Gelukkig nieuwjaar! 01 januari 2020

Gelukkig nieuwjaar! Moge het een gezond jaar zijn vol met gestipte katten 🙂 
Voor kerstmis hebben de katten een cadeautje gekregen:
Kerstavond: Onze baas komt aanzetten met een héle grote doos. Voor kerstmis. Geen idee wat dat is, maar de doos is gevuld dus we kunnen er niet in.
Eerste kerstdag: de doos is leeg! Er zaten allemaal schroefjes in en een hele mooie plastic hamer waar je op kunt kauwen (katten….) En terwijl de bazen druk bezig zijn met schroeven, mogen we eindelijk in de doos zitten! En tegen de tijd dat baas eindelijk klaar was en de kerstlunch op tafel stond, hebben we even een groot stuk cheddar gestolen 🙄
Tweede kerstdag: de grote doos was ons kerstcadeautje! Omdat we het buiten koud en nat vinden en we dus wat minder door de tuin rennen, worden we te dik. We staan op dieet (niet leuk) en we moeten heel veel spelen (heel leuk) en we hebben een kattenwiel gekregen! Voor een snoepje vinden we dit ook heel leuk. Alleen proberen we er constant met meerdere katten tegelijk in te lopen en we zijn niet zo goed in de wetten van de zwaartekracht. Maar dat komt nog wel 😄 Dit filmpje is van de tweede dag dat we het wiel in ons bezit hebben: 


 Voor de geïnteresseerden: het is een Ferris Wheel. Ik en de katten zijn er tot nu toe heel tevreden over. Je kunt ze voor ongeveer 400 euro kopen, en ik heb er geen aandelen in 😛

Op instagram hebben deze foto’s dit jaar de meeste likes gekregen: 

#2019bestnine. Volg ons op fable_the_egyptian_mau! 

Fijne feestdagen! 22 december 2019

Fijne feestdagen!

Helemaal zelf bij elkaar gefotoshopped. En dat terwijl Fable aan het proberen was de balletjes van het kerstpakje op te eten. Zazou voelde zich heel knap en ging eens mooi zitten voor de foto (maar wel zonder muts op, dat was duidelijk hipper). Flux was vooral aan het nadenken of ze hier nog een snoepje voor zou krijgen en Toeter dacht natuurlijk weer dat het einde der tijden was aangebroken. Goed nieuws Toeter: het is enkel het einde van het jaar 😄

 

Fijne Thanksgiving! 28 november 2019

We vieren het in Nederland eigenlijk niet.
Maar….elke reden voor een feestje is er één! En je moet toegeven: Flux ziet er toch super schattig uit zo:
Fijne Thanksgiving!

Herfst! 10 november 2019

Ben ik toch helemaal vergeten mijn Halloween foto’s te plaatsen!
Maar goed, bij deze: verlate Halloween-groetjes van spider-Flux en bat-Fable!
Op #Fable_the_egyptian_mau staan nog meer Halloween-foto’s. 
Want eigenlijk was het vandaag tijd voor herfst-foto’s:

Net als vorig jaar….de sierappel is gesnoeid, de katten beginnen hun dikke wintervachtje te krijgen en het was vandaag zo zonnig buiten, dan kan ik het niet laten om de camera te pakken! 

Zooplus kalender & Show Westervoort 28 oktober 2019

Misschien heb je het al wel gezien op de Facebook of Instagram pagina’s van de cattery (#Fable_The_Egyptian_Mau & /catteryiridium) maar als je dit jaar een bestelling doet bij Zooplus, krijg je daar een gratis kalender voor 2020 bij. Een kalender met dierenfoto´s….dus natuurlijk had ik ook een foto ingestuurd. De foto van Flux & Firestar op het moment dat Firestar werd opgehaald en heel dicht tegen Flux aan ging zitten. De allerlaatste kitten die opgehaald werd…natuurlijk een super leuk moment voor de nieuwe baasjes maar altijd wel even slikken hoor! En dat moment, dat is nu het januari-moment geworden van de Zooplus kalender! Naast de kalender heb ik zelfs nog een prachtige canvas gekregen met daarop de foto, Flux en Fable vonden hem zelf ook erg mooi:

Naast het kalender-momentje zijn we dit weekend nog naar de show in Westervoort geweest. Flux & Fable hebben allebei een nieuw certificaat gehaald richting resp. Groot Europees en Europees kampioen!
Fable moest voor de show nog even gewassen worden, je wilt tenslotte niet met vieze oren verschijnen op een kattenshow:

 

Show Zandhoven 22 oktober 2019

Vroeg op de zondagmorgen zijn we naar Zandhoven, België gereden voor de Halloween show van de BKV ’94. Onderweg in de mistige weides zag ik reeën gras staan eten. Nog wat verder onderweg besloot Fable toch zijn ontbijt te verliezen. En goed raak ook natuurlijk want precies over Flux heen! En ik had ze nog wel netjes in bad gedaan bij hoge uitzondering omdat ze echt wat groezelig aan het worden waren.

Vlak voor Antwerpen mochten we de snelweg weer af. We hadden weer genoeg wegwerkzaamheden gezien. (Zijn ze daar ooit niet aan de weg aan het werk? ) De showhal was een mooie grote hal met grote ramen. En super leuk: er waren in totaal 5 Egyptische Mau’s! Een smoke en vier silvers, één kater (Fable) en vier poezen tussen de vier maanden en de drie jaar oud. (Flux)


Rond half tien was alles netjes uitgepakt en kon het wachten beginnen. Tijdens de middagpauze waren we nog niet aan de beurt geweest. Nou ja, dat komt heel vaak voor. Drie uur….nog steeds niet aan de beurt. Flux heeft een tijdje op de kooi doorgebracht met Halloween spin om haar nek. En een nog langere tijd BOVENOP Fable’s roze slaapzak. En dan het liefst op zo’n manier dat Fable a) overhit en b) geen adem meer kon halen.

En toen werd het half vier….nog niets! Uiteindelijk tegen vier uur werden eindelijk alle vijf de Mau’s tegelijk opgeroepen. En wat een strenge keurmeester hadden we deze keer! Gelukkig was alles dik in orde en heeft Flux weer een punt richting Groot Europees en Fable richting Europees kampioen.
Ook leuk: de keurmeester wilde graag weten, netjes ná het schrijven van het rapport, wat je dan zelf als sterke punten en minder goede punten aan de kat ziet én deze keurmeester had hier ook echt kijk op. Uiteindelijk werd Flux gekozen tot Best in Variëteit! Omdat het een Halloween show was, zijn we gewoon mét Halloween versiering het podium op gegaan 😄
Beide zijn ook nog opgeroepen voor de Best in Show maar zo ver hebben we het vandaag niet geschopt, volgende keer beter. Nu weer lekker thuis na een lange dag 😴 Volgende week gaan we naar de Neocat show in Westervoort!

Ander goed nieuws: Als je héél goed kijkt naar het plaatje van de kalender zie je linksboven een verrassing 😄😄
Flux en Firestar staan namelijk op de Zooplus kalender van volgend jaar!!!

 

Verjaardag! 10 oktober 2019

Vandaag is Fable alweer 2 jaar oud geworden! Helaas moest ik vanmorgen vanwege een zieke collega wat eerder beginnen met werken dus minder knuffel-tijd. Maar vanavond is het feest!
Ik heb overwogen om wat kip te koken of een zalmfilet te maken. Maar heel eerlijk: Fable is niet kieskeurig. Hij lust echt alles. Gisteren alleen al heeft hij een stuk appeltaart-deeg gejat, geprobeerd te appeltaart vulling op te eten (mocht ook al niet) en het papiertje van de boter afgelikt toen ik even niet oplette om daarna bij het avondeten nog 4 grote stukken pompoen naar binnen te werken. Ook mango en courgette vindt hij erg lekker. Maar het aller-aller lekkerste is toch wel natvoeding. Maakt ook echt niet uit welke smaak of vorm. Als het maar heel erg veel is. Vanavond maar eens kijken (binnen alle redelijkheid) hoeveel natvoer er in Fable past nu hij twee jaar oud is hahaha.
Update: ik hoor net van Alphons dat Fable alvast begonnen is met all-you-can-eat roodborstje 🙁

Afgelopen zaterdag mochten Flux & Zazou weer mee naar de jaarlijkse open dag van de dierenartsenpraktijk. Gezellig hebben ze weer de hele dag mensen gekeken samen met een Brits Korthaar en een Ragdoll en vooral heel veel snoepjes opgegeten die ze van al het bezoek kregen. Daarna heeft Flux de nieuwe kattenspreekkamer nog even getest, leuk die plankjes!
Geplande shows: 20 oktober ga ik met Flux en Fable naar Zandhoven (België) voor een kattenshow.

 

 

 

Nieuwe drinkfontein 02 september 2019

De afgelopen weken zijn we druk bezig geweest met het aanleggen van een nieuwe vijver. De oude vijver was te ondiep en de vissen konden er dus niet veilig in overwinteren. En niet alleen de katten hebben zich hier vermenigvuldigd, ook mijn goudvissen (drie verschillende soorten, van elke soort één) wilden zich toch graag voortplanten. En dan was het aquarium waar ze normaal de winter doorbrengen echt te klein. 
Tijdens de aanleg van de vijver hadden we natuurlijk genoeg hulp. Het snoeien van de buxus (die er toch uit moest want ja, buxusmotten eten alles op en gif is niet goed voor alle andere wel leuke insecten die rondzweven) gaf een prachtige berg dood hout van waaruit je de andere katten kunt vangen: (Fable)

Het witte zand als basislaag voor onder het vijverdoek was ook geschikt als kattenbak natuurlijk (bah Zazou!) en de grote leistenen worden heerlijk warm in de zon en zijn dus zeer geschikt om op te liggen of zitten: 
Het eindresultaat bevalt de katten in ieder geval HEEL erg goed. Ze hebben een stroompje om uit te drinken en kunnen op de stenen die in de vijver liggen van steen naar steen springen en naar de visjes kijken. De visjes zijn gelukkig na jarenlange training in de andere vijver slim genoeg om niet te dicht bij die kattenmonsters te komen. En tot nu toe hebben de katten zelfs de vijverplantjes niet via het kattenluikje mee naar binnen genomen, maar wat niet is kan natuurlijk nog komen…
p.s.: de komende twee weken ben ik beperkt bereikbaar. 

Het afscheid 01 augustus 2019

Ondertussen zijn alle kittens bij hun nieuwe baasjes. En bij deze: heel erg bedankt voor alle prachtige foto´s en berichtjes die ik krijg. Het is zo leuk om te horen wat ze allemaal uitvreten! En fijn dat alle acht de kittens het nu al zo goed doen in hun nieuwe huisje. Lekker op schoot liggen en helemaal blij met hun nieuwe huisgenootjes, zowel de katten- als de menselijke soort:
Het ophalen was best wel even een dingetje. Je merkte echt dat Zazou, Flux & Fable in de gaten hadden dat het er steeds minder werden. Ze kunnen zo ongeveer tot drie tellen. Worden het er minder dan drie, beginnen ze een beetje zorgelijk te kijken! Toen het dan ook tijd werd om de laatste kitten op te halen, was Flux eigenlijk niet van plan om los te laten:
En waar ze eerst een tijdje geen melk meer mochten drinken, was Zazou toch weer begonnen met uitgebreid de kittens voeren. Gevolg: de eerste dagen heeft ze wat last gehad van stuwing van de melkklieren nadat de kittens weer weg waren. Gekke kat! De kittens van 13 weken oud hoeven natuurlijk helemaal geen melk meer te hebben. Maar het is wel gezellig.

Ondertussen zijn de grote katten weer helemaal in hun oude doen. Behalve Toeter, die viert nog steeds elke dag (en soms nacht…) feest dat de kittens weer weg zijn. Al die enge stipjesbolletjes! Met z´n vieren gaan ze regelmatig als een soort tornado door de tuin en het poten-hap spelletje kunnen ze ook echt blijven volhouden:

Mogelijk doet Flux of Fable nog mee met de FIFE show in Oss 31 augustus, maar dat is even afhankelijk van hun conditie zo net na de kittens 🙂 Zelf ben ik in ieder geval leuk als keuringsdierenarts aanwezig op de show.

12 weken oud 21 juli 2019

Al weer 12 weken oud. De komende week zullen Cloudspots, Leafpool, Cinderheart, Greymist en Firestar ons gaan verlaten. En wat zal ik én Flux, Fable & Zazou ze missen. Maar gelukkig weet ik ook dat hun nieuw baasjes altijd zó enorm blij met hun nieuwe huisgenootjes zijn. En krijg ik altijd heel veel mooie foto’s toegestuurd. En dat helpt!  En Fable, Flux & Zazou hebben elkaar nog en kunnen ook met z’n drieën heel goed spelen.
Om te beginnen eerst maar eens wat filmpjes van deze week:


Zoals je kunt zien, doen ze nog steeds echt alles samen. Samen eten, samen op bed rond rennen, samen buiten spelen. En ook nog steeds samen hommels vangen. We hebben net weer met veel moeite een hommel uit het bekje van Greymist gepeuterd. Maar ook Cinderheart loopt af en toe nog steeds met zo’n beestje rond. Gelukkig is haar oor waar ze vorige week in geprikt was wel helemaal weer genezen. 
Hier onder nog een allerlaatste groepsfoto & een collage van alle kittens: