8 dagen oud 14 april 2019

Sukashi, Pururun en Yattaro zijn alweer acht dagen oud. Met gewichten boven de 200 gram zijn ze allemaal met gemak verdubbeld in gewicht. Dat is mooi, want dat horen ze in ongeveer 10 dagen te doen dus ze lopen wat voor op schema. Ook met het openen van de oogjes lopen ze goed voor op schema. Donderdag is de wedstrijd gewonnen door Yattaro en die mag zich dan ook ‘Koning éénoog’ noemen, de eerste kitten met een half open oogje. Ondertussen hebben ze alle drie de oogjes open. We laten ze al vanaf dag één wennen aan opgetild worden, maar horen of zien kunnen ze nog niet. 

Flux komt natuurlijk vaak bij haar halfzusjes kijken. Zazou wordt dan uitgebreid gewassen en stiekem wast ze af en toe ook de kittens. Nog eventjes geduld en dan heeft ze haar eigen kittens om voor te zorgen. Ik heb zo het vermoeden dat ze de kittens weer gezellig samenvoegen straks, maar we zullen zien. 


Fable is de afgelopen week wat minder vaak langs komen wandelen. Hij vindt de kittens volgens mij een beetje saai. Je kan niet met ze spelen en ze slapen de hele tijd. Straks als ze wat groter worden, dan worden ze vast een stuk interessanter! 

Nieuwe foto’s van de kittens zijn te vinden onder ‘foto’s kittens’ en dan klikken op de albums. Nog twee weekjes en dan ga ik beginnen met de mensen op de wachtlijst uitnodigen om te komen kitten knuffelen 🙂

 

Kittenspam 09 april 2019

Sukashi, Yattaro & Pururun groeien als kool en zijn allemaal al flink aangekomen. En het is ook erg leuk om foto’s van ze te maken. Als ik in de buurt bent denkt Zazou namelijk: ‘mooi, dan kan jij even voor ze zorgen’ en gaat ze lekker buiten spelen. En dan mag ik ze fijn even lenen voor wat paasfoto’s. Dat hoef ik straks bij Flux niet te proberen, die kijkt nu als ik aan de kittens van Zazou zit al een beetje bezorgd. 
p.s. Volg me op instagram (#fable_the_egyptian_mau) en op facebook (Cattery Iridium) voor hogere kwaliteit foto’s. 

Foto’s dag 2 07 april 2019

Ik kon het niet laten vandaag toch al eventjes een paar foto’s te maken van onze nieuwe stipjes-aanwinsten! Alle kittens hebben nu dan ook hun eigen album onder de ‘foto’s kittens’ pagina. 

En mag ik u dan ook gelijk voorstellen aan:
Iridium Yattaro (katertje)
Iridium Sukashi (katertje)
Iridium Pururun (poesje)
(klik op de albums om alle foto’s te zien, 1-3 per album op dit moment)


Ze groeien gelukkig als kool, Zazou is super lief voor ze en als Zazou even aan het zonnebaden is buiten, past Flux op. (en ook als Zazou niet aan het zonnebaden is. Flux vindt ze echt helemaal geweldig en kan volgens mij niet wachten tot haar kittens komen)
p.s. Mocht je je afvragen waar de namen vandaan komen: Samurai Pizza Cats!! (vrees niet, hun nieuwe baasjes mogen zelf een passende naam verzinnen :P)

Kittens!!! 06 april 2019

Dinsdag 2 april is Zazou uitgerekend. Net geen 1 april grap dus. Maar je weet nooit, dus voor de zekerheid continu iemand thuis al dágen van te voren. Ja, zo’n bevalling gaat meestal prima alleen. Maar je weet het nooit én Zazou vindt het zelf erg belangrijk dat ik er bij ben. 
Dinsdag: geen kittens. Fijn, dan kan ik nog wat klusjes doen.
Woensdag: geen kittens. 
Donderdag: geen kittens. Zelfs die stomme voortuin is nu onkruid vrij voor zo lang het duurt.
Vrijdag: het lijstje is nu echt helemaal leeg en nog steeds geen kittens! Natuurlijk, de draagtijd is variabel en zeker de Mau staat er om bekend dat ze een wat langere draagtijd hebben. Maar ik heb het nog nooit meegemaakt en hé, ik wil ze nu wel eens zien in plaats van voelen schoppen in Zazou’s buik! 
Zaterdag: éíndelijk lijkt er wat te gaan gebeuren. Flux is druk bezig met overal graven (het zware werk moet je aan iemand anders overlaten) en Zazou heeft na goed rondkijken een prachtige plek voor de kittens verzonnen: onder de dekens in bed. Langzaam wordt ik ook wakker (het is nog vroeg! en ik ben niet zo’n ochtendmens) en na een vriendelijk verzoek gaan we naar het wel door mij bedachte plekje. Goed opletten dat ze vannacht niet stiekem in mijn bed terecht komen! 

Flux & Zazou, samen wachten tot de kittens komen

Flux heeft ondertussen Zazou-huisarrest en mag het nest niet meer uit. Meehelpen zul je! Als de echte weeën beginnen gaat ze iets verderop samen met Fable de wacht houden. 
Na een vroege start wordt de eerste kitten uiteindelijk na flink wat weeën om kwart voor 11 geboren. Een klein katertje van 80 gram, mooi met het hoofdje eerst. Direct daarna volgt een véél groter stippeltjes monster van wel 114 gram in stuitligging. Stuitligging is op zich normaal, maar gaat wel wat lastiger. Gelukkig komt deze pas als tweede!

Nu is het pauze. Ik weet dat er twee óf drie kittens geboren zullen worden, maar als alles in diepe slaap is denk ik: fijn, de bevalling is goed gegaan. Eens even wat appjes sturen met foto’s van mijn nieuwe aanwinsten! En dan: 1.5 uur later een paar korte weeën en flop, er wordt een poesje geboren in stuitligging. Nou ja geboren: de achterkant wordt geboren en probeert weg te lopen terwijl Zazou nog bezig is met de voorkant. Ze zijn allemaal goed levendig en af zullen we maar zeggen, dat zullen die vijf dagen extra in de buik wel zijn. 
Als eerste komt Fable kijken. Katers zijn vaak een beetje bang voor die kleine piepmonsters maar alleen als ze een keer echt hard fiepen kijkt ie wat raar op. Moet dat nou?
 

Flux vindt de kittens echt helemaal geweldig en gaat er gezellig bij liggen. Mooi, denkt Zazou: kan jij voor ze zorgen, ga ik even in de tuin in de zon zitten. Op dit moment liggen ze met z’n vijven lekker te slapen. Flux is al net zo dik als Zazou dus wie weet met hoeveel ze over drie weken zijn??

 

Kittens Zazou 07 maart 2019

 
In april verwacht ik kittens van Fable & Zazou. Wat eerder dan gepland, ik wilde Zazou eigenlijk wat langer rust geven maar daar dacht Zazou zelf heel anders over en na vier keer heel heftig krols geweest te zijn (krols zijn is heel vermoeiend voor ze en geeft risico op baarmoederontsteking) heb ik toch besloten om haar weer bij Fable te laten. 
Op de echo van gisteren waren goed levendige kittens zichtbaar met mooie kloppende hartjes. ééntje was zelfs bezig met een borstcrawl-wedstrijd, wat een drukteschopper! Het blijft natuurlijk spannend hoe deze dracht zal verlopen.
Flux is ondertussen ook (voor het eerst sinds de lange winterstop nu de dagen weer langer worden) goed krols geweest, dus hopelijk ook van Flux & Fable binnenkort een nestje met kittens! 

Zazou & Fable

Hopelijk in april goed nieuws!
p.s. Als je geen mailtje hebt ontvangen, maar wel op de wachtlijst staat, graag even een berichtje sturen! 

Show Eindhoven 26 februari 2019

Een thuiswedstrijd: vandaag naar de NLKV show in Eindhoven geweest. En heel efficiënt: naast showen met eigen katten (Flux en Fable) mocht ik ook ’s ochtends de dierenarts keuring doen. Hoewel ik wel wat vroeg op moest (niet echt mijn ding ) was het heel leuk om al die verschillende katten van dichtbij te mogen bekijken.

De resultaten:

Flux heeft weer een nieuwe CACGE onderweg naar Groot Europees Kampioen.
Fable heeft zijn 1e CACE onderweg naar Europees kampioen én is Best in Variëteit geworden + een nominatie voor Best in Show.

Ook mooi: de show was lekker vroeg klaar dus bij thuiskomst konden de katten nog lekker even van de zon genieten. Op de foto Flux & Fable. Flux lag, voordat ze opkeek, lekker in Fable’s schaduw. Toch handig, zo’n fijn katervriendje.  

En *spoiler alert* het zou heel goed kunnen dat we in april twéé nestjes kittens gaan hebben! Maar deze keer durf ik niet te vroeg iets te zeggen, dus daarover over iets meer dan twee weken meer nieuws en dan gaat er ook een mailtje uit naar iedereen op de wachtlijst. Spannend! Fable heeft in ieder geval goed zijn best gedaan. 

29 januari 2019

Showtime! De Neocat Wereldshow, lekker dichtbij in de Expohal van Houten deze keer. Zo kort rijden dat ze deze keer zelfs de moeite niet hebben genomen om elkaar onder te kotsen 😂😂
De hal was lekker warm en er waren echt gígantisch veel bezoekers. Flux heeft extra kat-uren bovenop de kooi moeten maken om iedereen een beetje fatsoenlijk te kunnen bekijken (en vooral andersom 😁) en zelfs Fable die steeds dapperder wordt heeft Flux gezelschap gehouden op de kooi. En toen ik Fable en Flux samen op de kooi had zitten stonden er wel vier rijen dik bezoekers! Super leuk als er zoveel interesse voor de Mau is en dat ik dit mooie ras vandaag aan zoveel verschillende mensen heb mogen laten zien!

Fable (boven) en Flux (onder)

En zoveel leuke kattenspulletjes te koop… je kunt al wel raden dat ze straks thuis weer mooie nieuwe dingen hebben om mee te spelen. Want ze hadden nog niets 😁 Nieuwe topfavoriet is een hele lange verenhengel van selectcats, ben benieuwd hoe lang die heel blijft want Fable denkt dat het een echt vogeltje is om op te eten….
We hadden deze keer echt een super leuke keurmeester, mevrouw Lamprecht uit Zuid-Afrika, die heel enthousiast was om zoveel Mau’s bij elkaar te mogen keuren!

Voordracht Fable Best in Show

De resultaten:
Iridium Soul Flux: CACGE, Best in Variëteit
Ptiprince O-Iridium Fable: CACGI, hiermee is Fable nu Groot Internationaal Kampioen!
Daarnaast zijn zowel Fable áls Flux Best in Show geworden in hun eigen categorie! 😍

Na dit prachtige nieuws heeft Fable nog even een ererondje door de showhal gerend. Ik heb uitgelegd dat dat meer iets voor Jumping Amsterdam is dus Fable heeft beloofd nog hoger te leren springen omdat een springconcours hem ook wel wat lijkt 😂

Fable in de prachtige sneeuw eerder deze week

 

Show ECA 13 januari 14 januari 2019

Showtime! Op naar de eerste show van het jaar: de European Cat Association show in Westerlo. Wat gelijk opvalt: vorig jaar heb ik echt bijna alle Belgische plaatjes vanaf de snelweg tot Westerlo uitgebreid mogen bekijken maar deze keer gaat de route grotendeels over een 70 kilometer/uur weg en ben ik er met een dik uur al! Helaas te laat om nog een fatsoenlijk parkeerplekje te vinden….zeker een kilometer van de hal af moet ik mijn auto parkeren en dan lopen met alle kattenzooi. Want ik kan best efficiënt inpakken maar omdat ik vorige keer net naast de hal stond heb ik dat dus totaal niet gedaan. Pfffff.

De showhal is wel lekker warm, dat is een groot pluspunt (behalve als je dus net een heel eind naar de auto hebt gesnelwandeld maar goed) En naast kattenspulletjes kun je zelfs Tupperware kopen 😂

Flux en Fable mochten gezellig mee. Fable was helaas ondanks de deze keer redelijk rechte weg een beetje misselijk geweest en had hierbij niet de beschikbare kattenbak geraakt maar Flux…. De dag begon niet al te geweldig. Gelukkig zijn katten prima af te vegen en de Mau’s hebben verder geen speciale ‘grooming’ nodig dus even poetsen en probleem opgelost.

De resultaten:
Iridium Soul Flux heeft haar eerste certificaat richting Groot Europees Kampioen binnen. De laatste klasse voordat ze naar de wereldkampioen klasse mag. (maar dat duurt nog wel even)
Ze is daarnaast Best in Show én Best of Best geworden!

Ptiprince Iridium Fable heeft zijn 2e certificaat voor Groot Internationaal Kampioen binnen, hopelijk over twee weken in Houten zijn laatste certificaat voor deze klasse. (omdat we nu één buitenlands certificaat hebben, heeft hij er maar 3 nodig ipv 4)
Fable is daarnaast Best in Show geworden

Ondertussen weer fijn veilig thuis en de katten zijn buiten in de regen aan het spelen. Rare beesten 😁
Over 2 weken is het alweer tijd voor de wereldshow van Neocat! Daar mogen Flux & Fable ook mee naar toe.

Fable

Flux & Zazou

Verdrietig nieuws 22 december 2018

Helaas heb ik heel verdrietig nieuws vandaag: Zazou’s kittens hebben het niet gehaald.
De afgelopen twee weken waren we al heel erg bezorgd om Zazou & haar toekomstige kittens. Ze was veel te vroeg haar slijmprop verloren (deze sluit de baarmoeder normaal af tot vlak voor de geboorte) en had wisselend steeds uitvloeiing en dat is meestal een heel slecht teken. 24 uur per dag hebben we haar in de gaten gehouden, gelukkig slaapt ze met haar dikke buik altijd in mijn knieholtes zodat ik haar nooit uit het oog verlies. Zazou zelf is gelukkig de hele periode extreem vrolijk geweest, heeft heerlijk buiten gespeeld, als een koningin op schoot geslapen en gegeten als een bootwerker. 
Al snel was duidelijk dat er nog maar één levende kitten aanwezig was en dit kitten wilden we natuurlijk alle kansen geven. Helaas is ook dit laatste kleine zilveren katertje vandaag overleden. Met Zazou gaat het naar omstandigheden heel goed. Ze heeft gelukkig Flux die de afgelopen dagen heel lief heeft meegeholpen om de werpplek (onderin mijn inloopkast) mee om te graven en alle dekentjes goed te leggen. Nu Zazou geen kittens heeft, is surrogaat-kitten Flux nog nooit zo schoon gewassen geweest en liggen ze heel lief als een balletje te slapen. De foto is van net, Zazou ligt tegen een warme pittenzak aan en Flux komt haar even lief wassen.
Zazou krijgt speciale medicijnen om de melkgift te stoppen en zal als het goed is over een paar dagen weer helemaal de oude zijn, hoewel ze waarschijnlijk echt wel door heeft dat er geen kittens zijn. 
 
Ik snap dat dit een hele grote teleurstelling is voor de mensen op mijn wachtlijst die natuurlijk graag een nieuw huisgenootje willen verwelkomen en sinds de echo-beelden met smart hebben zitten wachten. Ook voor mij is het even slikken, alles is helemaal in orde gemaakt voor een nestje schattige stipjes-pluizenbollen en ik had niets liever gewild dan daar de komende periode heel veel mee knuffelen. Helaas is het even net iets anders gelopen en voor mij is het belangrijkste dat Zazou helemaal in orde is.
Ik verwacht nog steeds in de komende maanden een nestje van Flux en tenzij je specifiek een mailtje stuurt blijft je hiervoor op de wachtlijst staan. Als er geen interesse meer is, is dit natuurlijk geen enkel probleem, het is een vrijblijvende wachtlijst & stuur dan even een mailtje.