Kittens Flux!

Dots vond bevrijdingsdag, dag 69 van haar dracht, een mooie geboortedatum voor de kittens.
Flux kon daarbij natuurlijk niet achterblijven, en wilde ook graag een feestdag voor haar kittens uitkiezen. Dag 70 (!!) van haar dracht was Hemelvaart, misschien zouden de kittens dan een beetje ‘vaart’ maken?
 
Tijdens onze lunch zat Flux te bedelen op tafel. Omdat ze af en toe een beetje met haar ogen zat te knijpen, zeiden we nog grappend: je hoeft niet met weeën op tafel te zitten en wachten op je stukje broodbeleg.
Vijf minuten later besloot ze inderdaad dat het tijd was om te gaan bevallen, de lunch was nu op. Resoluut pakte ze Dots, tenslotte haar kitten uit het vorige nest, op aan haar nekvel en probeerde haar naar boven te slepen. Fable had nog geluk dat hij net iets verder weg stond, de vorige bevalling was hij de gelukkige.
Na Dots zelf even de trap op gedragen te hebben (leek me beter voor iedereen) werd al snel besloten dat de kittens van Dots héél lief waren en dat de aankomende kittens hier bij mochten gaan wonen.
 
Een krap uurtje later werd de eerste kitten, een smoke poesje van 114 gram, geboren. Wel met alleen twee gestrekte achterpoten eerst, je moet je dierenarts-baas wel wakker houden en het een beetje spannend houden. Kort daarop volgden een smoke katertje en een zilveren katertje van resp. 98 en 120 gram.
 
 
 
Na de bevalling is Flux rustig een ommetje door de tuin gaan maken samen met Dots om wat te drinken uit de vijver en voor het avondeten was alles gepiept.
Zowel Dots als Flux zorgen perfect voor hun gedeelde kittens en ik denk dat de filmpjes in dit geval voor zich spreken 🥰
 
We hebben Flux maar niet verteld dat Hemelvaart elk jaar op een andere datum valt 🤪 (wie weet had ze me dan nog langer laten wachten)