Kittens

19 november 2021 zijn vijf prachtige kittens geboren:
Iridium Mooncake (zilver katertje)
Iridium Samosa (zilver katertje)
Iridium Macaron (zilver poesje)
Iridium Muffin (zilver poesje)
Iridium Pretzel (zilver poesje)

Moeder is Quadruple Grand Champion Iridium Connect the Dots en vader is Europees Groot Internationaal Kampioen & TICA Grand Champion Ptiprince Iridium Fable.
Alle kittens zijn gereserveerd voor de wachtlijst, er zijn geen kittens meer beschikbaar.

Dit voorjaar verwachten we ook nog een nestje van Iridium Soul Flux & Fable, hiervoor is al een wachtlijst maar bij interesse mag je altijd een mailtje sturen waarin je jezelf voorstelt. 

20 september 2020 zijn vier prachtige kittens geboren:
Iridium Connect the Dots (zilver poesje)
Iridium Lumi (zilver poesje)
Iridium Momo (smoke katertje)
Iridium Infinity (smoke katertje)

Moeder is RW BW QGC GEC Iridium Soul Flux en vader is GC Emauge Neverending Story. Uit dit nestje zijn geen kittens meer beschikbaar. 

Algemeen: 
In mei 2014 is bij ons het eerste nestje kittens geboren. 

kitten symbol

Op de pagina ‘Het eerste nestje (2014)’ is hierover een uitgebreid verslag te vinden van de dekking tot het naar de nieuwe eigenaar gaan. 

Ook in 2016 en 2017 en 2019 is er hier in huis een nestje geboren, zie de bijbehorende pagina’s. Daarnaast heeft iedere kitten zijn eigen prachtige fotoalbum met heel veel foto’s, van geboorte tot grote stippeltjeskitten. (zie ‘foto’s kittens’)

Kittens zullen bij ons altijd opgroeien in de huiskamer en, als ze wat groter zijn, mogen ze ook in de tuin die helemaal afgezet is. Het is belangrijk om kittens bijzonder goed te socialiseren.
Om hier voldoende tijd voor te hebben is de planning slechts één nestje per jaar te hebben.

 Zazou, Fable & Flux zijn getest op pyruvaatkinase-deficiëntie, FIV en FeLV. Zazou is daarnaast voor de zekerheid getest op de niet bij het ras voorkomende ziektes HCM (dmv echografie), PKD, GSD type IV, SMA en PRA.  Ze heeft genetisch bloedgroep A waardoor er geen kittens geboren zullen worden die neonatale isoerythrolysis krijgen.
Van Fable is een volledig genetisch profiel beschikbaar, zie hiervoor zijn eigen pagina voor de link naar dit profiel. 
Ik zal altijd op zoek gaan naar een geteste kater van bekende lijnen met een zo laag mogelijk inteeltpercentage tussen de kater & mijn poezen. Dit vind ik een voorwaarde voor mooie én gezonde kittens.