Emaution’s Iridium Zazou

Groot Internationaal Europees Kampioen/Double Gr. Ch. Emaution’s Iridium Zazou

DSC07809

De Egyptische Mau mag geshowd worden in drie kleuren: silver, bronze en smoke. (zwart en blue/pewter mag bij de meeste verenigingen niet geshowd worden)

Zazou is een prachtige black silver spotted tabby, een ‘silver’ dus.

Omdat er in Nederland weinig met dit prachtige ras gefokt wordt, heb ik ervoor gekozen om Zazou wat verder weg te gaan halen.

Zazou is dan ook helemaal met de Thalys van Zuid-Frankrijk (Béziers) naar Nederland gereisd samen met mij.

Zazou komt van cattery Emaution vandaan. Ik heb specifiek voor deze cattery gekozen omdat zij werken met lijnen uit de USA. Voorouders van Zazou komen uit Kansas (USA) en Missouri (USA). Hiermee heb ik weer wat ‘nieuw bloed’ binnengehaald. Zazou is mijn allereerste Egyptische Mau en staat hopelijk aan het begin van een prachtige gezonde bloedlijn.

Naast afstamming en gezondheid speelt het karakter van een kat voor mij ook een belangrijke rol. Vanuit mijn werk als dierenarts zie ik steeds vaker dat er gefokt wordt met prachtige maar niet hanteerbare katten, en uiteindelijk gaat het er om een gezonde kat te fokken die jarenlang als geliefd huisdier gehouden gaat worden.

De Mau wordt vaak beschreven als afstandelijk en verlegen. Gelukkig is Zazou juist een super vriendelijke kat, die lekker bij iedereen op schoot wil zitten en niets liever doet dan de hele dag (buiten) spelen maar ook ieder uur even komt kijken of je er nog bent. En of je iets te eten hebt, want zoals bij (bijna) alle Egyptische Mau’s is bijna alles lekker en eetbaar volgens Zazou.

Zazou is op dit moment Groot Internationaal Europees Kampioen wat betreft de traditionele shows en TICA Double Grand Champion.