Cattery Iridium

Welkom op de website van mijn Egyptische Mau cattery!

Alle meest recente informatie kun je vinden onder dit bericht of op de nieuws pagina. Hier staat altijd informatie over de laatste kattenshows die we bezocht hebben, kittenfoto’s of gewoon zo maar een paar leuke foto’s. 

Informatie over mijzelf kunnen je vinden onder ‘even voorstellen,’ informatie over mijn katten (Flux, Fable & Zazou en natuurlijk ook Toeter) onder ‘mijn katten,’ en als je graag wilt weten wat de planning is voor een volgend nestje kun je op de ‘kittens’ bladzijde kijken. 

Cattery Iridium is gevestigd in Noord-Brabant, vlakbij Veghel. De naam ‘Iridium’ is afgeleid van een zilverwit metaal, heel toepasselijk want mijn katten zijn zilverkleurig en ik de kittens die hier geboren worden zullen dus ook meestal zilver zijn.
Omdat ik de Egyptische Mau echt het allermooiste kattenras vindt dat er bestaat, heb ik besloten te gaan fokken met deze kattensoort. De Egyptische Mau is een evenwichtig, actief ras dat graag speelt en enorm gebonden raakt aan zijn eigenaren. De Mau wordt in Nederland weinig gehouden, terwijl het juist om een zeer gezond, erg mooi en erg aanhankelijk ras gaat. 

Zazou, Fable en Flux gaan regelmatig naar kattenshows, zowel traditionele shows als de intensievere TICA kattenshows. Gelukkig vinden ze de shows zelf echt heel erg leuk, hoewel dit soms lastig te geloven is dat een kat shows leuk kan vinden. Je mag altijd een berichtje sturen wanneer de volgende show gepland is en eens komen kijken of ik wel de waarheid vertel!
Zazou is op dit moment traditioneel Groot Internationaal Europees Kampioen & TICA Double Grand Champion. Iridium Soul Flux, uit het laatste nestje van Zazou, is op dit moment TICA Quadruple Grand Champion en traditoneel Europees Groot Internationaal kampioen. Ptiprince iridium Fable is TICA Grand Champion en traditioneel Groot Internationaal kampioen. 

Drapaki.pl - Kratzbäume

 

Nieuws

 • Herfst 15 oktober 2018

  Hoewel het nog prachtig weer is, zie je al wel aan de bomen dat het langzaam herfst gaat worden. De sierappelboom ziet er nu ook prachtig uit, en met Flux als toevoeging is hij zelfs nog mooier:

  Naast herfstblaadjes vangen zie je ze regelmatig nog een mooie libelle uit de lucht plukken en snel opeten. Deze foto´s zijn gemaakt terwijl ze aan het jagen zijn op een stokje met een veer. Bovenaan Toeter & Zazou, onderaan Fable & Flux:

  Je ziet de totale focus en de grote ogen!
  Het mooie weer zorgt blijkbaar ook voor ideeën over kittens, want Zazou is sinds dit weekend krols dus we hopen dat Zazou & Fable (die inmiddels alweer 1 jaar oud is) voor mooie kittens gaan zorgen. Dat weten we over een week of drie! Spannend!

  Lees verder →
 • Show Wassenaar 7 oktober 9 oktober 2018

  Dit weekend, of eigenlijk deze week, is kattenweekend/week. Zaterdag betekende dat nascholing in de vorm van het jaarlijkse feline symposium in Utrecht met alleen maar kattengeneeskunde lezingen. Leuk & leerzaam!
  Zondag betekende dat een kattenshow in Wassenaar en vandaag (dinsdag)  nog nascholing in Nieuwerkerk aan den IJssel over cat friendly practice.

  Gelukkig hoeven de katten dus maar één keer mee in de auto en de rest moet ik in mijn eentje doen 😑😑 Op die andere dagen kunnen ze dan lekker doen waar ze voor gemaakt zijn: rennen!

  De resultaten van de show:

  Ptiprince O-Iridium Fable CACGI, met 11 maanden alweer zijn eerste punt onderweg naar Groot Internationaal Kampioen én nominatie Best in Show

  Iridium Soul Flux heeft vandaag haar 4e CACE met een zeer mooi keurrapport en hiermee is ze Europees (Groot Internationaal) Kampioen! Ook Flux is voor de Best in Show genomineerd.

  Nu ‘pas’ weer een show gepland 2, 3 en 4 november met Fable in Asperen. 

  Lees verder →
 • Neocat show in Hoevelaken 2 oktober 2018

   Bij Hoevelaken linksaf! En rechtsaf en nog een paar keer linksaf…

  Vandaag de Neocat show in Hoevelaken, dus door soms stukjes echt dichte mist in de vroege ochtend weer op pad met Flux en Fable.

  Bij aankomst de kooi netjes ingericht zodat ze fijn ‘opgestaan plaats vergaan’ konden spelen met hun roze slaapzak en nog gauw wat natvoer gekocht want dat was ik vergeten en Fable vind dat hij daar wel echt recht op heeft. Met grote happen werd de kip/pompoen opgegeten, het bakje ging bijna mee naar binnen. Daarna zat Fables hoofd compleet onder de spetters maar gelukkig zijn katten helemaal zelfreinigend.

  Rond 12 uur waren we aan de beurt voor de keuring. Nou ja, we werden opgeroepen. Eenmaal bij de keurmeester mochten we weer terug want we waren toch niet aan de beurt. Vervolgens werd Flux gekeurd maar daarna was het opnieuw geduld hebben voor Fable want toen was het net pauzetijd. Ook de Best in Show verkiezing verliep rommelig, anders dan ik gewend ben van deze organisatie.

  De resultaten:

  Iridium Soul Flux: CACE + nominatie best in show (en hiermee twee andere mooie Mau dames verslagen)

  Ptiprince Iridium Fable: CACIB + nominatie best in show, in de herstemming helaas verloren. Fable is nu op 11 maanden leeftijd al Internationaal Kampioen! 😎

  Foto’s van Fable vorige week tijdens de kattenshow door studio Lynx:

  Volgende week zondag 7 oktober nog de show in Wassenaar van de NRKV voor Flux’ laatste puntje voor Europees Kampioen 🙂 Nog geen kitten-nieuws, hopelijk binnenkort!

  Lees verder →
 • Show in Sint-Niklaas, België 17 september 2018

  Ergens in Fables hoofd zit een klein klokje. Elke avond rond 22:15 gaat dat af en is het tijd om heerlijk op schoot te liggen op de bank. Af en toe even naast me op de bank om af te koelen en daarna gauw weer opnieuw gaan liggen als een klein rond bolletje. Gisteravond gaf dat klokje kortsluiting want er zat helemaal niemand op de bank. Gelukkig konden er nog enige draadjes contact maken (heel veel meer is er ook niet aanwezig als ze nog jong zijn volgens mij 😉 ) en het alternatief was snel gevonden: de baas lag al op bed! Ook een prima plek om op schoot te liggen gelukkig.
  Na een paar uur waren de draadjes in de hersenen weer helemaal uitgerust en klaar om net voor zonsopgang eens buiten in de tuin te gaan kijken of er nog libelles waren (dat libelles ’s nachts niet vliegen komt niet echt in Fable op) om te eten of misschien een muis. Maar alweer iets geks: de baas was al wakker! Buiten spelen moest helaas even ingekort worden en samen met Flux moest Fable (inclusief de verzamelde modder uit de tuin ) in de grote reisbench mee naar Sint-Niklaas voor weer zo’n evenement waarbij je de hele dag saai ligt te slapen. En ze hebben daar dus ook geen libelles of vlinders of muizen. Gelukkig hebben ze er wel blikjes vlees, dat maakt veel goed. Maar nadat Fable Flux’ vlees vrolijk had afgepakt is Flux lekker de rest van de middag bovenop zijn slaapzak gaan liggen. Net goed!

  De resultaten:
  Iridium Soul Flux: CACE, onderweg naar Europees Kampioen én Best in Colour (soort best in variety) + nominatie Best in Show

  Ptiprince Iridium Fable: CACIB, onderweg naar Internationaal Kampioen, Best in Show én Best of Best!!!

  De show was goed georganiseerd, in een mooie hal met fijn daglicht en het gewonnen kleed met daarop geborduurde muizen die piepen als je er op mept is een doorslaand succes!

  Over twee weken zijn we aanwezig op de Neocat show met Flux & Fable.

  p.s.: No cats where harmed in making the above photograph 😉 -Flux

  Lees verder →
 • TICA/traditionele Show Halle, België 10 september 2018

  Kattenshow tijd. Deze keer in Halle, onder Brussel met Flux en Fable. Slechts één dagje omdat de show altijd wat chaotisch is en ik Fable rustig wil laten wennen aan de TICA shows.

  Resultaten:
  Iridium Soul Flux Best in Variëteit, een nominatie voor Best in Show en een prachtig CACE keurrapport, haar eerste onderweg naar Europees Kampioen 👍

  Ptiprince Iridium Fable mocht in traditoneel én TICA meedoen.
  In TICA is hij 2e en 10e allbreed geworden. Dat maakt hem na zondag TICA Champion!
  In traditioneel is hij ook nog Best in Show geworden en hij heeft alweer zijn eerste CACIB onderweg naar Internationaal Kampioen gehaald. Go Fable!

  Op het kittenfront hopelijk heel binnenkort goed nieuws van ofwel Flux of Zazou, maar ze laten me nog eventjes wachten. Als ik dan de filmpjes zie van de kittens van vorig jaar, is dat wachten wel moeilijk hoor! Binnenkort meer hier over.
  Met dank aan Alphons voor het maken van de foto´s op de show. (en van Fable in de tuin zoals je hier boven ziet)

  Lees verder →
 • FIFe Show Oss 26 en 27 augustus 28 augustus 2018

  En weer een keer wat anders: een FIFe show van Mundikat in Oss. Vanaf 1 augustus 2018 mag je ook bij FIFe showen, momenteel helaas wel alleen tot aan de open klasse ondanks het zogenoemde ‘open deur beleid.’ Dat betekent dat Flux en Zazou allang niet meer mee mogen, dus alleen Fable mocht mee op pad dit weekend. Leek mij wel gezellig, zo’n weekendje met z’n tweeën, maar Fable vind duidelijk ander poezengezelschap erbij een stuk leuker met als resultaat deze Yoda-Fable foto:

  De resultaten:

  Dag 1: CAC, nominatie voor de BIS in categorie 3 ,(gewonnen van een mooie Brits langhaar) maar uiteindelijk de BIS verloren van een mooie Brits Korthaar

  Dag 2: CAC, weer een nominatie voor de BIS gewonnen van een Brits Korthaar dit keer en dit keer de BIS verloren van een mooie blauwe Brit die uiteindelijk beste van categorie en daarna beste van alle vier de categorieën is geworden 

  Het spannendste vond Fable de Deense keurmeester met de Franse Baret. Al vanaf jongs af aan vind ie mannen met hoeden echt doodeng! Ik heb echt een hele rare kat. Gelukkig kon de hoed speciaal voor Fable even af en na een paar keer goed kijken van Fable was het toen helemaal in orde. Zelfs tijdens de BIS nominatie dacht de keurmeester eraan even zijn hoed af te zetten, petje af!
  Tijdens de best in show voordracht wordt je kat voorgedragen door een steward en alle genomineerde katten worden naast elkaar op een witte tafel gezet, ook best spannend maar dat ging gelukkig ook prima. De sfeer bij de FIFe is wel anders. Betalen voor de toiletten, je stoel moet je huren of zelf meenemen. De kooien zijn wel lekker groot en verder is het ook gewoon een kattenshow uiteindelijk.

  Met de verzamelde punten van eerdere shows en vandaag is Ptiprince Iridium Fable nu Kampioen!

  Geplande shows in de komende weken:

  • 9 september  de gecombineerde TICA/traditionele Show in Halle, België
  • 16 september de traditionele show in Sint-Niklaas, België
  • 30 september de traditionele show van mijn eigen Neocat vereniging in Hoevelaken

  Fable’s oogkleur is al mooi groen aan het worden:

  Lees verder →