Herfst 15 oktober 2018

Hoewel het nog prachtig weer is, zie je al wel aan de bomen dat het langzaam herfst gaat worden. De sierappelboom ziet er nu ook prachtig uit, en met Flux als toevoeging is hij zelfs nog mooier:

Naast herfstblaadjes vangen zie je ze regelmatig nog een mooie libelle uit de lucht plukken en snel opeten. Deze foto´s zijn gemaakt terwijl ze aan het jagen zijn op een stokje met een veer. Bovenaan Toeter & Zazou, onderaan Fable & Flux:

Je ziet de totale focus en de grote ogen!
Het mooie weer zorgt blijkbaar ook voor ideeën over kittens, want Zazou is sinds dit weekend krols dus we hopen dat Zazou & Fable (die inmiddels alweer 1 jaar oud is) voor mooie kittens gaan zorgen. Dat weten we over een week of drie! Spannend!

Show Wassenaar 7 oktober 09 oktober 2018

Dit weekend, of eigenlijk deze week, is kattenweekend/week. Zaterdag betekende dat nascholing in de vorm van het jaarlijkse feline symposium in Utrecht met alleen maar kattengeneeskunde lezingen. Leuk & leerzaam!
Zondag betekende dat een kattenshow in Wassenaar en vandaag (dinsdag)  nog nascholing in Nieuwerkerk aan den IJssel over cat friendly practice.

Gelukkig hoeven de katten dus maar één keer mee in de auto en de rest moet ik in mijn eentje doen 😑😑 Op die andere dagen kunnen ze dan lekker doen waar ze voor gemaakt zijn: rennen!

De resultaten van de show:

Ptiprince O-Iridium Fable CACGI, met 11 maanden alweer zijn eerste punt onderweg naar Groot Internationaal Kampioen én nominatie Best in Show

Iridium Soul Flux heeft vandaag haar 4e CACE met een zeer mooi keurrapport en hiermee is ze Europees (Groot Internationaal) Kampioen! Ook Flux is voor de Best in Show genomineerd.

Nu ‘pas’ weer een show gepland 2, 3 en 4 november met Fable in Asperen. 

Neocat show in Hoevelaken 02 oktober 2018

 Bij Hoevelaken linksaf! En rechtsaf en nog een paar keer linksaf…

Vandaag de Neocat show in Hoevelaken, dus door soms stukjes echt dichte mist in de vroege ochtend weer op pad met Flux en Fable.

Bij aankomst de kooi netjes ingericht zodat ze fijn ‘opgestaan plaats vergaan’ konden spelen met hun roze slaapzak en nog gauw wat natvoer gekocht want dat was ik vergeten en Fable vind dat hij daar wel echt recht op heeft. Met grote happen werd de kip/pompoen opgegeten, het bakje ging bijna mee naar binnen. Daarna zat Fables hoofd compleet onder de spetters maar gelukkig zijn katten helemaal zelfreinigend.

Rond 12 uur waren we aan de beurt voor de keuring. Nou ja, we werden opgeroepen. Eenmaal bij de keurmeester mochten we weer terug want we waren toch niet aan de beurt. Vervolgens werd Flux gekeurd maar daarna was het opnieuw geduld hebben voor Fable want toen was het net pauzetijd. Ook de Best in Show verkiezing verliep rommelig, anders dan ik gewend ben van deze organisatie.

De resultaten:

Iridium Soul Flux: CACE + nominatie best in show (en hiermee twee andere mooie Mau dames verslagen)

Ptiprince Iridium Fable: CACIB + nominatie best in show, in de herstemming helaas verloren. Fable is nu op 11 maanden leeftijd al Internationaal Kampioen! 😎

Foto’s van Fable vorige week tijdens de kattenshow door studio Lynx:

Volgende week zondag 7 oktober nog de show in Wassenaar van de NRKV voor Flux’ laatste puntje voor Europees Kampioen 🙂 Nog geen kitten-nieuws, hopelijk binnenkort!

Show in Sint-Niklaas, België 17 september 2018

Ergens in Fables hoofd zit een klein klokje. Elke avond rond 22:15 gaat dat af en is het tijd om heerlijk op schoot te liggen op de bank. Af en toe even naast me op de bank om af te koelen en daarna gauw weer opnieuw gaan liggen als een klein rond bolletje. Gisteravond gaf dat klokje kortsluiting want er zat helemaal niemand op de bank. Gelukkig konden er nog enige draadjes contact maken (heel veel meer is er ook niet aanwezig als ze nog jong zijn volgens mij 😉 ) en het alternatief was snel gevonden: de baas lag al op bed! Ook een prima plek om op schoot te liggen gelukkig.
Na een paar uur waren de draadjes in de hersenen weer helemaal uitgerust en klaar om net voor zonsopgang eens buiten in de tuin te gaan kijken of er nog libelles waren (dat libelles ’s nachts niet vliegen komt niet echt in Fable op) om te eten of misschien een muis. Maar alweer iets geks: de baas was al wakker! Buiten spelen moest helaas even ingekort worden en samen met Flux moest Fable (inclusief de verzamelde modder uit de tuin ) in de grote reisbench mee naar Sint-Niklaas voor weer zo’n evenement waarbij je de hele dag saai ligt te slapen. En ze hebben daar dus ook geen libelles of vlinders of muizen. Gelukkig hebben ze er wel blikjes vlees, dat maakt veel goed. Maar nadat Fable Flux’ vlees vrolijk had afgepakt is Flux lekker de rest van de middag bovenop zijn slaapzak gaan liggen. Net goed!

De resultaten:
Iridium Soul Flux: CACE, onderweg naar Europees Kampioen én Best in Colour (soort best in variety) + nominatie Best in Show

Ptiprince Iridium Fable: CACIB, onderweg naar Internationaal Kampioen, Best in Show én Best of Best!!!

De show was goed georganiseerd, in een mooie hal met fijn daglicht en het gewonnen kleed met daarop geborduurde muizen die piepen als je er op mept is een doorslaand succes!

Over twee weken zijn we aanwezig op de Neocat show met Flux & Fable.

p.s.: No cats where harmed in making the above photograph 😉 -Flux

TICA/traditionele Show Halle, België 10 september 2018

Kattenshow tijd. Deze keer in Halle, onder Brussel met Flux en Fable. Slechts één dagje omdat de show altijd wat chaotisch is en ik Fable rustig wil laten wennen aan de TICA shows.

Resultaten:
Iridium Soul Flux Best in Variëteit, een nominatie voor Best in Show en een prachtig CACE keurrapport, haar eerste onderweg naar Europees Kampioen 👍

Ptiprince Iridium Fable mocht in traditoneel én TICA meedoen.
In TICA is hij 2e en 10e allbreed geworden. Dat maakt hem na zondag TICA Champion!
In traditioneel is hij ook nog Best in Show geworden en hij heeft alweer zijn eerste CACIB onderweg naar Internationaal Kampioen gehaald. Go Fable!

Op het kittenfront hopelijk heel binnenkort goed nieuws van ofwel Flux of Zazou, maar ze laten me nog eventjes wachten. Als ik dan de filmpjes zie van de kittens van vorig jaar, is dat wachten wel moeilijk hoor! Binnenkort meer hier over.
Met dank aan Alphons voor het maken van de foto´s op de show. (en van Fable in de tuin zoals je hier boven ziet)

FIFe Show Oss 26 en 27 augustus 28 augustus 2018

En weer een keer wat anders: een FIFe show van Mundikat in Oss. Vanaf 1 augustus 2018 mag je ook bij FIFe showen, momenteel helaas wel alleen tot aan de open klasse ondanks het zogenoemde ‘open deur beleid.’ Dat betekent dat Flux en Zazou allang niet meer mee mogen, dus alleen Fable mocht mee op pad dit weekend. Leek mij wel gezellig, zo’n weekendje met z’n tweeën, maar Fable vind duidelijk ander poezengezelschap erbij een stuk leuker met als resultaat deze Yoda-Fable foto:

De resultaten:

Dag 1: CAC, nominatie voor de BIS in categorie 3 ,(gewonnen van een mooie Brits langhaar) maar uiteindelijk de BIS verloren van een mooie Brits Korthaar

Dag 2: CAC, weer een nominatie voor de BIS gewonnen van een Brits Korthaar dit keer en dit keer de BIS verloren van een mooie blauwe Brit die uiteindelijk beste van categorie en daarna beste van alle vier de categorieën is geworden 

Het spannendste vond Fable de Deense keurmeester met de Franse Baret. Al vanaf jongs af aan vind ie mannen met hoeden echt doodeng! Ik heb echt een hele rare kat. Gelukkig kon de hoed speciaal voor Fable even af en na een paar keer goed kijken van Fable was het toen helemaal in orde. Zelfs tijdens de BIS nominatie dacht de keurmeester eraan even zijn hoed af te zetten, petje af!
Tijdens de best in show voordracht wordt je kat voorgedragen door een steward en alle genomineerde katten worden naast elkaar op een witte tafel gezet, ook best spannend maar dat ging gelukkig ook prima. De sfeer bij de FIFe is wel anders. Betalen voor de toiletten, je stoel moet je huren of zelf meenemen. De kooien zijn wel lekker groot en verder is het ook gewoon een kattenshow uiteindelijk.

Met de verzamelde punten van eerdere shows en vandaag is Ptiprince Iridium Fable nu Kampioen!

Geplande shows in de komende weken:

  • 9 september  de gecombineerde TICA/traditionele Show in Halle, België
  • 16 september de traditionele show in Sint-Niklaas, België
  • 30 september de traditionele show van mijn eigen Neocat vereniging in Hoevelaken

Fable’s oogkleur is al mooi groen aan het worden:

Kittens? 18 augustus 2018

Het is nog wel héél vroeg, maar Flux is momenteel krols en Fable doet hard zijn best om te leren hoe het kittens maken werkt. Hopelijk binnenkort dus goed nieuws! Ik heb nog geen mailtje naar mijn wachtlijst gestuurd, maar misschien gaat dat over een paar weken wel gebeuren 🙂

Vandaag mochten Flux en Fable weer even mee naar het werk omdat we nog foto’s nodig hadden voor de website over bloeddrukbepalingen. Fable’s foto is uiteindelijk het mooiste geworden:

Gelukkig was het spreekuur verder vrij rustig en mochten Flux & Fable gezellig in de spreekkamer spelen. Flux wilde het liefst slapen op de weegschaal zoals je ziet. 

Komend weekend gaat Fable mee naar de FIFe show in Oss om hopelijk zijn kampioenstitel compleet te maken!

Show Kleve 22 juli 24 juli 2018

Lang lang geleden ben ik voor het eerst wezen kijken naar Egyptische Mau’s op een kattenshow in Kleve, Duitsland. Nu, vele jaren later, ben ik vandaag op diezelfde plek voor een kattenshow met mijn eigen Mau’s Fable en Fluxje. In een fijne koele hal gelukkig want het is buiten nog steeds zo warm.

Resultaten:
-Iridium Soul Flux heeft haar 3e CAGCIB gehaald en is daarmee Groot Internationaal Kampioen!

-Ptiprince Iridium Fable heeft zijn allereerste CAC gehaald op weg naar kampioen, heeft de Rassesieger gewonnen en daarnaast een nominatie voor Best in Show maar helaas verloren van een mooie kat die uiteindelijk Best of Best werd 

’s Avonds hebben de katten in de afkoelende tuin nog fijn tikkertje gespeeld en vlinders gepest. Foto van gistermiddag toen ze siësta aan het houden waren & foto van Zazou die tijdens de show alleen thuis siësta moest houden met Alphons.

De volgende show is in 4 en 5 augustus in Neuss/Holzheim bij Düsseldorf in de buurt, een ‘zeldzame rassen’ show. –> update, deze show gaat ook al niet door. Mogelijk gaan we naar de show in Oss als we daar mogen showen. (dat is een Fife show)

Hopelijk ook binnenkort kittens…maar geloof ik vinden de dames het momenteel nog iets te warm om eens krols te worden haha. 

Award of Excellence 07 juli 2018

Hoewel we niet zoveel geshowd hebben dit jaar, heeft Flux toch weer een nieuwe award in de wacht weten te slepen:

Over 2 weken gaan we weer naar een kattenshow, in Kleve, Duitsland op 22 juli.
Zowel Zazou als Flux worden hopelijk in de komende weken krols en ik hoop dan ook dat we over een tijdje kittens mogen verwelkomen!

Show E.C.A. Westerlo 19 juni 2018

Deze keer een show in Westerlo, België. Eigenlijk zouden we naar de Egyptische Mau special in Gouda gaan, maar helaas ging deze show door gebrek aan inschrijvingen niet door. Gelukkig is Westerlo ongeveer even ver weg en Flux heeft om straks Groot Internationaal kampioen te worden ook punten uit het ‘buitenland’ nodig.

Van te voren hebben ze er wel alles aan gedaan om niet mee te hoeven: Flux had door rood gruis gerold dat ergens lag omda Alphons een gaatje had geboord en dat was zo hardnekkig dat ze zelfs in bad moest om het weer uit haar vacht te krijgen. En Fable had zo vlak voor de show eens goed met een spitsmuis of iets dergelijks gevochten en zijn wang zag eruit alsof de spitsmuis gewonnen had en 10 minuten voor vertrek had ie z’n kop nog even onder de hars gesmeerd. Ach ja, het houdt je in ieder geval bezig en ze hebben in ieder geval lekker buiten gespeeld.

Na een half uur rijden moesten we al van de snelweg af. Ruim 35 minuten door kleine dorpjes verder kwamen we dan in the middle of nowhere aan op de show. Maar wel een gezellige hal en goede catering dus wat wil je nog meer.

Flux en Fable waren als aller allereerste aan de beurt bij de keurmeester. Een beetje verbaasd zaten ze te kijken: we zaten toch net pas ín de kooi. Gelukkig is verbaasd voor de Mau een goede gelaatsuitdrukking. 

De resultaten:
Iridium Soul Flux:
CAGCI
Best in Show en Best of Best volwassen poezen én nominatie voor best overall

Ptiprince Iridium Fable:
EX1
Best in Show en Best of Best katers 6-9 maanden én nominatie voor best overall

Als bonus nog wat extra foto’s van de fotoshoot: