Nog maar twee weken wachten 04 december 2018

Hopelijk hoeven we vanaf vandaag nog maar twee weken te wachten tot de kittens van Zazou geboren worden. Zazou begint langzaam wat dikker te worden en krijgt sinds een paar dagen alvast aangepaste voeding met meer energie. Kittens in elkaar zetten kost immers veel energie! Ze ligt veel te slapen op de verwarming (met een buik die gezellig aan twee kanten uitsteekt) maar ze maakt ook regelmatig een ommetje buiten mits het niet te hard regent. 

Fable & Flux doen ondertussen een wedstrijd wie het gemeenst kan kijken met een speeltje in hun mond:

TICA EN Regional Show Asperen 05 november 2018

De Europe North Regional show. En dat in Nederland! Daar moest ik natuurlijk heen samen met Fable. De eerste dag mocht Flux ook gezellig mee als gezelschap voor Fable, daarna moest Fable het alleen met mij als gezelschap doen (en een bakje roomkaas..het beste gezelschap volgens Fable)
In totaal waren er 200 katten en 9 verschillende keurmeesters uit de hele wereld, heel veel competitie dus en een lastige show om finales te halen. Vrijdagavond was erg gezellig met de pyjama party en het door iedereen meegenomen eten en ook zaterdag en zondag was de sfeer super. Gezellige mensen en super strakke organisatie zoals ik gewend ben op deze fijne show.

De resultaten:

Ptiprince Iridium Fable:

4e in de specialty ring op vrijdag
6e in de specialty ring op zaterdag
5e in de specialty ring op zondag
Ennn op zondag ook nog een 4e allbreed plek!!!

Als ik goed geteld heb (en ik hoop heel erg dat ik goed geteld heb!!!) heeft Fable hiermee genoeg punten én finales om TICA Grand Champion te worden! En dat in maar 1.5 show 😍😍

De komende weken staan er eventjes geen shows gepland en gaan we rustig aftellen naar de bevalling van Zazou half december!

Kittens verwacht! 31 oktober 2018

Zazou zou nu 2.5 week drachtig moeten zijn van Fable. Meestal zie ik dat ze dan tekenen gaat vertonen van ochtendmisselijkheid. Maar…helemaal niets! Twijfel twijfel…met genoeg geduld weet je natuurlijk vanzelf of ze nu drachtig is of niet. Maar ja, geduld, dat is best lastig soms. Vandaag dus toch maar Zazou opgehaald om op het werk even kort met de echo naar binnen te kijken. Zonder de buik kaal te scheren natuurlijk, anders heeft ze straks een koude kale buik en dat is het nu ook weer niet waard. Meestal scannen we pas zo rond de 21-28 dagen dracht…maar ik weet dat het vanaf 12 dagen al wel moet kunnen. Dus goed zoeken, en ja zie hier het resultaat:

Dat perfecte ronde bolletje dat je ziet: dat is waar de kitten in zit! Op de bewegende beelden van de echo konden we ook de vruchtvliezen en de foetus al goed zien zitten. In totaal hebben we zelfs vier of vijf kittens geteld! 
Als alles goed gaat, mogen we dan ook kittens verwelkomen rond mijn verjaardag op 17 december. Iedereen op de wachtlijst heeft een mailtje gehad als het goed is, als je niets gehoord hebt dan laat het mij even weten!

Herfst 15 oktober 2018

Hoewel het nog prachtig weer is, zie je al wel aan de bomen dat het langzaam herfst gaat worden. De sierappelboom ziet er nu ook prachtig uit, en met Flux als toevoeging is hij zelfs nog mooier:

Naast herfstblaadjes vangen zie je ze regelmatig nog een mooie libelle uit de lucht plukken en snel opeten. Deze foto´s zijn gemaakt terwijl ze aan het jagen zijn op een stokje met een veer. Bovenaan Toeter & Zazou, onderaan Fable & Flux:

Je ziet de totale focus en de grote ogen!
Het mooie weer zorgt blijkbaar ook voor ideeën over kittens, want Zazou is sinds dit weekend krols dus we hopen dat Zazou & Fable (die inmiddels alweer 1 jaar oud is) voor mooie kittens gaan zorgen. Dat weten we over een week of drie! Spannend!

Show Wassenaar 7 oktober 09 oktober 2018

Dit weekend, of eigenlijk deze week, is kattenweekend/week. Zaterdag betekende dat nascholing in de vorm van het jaarlijkse feline symposium in Utrecht met alleen maar kattengeneeskunde lezingen. Leuk & leerzaam!
Zondag betekende dat een kattenshow in Wassenaar en vandaag (dinsdag)  nog nascholing in Nieuwerkerk aan den IJssel over cat friendly practice.

Gelukkig hoeven de katten dus maar één keer mee in de auto en de rest moet ik in mijn eentje doen 😑😑 Op die andere dagen kunnen ze dan lekker doen waar ze voor gemaakt zijn: rennen!

De resultaten van de show:

Ptiprince O-Iridium Fable CACGI, met 11 maanden alweer zijn eerste punt onderweg naar Groot Internationaal Kampioen én nominatie Best in Show

Iridium Soul Flux heeft vandaag haar 4e CACE met een zeer mooi keurrapport en hiermee is ze Europees (Groot Internationaal) Kampioen! Ook Flux is voor de Best in Show genomineerd.

Nu ‘pas’ weer een show gepland 2, 3 en 4 november met Fable in Asperen. 

Neocat show in Hoevelaken 02 oktober 2018

 Bij Hoevelaken linksaf! En rechtsaf en nog een paar keer linksaf…

Vandaag de Neocat show in Hoevelaken, dus door soms stukjes echt dichte mist in de vroege ochtend weer op pad met Flux en Fable.

Bij aankomst de kooi netjes ingericht zodat ze fijn ‘opgestaan plaats vergaan’ konden spelen met hun roze slaapzak en nog gauw wat natvoer gekocht want dat was ik vergeten en Fable vind dat hij daar wel echt recht op heeft. Met grote happen werd de kip/pompoen opgegeten, het bakje ging bijna mee naar binnen. Daarna zat Fables hoofd compleet onder de spetters maar gelukkig zijn katten helemaal zelfreinigend.

Rond 12 uur waren we aan de beurt voor de keuring. Nou ja, we werden opgeroepen. Eenmaal bij de keurmeester mochten we weer terug want we waren toch niet aan de beurt. Vervolgens werd Flux gekeurd maar daarna was het opnieuw geduld hebben voor Fable want toen was het net pauzetijd. Ook de Best in Show verkiezing verliep rommelig, anders dan ik gewend ben van deze organisatie.

De resultaten:

Iridium Soul Flux: CACE + nominatie best in show (en hiermee twee andere mooie Mau dames verslagen)

Ptiprince Iridium Fable: CACIB + nominatie best in show, in de herstemming helaas verloren. Fable is nu op 11 maanden leeftijd al Internationaal Kampioen! 😎

Foto’s van Fable vorige week tijdens de kattenshow door studio Lynx:

Volgende week zondag 7 oktober nog de show in Wassenaar van de NRKV voor Flux’ laatste puntje voor Europees Kampioen 🙂 Nog geen kitten-nieuws, hopelijk binnenkort!

Show in Sint-Niklaas, België 17 september 2018

Ergens in Fables hoofd zit een klein klokje. Elke avond rond 22:15 gaat dat af en is het tijd om heerlijk op schoot te liggen op de bank. Af en toe even naast me op de bank om af te koelen en daarna gauw weer opnieuw gaan liggen als een klein rond bolletje. Gisteravond gaf dat klokje kortsluiting want er zat helemaal niemand op de bank. Gelukkig konden er nog enige draadjes contact maken (heel veel meer is er ook niet aanwezig als ze nog jong zijn volgens mij 😉 ) en het alternatief was snel gevonden: de baas lag al op bed! Ook een prima plek om op schoot te liggen gelukkig.
Na een paar uur waren de draadjes in de hersenen weer helemaal uitgerust en klaar om net voor zonsopgang eens buiten in de tuin te gaan kijken of er nog libelles waren (dat libelles ’s nachts niet vliegen komt niet echt in Fable op) om te eten of misschien een muis. Maar alweer iets geks: de baas was al wakker! Buiten spelen moest helaas even ingekort worden en samen met Flux moest Fable (inclusief de verzamelde modder uit de tuin ) in de grote reisbench mee naar Sint-Niklaas voor weer zo’n evenement waarbij je de hele dag saai ligt te slapen. En ze hebben daar dus ook geen libelles of vlinders of muizen. Gelukkig hebben ze er wel blikjes vlees, dat maakt veel goed. Maar nadat Fable Flux’ vlees vrolijk had afgepakt is Flux lekker de rest van de middag bovenop zijn slaapzak gaan liggen. Net goed!

De resultaten:
Iridium Soul Flux: CACE, onderweg naar Europees Kampioen én Best in Colour (soort best in variety) + nominatie Best in Show

Ptiprince Iridium Fable: CACIB, onderweg naar Internationaal Kampioen, Best in Show én Best of Best!!!

De show was goed georganiseerd, in een mooie hal met fijn daglicht en het gewonnen kleed met daarop geborduurde muizen die piepen als je er op mept is een doorslaand succes!

Over twee weken zijn we aanwezig op de Neocat show met Flux & Fable.

p.s.: No cats where harmed in making the above photograph 😉 -Flux

TICA/traditionele Show Halle, België 10 september 2018

Kattenshow tijd. Deze keer in Halle, onder Brussel met Flux en Fable. Slechts één dagje omdat de show altijd wat chaotisch is en ik Fable rustig wil laten wennen aan de TICA shows.

Resultaten:
Iridium Soul Flux Best in Variëteit, een nominatie voor Best in Show en een prachtig CACE keurrapport, haar eerste onderweg naar Europees Kampioen 👍

Ptiprince Iridium Fable mocht in traditoneel én TICA meedoen.
In TICA is hij 2e en 10e allbreed geworden. Dat maakt hem na zondag TICA Champion!
In traditioneel is hij ook nog Best in Show geworden en hij heeft alweer zijn eerste CACIB onderweg naar Internationaal Kampioen gehaald. Go Fable!

Op het kittenfront hopelijk heel binnenkort goed nieuws van ofwel Flux of Zazou, maar ze laten me nog eventjes wachten. Als ik dan de filmpjes zie van de kittens van vorig jaar, is dat wachten wel moeilijk hoor! Binnenkort meer hier over.
Met dank aan Alphons voor het maken van de foto´s op de show. (en van Fable in de tuin zoals je hier boven ziet)

FIFe Show Oss 26 en 27 augustus 28 augustus 2018

En weer een keer wat anders: een FIFe show van Mundikat in Oss. Vanaf 1 augustus 2018 mag je ook bij FIFe showen, momenteel helaas wel alleen tot aan de open klasse ondanks het zogenoemde ‘open deur beleid.’ Dat betekent dat Flux en Zazou allang niet meer mee mogen, dus alleen Fable mocht mee op pad dit weekend. Leek mij wel gezellig, zo’n weekendje met z’n tweeën, maar Fable vind duidelijk ander poezengezelschap erbij een stuk leuker met als resultaat deze Yoda-Fable foto:

De resultaten:

Dag 1: CAC, nominatie voor de BIS in categorie 3 ,(gewonnen van een mooie Brits langhaar) maar uiteindelijk de BIS verloren van een mooie Brits Korthaar

Dag 2: CAC, weer een nominatie voor de BIS gewonnen van een Brits Korthaar dit keer en dit keer de BIS verloren van een mooie blauwe Brit die uiteindelijk beste van categorie en daarna beste van alle vier de categorieën is geworden 

Het spannendste vond Fable de Deense keurmeester met de Franse Baret. Al vanaf jongs af aan vind ie mannen met hoeden echt doodeng! Ik heb echt een hele rare kat. Gelukkig kon de hoed speciaal voor Fable even af en na een paar keer goed kijken van Fable was het toen helemaal in orde. Zelfs tijdens de BIS nominatie dacht de keurmeester eraan even zijn hoed af te zetten, petje af!
Tijdens de best in show voordracht wordt je kat voorgedragen door een steward en alle genomineerde katten worden naast elkaar op een witte tafel gezet, ook best spannend maar dat ging gelukkig ook prima. De sfeer bij de FIFe is wel anders. Betalen voor de toiletten, je stoel moet je huren of zelf meenemen. De kooien zijn wel lekker groot en verder is het ook gewoon een kattenshow uiteindelijk.

Met de verzamelde punten van eerdere shows en vandaag is Ptiprince Iridium Fable nu Kampioen!

Geplande shows in de komende weken:

  • 9 september  de gecombineerde TICA/traditionele Show in Halle, België
  • 16 september de traditionele show in Sint-Niklaas, België
  • 30 september de traditionele show van mijn eigen Neocat vereniging in Hoevelaken

Fable’s oogkleur is al mooi groen aan het worden:

Kittens? 18 augustus 2018

Het is nog wel héél vroeg, maar Flux is momenteel krols en Fable doet hard zijn best om te leren hoe het kittens maken werkt. Hopelijk binnenkort dus goed nieuws! Ik heb nog geen mailtje naar mijn wachtlijst gestuurd, maar misschien gaat dat over een paar weken wel gebeuren 🙂

Vandaag mochten Flux en Fable weer even mee naar het werk omdat we nog foto’s nodig hadden voor de website over bloeddrukbepalingen. Fable’s foto is uiteindelijk het mooiste geworden:

Gelukkig was het spreekuur verder vrij rustig en mochten Flux & Fable gezellig in de spreekkamer spelen. Flux wilde het liefst slapen op de weegschaal zoals je ziet. 

Komend weekend gaat Fable mee naar de FIFe show in Oss om hopelijk zijn kampioenstitel compleet te maken!