Kittens Flux week 5 en Dots week 7

Kitten update!
Bloom, Flora, Musa, Riven & Sky zijn alweer ruim zeven weken oud.

Flora

Riven

Musa

Bloom

Sky

Eigenlijk kunnen ze nu álles wat de grote katten ook kunnen. Ze eten brokjes en natvoer, drinken uit een bakje, klimmen in de hoogste krabpaal en gaan netjes op de kattenbak. Het liefst gaan ze op de grote katten kattenbak waar ze eerst nog niet op mochten omdat daar klei grind in zit. Als ze heel klein zijn, stoppen ze immers alles in hun mond en die klei zou een darmverstopping kunnen veroorzaken. Nu ze wat groter zijn, is er niets leukers om met z’n vijven met de klep van de kattenbak te spelen en te graven in de klei. Gelukkig zit er een deksel op de bak…
 
Ook onze bananenplant heeft het weer heel erg zwaar. De langwerpige bloemstengels zijn er een week geleden al uit gesloopt en als ‘’prized possesion’’ het hele huis door gesleept. Ondertussen zijn ze begonnen aan de uiteindes van de blaadjes en liggen overal in huis groene stukjes. Op dit moment zijn ze zelfs de trap naar boven op en af aan het racen.
 

In vergelijking zijn vijf weken oude Squonk, Flitter & Elas heerlijk rustig.

Squonk

Elas

Flitter

Ze klimmen minder hoog, rennen minder hard en slapen wat vaker, maar ze kunnen wel goed afkijken bij de grotere kittens hoe je ‘’kattenkwaad’’ nou ook alweer spelt. Squonk heeft als enige het brokjes dan wel natvoer eten nog niet uitgevonden. Hij krijgt dan ook meerdere keren per dag zijn speciale schaaltje melk. Gelukkig is het hem sinds een paar dagen eindelijk gelukt om van het schaaltje te drinken en hoeft hij niet meer met de fles gevoerd te worden.
Elas & Flitter mogen de restjes op eten. Vooral Elas heeft echt de neiging daar met de volle lengte van zijn voorpoten in te gaan liggen zodat Flitter er niet bij kan. Het liefst maait ie ook nog een keer naar Flitter. Resultaat is dat echt overal melk zit en Elas na het drinken een half uur bezig is zichzelf weer toonbaar te maken. Als Dots hem tegen komt krijgt hij een goede wasbeurt, smaakt lekker zo’n melk-kitten!
 
Er is nog één zilveren poesje beschikbaar, bij interesse mag je een berichtje waarin je jezelf voorstelt sturen naar info@cattery-iridium.nl