Eindelijk kittens!

Wat kunnen 65 dagen (normaal 64) toch lang duren! Eigenlijk was Zazou zondag of maandag al uitgerekend, maar ik denk dat ze de laatste hand nog wilde leggen aan de kleine zwarte stipjes of mini-nageltjes want pas dinsdagavond rond zeven uur ‘s avonds begonnen de eerste tekenen van de bevalling eindelijk.
Zazou kwam me net als vorige keer luid mauwend halen, heel fijn dat ze zo duidelijk laat weten wanneer het tijd is. Het was natuurlijk wel net drie tellen voordat ik mijn eerste hap avondeten kon nemen. Maarja, de kat gaat voor dus Alphons heeft eerst gegeten en daarna met een kommetje yoghurt op schoot op Zazou gepast zodat ik even snel kon eten.
Daarna hebben we alle mogelijke nestplekken gehad, tot we uiteindelijk eindigden helemaal achterin de inloop-kledingkast, super onhandig maar verplaatsen is dan echt geen optie.
Vanaf tien uur begonnen de eerste echte weeën. Het eerste kitten was echter een heel groot katertje in stuitligging (dit is zo in ongeveer 50% va

Nét geboren en nog helemaal nat

Nét geboren en nog helemaal nat

n de geboortes, maar als de eerste kitten gelijk in stuitligging komt kan het wel lastig zijn) dus pas om half twaalf werd dit kitten geboren. Hoewel hij best lang onderweg is geweest begon hij gelijk zo hard te schreeuwen dat onze andere kat zelfs een kijkje kwam nemen wat daar nou zo’n herrie zat te maken.
Na het kitten goed gewassen te DSC09229hebben en de navelstreng te hebben doorgekauwd heeft Zazou even een uurtje pauze genomen, om daarna om half één een poesje en om kwart vooréén nog een katertje op de wereld te brengen.

Net als vorige keer had ik van te voren een röntgenfoto gemaakt zodat ik kon tellen hoeveel kittens er zouden moeten komen, maar de foto was aan de vroege kant (ze is uiteindelijk ook echt een paar dagen later bevallen dan gedacht) en dus dachten we nog een vierde kitten te zien. Netjes zitten wachten tussen één en vijf uur ’s nachts waar die dan bleef, maar je raadt het al: het waren er dus drie! (Zazou zal me stiekem wel uitgelachen hebben, maar die vond het natuurlijk wel prima dat ik zo gezellig bij haar bleef zitten, sterker nog: eigenlijk had ik niet eens toestemming om even naar de wc te gaan)
DSC09234
Om vijf uur dan toch maar in bed gekropen, maar toen voelde ik na 15 minuten toen ik nét sliep onder de deken een pootje me aantikken. Waarop Zazou dus tegen me aan heeft geslapen de komende twee uur, en de kittens het lekker zelf mochten uitzoeken op hun warmtematje.
Verder zorgt ze prima voor de babies hoor, ze zijn al 10 gram aangekomen in nog geen 12 uur, maar zo’n bevalling is ook een hele klus en dan mag je best even daarna op bed slapen.

Welja, stop hem gezellig in bed bij de krokodil

Welja, stop hem gezellig in bed bij de krokodil

Terwijl ik dit aan het typen ben hoor ik boven de kittens piepen en de ip-camera stond nog niet helemaal goed, dus ik naar boven en ik zie nog maar twee kittens! Hele huis afgezocht, wat blijkt: ze had er eentje meegenomen en in bed gestopt en was zelf in de buurt sneaky onder de dekens gaan liggen….hopen dat ze ze toch iets langer op één plek kan houden!
De kittens (één poesje en twee katertjes dus) zijn écht prachtig, allemaal silver spotted black tabby net als mama en ik hoop dat ze de komende tijd het goed doen en goed gaan groeien!
Filmpje Zazou en de kittens