Kittens

Rond 17 december verwacht ik een nestje van Zazou & Fable. Voor dit nestje is een wachtlijst en deze is ondertussen zo vol dat ik zeker weet geen kittens meer beschikbaar te hebben uit dit nestje. In de komende maanden verwacht ik ook een nestje van Flux & Fable. Ook hier is een wachtlijst voor, maar bij interesse mag je het natuurlijk even laten weten!

Algemeen: In mei 2014 is bij ons het eerste nestje kittens geboren. 

kitten symbol

Op de pagina ‘Het eerste nestje (2014)’ is hierover een uitgebreid verslag te vinden van de dekking tot het naar de nieuwe eigenaar gaan. 

Ook in 2016 en 2017 is er hier in huis een nestje geboren, zie de bijbehorende pagina’s. Daarnaast heeft iedere kitten zijn eigen prachtige fotoalbum met heel veel foto’s, van geboorte tot grote stippeltjeskitten. (zie ‘foto’s kittens’)

Kittens zullen bij ons altijd opgroeien in de huiskamer en, als ze wat groter zijn, mogen ze ook in de tuin die helemaal afgezet is. Het is belangrijk om kittens bijzonder goed te socialiseren.
Om hier voldoende tijd voor te hebben is de planning slechts één nestje per jaar te hebben.

 Zazou & Flux zijn getest op pyruvaatkinase-deficiëntie, FIV en FeLV. Zazou is daarnaast voor de zekerheid getest op de niet bij het ras voorkomende ziektes HCM (dmv echografie), PKD, GSD type IV, SMA en PRA.  Ze heeft genetisch bloedgroep A waardoor er geen kittens geboren zullen worden die neonatale isoerythrolysis krijgen.
Ik zal altijd op zoek gaan naar een geteste kater van bekende lijnen met een zo laag mogelijk inteeltpercentage tussen de kater & mijn poezen. Dit vind ik een voorwaarde voor mooie én gezonde kittens.

DSC02091