Dots op de Fife Show

Show verslag:
De dag begon weer vroeg. Een terugkerend thema, maar iedereen die mij kent weet dat de vroege ochtenden niet echt mijn ding zijn. Vrijdagavond dacht ik: wie had er ook alweer aangeboden te helpen bij de veterinaire keuring bij de Fife kattenshow in Eemnes die om 07:00 begint! En waarom heb ik geen hobby gekozen die wat later op de dag start! Enig voordeel was dat ik zó vroeg weg moest, dat ik nog 120 mocht rijden. 😄😅
Iridium Connect the Dots (QGC RW BW Iridium Soul Flux X GC Emauge Neverending Story) mocht vandaag weer mee. Door regeltjes (en enige onmin) tussen verenigingen mag ik bij de Fife alleen in de ‘open klasse’ showen. Flux & Fable hebben al te veel titels behaald om nog mee te mogen doen bij de Fife.
Over de eerste dag was ik niet zo tevreden.
Bij deze shows ga je maar één keer per dag naar de keurmeester en je krijgt dan een handgeschreven rapport. Helaas waren we als allerlaatste voor de middagpauze aan de beurt. Ik snap dat als je om half drie nog geen middagpauze gehad hebt, je als keurmeester niet zo’n zin meer hebt. Maar je moet natuurlijk niet vergeten dat een katteneigenaar bij deze shows de hele dag zit te wachten op dat ene momentje, en dan een rapport praktisch leeg terug krijgen…maar goed, Dots heeft haar eerste kampioenschapscertificaat gehaald en werd van haar categorie 4e.
 
Zondag hadden Dots en ik een super rustige, aardige en spraakzame keurmeester die alle tijd nam om Dots te keuren en ook aangaf dat de Egyptische Mau een ras is dat ze zeer zelden zien op de FIFE shows. Uitgebreid werd de tijd genomen om een mooi keurrapport te schrijven en uiteindelijk werd Dots zelfs genomineerd voor de Best in Show! Met één stem hebben we die helaas verloren van een mooie blauw Brits Korthaar die vervolgens niet alleen de beste categorie 3 werd maar ook nog beste van hele showdag.
Dots is nu op 2/3 van haar eerste kampioenschapstitel én deze week kwam ook haar TICA titel binnen!