Eindelijk kittens!

Maandag 1 mei was het zo ver: Dots is uitgerekend! Omdat ze wel 1,8kg was aangekomen, verwachten we een redelijk groot nestje en vaak worden ze dan mooi op tijd of zelfs iets eerder geboren.
Je snapt natuurlijk wel dat Dots daar zelf heel anders over dacht, ze laten me hier graag wachten altijd. Ze was dan ook teleurgesteld dat ze ’s nachts bij ons boven moest slapen en niet ’s nachts in de tuin mocht spelen.

Maar als ze ’s avonds naar binnen moest, kon ik haar eerst achterin de tuin gaan zoeken. Ze was ofwel visjes aan het vangen (maandag), een pad aan het petsen (dinsdag), onder de appelboom aan het loungen (woensdag). Donderdagavond lag ze binnen te slapen en had ze overdag ook een mooi nest in het logeerbed en daarna in de kittenbench gegraven, gaat er dan toch iets gebeuren?

Eindelijk, om 04:00 donderdagnacht, dag 69 van de dracht, besloot ze dat het toch wel tijd was voor de kittens 🥳🥳🥳
Fable & Flux kwamen gezellig in de bench de wacht houden bij Dots toen de weeën begonnen:

Om 5:36 werd de eerste kitten, een poesje van 110 gram in stuitligging geboren. Om 6:12 kwam de tweede kitten al, maar de placenta van de eerste kitten was nog niet gekomen dus ik heb voorzichtig even geholpen. De tweede kitten was een iets donkerder zilveren katertje van maar liefst 136 gram, ook in stuitligging geboren.

Om half zeven en kwart over zeven volgenden nog twee kittens met de hoofdjes eerst en om half negen werd nummer vijf in stuit geboren.

Vijf zilveren kittens, twee katertjes en drie poesjes, met prachtige gewichten tussen de 110 en 136 gram. Dots is er, net zoals vorige keer, super zuinig op. Tot nu toe groeien ze goed, en als Dots even iets gaat eten of drinken kruipen ze haar zelfs al achterna om te kijken waar ze heen gaat.