Nieuwe drinkfontein

De afgelopen weken zijn we druk bezig geweest met het aanleggen van een nieuwe vijver. De oude vijver was te ondiep en de vissen konden er dus niet veilig in overwinteren. En niet alleen de katten hebben zich hier vermenigvuldigd, ook mijn goudvissen (drie verschillende soorten, van elke soort één) wilden zich toch graag voortplanten. En dan was het aquarium waar ze normaal de winter doorbrengen echt te klein. 
Tijdens de aanleg van de vijver hadden we natuurlijk genoeg hulp. Het snoeien van de buxus (die er toch uit moest want ja, buxusmotten eten alles op en gif is niet goed voor alle andere wel leuke insecten die rondzweven) gaf een prachtige berg dood hout van waaruit je de andere katten kunt vangen: (Fable)

Het witte zand als basislaag voor onder het vijverdoek was ook geschikt als kattenbak natuurlijk (bah Zazou!) en de grote leistenen worden heerlijk warm in de zon en zijn dus zeer geschikt om op te liggen of zitten: 
Het eindresultaat bevalt de katten in ieder geval HEEL erg goed. Ze hebben een stroompje om uit te drinken en kunnen op de stenen die in de vijver liggen van steen naar steen springen en naar de visjes kijken. De visjes zijn gelukkig na jarenlange training in de andere vijver slim genoeg om niet te dicht bij die kattenmonsters te komen. En tot nu toe hebben de katten zelfs de vijverplantjes niet via het kattenluikje mee naar binnen genomen, maar wat niet is kan natuurlijk nog komen…
p.s.: de komende twee weken ben ik beperkt bereikbaar.