Kitten-nieuws

Om een goed idee te hebben hoeveel kittens ik tijdens de bevalling kan verwachten, hebben we vandaag een röntgenfoto gemaakt. Als er dan iets niet goed gaat tijdens de bevalling, weten we hoeveel kittens er nog ongeveer aanwezig zijn, en of het bijvoorbeeld verstandig is een weeën-opwekker te geven of zelfs een keizersnede te doen. Ik verwacht dat dat allemaal niet nodig is natuurlijk, maar een goede voorbereiding is het halve werk!
Hieronder de röntgenfoto van de buik van Zazou. Links is de hoofd-kant, rechts de staart en bovenaan de wervelkolom. Vooraan zie je eerst de ribben en daarna een goed gevulde maag en een streng met ontlasting met wat gas. Door het gas in de darmpjes wordt het moeilijker de kittens te tellen, maar als je naar de schedeltjes kijkt zie je in ieder geval vier hoofdjes zitten als je goed kijkt!
kittens rontgen
Zazou is echt enorm rond, arme kat, ze kan al bijna niet meer de krabpaal in klimmen. Ze is van 3.6 kg naar 4.4 kg gestegen, dat is al 800 gram meer en ze moet nog 2 weken! Maar zoals je op de foto ziet kunnen we nog steeds af en toe lekker buiten wandelen (naast dat ze natuurlijk in de afgezette tuin kan spelen)
2016-03-20 11.44.12Nog (maar) 16 nachtjes en dan worden de kittens verwacht!