Kittens Flux week 8

De kittens zijn alweer acht weken oud. Echo, Charlie, Bravo en Delta wegen al rond de 1000 gram! Je kunt ze dan ook altijd wakker maken voor een portie natvoer.
Echo:
Charlie:
 
Delta:
 
Bravo:
Brokjes eten doen ze netjes uit de surefeed. Vorige week heb ik ze gechipt. Vanaf heel klein hadden ze al een grote fascinatie voor de automatische surefeed chipbakjes, en het duurde dan ook echt maar een paar minuten voordat ze door hadden dat hun brokjes nu uit de surefeed komen. Wel roepen ze nog gerust Flux/Dots en vooral Fable om gezellig mee te komen eten (past makkelijk, een kitten in de voerbak en zo’n groot Fable-hoofd ernaast), maar de grote katten eten in ieder geval weer áf en toe hun eigen brokjes. Dat is maar goed ook, want anders worden ze moddervet.
Papa Fable zorgt ondertussen net zo goed voor de kittens als Flux. Ze worden uitgebreid door hem gewassen, hij bewaakt ze als ze buiten spelen (samen met Dots en Flux) en ze krijgen regelmatig speeltjes gebracht. Ik moet één keer per dag even de tuin doorlopen om alle leeuwenknuffels, eenhoorns en andere frutsjes die blijkbaar echt met de kittens mee naar buiten moesten weer te verzamelen.
 
De foto’s zijn deze week gemaakt met zwart fotopapier. Zo gauw het papier uitgerold was, kwamen Dots, Fable & Flux alvast even uitgebreid poseren. Het lijkt wel alsof ze dan zeggen: IK ben het mooiste, IK wil op de foto, vergéét mij niet! Na uitgebreid foto’s gemaakt te hebben van de grote katten, wilden ze dan wel plaats maken voor de kleintjes. Vervolgens willen natuurlijk álle kitten tegelijk op de foto want daar gebruiken we vaak een verenstokje bij….en dan klimmen ze met hun vlijmscherpe nageltjes via je camera zo op de tafel. Uiteindelijk is het gelukt om ze te overtuigen één voor één op de foto te gaan. Fable was weer gewillig model om samen met de kittens op de foto te gaan, die kun je in een gewenste positie neerleggen en op commando laten kijken dus dat maakt makkelijker foto’s 😂
 
 
Alle kittens van dit nestje zijn gereserveerd. Ik verwacht pas volgend jaar weer een nestje kittens. Kijk op facebook/catteryiridium of fable_the_egyptian_mau voor meer foto’s en filmpjes