Zomaar 24 februari 2018

Met Fable erbij is het lekker druk in huis. Alle haarelastiekjes worden door het hele huis gesjouwd. Zelfs hele kussens worden meegesleept en verplaatst om mee te spelen. En ’s nachts komt er steeds zo’n koude natte neus voorbij als je niet snel genoeg Fable komt aaien. 
Het is dan ook echt een enorme knuffel:

En als het weekend is, verwachten ze allemaal extra lekker eten, en gaan ze met z’n allen onder het keukenkastje zitten wachten tot er iets komt:  (vlnr: Flux, Zazou, Fable & bengaal Toeter)

Volgend weekend weer naar een kattenshow, deze keer in Baarn op zondag 4 maart. 

 

Neocat Wereldshow Houten 28 januari 29 januari 2018

De laatste zondag van de maand, dus het is weer tijd voor de jaarlijkse Neocat wereldshow. Flux mocht gezellig mee om hopelijk het laatste puntje voor haar Internationale Kampioenschap te scoren.
Bijna alle Mau fokkers waren aanwezig en in totaal waren er zeven Egyptische Mau’s in de zaal, super leuk! In totaal zijn er drie Egyptische Mau’s genomineerd voor de Best In Show, waaronder Fluxje, maar helaas hebben we het geen van allen gehaald. (maar we zijn blij met zoveel nominaties natuurlijk!)


Flux heeft een groot deel van de dag gezellig op de kooi door gebracht om naar de bezoekers te kijken en andersom:


En goed nieuws: ze heeft ook haar laatste CACIB gehaald en mag zich (naast regional winner quadruple grand champion) nu ook Internationaal Kampioen noemen!

Om Fable te laten wennen aan het gebeuren op een kattenshow gaan we 4 maart naar Baarn naar een wat kleinere kattenshow van de NLKV. In april gaan we dan voor het eerst naar een grote TICA show in Asperen.

Tegen de tijd dat we ´s avonds weer thuis waren, wilde Fable natuurlijk graag nog even knuffelen:

Ptiprince Iridium Fable 23 januari 2018

Nu alle kittens een nieuw baasje hebben gevonden, werd het toch wel een beetje stil in huis. 
Gelukkig is daar nu verandering in gekomen en hebben we sinds deze week weer nieuw gevlekt leven in huis in de vorm van een Egyptische Mau katertje:
Ptiprince Iridium Fable!

Fable komt helemaal uit Odessa gevlogen met dank aan zijn fokker Ievgeniia Sorochenko. Hij mocht natuurlijk gewoon mee in de cabine maar dan nog was het een lange reis. Gelukkig voelt Fable zich al heel goed thuis hier en hij is een écht enorme knuffel. (hij probeert zelfs even mee te helpen met het zichzelf op de website zetten, super handig!)
Het filmpje is van de eerste dag dat hij hier was:

Ik hoop door een katertje van zover weg te halen weer wat verder bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling én de gezondheid van de Egyptische Mau in Nederland en omstreken. De komende periode zullen we eerst zien of Fable goede punten haalt op de show. In de toekomst (maar daar is ie nu nog een beetje jong voor) hopen we op mooie & gezonde kittens van Fable! 

Paris Animal Show 20 januari 2018

Afgelopen weekend was het weer tijd voor de jaarlijkse Paris Animal Show in hartje Parijs. In totaal waren er wel 23 Egyptische Mau’s in de kleuren zilver, smoke en brons uit heel Europa. Leuk om alle andere fokkers te ontmoeten!
Natuurlijk waren er ook heel veel leuke standjes met spullen, allerlei hondenrassen en heeeeel veel katten. Flux had een mooi valeriaankussentje gekregen van Alphons maar ze was niet helemaal tevreden dus heeft ze ’s nachts de andere vier kussentjes nog eerst uit de tas en daarna uit de verpakking gescheurd. ’s Ochtends op de hotelkamer had je haar moeten zien in haar cirkel met verzamelde kussentjes! Helemaal blij. 
We hadden een fijn hotel lekker dicht bij de showhal. Vanuit het raam van onze hotelkamer konden we zelfs de Eiffeltoren zien! 
In TICA is Flux acht keer best of breed geworden maar we hebben geen finales gehaald. 
Op de foto Flux op tafel in een TICA ring:

In de traditionele show is ze zondag Best in Variété geworden en beide dagen genomineerd voor Best in Show!
Het was een gezellig show. De volgende show die we, samen met nog een aantal andere Egyptische Mau catteries, bezoeken is de Neocat Wereldshow 28 januari in Houten. 
En: in het volgende bericht later deze week nog een verrassing! Stay tuned…

 

Neocat magazine 24 december 2017

Flux staat op de cover van de Neocat magazine! De Flux Kersteditie haha. Echt super gaaf! En ook nog twee bladzijdes in het blad zelf helemaal voor Zazou en Flux. En wat een knappe opmaak van de foto’s, ik had niet gedacht dat het artikel zo mooi zou worden!

Alle kittens zijn naar hun nieuwe huis 09 december 2017

Wat is het rustig en stil nu! Alle kittens zijn naar hun nieuwe huis. Flux mist ze best wel, maar heeft gelukkig Zazou als grote troost. 
Dit is Flux net voordat Nox werd opgehaald:
Stevig vasthouden die kittens! 
Vanmorgen had het gesneeuwd en zag het er prachtig uit. Gelukkig kon ik daardoor nog net de laatste foto’s van Nova en Nox maken en zijn hun albums nu compleet. (zie ‘foto’s kittens’)

We zullen de kittens heel erg missen de komende periode en foto’s van hun nieuwe huisje en hun nieuw vriendjes zijn dan ook meer dan welkom!

Kittens week 11 (Zazou) 02 december 2017

Ook deze week bedankt voor alle leuke filmpjes en foto’s van de kittens in hun nieuwe huis, het is een stuk stiller maar het is fijn om te weten dat ze het allemaal zo enorm naar hun zin hebben.
Chuck en Nori kunnen het nog steeds prima vinden, Chester is helemaal blij met zijn nieuwe Mau-vriendje en wordt zelfs al gewassen, Britje kan super goed apporteren, Chomp komt nog steeds graag in je nek liggen en Nibble is helemaal blij met zijn grote bengaal Radja als vriend:

Radja & Nibble, Nori & Chuck

Gelukkig mogen we deze week nog wel genieten van Nova & Nox. 
Ze spelen heel veel met Flux & Zazou, maar ook gezellig samen zoals in dit filmpje goed te zien is:

(Toeter schrikt zich aan het einde van het filmpje een hoedje van die gekke kittens!)

Daarna zijn we nog maar even buiten gaan spelen, er lag zo’n mooi laagje rijp:

Flux & Nova

Flux, Nova & Nox zijn deze week zelfs nog op de foto geweest voor de nieuwe website van de dierenartsenpraktijk. Ik hoop dat ik zelf nog een foto krijg, volgens mij zijn ze heel mooi geworden!

Volgende week tijd voor de laatste inenting, de laatste keer ontwormen en dan zal het wel heel erg stil worden in huis!
Morgen volgen de foto’s van Nova & Nox.

Nova en Nox

 

Kittens week 10 (Zazou) 26 november 2017

Sinds gisteravond zijn alle kittens van Flux naar hun nieuwe baasjes. Bedankt voor alle lieve berichtjes over hoe het gaat, ik ben blij om te horen dat ze het allemaal zo goed naar hun zin hebben! En bedankt voor alle leuke filmpjes en foto’s, met als goed voorbeeld hier onder Byte (nu Chuck) en Trybble (nu Nori) in hun nieuwe huisje:

Als laatste is gisteravond Nibble naar zijn nieuwe baasjes gegaan. Nibble mocht gelukkig iets langer blijven, omdat hij gisteren nog mee mocht naar het Nederlandse Onafhankelijke Keurmeestersgilde (NOK) om te laten zien hoe mooi de black smoke Mau kan zijn! De smoke Mau is geen tabby (zoals de ‘silver spotted black tabby’) maar een ‘black smoke.’ Toch moet je de tabby-tekening als ‘ghost marking’ (= stipjes) wel heel goed kunnen zien en dat maakt de smoke uniek omdat dit bij geen enkel ander kattenras zo is. Ook Nova, Nox, Zazou & Flux mochten natuurlijk mee. Vooral mini’s Nova en Nox trokken natuurlijk veel bekijks, ze zijn ook nog ZO schattig. 
In totaal waren we met tien Egyptische Mau’s van drie catteries goed vertegenwoordigd op de seminar, en konden we de jury de verschillende lijnen goed laten zien. Juryleden zien op show anders slechts zelden een Egyptische Mau en dat is natuurlijk jammer en komt het keuren niet ten goede. 

Op de foto met cattery Azova & cattery van Ermelinde:
Nieuwe foto’s van Nova & Nox volgen vanavond, nu eerst bezoek van de baasjes van Nova!

Kittens week 11 (Flux) en week 9 (Zazou) 19 november 2017

Bijna twaalf weken, en dan is het tijd voor de laatste inentingen en gaan de kittens naar hun nieuwe baasjes toe. Wat zullen we Chomp, Nibble, Trybble, Bit, Byte & Gobble enorm missen! En wat zal het rustig zijn in huis. Gelukkig mogen we nog even van Nova & Nox genieten, en zijn we niet ineens helemaal kitten-loos. 
De kittens genieten echt van het samen buiten spelen. Het leukste is wat matige windkracht en dan achter alle bewegende eikenblaadjes-tornado’s aan jagen.
Dit is van vanmorgen, toen we lekker even buiten een kopje koffie/thee aan het drinken waren:

Gisteravond hadden we een feestje/spelletjesavond en hebben we RoboRally met hindernissen gespeeld. Nova en Nox zaten meestal in de doos met fiches of midden op het bord, Gobble ging er met de markers vandoor en Byte en Chomp probeerden de chips en knakworstjes te stelen.
Op de foto midden op het bord: Nova

Aanstaande zaterdag 25 november is er een keurmeester seminar over o.a. de Egyptische Mau.
Flux, Zazou, Nox, Nova & Nibble zijn daar te bewonderen naast Mau’s van nog twee andere fokkers. Nibble de smoke mocht speciaal wat langer bij ons blijven hiervoor (waarvoor dank!) en zal de enige aanwezige black smoke zijn. 

http://nokk.nl/index.php/seminars/eerstvolgende-seminar

In de mapjes staan weer nieuwe foto’s van alle kittens, voor sommige de laatste! Hieronder Chomp in zijn lievelingspositie: slapend op de rug van Flux of Zazou. (in dit geval Flux)

 

 

Kittens week 10 (Flux) en week 8 (Zazou) 11 november 2017

De kittens hebben weer veel nieuwe dingen geleerd. 
Zo hebben ze van Zazou voor het eerst een muis gekregen om te oefenen met jagen. Onder luid gemauw komt Zazou die binnen brengen, en vervolgens gaat ze rustig toekijken wat het kroost daar van maakt. 
In de komende periode zullen de prooidieren in steeds minder gehavende staat aan de kittens gegeven worden, om zo te oefenen met jagen. Gelukkig wonen er bijna geen muizen in de tuin, dus ik hoop dat het heel beperkt blijft voor die arme muizen. 
In de tuin spelen vinden ze geweldig. Vooral de kippen vangen is een leuke hobby. De kippen weten ondertussen niet wat ze overkomt. Zazou, Toeter & Flux hebben heilig ontzag voor de kippen (het zijn Brahma’s, dus echt groot) maar de kittens gaan er gerust met z’n allen achteraan en dan flapperen ze toch wel gauw weg. 

Ook boompje-klimmen is ondertussen een grote hobby. En koud hebben ze het niet, ze liggen soms zelfs gezellig met z’n allen buiten te slapen op de tuinbank:

En achter de veer aanzitten met z’n allen op het gras: (Gobble heeft m hier gevangen en is niet van plan om los te laten). 

In de albums van de kittens staan (zo meteen) weer nieuwe foto’s.