Neocat show Nijmegen 2022

Als het net licht begint te worden, vertrekken Fable, Dots, Flux & ik naar de Neocat show in Nijmegen. Als we door de veterinaire keuring heen zijn en de stoffen Sturdi kooien naar (katten)smaak ingericht zijn, komt het nieuwe baasje van Iridium Bravo ook aan helemaal uit Heerhugowaard. Ik loop even mee langs het inschrijfloket en bij de veterinaire keuring om daarna aan te komen bij het ingerichte hokje van Bravo. Wel zo handig als je voor het eerst op kattenshow bent.
Onze keurmeester voor vandaag is de uit Duitsland afkomstige Achim Kรถlzer en er zijn in totaal vijf Egyptische Mau’s om te keuren, allemaal in de kleur zilver.
Rond 11 uur zijn we aan de beurt, rustig en bedachtzaam worden alle katten gekeurd. Even later horen we de gedeeltelijke uitslag: Flux mag op het podium komen omdat ze ๐—•๐—ฒ๐˜€๐˜ ๐—ถ๐—ป ๐—ฉ๐—ฎ๐—ฟ๐—ถรซ๐˜๐—ฒ๐—ถ๐˜ (beste van de Mau’s) is geworden.
Daarna is het wachten tot rond half vijf voordat de Best in Show verkiezingen zijn. Flux & Fable worden opgeroepen maar we blijken per ongeluk bij de Maine Coons ingedeeld te zijn, dus we moeten weer even terug en wachten.
Als laatste zijn we eindelijk aan de beurt voor de Best in Show verkiezing, spannend! Fable verliest van een aantal mooie katers, maar Flux wordt wel ๐—•๐—ฒ๐˜€๐˜ ๐—ถ๐—ป ๐—ฆ๐—ต๐—ผ๐˜„! Ook haar zoon Bravo wordt ๐—•๐—ฒ๐˜€๐˜ ๐—ถ๐—ป ๐—ฆ๐—ต๐—ผ๐˜„ bij de kittens. Daarna moeten we nog met alle katten op een rij staan om de Best of Best te kiezen, maar de uitslag horen we pas straks bij de podiumuitreikingen van de Best in Show. Nog spannender!
Bravo mag als laatste het podium op en krijgt daar te horen dat hij Best in Show รฉn ๐—•๐—ฒ๐˜€๐˜ ๐—ผ๐—ณ ๐—•๐—ฒ๐˜€๐˜ is geworden.
Direct daarna is de verkiezing van de Best Overall. Een lange rij met de mooiste katten van de show staat op het podium, maar Bravo wordt unaniem verkozen tot ๐—•๐—ฒ๐˜€๐˜ ๐—ข๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฎ๐—น๐—น! ๐Ÿคฉ๐Ÿฅณ๐Ÿฅณ
Daarmee is Bravo verkozen tot beste kat van de hele show. Zowel zijn nieuwe baasje als ik als fokker zijn zo trots als een pauw, wat een spannende middag en wat een uitslag!
De resultaten:
Iridium Connect the Dots heeft haar 2e CACIB behaald richting Internationaal Kampioen
Ptiprince Iridium Fable heeft zijn CAGCE behaald richting Groot Europees Kampioen รฉn een nominatie voor Best in Show
Iridium Soul Flux heeft haar 2e CACM behaald richting Wereldkampioen, Best in Variรซteit en is Best in Show geworden
Iridium Bravo heeft zijn U1 gehaald als kitten van nรจt 6-10 maanden, Best in Show, Best of Best en BEST OVERALL ๐Ÿฅณ๐Ÿฅณ๐Ÿฅณ
Mama Flux & papa Fable รฉn ik zijn super trots op Bravo, zijn stamboomnaam blijkt zeer goed gekozen๐Ÿ˜‚ en ik denk dat zijn nieuwe baasje misschien zich nog wel eens aan een kattenshow gaat wagen,
Flux heeft zich 90% van de dag vermaakt door naar bezoekers te kijken, geaaid te worden, snoepjes te krijgen en iedereen te voorzien van een Hoofdbuts met de hoofdletter H dus die heeft zich ook prima vermaakt, zie filmpje