Mijn katten

Groot Internationaal Europees Kampioen/Double Gr. Ch. Emaution’s Iridium Zazou

DSC07809

De Egyptische Mau mag geshowd worden in drie kleuren: silver, bronze en smoke. (zwart en blue/pewter mag bij de meeste verenigingen niet geshowd worden)

Zazou is een prachtige black silver spotted tabby, een ‘silver’ dus.

Omdat er in Nederland weinig met dit prachtige ras gefokt wordt, heb ik ervoor gekozen om Zazou wat verder weg te gaan halen.

Zazou is dan ook helemaal met de Thalys van Zuid-Frankrijk (Béziers) naar Nederland gereisd samen met mij.

Zazou komt van cattery Emaution vandaan. Ik heb specifiek voor deze cattery gekozen omdat zij werken met lijnen uit de USA. Voorouders van Zazou komen uit Kansas (USA) en Missouri (USA). Hiermee heb ik weer wat ‘nieuw bloed’ binnengehaald. Zazou is mijn allereerste Egyptische Mau en staat hopelijk aan het begin van een prachtige gezonde bloedlijn.Zazou in de tuin

Naast afstamming en gezondheid speelt het karakter van een kat voor mij ook een belangrijke rol. Vanuit mijn werk als dierenarts zie ik steeds vaker dat er gefokt wordt met prachtige maar niet hanteerbare katten, en uiteindelijk gaat het er om een gezonde kat te fokken die jarenlang als geliefd huisdier gehouden gaat worden.

De Mau wordt vaak beschreven als afstandelijk en verlegen. Gelukkig is Zazou juist een super vriendelijke kat, die lekker bij iedereen op schoot wil zitten en niets liever doet dan de hele dag (buiten) spelen maar ook ieder uur even komt kijken of je er nog bent. En of je iets te eten hebt, want zoals bij (bijna) alle Egyptische Mau’s is bijna alles lekker en eetbaar volgens Zazou.

Zazou is op dit moment Groot Internationaal Europees Kampioen wat betreft de traditionele shows en TICA Double Grand Champion.

DSC00820

Regional Winner Quadruple Grand Champion / Kampioen Iridium Soul Flux

DSC01833In april 2016 is Iridium Soul Flux bij ons geboren. Voor de dekking van mama Zazou zijn we deze keer naar Mais-Saint-Puelles gereisd, in Zuid-Frankrijk onder Toulouse. Hier zat namelijk een hele mooie dekkater genaamd Mauzart (Emaution Egyptsila Mauzart) uit Russisch/Amerikaanse lijnen. Vooral zijn prachtige groene oogkleur en duidelijk afgetekende zwarte spots spraken mij erg aan, en gelukkig heeft hij deze eigenschappen goed doorgegeven aan zijn dochter Flux.
Flux heeft het afgelopen jaar veel shows bezocht, en heeft op dit moment nog niet één show gedaan waar ze niet als Best In Show of hoger is geëindigd! Ze is momenteel TICA Quadruple Grand Champion en Kampioen in de traditionele shows. Door de beste Egyptische Mau kitten van 2016-2017 (van de hele wereld) en de 15e beste kitten van Noord-Europa &Rusland te worden, heeft ze ook de titel ‘Regional Winner.’
De komende maanden zullen we met Flux, mits ze het leuk blijft vinden, veel shows bezoeken en uiteindelijk als ze oud genoeg is, zal Flux zorgen voor de volgende generatie kittens als alles goed gaat.

img_5132

 

Internationaal Kampioen Junglemagic Mojo a.k.a. Toeter

visjes

Natuurlijk mag Toeter (officieel Junglemagic’s Mojo) hier niet ontbreken.

Toeter is een seal mink rosetted tabby Bengaal, wordt gehouden als gezelschapsdier en is gecastreerd. Hij kan goed apporteren en kan dit echt uren volhouden. Hij gaat er ook graag met je kleding vandoor, liefst als je om 04:00 ’s nachts terugkomt van een nachtdienst zodat je lekker achter hem aan kan rennen door het hele huis.

DSC00611