Kittens in april?

Na lang wachten mogen we nu misschien in april wel kittens verwachten!

Het verhaal daaraan vooraf:
De kater die we voor Zazou hadden uitgezocht, woont op zo’n 12 uur onafgebroken rijden hier vandaan, tussen Toulouse en de Middellandse Zee in. Wat een enorm eind zeg. En zeker met een krolse poes, mochten ze te veel stress hebben van de autorit dan kan de krolsheid zomaar verdwijnen, en rij je voor niets naar Zuid-Frankrijk!

Afgelopen dinsdag was het dan zover: Zazou was goed krols, en door snel vrij te
regelen van het werk kon mijn partner mee om te rijden. Dus alle spullen bij

2016-02-07 16.28.08

Lekker samen op schoot slapen tijdens de lange autoreis

elkaar gepakt, auto helemaal katvriendelijk voorzien van autogordels voor de katten en een kattenbak op de achterbank, voer, water, iets om aan te krabbelen, dekentjes, …eigenlijk een hele auto vol kattenspullen en één miezerig koffertje met onze tandenborstels. Ook onze andere kat mocht mee op vakantie, hij mist Zazou anders heel erg en moest anders helemaal alleen thuisblijven.
Gelukkig is de lange reis heel goed verlopen, we hebben de reis ’s nachts gemaakt zodat de katten lekker door konden slapen en wij lekker door konden rijden.

Eenmaal aangekomen was Zazou gelukkig nog prima krols, maar de kater (Mauzart) heeft wel even heel goed indruk moeten maken voordat hij iets mocht proberen. Tenzij er een bakje lekkere sardientjes werd neergezet, dan mocht ie uitvoeren waar ie zin in had, als Zazou dan maar de sardientjes mocht opeten….liefde gaat door de maag? El Collagero 02-08-2016 16_18_57

Na ongeveer 1,5 dag was het ijs gebroken. Dat blijft geweldig om te zien: samen elkaar wassen, samen tegen elkaar aan slapen, samen eten. Alleen bij mij op schoot was een beetje vreemd, want dat plekje is voor Zazou en het kan toch niet zo zijn dat daar zomaar een andere kater mag liggen! Dan maar samen op schoot, ook een goede oplossing.

Wij zijn nu ondertussen weer terug in Nederland, en gaan de komende weken duimen dat Zazou ook echt drachtig is en ons een mooi nestje kittens gaat geven. Op zijn vroegst over 2 weken is er soms op de echo al iets te zien, maar eigenlijk moeten we zelfs nog wat langer wachten. Als alles goed gaat verwachten we rond 11 april dan weer een nestje!
Op de pagina ‘kittens’ staat wat meer informatie over Egyptsila Emaution Mauzart.

El Collagero 02-08-2016 16_20_16

Samen op schoot!