Cattery Iridium

Welkom op de website van mijn Egyptische Mau cattery!

Alle meest recente informatie kun je vinden onder dit bericht of op de nieuws pagina. Hier staat altijd informatie over de laatste kattenshows die we bezocht hebben, kittenfoto’s of gewoon zo maar een paar leuke foto’s. 

Informatie over mijzelf kunnen je vinden onder ‘even voorstellen,’ informatie over mijn katten (Flux, Fable & Zazou en natuurlijk ook Toeter) onder ‘mijn katten,’ en als je graag wilt weten wat de planning is voor een volgend nestje kun je op de ‘kittens’ bladzijde kijken. 

Cattery Iridium is gevestigd in Noord-Brabant, vlakbij Veghel. De naam ‘Iridium’ is afgeleid van een zilverwit metaal, heel toepasselijk want mijn katten zijn zilverkleurig en de kittens die hier geboren worden zullen dus ook meestal zilver zijn.
Omdat ik de Egyptische Mau echt het allermooiste kattenras vindt dat er bestaat, heb ik besloten te gaan fokken met deze kattensoort. De Egyptische Mau is een evenwichtig, actief ras dat graag speelt en enorm gebonden raakt aan zijn eigenaren. De Mau wordt in Nederland weinig gehouden, terwijl het juist om een zeer gezond, erg mooi en erg aanhankelijk ras gaat. 

Zazou, Fable en Flux gaan regelmatig naar kattenshows, zowel traditionele shows als de intensievere TICA kattenshows. Gelukkig vinden ze de shows zelf echt heel erg leuk, hoewel dit soms lastig te geloven is dat een kat shows leuk kan vinden. Je mag altijd een berichtje sturen wanneer de volgende show gepland is en eens komen kijken of ik wel de waarheid vertel!
Zazou is op dit moment traditioneel Groot Internationaal Europees Kampioen & TICA Double Grand Champion. Iridium Soul Flux, uit het laatste nestje van Zazou, is op dit moment TICA Quadruple Grand Champion en traditoneel Europees Groot Internationaal kampioen. Ptiprince iridium Fable is TICA Grand Champion en traditioneel Groot Internationaal kampioen. 

Drapaki.pl - Kratzbäume

 

Nieuws

 • Nieuwe drinkfontein 2 september 2019

  De afgelopen weken zijn we druk bezig geweest met het aanleggen van een nieuwe vijver. De oude vijver was te ondiep en de vissen konden er dus niet veilig in overwinteren. En niet alleen de katten hebben zich hier vermenigvuldigd, ook mijn goudvissen (drie verschillende soorten, van elke soort één) wilden zich toch graag voortplanten. En dan was het aquarium waar ze normaal de winter doorbrengen echt te klein. 
  Tijdens de aanleg van de vijver hadden we natuurlijk genoeg hulp. Het snoeien van de buxus (die er toch uit moest want ja, buxusmotten eten alles op en gif is niet goed voor alle andere wel leuke insecten die rondzweven) gaf een prachtige berg dood hout van waaruit je de andere katten kunt vangen: (Fable)

  Het witte zand als basislaag voor onder het vijverdoek was ook geschikt als kattenbak natuurlijk (bah Zazou!) en de grote leistenen worden heerlijk warm in de zon en zijn dus zeer geschikt om op te liggen of zitten: 
  Het eindresultaat bevalt de katten in ieder geval HEEL erg goed. Ze hebben een stroompje om uit te drinken en kunnen op de stenen die in de vijver liggen van steen naar steen springen en naar de visjes kijken. De visjes zijn gelukkig na jarenlange training in de andere vijver slim genoeg om niet te dicht bij die kattenmonsters te komen. En tot nu toe hebben de katten zelfs de vijverplantjes niet via het kattenluikje mee naar binnen genomen, maar wat niet is kan natuurlijk nog komen…
  p.s.: de komende twee weken ben ik beperkt bereikbaar. 

  Lees verder →
 • Het afscheid 1 augustus 2019

  Ondertussen zijn alle kittens bij hun nieuwe baasjes. En bij deze: heel erg bedankt voor alle prachtige foto´s en berichtjes die ik krijg. Het is zo leuk om te horen wat ze allemaal uitvreten! En fijn dat alle acht de kittens het nu al zo goed doen in hun nieuwe huisje. Lekker op schoot liggen en helemaal blij met hun nieuwe huisgenootjes, zowel de katten- als de menselijke soort:
  Het ophalen was best wel even een dingetje. Je merkte echt dat Zazou, Flux & Fable in de gaten hadden dat het er steeds minder werden. Ze kunnen zo ongeveer tot drie tellen. Worden het er minder dan drie, beginnen ze een beetje zorgelijk te kijken! Toen het dan ook tijd werd om de laatste kitten op te halen, was Flux eigenlijk niet van plan om los te laten:
  En waar ze eerst een tijdje geen melk meer mochten drinken, was Zazou toch weer begonnen met uitgebreid de kittens voeren. Gevolg: de eerste dagen heeft ze wat last gehad van stuwing van de melkklieren nadat de kittens weer weg waren. Gekke kat! De kittens van 13 weken oud hoeven natuurlijk helemaal geen melk meer te hebben. Maar het is wel gezellig.

  Ondertussen zijn de grote katten weer helemaal in hun oude doen. Behalve Toeter, die viert nog steeds elke dag (en soms nacht…) feest dat de kittens weer weg zijn. Al die enge stipjesbolletjes! Met z´n vieren gaan ze regelmatig als een soort tornado door de tuin en het poten-hap spelletje kunnen ze ook echt blijven volhouden:

  Mogelijk doet Flux of Fable nog mee met de FIFE show in Oss 31 augustus, maar dat is even afhankelijk van hun conditie zo net na de kittens 🙂 Zelf ben ik in ieder geval leuk als keuringsdierenarts aanwezig op de show.

  Lees verder →
 • 12 weken oud 21 juli 2019

  Al weer 12 weken oud. De komende week zullen Cloudspots, Leafpool, Cinderheart, Greymist en Firestar ons gaan verlaten. En wat zal ik én Flux, Fable & Zazou ze missen. Maar gelukkig weet ik ook dat hun nieuw baasjes altijd zó enorm blij met hun nieuwe huisgenootjes zijn. En krijg ik altijd heel veel mooie foto’s toegestuurd. En dat helpt!  En Fable, Flux & Zazou hebben elkaar nog en kunnen ook met z’n drieën heel goed spelen.
  Om te beginnen eerst maar eens wat filmpjes van deze week:


  Zoals je kunt zien, doen ze nog steeds echt alles samen. Samen eten, samen op bed rond rennen, samen buiten spelen. En ook nog steeds samen hommels vangen. We hebben net weer met veel moeite een hommel uit het bekje van Greymist gepeuterd. Maar ook Cinderheart loopt af en toe nog steeds met zo’n beestje rond. Gelukkig is haar oor waar ze vorige week in geprikt was wel helemaal weer genezen. 
  Hier onder nog een allerlaatste groepsfoto & een collage van alle kittens:

  Lees verder →
 • 11 weken oud 13 juli 2019

  11 weken alweer! En wat zijn ze toch lief. Zodra je een kitten optilt, beginnen ze nu heel luid te spinnen. Graag zitten ze één voor één op schoot. Liefst terwijl ondertussen hun broertje of zusje je tenen probeert op te eten. En als je ze roept, komen ze HEEL HARD allemaal aanrennen. Misschien is er eten? Of een snoepje? Of valt er wat te spelen?
  Ze kunnen ondertussen ook al super goed springen en landen, kijk maar:
  En stoute dingen doen:

  En slapen met Fable (links) en Flux (rechts):
  Alleen Cinderheart had het een beetje zwaar deze week. Regelmatig zie ik de kittens heen en weer springen in de lavendelbloemen. Bijen vangen. Of laatst, toen ze met z’n drieën op een dode wesp aan het petsen waren. Cinderheart had het blijkbaar zo bont gemaakt dat ze in haar oortje gestoken was, en wordt nu tijdelijk omgedoopt tot Cinder-ear, de floppy-oor kitten:
  Het oortje is nu gelukkig al niet meer dik en hopelijk trekt het snel bij, gekke kitten! Zelf heeft ze er overigens weinig last van, het was me eerst niet eens opgevallen omdat ze zo hard door de moestuin heen aan het racen waren met z’n vijven. 
  Nieuwe foto’s staan weer in de albums van de kittens en volg ons op #fable_the_egyptian_mau voor de nieuwste foto’s!

  Lees verder →
 • 10 weken oud 7 juli 2019
  Sukashi, Pururun en Yattaro zijn ondertussen verhuisd. Ze gaan waarschijnlijk Moos, Purun en Yattaro heten, leuk hè! Moos heeft al voorzichtig kennis gemaakt met zijn nieuwe katten-huisgenoot en is verder een enorme knuffel, Purun heeft al stokbrood gejat en ligt heerlijk op schoot & Yattaro is al mee boomhut bouwen geweest en heeft zelfs al een duinwandeling gemaakt. Bedankt voor alle leuke foto´s, we missen de kittens natuurlijk heel erg en dan is het extra fijn om te zien dat ze een super goed nieuw huisje hebben. 
  In het filmpje de vijf kleine kittens plus Yattaro die er nog was helemaal in de achterste hoek van de tuin waar we het gras hebben laten groeien en waar ze de paarden van de buren en de kippen van de buren kunnen zien. Als je goed kijkt bij 34 seconden heeft Firestar íets te dichtbij naar de kippen gekeken:
  Zazou heeft overigens nog steeds niet door dat er wat minder kittens zijn, we hebben ze een beetje stiekem steeds meegenomen terwijl de rest achterin de tuin aan het spelen was en ze kunnen toch maar tot drie tellen geloof ik. De andere vijf kittens krijgen echt álle aandacht. Zazou zoekt regelmatig alle kisten met speelgoed af tot ze een goed op een muis lijkend knuffeltje heeft gevonden en komt dit dan vol trots luid mauwend (klinkt een beetje als mpfauw mpfauw met zo´n kussen in je mond) naar de kittens brengen. Tot mijn grote verbazing komt nu sinds deze week ook Fable steeds vol trots met een ´prooi´ voor de kittens aanzetten. Ik denk dat Fable ondertussen méér tijd kwijt is aan het wassen, verzorgen, bewaken en spelen met de kittens dan Zazou & Flux bij elkaar.De kittens hebben overigens al lang door dat die kussentjes helemaal niet lekker smaken en negeren (tot ergernis van Zazou & Fable) al dat gemiauw dan ook straal en gaan gewoon verder met tikkertje spelen. 
  Hier een filmpje van Fable en de kittens:

  Daar kan je toch uren naar kijken! En Fable is niet alleen heel lief met de kittens, maar heeft deze week ook weer een nieuwe prijs in de wacht gesleept: hij is 2e beste Egyptische Mau van de wereld geworden in het showjaar 2018/2019! Zijn reactie: (met natuurlijk een kitten op de achtergrond)
  De komende weken gaan we nog heel erg genieten van de kleine stipjes. Als ze rond rennen en als ze moe zijn en fijn op schoot komen liggen. De nieuwe baasjes kunnen ondertussen vast niet wachten tot ze gaan verhuizen, dus hierbij nog wat foto’s én volg ons op insta #fable_the_egyptian_mau of via facebook via Cattery Iridium om als eerste de nieuwe foto’s te zien. 
  Lees verder →
 • 12 weken oud & 9 weken oud 30 juni 2019

  Wat een weer. Ik heb het nog niet eerder mee gemaakt dat zelfs de kittens het te warm vinden. Maar toch, deze week: met z’n allen naar buiten op het heetst van de dag en dan gauw weer naar binnen! Toch verstandig genoeg besloten dat het écht te warm is om heel hard rondjes te rennen en met z’n allen gesmolten op de koude tegelvloer in de keuken of op de tuinbank buiten:
  Gelukkig is er het ’s avonds prima te doen met een lekker briesje vanuit de velden achter het huis. Of door te spelen met het robotvisje (vonden ze niet echt geweldig leuk) of de krokodil-sproeier (ook best spannend):

   

  Maar de waterkrokodil geeft wel grappig foto’s:
  Wat nog veel leuker is, is spelen met de staart van papa. Tot in het eindeloze. Gelukkig heeft Fable bijna eindeloos geduld. 

  En als dat allemaal niet voldoende is kunnen ze nog wel met z’n allen de slaapkamer op stelten zetten:

  Om daarna met z’n allen op bed te gaan slapen. Lekker warm, van die kleine kacheltjes….maar wel heel gezellig. Hoewel ze meestal halverwege de nacht weer naar beneden wandelen om te gaan eten en weer een nieuw spelletje te bedenken. 
  Ondertussen hebben de kittens van Flux hun 1e enting gehad en de kittens van Zazou hun 2e enting alweer. Vanmorgen is Sukashi op avontuur naar zijn nieuwe huisje gegaan en deze week zullen ook de rest van de ”Samurai Pizza Cats” Pururun en Yattaro gaan verhuizen. Gelukkig houden we nog vijf kleine stipjes over. 
  Tussen de warmte door hebben we nog even geoefend met in het reismandje zitten en in de auto zitten, zodat ze dat straks niet eng vinden. Zoals je ziet op de foto hier boven zijn ze het daar nog niet helemaal mee eens. Maar jong geleerd is oud gedaan!
  Natuurlijk heb ik ook deze week weer foto’s van de kittens gemaakt. In de albums van de kittens staan weer nieuwe foto’s. Volg me op instagram om als eerste de nieuwe foto’s te zien #Fable_the_egyptian_mau of op facebook om te zien wanneer er een nieuw berichtje is (cattery iridium)
  Een paar voorbeeldfoto’s, in volgorde Fable & Cloudspots, Cloudspots & Greymist en Firestar:


  Lees verder →