EINDELIJK Flux kittens!

Zoals we allemaal weten duurt wachten HEEL erg lang. En met Zazou’s kittens wachten tot dag 68 van de normaal 64 dagen dracht was echt heel lastig. Flux heeft nog beter haar best gedaan en ons laten wachten tot dag 69. En dan wel om precies te zijn kwart voor acht terwijl ik om acht uur naar het werk moest om spreekuur te gaan doen! Natuurlijk was al lang geregeld dat Alphons thuis zou zijn om op Flux te passen. Maar toch: je wilt er zelf ook zo graag bij zijn! Even naar het werk gebeld en (met dank aan mijn lieve collega’s) wat later mogen beginnen. Maar ja, als je om kwart voor acht in de bench boven op Zazou gaat liggen en weeën krijgt, zijn er niet per direct kittens. De eerste kitten werd dus geboren toen ik de parkeerplaats van de praktijk opreed. Tegen de tijd dat het middagpauze was, waren er al drie kittens geboren. (zie foto) Gauw naar huis, misschien toch nog even mee genieten? Tussen 10:00 en 14:30 was het echter pauze-tijd voor Flux, waarna er prompt tussen 14:30-15:15 nog twee kittens geboren werden. Om 15:30 was ik thuis. Mooi te laat dus! Ze zal wel om me gelachen hebben. 
Uiteindelijk zijn er vijf prachtige kittens, twee poesjes en drie katertjes, allemaal silver spotted black tabbies met geboortegewichten tussen de 95 en de 135(!) gram. 

Zodra de weeën begonnen, mochten de kittens van Zazou niet meer weg. De andere kant van de bench was zelfs al te ver weg en dan werden ze gauw opgepakt door Flux en weer bij Flux gestopt. Toen er drie kittens waren, moest er duidelijk verhuisd worden. Met als gevolg: Zazou géén kittens en Flux alles. Zazou keek een beetje sip (ze kan ze immers nog steeds niet verplaatsen en luisteren naar ”kom hier” doen ze ook al voor geen meter) en had bedacht dat ze dan wel in ons bed konden gaan wonen. (”kom hier kom hier”) Uiteindelijk alles even tijdelijk verdeeld over de twee plaatsen, extra warmtematje erbij en iedereen was eventjes tevreden. Maar ja…elke keer als je even op staat om wat te gaan eten en je ziet die mooie en véél grotere kittens van Zazou…dan móet je er gewoon eentje meenemen. Uiteindelijk was iedereen, zoals verwacht, dus alleen tevreden met alle kittens bij elkaar.

Wel handig, want de kittens zijn vannacht nog niet zoveel toegenomen in gewicht als ik verwacht had, en je ziet dat ze nu af en toe ook even bij Zazou drinken. De grote kittens hebben ondertussen uitgevonden dat ze kittenbrokjes wel heel erg lekker zijn. De rand van het voerbakje smaakt bijna net zo lekker, maar ze zijn druk aan het oefenen met eten. In het filmpje zie je de eerste hapjes van Sukashi. Fable loopt ook gezellig rond in de bench en Zazou ligt (niet in beeld) naast me net buiten de bench: