De (spoiler alert: 5!) kittens van Dots zijn er eindelijk!

Vorige week donderdag dacht ik al dat het ging gebeuren. Tussen zaterdag en maandag was Dots eigenlijk uitgerekend, dus het zou een beetje vroeg zijn. Maar.. vals alarm. Maandag dan? Dinsdag dan? Woensdag dan? Ze waren duidelijk nog niet af, en pas donderdag (gisteren) waren ze blijkbaar ”fully assembled” en klaar om te komen. Wachten duurt dan wel echt lang hoor!
Deze keer was niet de inloopkast uitverkoren, maar de grote bench in de slaapkamer. Ik denk dat Dots zich niet meer herinnert dat ze eigenlijk in de kast geboren is en pas later naar de bench verhuisd is. Maar super handig, want de bench is een stuk beter voor je rug dan onderin de kast.
Het leek ons fijn en rustiger voor Dots om de andere katten even beneden te houden. Maar dat was niet de bedoeling, dus na luid gemiauw van beide kanten zaten er vier katten rustig op het bed te kijken naar de bench.
De eerste kitten, een katertje van 118 gram, was eerst heel lang alleen een staartje. En toen een staartje en één achterpoot. 😳 Herkenbaar? Dat is ook hoe Dots zelf geboren werd. Dots is maar een vrij klein poesje, dus een katertje van 118 gram in stuitligging als eerst kitten was lastig, maar het is gelukt! 🥳Vrij vlot daarna volgenden kitten nummer 2 en 3. Daarna was er een pauze van ongeveer een uur. Ik wist zeker dat het er drie zouden zijn (ik had er drie gezien op de echo) maar er was nog duidelijk beweging in de buik van Dots zichtbaar. Na de pauze werden dan ook vlot na elkaar nog 2 kittens geboren.
Bij de laatste kitten brak de navelstreng te snel af, waardoor er een placenta achterbleef. Gelukkig is het uiteindelijk gelukt om ook deze te verwijderen, kost een paar jaar van je leven aan stress maar dan heb je ook wat. 😆
 
Dots is vanaf het allereerste moment een super goede mama en is tot nu toe nog niet weg geweest bij de kittens. Ook Flux komt af en toe helpen (Dots poetsen na de bevalling, maar ook de kittens moeten af en toe extra gewassen worden).
 
Zazou heeft de hele dag en nacht de wacht gehouden op het bed en ook al vanaf het lekker warme warmtematje de kittens van dichtbij bewonderd. Fable komt af en toe kijken en gaat daarna weer op patrouille in de tuin en Toeter hebben we niet meer boven gezien sinds de eerste kitten begonnen te piepen 😂😂
Alle kittens waren vanmorgen flink aangekomen. Het zijn drie zilveren poesjes en twee zilveren katertjes en we hopen dat ze goed zullen blijven groeien de komende weken 🥰