Cattery Iridium

Welkom op de website van mijn Egyptische Mau cattery!

Alle meest recente informatie kun je vinden onder dit bericht of op de nieuws pagina. Hier staat altijd informatie over de laatste kattenshows die we bezocht hebben, of gewoon zo maar een paar leuke foto’s. 

Informatie over mijzelf kunnen je vinden onder ‘even voorstellen,’ informatie over mijn katten (Flux & Zazou en natuurlijk ook Toeter) onder ‘mijn katten,’ en als je graag wilt weten wat de planning is voor een volgend nestje kun je op de ‘kittens’ bladzijde kijken. 

Cattery Iridium is gevestigd in Noord-Brabant, vlakbij Veghel. De naam ‘Iridium’ is afgeleid van een zilverwit metaal, heel toepasselijk want mijn katten zijn beide zilverkleurig en ik de kittens die hier geboren worden zullen dus ook meestal zilver zijn.
Omdat ik de Egyptische Mau echt het allermooiste kattenras vindt dat er bestaat, heb ik besloten te gaan fokken met deze kattensoort. De Egyptische Mau wordt in Nederland weinig gehouden, terwijl het juist om een zeer gezond, erg mooi en erg aanhankelijk ras gaat. Dit is jammer, want het is een kattenras dat zeker behouden moet worden en waarvoor het belangrijk is dat er regelmatig met nieuwe bloedlijnen gewerkt wordt.

Zazou en Flux gaan regelmatig naar kattenshows, zowel traditionele shows als de intensievere TICA kattenshows. Gelukkig vinden ze de shows zelf echt heel erg leuk, hoewel dit soms lastig te geloven is dat een kat shows leuk kan vinden. Je mag altijd een berichtje sturen wanneer de volgende show gepland is en eens komen kijken of ik wel de waarheid vertel!
Zazou is op dit moment Traditioneel Groot Internationaal Europees Kampioen & TICA Double Grand Champion. Iridium Soul Flux, uit het laatste nestje van Zazou, is op dit moment TICA Quadruple Grand Champion. 

Nieuws

 • 5 weken oud 18 mei 2016

  En vandaag zijn Cosmo, Flux en Helios alweer 5 weken oud. Eigenlijk moeten we Cosmo en Helios nu Toet en Mauw noemen, want zo gaan ze straks heten bij hun nieuwe eigenaren. De nieuwe eigenaren zijn deze week natuurlijk voor de 2e keer op bezoek geweest. De kinderen vonden de kittens maar eng want ze bijten overal in en kittens vonden al die snelle bewegingen ook best spannend dus het was goed ze aan elkaar te laten wennen.
  El Collagero 05-17-2016 19_42_52
  De drie kleine stipjes groeien super, ze zijn nu rond de 600 gram, dat is 100 gram zwaarder dan het vorige nestje op deze leeftijd was! Eten doen ze af en toe als ze er zin in hebben, maar zolang ze zo goed groeien vind ik dat prima.
  Ondertussen zijn ze wel lastig te fotograferen, het grootste deel van mijn foto’s ziet er uit als een streep stipjes die voorbij komt gesjeesd!
  Dat was het weer voor vandaag, want bij de kittens zitten is natuurlijk veel leuker dan aan de website werken ๐Ÿ™‚
  De foto’s in de albums van de kittens zijn weer bijgewerkt,ย er staan vooral veel nieuwe foto’s van gekke Cosmo in.
  DSC09997

 • Vier weken oud & de leukste kat van Nederland! 10 mei 2016

  Dit weekend was Animal Event en hoewel ik zelf niet bij de uitreiking kon zijn, was er de verkiezing tot Leukste Kat van Nederland. Natuurlijk hebben we meegedaan, met de volgende fotocompilatie van Zazou en de kittens:
  20160507_174456Met als resultaat dat ik Zazou nu de LEUKSTE KAT VAN NEDERLAND mag noemen ๐Ÿ™‚ Hoe grappig is dat! Daarnaast heeft ze een lekker warm mandje gewonnen…voor in de winter dan, want deze week was het warm genoeg.

  Met de kittens gaat het super goed, 4 weken oud alweer! Als er bezoek is ligt Zazou heerlijk met kittens en al tegen het bezoek aan te slapen op de bank, echt super leuk. De stambomen en DNA-test zijn vandaag ook aangevraagd dus ben ik weer even van het papierwerk af.
  In de albums staan weer 4 nieuwe foto’s. (Foto’s –> klik op de albums van de kittens)
  DSC09766

 • Dag 20 2 mei 2016

  Morgen alweer drie weken oud en elke dag kunnen ze iets nieuws. Vandaag hebben ze geleerd hoe je de oren van je broertje/zusje in je mond kan stoppen, gister waren de staarten aan de beurt ๐Ÿ™‚

  DSC09685

  DSC09669

  Er staan weer nieuwe foto’s in de galerijen van de kittens.

 • Dag 14 26 april 2016

  De kittens groeien nog steeds als kool.
  Beide katertjes zijn gereserveerd en de verwachting is dat het poesje ook zal blijven. (ik hoop het!)
  En ik kon het niet laten: we hebben nu ook kuikentjes die straks hier in de tuin mogen komen wonen. En die moesten natuurlijk even kennismaken met Zazou en de kittens:

  DSC09466

  DSC09392

 • Dag 11 23 april 2016

  Alweer 11 dagen oud en meer dan verdubbeld in gewicht (Helios weegt nu al 240 gram, en bij de geboorte 116!) en de oogjes zijn nu helemaal open. Ze zijn alles aan het proeven, met grote voorkeur voor Zazou’s snorharen, ogen en oren maar gelukkig is Zazou een geduldige mama.

  DSC09313

  Onder het kopje foto’s staan weer twee nieuwe foto’s per kitten in hun eigen album.

 • Dag 5 17 april 2016

  Update kittens Emaution’s Iridium Zazou x Egyptsila Emaution MauzartDSC09302

  Wij zijn alweer 5 hele dagen oud en groeien als kool. Ondertussen heeft (grotendeels)
  mijn partner ย Alphons ook namen gegeven, dit keer met een intergalactisch tintje:

  1. Helios, een katertje en de grootste van het stel, het zonnetje in huis want Helios betekend natuurlijk Zon.
  2. Cosmo, het 2e katertje, iets lichter van kleur en op dit moment af en toe een beetje dom en af en toe de weg naar mama kwijt. Cosmo is vernoemd naar Zazou’s lievelingssnacks, Cosma snackies ๐Ÿ™‚
  3. Flux, het poesje. Flux is in de sterrenkunde de lichtsterkte van een ster. Als Flux zo prachtig blijft als ze nu is en alles gaat goed dan mag ze hopelijk bij ons blijven.Tot nu toe gaat het prima met de kittens, Zazou is niet bij ze weg te slaan en zorgt echt perfect voor ze.
   Op de fotopagina krijgt iedere kitten weer een eigen fotoalbum waar ik om de zoveel tijd een paar foto’s in zal zetten ๐Ÿ™‚

   Links Helios, rechts Flux en in het midden Cosmo

   Links Helios, rechts Flux en in het midden Cosmo

   DSC09289