Flux is drachtig!

Het duurde even wat langer dan verwacht, maar Flux is drachtig! 

Vandaag was geen leuke dag in de dierenartsenpraktijk, veel te veel ongeneeslijke zieke patiënten. Dus om iedereen op te vrolijken, hebben we de 18 dagen echo van Flux gemaakt, en het opvrolijken is zeker gelukt: kleine wurmpjes van zo’n 1.6 cm lang met hele kleine kloppende hartjes van slechts 0.2 cm waren goed zichtbaar, net als oogjes, pootjes en vruchtvliezen. In totaal hebben we er vier kleine vruchtkamertjes met kittens erin geteld. (maar met de echo is het altijd lastig tellen omdat je gemakkelijk dubbel telt)

Hier boven de echobeelden. Je ziet een ronde holte, dat is de vruchtkamer, met daarin een sliertje, dat zijn de navelstreng en de vruchtvliezen, en dan een blob: het kitten. Live kan je het hartje zelfs zien kloppen. Super leuk!
Flux doet het ondertussen prima, ze is zelfs nog niet misselijk geweest zoals Zazou dat vaak wel is. 
Ook Zazou is ondertussen weer bij de kater geweest en is sinds dit weekend terug, en hopelijk weet ik daarvan over 2-3 weken ook of ze drachtig is. Eind augustus/begin september en half september verwacht ik dan ook hopelijk kittens. Het blijft natuurlijk altijd spannend of alles goed gaat!