De eerste foto’s van de kittens van Flux

De kittens van Flux zijn alweer vijf dagen oud. Vandaag heb ik ze heel eventjes geleend om foto’s te maken.
Daarom wil ik jullie voorstellen aan de vijf silver spotted black tabbies van Flux:
Iridium Cinderheart, poesje
Iridium Cloudspots, katertje
Iridium Firestar, katertje
Iridium Greymist, katertje
Iridium Leafpool, poesje


De namen komen uit de ‘Warrior Cat’s’ serie van Erin Hunter.

Eigenlijk mogen zowel Zazou’s kittens als Flux’ kittens niet te ver weg (zeg 5 centimeter) want dan komt Flux ze gauw halen. Met de vijf dagen oude kleintjes van Flux is dat heel begrijpelijk, maar Zazou’s kittens willen toch wel heel graag even lekker rondrennen. Gelukkig heeft Flux het eigenlijk wel heel druk met vijf van die kleine monstertjes, dus mogen Sukashi, Pururun & Yattaro toch rond de bench rennen en echt óveral in proberen te happen. Naast de brokjes (ze aten met 3.5 week al! en niet eens natvoer, maar gewoon kittenbrokjes) eten ze graag kabeltjes (mag niet…), het matje van de weegschaal, handdoeken en de rits van de bench. En als je niet uitkijkt per ongeluk ook wel eens een vinger. En scherp dat die tandjes zijn! 
In het filmpje liggen ze (behalve onze Bengaal Toeter die kittens eng vindt) met z’n allen bij elkaar. Links Zazou met kittens van Zazou & Flux, rechts Flux en onderaan ligt Fable. Meestal zit Fable overigens meer op de uitkijk om de poezen goed te kunnen beschermen. 

Vooral de eerste twee dagen hebben de kittens veel bij Zazou gedronken omdat Flux nog niet zo enorm veel melk gaf. (echt heel fijn, zo’n back-up mama) Nu geeft Flux meer dan voldoende melk en zie je dat de kittens weer vaker bij Flux liggen. Als Flux naar buiten is, zie je wel dat de kleintjes van Flux snel gaan drinken bij Zazou voor een extraatje. Heel slim!
Nieuwe foto’s van Sukashi, Pururun en Yattaro staan in hun album, hier is alvast een voorproefje:
p.s.: Altijd als eerste op de hoogte zijn van een nieuw berichtje? Volg ”Cattery Iridium” op facebook via https://www.facebook.com/catteryiridium/ of #Fable_the_Egyptian_Mau op instagram!