Kittens

Voor een overzicht van het laatste nestje, kijk hier voor alle foto’s en filmpjes bij elkaar: https://www.cattery-iridium.nl/nestje-dots-2021/

Op bevrijdingsdag, 5 mei 2023, zijn de kittens van Dots & Fable geboren, drie zilveren poesjes en twee zilveren katertjes:

ɪʀɪᴅɪᴜᴍ ʙʟᴏᴏᴍ💜
ɪʀɪᴅɪᴜᴍ ꜰʟᴏʀᴀ 💜
ɪʀɪᴅɪᴜᴍ ᴍᴜꜱᴀ 💜
ɪʀɪᴅɪᴜᴍ ʀɪᴠᴇɴ 💙
ɪʀɪᴅɪᴜᴍ ꜱᴋʏ 💙

Op Hemelvaartsdag, donderdag 18 mei, zijn de kittens van Flux & Fable geboren, een smoke katertje, smoke poesje en een zilveren katertje. 

ɪʀɪᴅɪᴜᴍ Flitter 💜
ɪʀɪᴅɪᴜᴍ Squonk 💙
ɪʀɪᴅɪᴜᴍ Elas 💙

Alle kittens zijn inmiddels verhuisd naar hun nieuwe baasjes. De verwachting is halverwege 2024 weer een nestje van Dots te hebben. 

 

Algemeen: 
In mei 2014 is bij ons het eerste nestje kittens geboren. 

kitten symbol

Op de pagina ‘Het eerste nestje (2014)’ is hierover een uitgebreid verslag te vinden van de dekking tot het naar de nieuwe eigenaar gaan. 

Ook in 2016, 2017, 2019 en 2020 is er hier in huis een nestje geboren, zie de bijbehorende pagina’s. Daarnaast heeft iedere kitten zijn eigen prachtige fotoalbum met heel veel foto’s, van geboorte tot grote stippeltjeskitten. (zie ‘foto’s kittens’)

Kittens zullen bij ons altijd opgroeien in de huiskamer en, als ze wat groter zijn, mogen ze ook in de tuin die helemaal afgezet is. Het is belangrijk om kittens bijzonder goed te socialiseren.
Om hier voldoende tijd voor te hebben is de planning slechts één nestje per jaar te hebben.

Dots, Fable & Flux zijn getest op pyruvaatkinase-deficiëntie, FIV en FeLV. Zazou is daarnaast voor de zekerheid getest op de niet bij het ras voorkomende ziektes HCM (dmv echografie), PKD, GSD type IV, SMA en PRA.  Ze heeft genetisch bloedgroep A waardoor er geen kittens geboren zullen worden die neonatale isoerythrolysis krijgen.
Van Fable & Dots is een volledig genetisch profiel beschikbaar, zie hiervoor zijn eigen pagina voor de link naar dit profiel. 
Ik zal altijd op zoek gaan naar een geteste kater van bekende lijnen met een zo laag mogelijk inteeltpercentage tussen de kater & mijn poezen. Dit vind ik een voorwaarde voor mooie én gezonde kittens.