondertussen zijn alle kittens bij hun nieuwe baasjes. En bij deze: heel erg bedankt voor alle prachtige foto´s en berichtjes die ik krijg. Het is zo leuk om te horen wat ze allemaal uitvreten! En fijn dat alle acht de kittens het nu al zo goed doen in hun nieuwe huisje. Lekker op schoot liggen en helemaal blij met hun nieuwe huisgenootjes, zowel de katten- als de menselijke soort:
Het ophalen was best wel even een dingetje. Je merkte echt dat Zazou, Flux & Fable in de gaten hadden dat het er steeds minder werden. Ze kunnen zo ongeveer tot drie tellen. Worden het er minder dan drie, beginnen ze een beetje zorgelijk te kijken! Toen het dan ook tijd werd om de laatste kitten op te halen, was Flux eigenlijk niet van plan om los te laten:
En waar ze eerst een tijdje geen melk meer mochten drinken, was Zazou toch weer begonnen met uitgebreid de kittens voeren. Gevolg: de eerste dagen heeft ze wat last gehad van stuwing van de melkklieren nadat de kittens weer weg waren. Gekke kat! De kittens van 13 weken oud hoeven natuurlijk helemaal geen melk meer te hebben. Maar het is wel gezellig.

Ondertussen zijn de grote katten weer helemaal in hun oude doen. Behalve Toeter, die viert nog steeds elke dag (en soms nacht…) feest dat de kittens weer weg zijn. Al die enge stipjesbolletjes! Met z´n vieren gaan ze regelmatig als een soort tornado door de tuin en het poten-hap spelletje kunnen ze ook echt blijven volhouden:

Mogelijk doet Flux of Fable nog mee met de FIFE show in Oss 31 augustus, maar dat is even afhankelijk van hun conditie zo net na de kittens 🙂 Zelf ben ik in ieder geval leuk als keuringsdierenarts aanwezig op de show.

12 weken oud 21 juli 2019

Al weer 12 weken oud. De komende week zullen Cloudspots, Leafpool, Cinderheart, Greymist en Firestar ons gaan verlaten. En wat zal ik én Flux, Fable & Zazou ze missen. Maar gelukkig weet ik ook dat hun nieuw baasjes altijd zó enorm blij met hun nieuwe huisgenootjes zijn. En krijg ik altijd heel veel mooie foto’s toegestuurd. En dat helpt!  En Fable, Flux & Zazou hebben elkaar nog en kunnen ook met z’n drieën heel goed spelen.
Om te beginnen eerst maar eens wat filmpjes van deze week:


Zoals je kunt zien, doen ze nog steeds echt alles samen. Samen eten, samen op bed rond rennen, samen buiten spelen. En ook nog steeds samen hommels vangen. We hebben net weer met veel moeite een hommel uit het bekje van Greymist gepeuterd. Maar ook Cinderheart loopt af en toe nog steeds met zo’n beestje rond. Gelukkig is haar oor waar ze vorige week in geprikt was wel helemaal weer genezen. 
Hier onder nog een allerlaatste groepsfoto & een collage van alle kittens:

11 weken oud 13 juli 2019

11 weken alweer! En wat zijn ze toch lief. Zodra je een kitten optilt, beginnen ze nu heel luid te spinnen. Graag zitten ze één voor één op schoot. Liefst terwijl ondertussen hun broertje of zusje je tenen probeert op te eten. En als je ze roept, komen ze HEEL HARD allemaal aanrennen. Misschien is er eten? Of een snoepje? Of valt er wat te spelen?
Ze kunnen ondertussen ook al super goed springen en landen, kijk maar:
En stoute dingen doen:

En slapen met Fable (links) en Flux (rechts):
Alleen Cinderheart had het een beetje zwaar deze week. Regelmatig zie ik de kittens heen en weer springen in de lavendelbloemen. Bijen vangen. Of laatst, toen ze met z’n drieën op een dode wesp aan het petsen waren. Cinderheart had het blijkbaar zo bont gemaakt dat ze in haar oortje gestoken was, en wordt nu tijdelijk omgedoopt tot Cinder-ear, de floppy-oor kitten:
Het oortje is nu gelukkig al niet meer dik en hopelijk trekt het snel bij, gekke kitten! Zelf heeft ze er overigens weinig last van, het was me eerst niet eens opgevallen omdat ze zo hard door de moestuin heen aan het racen waren met z’n vijven. 
Nieuwe foto’s staan weer in de albums van de kittens en volg ons op #fable_the_egyptian_mau voor de nieuwste foto’s!

10 weken oud 07 juli 2019

Sukashi, Pururun en Yattaro zijn ondertussen verhuisd. Ze gaan waarschijnlijk Moos, Purun en Yattaro heten, leuk hè! Moos heeft al voorzichtig kennis gemaakt met zijn nieuwe katten-huisgenoot en is verder een enorme knuffel, Purun heeft al stokbrood gejat en ligt heerlijk op schoot & Yattaro is al mee boomhut bouwen geweest en heeft zelfs al een duinwandeling gemaakt. Bedankt voor alle leuke foto´s, we missen de kittens natuurlijk heel erg en dan is het extra fijn om te zien dat ze een super goed nieuw huisje hebben. 
In het filmpje de vijf kleine kittens plus Yattaro die er nog was helemaal in de achterste hoek van de tuin waar we het gras hebben laten groeien en waar ze de paarden van de buren en de kippen van de buren kunnen zien. Als je goed kijkt bij 34 seconden heeft Firestar íets te dichtbij naar de kippen gekeken:
Zazou heeft overigens nog steeds niet door dat er wat minder kittens zijn, we hebben ze een beetje stiekem steeds meegenomen terwijl de rest achterin de tuin aan het spelen was en ze kunnen toch maar tot drie tellen geloof ik. De andere vijf kittens krijgen echt álle aandacht. Zazou zoekt regelmatig alle kisten met speelgoed af tot ze een goed op een muis lijkend knuffeltje heeft gevonden en komt dit dan vol trots luid mauwend (klinkt een beetje als mpfauw mpfauw met zo´n kussen in je mond) naar de kittens brengen. Tot mijn grote verbazing komt nu sinds deze week ook Fable steeds vol trots met een ´prooi´ voor de kittens aanzetten. Ik denk dat Fable ondertussen méér tijd kwijt is aan het wassen, verzorgen, bewaken en spelen met de kittens dan Zazou & Flux bij elkaar.De kittens hebben overigens al lang door dat die kussentjes helemaal niet lekker smaken en negeren (tot ergernis van Zazou & Fable) al dat gemiauw dan ook straal en gaan gewoon verder met tikkertje spelen. 
Hier een filmpje van Fable en de kittens:

Daar kan je toch uren naar kijken! En Fable is niet alleen heel lief met de kittens, maar heeft deze week ook weer een nieuwe prijs in de wacht gesleept: hij is 2e beste Egyptische Mau van de wereld geworden in het showjaar 2018/2019! Zijn reactie: (met natuurlijk een kitten op de achtergrond)
De komende weken gaan we nog heel erg genieten van de kleine stipjes. Als ze rond rennen en als ze moe zijn en fijn op schoot komen liggen. De nieuwe baasjes kunnen ondertussen vast niet wachten tot ze gaan verhuizen, dus hierbij nog wat foto’s én volg ons op insta #fable_the_egyptian_mau of via facebook via Cattery Iridium om als eerste de nieuwe foto’s te zien. 

12 weken oud & 9 weken oud 30 juni 2019

Wat een weer. Ik heb het nog niet eerder mee gemaakt dat zelfs de kittens het te warm vinden. Maar toch, deze week: met z’n allen naar buiten op het heetst van de dag en dan gauw weer naar binnen! Toch verstandig genoeg besloten dat het écht te warm is om heel hard rondjes te rennen en met z’n allen gesmolten op de koude tegelvloer in de keuken of op de tuinbank buiten:
Gelukkig is er het ’s avonds prima te doen met een lekker briesje vanuit de velden achter het huis. Of door te spelen met het robotvisje (vonden ze niet echt geweldig leuk) of de krokodil-sproeier (ook best spannend):

 

Maar de waterkrokodil geeft wel grappig foto’s:
Wat nog veel leuker is, is spelen met de staart van papa. Tot in het eindeloze. Gelukkig heeft Fable bijna eindeloos geduld. 

En als dat allemaal niet voldoende is kunnen ze nog wel met z’n allen de slaapkamer op stelten zetten:

Om daarna met z’n allen op bed te gaan slapen. Lekker warm, van die kleine kacheltjes….maar wel heel gezellig. Hoewel ze meestal halverwege de nacht weer naar beneden wandelen om te gaan eten en weer een nieuw spelletje te bedenken. 
Ondertussen hebben de kittens van Flux hun 1e enting gehad en de kittens van Zazou hun 2e enting alweer. Vanmorgen is Sukashi op avontuur naar zijn nieuwe huisje gegaan en deze week zullen ook de rest van de ”Samurai Pizza Cats” Pururun en Yattaro gaan verhuizen. Gelukkig houden we nog vijf kleine stipjes over. 
Tussen de warmte door hebben we nog even geoefend met in het reismandje zitten en in de auto zitten, zodat ze dat straks niet eng vinden. Zoals je ziet op de foto hier boven zijn ze het daar nog niet helemaal mee eens. Maar jong geleerd is oud gedaan!
Natuurlijk heb ik ook deze week weer foto’s van de kittens gemaakt. In de albums van de kittens staan weer nieuwe foto’s. Volg me op instagram om als eerste de nieuwe foto’s te zien #Fable_the_egyptian_mau of op facebook om te zien wanneer er een nieuw berichtje is (cattery iridium)
Een paar voorbeeldfoto’s, in volgorde Fable & Cloudspots, Cloudspots & Greymist en Firestar:


11 weken oud en bijna 8 weken oud 22 juni 2019

Vandaag was een hele spannende Zazou-dag. Zazou’s kittens drinken al een hele tijd niet meer bij Zazou. Stiekem proberen ze nog wel eens aan te schuiven bij Flux, die alles wel prima vindt, maar dat is ook geen gezicht: 

Omdat de kittens niet veel meer drinken en dit Zazou’s laatst nestje was, is Zazou dan ook vandaag gecastreerd. Continu krols worden is heel onprettig voor een poes en nu wordt ze dat gelukkig niet meer! En ja spannend, want ik wilde haar natuurlijk graag zelf opereren. Fijn op een zaterdag, zodat ze dírect na de operatie weer mee naar huis kan en we het hele weekend goed op haar kunnen passen. De operatie ging gelukkig vlot en direct na de operatie stond ze op, en liep naar haar reismandje, ging snel met opgevouwen voorpootjes erin zitten zodat ze weer mee naar huis kon. Thuis was iedereen natuurlijk blij dat ze er weer was, hoewel ze net als in het onderstaande filmpje zo diep lagen te slapen dat ze geloof ik niet echt gemerkt hadden dat Zazou zo’n 1,5 uur weg was. Zazou loopt ondertussen al weer fijn door de tuin te sjouwen. 

Nu het weer echt perfect is, spelen ze vaak de hele avond buiten. Als het gaat schemeren en ze echt een keer naar binnen moeten, komt het regelmatig voor dat ze net HEEL HARD samen met Fable door de tuin aan het racen zijn, en zie ze dan maar eens te pakken te krijgen! Als je goed kijkt naar de laatste seconde van het onderstaande filmpje, zul je zien dat Sukashi de wall-jump zelfs al onder de knie heeft!

De stambomen van Iridium Pururun, Sukashi & Yattaro zijn ondertussen binnen. De kleine stipjes ga ik morgen chippen, zodat ook die stambomen aangevraagd kunnen worden. (ze zijn al aangevraagd eigenlijk, maar de chipcodes moeten er nog op gelamineerd worden door Neocat, ik vind dat wel zo netjes)

Ander belangrijk nieuws is dat Fable bij TICA de 2e beste Egyptische Mau van het jaar geworden is in het jaar 2018/2019: 

Hij is vast heel erg aan het opscheppen tegen zijn kittens 😉
De albums van de kittens zijn ook geupdate, als je op een thumbnail klikt, zie je daarna het hele album. 


 

10 weken oud & bijna zeven weken oud 15 juni 2019

Morgen is de dag! Dan komen een heleboel baasjes kijken naar hun toekomstige huisdieren! Daarom heb ik vandaag en gisteren maar alvast de foto’s gemaakt, want daar is morgen vast geen tijd voor. Dan moeten ze geknuffeld worden! Een lastige klus die foto’s, want met de regen kunnen de kittens niet de hele tijd in de tuin spelen en áls ze dan buiten zijn, zijn ze HEEL erg snel. Vooral Pururun, Yattaro & Sukashi zijn pas een beetje op de foto te krijgen als ze bijna klaar zijn met heel hard rondjes rennen. Of ik maak ze stiekem als ze net slapen even wakker om een foto te maken, dan zitten ze tenminste eventjes stil zoals Pururun hier:
De kleintjes zijn iets makkelijker, als je ze op een takje zet blijven ze rustig even rondkijken waar ze nu weer zijn, net tijd genoeg voor een paar foto’s zoals hier Cloudspots & Greymist:

Wat me nog niet gelukt is, is een filmpje maken van Fable & de kittens in de tuin. Dolgelukkig rent Fable helemaal naar achterin de tuin mét de kittens achter hem aan, om vervolgens met 100 km/uur de struiken in te rennen en te wachten tot de kittens hem gevolgd zijn. Andersom snappen de grotere kittens het spelletje ondertussen ook en ze spelen maar wat graag verstoppertje met Fable in de hosta’s. Soms is Fable ze nog aan het zoeken….maar zijn de kittens via de andere kant allang ontsnapt en iets heel anders gaan doen haha. Ook hebben ze ondertussen ontdekt dat op de eettafel soms eten staat…zit je met een hele horde hongerige stipjes om je bord heen uit te leggen dat dat niet mag! Of ze proberen in je broek te klimmen als je eten voor ze aan het klaar maken bent. Zoveel dingen die niet mogen! 

In de albums van de kittens staan weer nieuwe foto’s! Zie ”foto’s kittens” of volg me op instagram (fable_the_egyptian_mau) of facebook (cattery iridium) 
Zoals eerder gemeld, alle kittens zijn besproken en ik verwacht volgend voorjaar pas weer een nestje. 

9 weken oud & zes weken oud 10 juni 2019

Een wat latere update dan normaal. Soms moet er met de feestdagen nou eenmaal gewerkt worden want ook dan worden er beestjes ziek 🙂 Maar het lukt vast om dit stukje af te schrijven voordat ik zo meteen om 20u weer op de praktijk moet zijn voor een patiënt. Het is maar net gelukt vandaag tussendoor foto’s te maken zo druk is het! 
De grote kittens zijn al weer negen weken oud! Zaterdag hebben ze hun eerste inenting gehad en ook hun 2e ontworming zit er al weer op. Vorige week zijn ze zelfs al gechipt zodat we hun stambomen mét chipnummer al hebben kunnen aanvragen. Nadat de kittens 1.5 uur aan één stuk door met een hengel en een veer gespeeld hadden omdat er bezoek was voor Leafpool, waren ze zó in dromenland dat ze van dat chippen echt helemaal niets gemerkt hebben. Super handig! 
De kleine kittens zijn vandaag zes weken oud geworden. Ze hebben hun eerste ontworming al gehad en groeien goed. Cloudspots is zelfs al meer dan 700 gram! En als de grote kittens buiten spelen, waggelen ze ook stiekem naar buiten om het zand te proeven en de grassprieten op te eten:
Soms doen ze minder handige dingen. Zoals laatst toen ze in de bijkeuken een wesp gevonden hadden. *Mep* *mep* AU! *mep* *mep* AU! Niet zo heel slim dus (Yattaro!)  heb ik dit speeltje maar even afgepakt. Niet zo geschikt voor kittens. En je zou denken dat ze daarna zielig met hun pootje doen. Maar nee hoor, gewoon vrolijk verder rennen.  Soms denken ze ook de plantenbakken leeg te moeten gooien. Of maken ze een speeltje met catnip over zodat het héle huis onder de korreltjes zit. 

Als ze klaar zijn met spelen gaan ze allemaal samen slapen. Nu liggen ze in de bench, maar ook vaak liggen ze op de bank: 

Natuurlijk altijd met papa Fable vlakbij. Fable kan ook echt úren met de kittens in de tuin spelen. Uitdagen om helemaal naar achter in de tuin te rennen. Of verstoppertje spelen in de planten. Geweldig, al dat stipjes speelgoed.

Alle kittens hebben ondertussen hun nieuwe baasjes gevonden, er zijn dit jaar dus géén kittens meer beschikbaar en ik verwacht pas volgend voorjaar weer een nestje. 
Nieuwe foto’s van alle kittens staan weer in de albums op de ”foto’s kittens” pagina!
En toen kwam Cloudspots en die blies dit verhaaltje uit: