Kittens? 18 augustus 2018

Het is nog wel héél vroeg, maar Flux is momenteel krols en Fable doet hard zijn best om te leren hoe het kittens maken werkt. Hopelijk binnenkort dus goed nieuws! Ik heb nog geen mailtje naar mijn wachtlijst gestuurd, maar misschien gaat dat over een paar weken wel gebeuren 🙂

Vandaag mochten Flux en Fable weer even mee naar het werk omdat we nog foto’s nodig hadden voor de website over bloeddrukbepalingen. Fable’s foto is uiteindelijk het mooiste geworden:

Gelukkig was het spreekuur verder vrij rustig en mochten Flux & Fable gezellig in de spreekkamer spelen. Flux wilde het liefst slapen op de weegschaal zoals je ziet. 

Komend weekend gaat Fable mee naar de FIFe show in Oss om hopelijk zijn kampioenstitel compleet te maken!

Show Kleve 22 juli 24 juli 2018

Lang lang geleden ben ik voor het eerst wezen kijken naar Egyptische Mau’s op een kattenshow in Kleve, Duitsland. Nu, vele jaren later, ben ik vandaag op diezelfde plek voor een kattenshow met mijn eigen Mau’s Fable en Fluxje. In een fijne koele hal gelukkig want het is buiten nog steeds zo warm.

Resultaten:
-Iridium Soul Flux heeft haar 3e CAGCIB gehaald en is daarmee Groot Internationaal Kampioen!

-Ptiprince Iridium Fable heeft zijn allereerste CAC gehaald op weg naar kampioen, heeft de Rassesieger gewonnen en daarnaast een nominatie voor Best in Show maar helaas verloren van een mooie kat die uiteindelijk Best of Best werd 

’s Avonds hebben de katten in de afkoelende tuin nog fijn tikkertje gespeeld en vlinders gepest. Foto van gistermiddag toen ze siësta aan het houden waren & foto van Zazou die tijdens de show alleen thuis siësta moest houden met Alphons.

De volgende show is in 4 en 5 augustus in Neuss/Holzheim bij Düsseldorf in de buurt, een ‘zeldzame rassen’ show. –> update, deze show gaat ook al niet door. Mogelijk gaan we naar de show in Oss als we daar mogen showen. (dat is een Fife show)

Hopelijk ook binnenkort kittens…maar geloof ik vinden de dames het momenteel nog iets te warm om eens krols te worden haha. 

Award of Excellence 07 juli 2018

Hoewel we niet zoveel geshowd hebben dit jaar, heeft Flux toch weer een nieuwe award in de wacht weten te slepen:

Over 2 weken gaan we weer naar een kattenshow, in Kleve, Duitsland op 22 juli.
Zowel Zazou als Flux worden hopelijk in de komende weken krols en ik hoop dan ook dat we over een tijdje kittens mogen verwelkomen!

Show E.C.A. Westerlo 19 juni 2018

Deze keer een show in Westerlo, België. Eigenlijk zouden we naar de Egyptische Mau special in Gouda gaan, maar helaas ging deze show door gebrek aan inschrijvingen niet door. Gelukkig is Westerlo ongeveer even ver weg en Flux heeft om straks Groot Internationaal kampioen te worden ook punten uit het ‘buitenland’ nodig.

Van te voren hebben ze er wel alles aan gedaan om niet mee te hoeven: Flux had door rood gruis gerold dat ergens lag omda Alphons een gaatje had geboord en dat was zo hardnekkig dat ze zelfs in bad moest om het weer uit haar vacht te krijgen. En Fable had zo vlak voor de show eens goed met een spitsmuis of iets dergelijks gevochten en zijn wang zag eruit alsof de spitsmuis gewonnen had en 10 minuten voor vertrek had ie z’n kop nog even onder de hars gesmeerd. Ach ja, het houdt je in ieder geval bezig en ze hebben in ieder geval lekker buiten gespeeld.

Na een half uur rijden moesten we al van de snelweg af. Ruim 35 minuten door kleine dorpjes verder kwamen we dan in the middle of nowhere aan op de show. Maar wel een gezellige hal en goede catering dus wat wil je nog meer.

Flux en Fable waren als aller allereerste aan de beurt bij de keurmeester. Een beetje verbaasd zaten ze te kijken: we zaten toch net pas ín de kooi. Gelukkig is verbaasd voor de Mau een goede gelaatsuitdrukking. 

De resultaten:
Iridium Soul Flux:
CAGCI
Best in Show en Best of Best volwassen poezen én nominatie voor best overall

Ptiprince Iridium Fable:
EX1
Best in Show en Best of Best katers 6-9 maanden én nominatie voor best overall

Als bonus nog wat extra foto’s van de fotoshoot:

 

De gewonnen fotoshoot 16 juni 2018

Een tijdje geleden had ik een fotoshoot gewonnen door @Sniff, inspired by animals. (Wie wint er nou ooit iets via facebook! Maar goed, het kan dus toch)

Nog voordat alles stond zaten ze al heerlijk in de weg. Eerst het uitrollen van de antislipmat: hup een Flux & Zazou uitgestrekt liggend op dat matje. Daarna de lampen opbouwen en het doek op de tafel. Fable zat al ín de rol met achtergrond papier voordat hij ook maar vast zat. 

Zodra het papier lag, wilden ze ALLEMAAL op de foto. Het liefst hun achterkant natuurlijk. Deze foto is een goede impressie van hoe graag ze dat wilden: 

Ze hebben geprobeerd de hele fotostudio om te gooien (gelukkig niet gelukt) en Fable is speciaal nog even naar buiten gegaan om wat slakken (in z’n vacht) te halen om lekker over alle spullen uit te smeren >< 
En ben je net bezig met foto’s van Flux, komt Zazou languit in de weg liggen. Dat was sowieso Zazou’s enige pose: gestrekt op haar zij als echt fotomodel. 
Gelukkig zijn de foto’s wel heel goed gelukt en staan ze er mooi op. Speciaal voor kater Fable hebben we nog een mooie foto met een roze achtergrond gemaakt, Fable’s lievelingskleur. Ach, als echte kater moet je daar tegen kunnen hè. 

En dan hier het resultaat:

Fable, Flux & Zazou

Fable

Flux

Toeter & Zazou

Fable in ’t roze

Met de foto’s van de laatste tijd zijn ook het logo, de achtergrond van de website en de individuele kattenpagina’s aangepast. 

Voorjaar 2018 08 mei 2018

Het weer wisselt de laatste dagen tussen stralende zon en koud met regen. Stralende zon heeft absoluut de voorkeur van de katten. Soms slapen ze zelfs ’s nachts in de kruidentuin onder de plantjes. Meestal gaan ze net voor zonsopgang naar buiten om vogeltjes te kijken en muizen te vangen en komen ze wat later eens kijken of wij al zijn opgestaan. Ook ’s avonds zitten ze graag op hun plankjes in de walnotenboom omdat ze van daaruit over de akker van de buren kunnen kijken naar het kanaal. 
Maar ook regen vinden ze, mits af en toe, niet heel erg. Midden in een zomerse regenbui gaan ze gerust buiten spelen om eens helemaal nat te regenen. Dat scheelt weer een hoop wassen al die regendruppels, een beetje praktisch moet je wel zijn als kat. 

Hieronder foto’s van Flux & Fable in de pruimenboom toen deze in bloesem stond:

Fable

Fable

Flux (Flux eet de bloesems op…)

Flux

Flux (dit is mijn favoriete foto!)

Over een paar weken gaan Flux & Fable weer mee op show: naar Gouda 17 juni waar een Egyptische Mau Special gehouden wordt. 
Update: de show in Gouda gaat helaas niet door, dus gaan we 17 juni naar Westerlo in België toe 

TICA Show Asperen april 2018 16 april 2018

Dit weekend mocht Fable mee naar zijn allereerste TICA show in Asperen, Nederland. Flux mocht ook mee om eens te laten zien hoe het moet. Dat is (nog niet) helemaal gelukt want normaal zo dappere kleine Fable vond de ringkeuring maar een eng iets! Geheel onverwacht, want andere shows, open dagen, mee naar de boerenbond en gezellig mee naar mijn ouders vindt ie écht geweldig, dus we moeten nog even oefenen en als Fable TICA echt niet leuk vindt, mag ie gewoon lekker thuisblijven. Hier issie net voor de show nog even lekker in de tuin gaan spelen, hij was helemaal doorweekt:

De resultaten:
Ptiprince Iridium Fable:
2x 10th best kitten allbreed!

Fable, gemaakt tijdens de open dag. (het was buiten en hij was los dus dat vond ik een beetje spannend)

Iridium Soul Flux:
2x 9th best cat allbreed
8th best cat allbreed
10th best cat allbreed
5th best cat specialty
3th best cat Congress without white
2nd best cat Female Congress (echt super goed zo’n tweede plaats…maar een eerste plek had de Supreme titel gegeven haha. Ach, dat houdt het spannend !)

Flux met haar lintjes (de linker is van Fable, de rest van Flux)

In totaal heeft Flux zeven finales gehaald, echt geweldig want dit is één van de laatste shows van het seizoen en dan proberen alle best scorende katten nog de laatste puntjes te scoren.

En toen vond Fable het wel weer tijd om naar huis te gaan, dus hij was alvast in het mandje gaan zitten:

Open dag & Fable’s resultaten 08 april 2018

Hoewel de katten onze oppas heel gezellig vonden, zijn ze geloof ik wel blij dat we weer terug zijn uit India. In India hebben we hun verre neven de tijger, het luipaard en de jungle cat bezocht. Heel indrukwekkend!

Dit weekend was daarnaast de open dag op de praktijk. We hadden verschillende raskatten uitgenodigd (nouja, hun baasjes dan) en natuurlijk mochten Zazou, Flux, Fable & Toeter ook mee. Ze hebben het net als vorige jaren weer erg leuk gevonden, zowel de katten als alle kinderen en zijn de hele dag geknuffeld, geaaid en verwend met snoepjes. 
Ondertussen is Fable’s genetische screening ook binnen, en kan ik gelukkig melden dat Fable negatief is getest op álle bij katten voorkomende genetische afwijkingen. Daarnaast draagt Fable smoke en kan hij samen met Flux dus (25% kans) zorgen voor smoke kittens. 

Fable’s profiel is hier te bekijken:
https://os-cats.genoscoper.com/crm/animal/os/RSC0650/pass

Volgende week gaan we weer naar Asperen, naar de Nederlandse TICA show! Flux en Fable mogen deze keer allebei mee. 

Sneeuwpret en showpret 06 maart 2018

Sneeuw? Wat is dat? Dat zal Fable wel zo ongeveer gedacht hebben. Je kunt er kuilen in graven en heel hard doorheen rennen. En je kunt er grote sneeuwballen van rollen en daar dan gezellig op de uitkijk zitten:

Leuk! Dat vonden ze natuurlijk allemaal, behalve Toeter die deze keer vanaf de verwarming naar de sneeuwpret heeft zitten kijken. Hij vond dat je daar maar koude poten van krijgt. 

Na de sneeuwpret van zaterdag was het zondag tijd voor showpret in Baarn op de kattenshow daar. Voor de allereerste keer mocht Fable ook mee dus die heeft op de heenweg natuurlijk gezellig een liedje gezongen. 
Al heel vroeg op de ochtend mochten we naar de keurruimte. In het begin nog heel spannend voor Fable, de luidsprekers en al die mensen, maar gelukkig had ie al snel begrepen dat er niets aan de hand was. Hij kon ook lekker rondwandelen door zijn grote kooi omdat Flux toch het grootste deel van de dag bovenop de kooi heeft liggen slapen dus dat was ook prima.

Iridium Soul Flux heeft haar eerste punt onderweg naar groot internationaal kampioen gehaald en was van de vier aanwezige Mau’s de Beste in Variëteit en is genomineerd voor Best in Show.

Ptiprince Iridium Fable is nog te jong om echt titels te halen maar heeft wel een U1 gehaald en een heel goed keurrapport. Uiteindelijk ging Fable er zelfs met een grotere beker vandoor dan Flux want Fable is Best in Show geworden op zijn allereerste show! Hij vond het wel een beetje koud in de hal dus heeft ie onder een dekentje liggen slapen:

Onderweg naar huis heeft hij voor de verandering stil geslapen….maar nu issie natuurlijk met heel veel lawaai muizen door het huis heen aan het slepen afgewisseld met door de tuin rennen samen met Flux, Zazou en Toeter. Die zijn voorlopig nog niet moe!
De volgende show staat gepland in Asperen op 14 en 15 april.

Zomaar 24 februari 2018

Met Fable erbij is het lekker druk in huis. Alle haarelastiekjes worden door het hele huis gesjouwd. Zelfs hele kussens worden meegesleept en verplaatst om mee te spelen. En ’s nachts komt er steeds zo’n koude natte neus voorbij als je niet snel genoeg Fable komt aaien. 
Het is dan ook echt een enorme knuffel:

En als het weekend is, verwachten ze allemaal extra lekker eten, en gaan ze met z’n allen onder het keukenkastje zitten wachten tot er iets komt:  (vlnr: Flux, Zazou, Fable & bengaal Toeter)

Volgend weekend weer naar een kattenshow, deze keer in Baarn op zondag 4 maart.