Cattery Iridium

Welkom op de website van mijn Egyptische Mau cattery!

Alle meest recente informatie kun je vinden onder dit bericht of op de nieuws pagina. Hier staat altijd informatie over de laatste kattenshows die we bezocht hebben, of gewoon zo maar een paar leuke foto’s. 

Informatie over mijzelf kunnen je vinden onder ‘even voorstellen,’ informatie over mijn katten (Flux & Zazou en natuurlijk ook Toeter) onder ‘mijn katten,’ en als je graag wilt weten wat de planning is voor een volgend nestje kun je op de ‘kittens’ bladzijde kijken. 

Cattery Iridium is gevestigd in Noord-Brabant, vlakbij Veghel. De naam ‘Iridium’ is afgeleid van een zilverwit metaal, heel toepasselijk want mijn katten zijn zilverkleurig en ik de kittens die hier geboren worden zullen dus ook meestal zilver zijn.
Omdat ik de Egyptische Mau echt het allermooiste kattenras vindt dat er bestaat, heb ik besloten te gaan fokken met deze kattensoort. De Egyptische Mau wordt in Nederland weinig gehouden, terwijl het juist om een zeer gezond, erg mooi en erg aanhankelijk ras gaat. Dit is jammer, want het is een kattenras dat zeker behouden moet worden en waarvoor het belangrijk is dat er regelmatig met nieuwe bloedlijnen gewerkt wordt.

Zazou en Flux gaan regelmatig naar kattenshows, zowel traditionele shows als de intensievere TICA kattenshows. Gelukkig vinden ze de shows zelf echt heel erg leuk, hoewel dit soms lastig te geloven is dat een kat shows leuk kan vinden. Je mag altijd een berichtje sturen wanneer de volgende show gepland is en eens komen kijken of ik wel de waarheid vertel!
Zazou is op dit moment Traditioneel Groot Internationaal Europees Kampioen & TICA Double Grand Champion. Iridium Soul Flux, uit het laatste nestje van Zazou, is op dit moment TICA Quadruple Grand Champion. 

Nieuws

 • Kittens week 11 (Flux) en week 9 (Zazou) 19 november 2017

  Bijna twaalf weken, en dan is het tijd voor de laatste inentingen en gaan de kittens naar hun nieuwe baasjes toe. Wat zullen we Chomp, Nibble, Trybble, Bit, Byte & Gobble enorm missen! En wat zal het rustig zijn in huis. Gelukkig mogen we nog even van Nova & Nox genieten, en zijn we niet ineens helemaal kitten-loos. 
  De kittens genieten echt van het samen buiten spelen. Het leukste is wat matige windkracht en dan achter alle bewegende eikenblaadjes-tornado’s aan jagen.
  Dit is van vanmorgen, toen we lekker even buiten een kopje koffie/thee aan het drinken waren:

  Gisteravond hadden we een feestje/spelletjesavond en hebben we RoboRally met hindernissen gespeeld. Nova en Nox zaten meestal in de doos met fiches of midden op het bord, Gobble ging er met de markers vandoor en Byte en Chomp probeerden de chips en knakworstjes te stelen.
  Op de foto midden op het bord: Nova

  Aanstaande zaterdag 25 november is er een keurmeester seminar over o.a. de Egyptische Mau.
  Flux, Zazou, Nox, Nova & Nibble zijn daar te bewonderen naast Mau’s van nog twee andere fokkers. Nibble de smoke mocht speciaal wat langer bij ons blijven hiervoor (waarvoor dank!) en zal de enige aanwezige black smoke zijn. 

  http://nokk.nl/index.php/seminars/eerstvolgende-seminar

  In de mapjes staan weer nieuwe foto’s van alle kittens, voor sommige de laatste! Hieronder Chomp in zijn lievelingspositie: slapend op de rug van Flux of Zazou. (in dit geval Flux)

   

   

  Lees verder →
 • Kittens week 10 (Flux) en week 8 (Zazou) 11 november 2017

  De kittens hebben weer veel nieuwe dingen geleerd. 
  Zo hebben ze van Zazou voor het eerst een muis gekregen om te oefenen met jagen. Onder luid gemauw komt Zazou die binnen brengen, en vervolgens gaat ze rustig toekijken wat het kroost daar van maakt. 
  In de komende periode zullen de prooidieren in steeds minder gehavende staat aan de kittens gegeven worden, om zo te oefenen met jagen. Gelukkig wonen er bijna geen muizen in de tuin, dus ik hoop dat het heel beperkt blijft voor die arme muizen. 
  In de tuin spelen vinden ze geweldig. Vooral de kippen vangen is een leuke hobby. De kippen weten ondertussen niet wat ze overkomt. Zazou, Toeter & Flux hebben heilig ontzag voor de kippen (het zijn Brahma’s, dus echt groot) maar de kittens gaan er gerust met z’n allen achteraan en dan flapperen ze toch wel gauw weg. 

  Ook boompje-klimmen is ondertussen een grote hobby. En koud hebben ze het niet, ze liggen soms zelfs gezellig met z’n allen buiten te slapen op de tuinbank:

  En achter de veer aanzitten met z’n allen op het gras: (Gobble heeft m hier gevangen en is niet van plan om los te laten). 

  In de albums van de kittens staan (zo meteen) weer nieuwe foto’s. 

  Lees verder →
 • Kittens week 9 (Flux) en week 7 (Zazou) 5 november 2017

  Ze blijven maar groeien en groeien en groeien. Misschien omdat ze zo gruwelijk graag eten:

  Maar dat is natuurlijk alleen maar heel goed. Ze hebben totaal geen last gehad van hun eerste inenting (de kittens van Flux dan) en rennen gezellig rondjes door het huis als ze niet lekker liggen te slapen met z’n allen. 
  Afgelopen vrijdag 5 minuten voordat ik naar mijn werk moest, hadden Flux en Zazou besloten om ze een nieuw trucje te gaan leren. Dus toen ik naar buiten keek door het raam van de keuken, zag ik heel hard drie kittens voorbij rennen richting ergens achter in de tuin. Wat blijkt: Zazou en Flux waren non-stop heen en weer aan het lopen door het kattenluikje in de achterdeur om ze dit nieuwe trucje even grondig bij te brengen. Gelukkig hebben we een soort ‘sluis’ met een chipreader die alleen katten met de juiste chip naar buiten laat gaan, en was dit dus snel opgelost want ze mogen best buiten spelen, maar niet als ik niet thuis ben! En ze vinden het blijkbaar niet erg als het regent, ook als het plenst kan je best rondrennen door de tuin achter de blaadjes aan. 

  Bij foto’s kittens staan weer nieuwe foto’s van alle kittens.
  Met z’n allen: Gobble onder het plankje, kleine Nova en Nox naast elkaar achterin met links daarvan Bit, in het midden Byte, helemaal vooraan Chomp en rechts Nibble en dan Trybble. 
  En als je heel goed kijkt: Zazou!

   

   

   

  Lees verder →
 • Kittens week 8 (Flux) en week 6 (Zazou) 29 oktober 2017

  Het zijn spannende dagen voor de kittens! Gisteren ’s ochtends eerst kitten-bezoek voor Trybble, die als laatste van het hele stel nog een nieuw huisje zoekt. Laat dat nou net het ultieme speelkwartiertje moment van de dag zijn (of zeg maar gerust speel 1.5-uur) dus het was lastig om die voorbijvliegende stipjes goed te bekijken. Gelukkig konden Trybble’s nieuwe baasjes dat wel waarderen, en hebben nu alle stipjes een nieuw huis gevonden!

  Een goede impressie van met hoeveel ze eigenlijk zijn is wel te krijgen met dit filmpje waar ze een nieuw speeltje voor het eerst zien. Flux vindt het maar spannend en probeert het dood te slaan zodat het de kittens niets kan aandoen:

  ’s Avonds was het ook heel spannend: ze mochten met z’n allen voor het eerst mee op reis. Allemaal in de reisbench op weg naar mijn ouders, toch zo’n 25 minuten in de auto. Niemand is dit jaar misselijk geweest en, hoewel ze natuurlijk wel een liedje voor onderweg gezongen hebben, hebben ze het wel echt heel erg goed gedaan. Bij mijn ouders hebben ze van heel dichtbij naar de hond in de bench gekeken die lag te slapen en lekker door het huis heen gewandeld, voordat ze lekker met hun mama’s op de bank zijn gaan liggen slapen:
  Vandaag komen er een heleboel van de nieuwe kitten-baasjes op bezoek, dus dat wordt ook super gezellig. Hoewel ze op dit moment zo hard aan het rondrennen zijn, dat ze straks wel zullen slapen. Maar slapend zijn ze ook heel lief!

  Morgen is het tijd voor de eerste vaccinatie van de kittens van Flux. Ik zal een moment uitzoeken dat ze lekker slapen, dan merken ze er meestal helemaal niets van. Ze zijn ondertussen ook al gechipt (vonden ze prima) en de stambomen zijn al binnen!

  Nieuwe foto’s van alle kittens staan onder ‘foto’s kittens.’

   

  Lees verder →
 • Geen kittens meer beschikbaar 23 oktober 2017

  Alle kittens van de nestjes van Zazou & Flux zijn gereserveerd. Ik verwacht pas eind volgend jaar weer een nestje. Bij interesse in een volgend nestje, stuur even een berichtje dan laat ik het weten als er kitten-nieuws is 🙂

   

  Lees verder →
 • Kittens week 7 (Flux) en week 5 (Zazou) 22 oktober 2017

  Echt niet dat wij kittens in de kattenkamer beneden willen blijven wonen. We willen in de woonkamer waar alle leuke dingen gebeuren. We willen op de bank slapen op schoot. En samen films kijken op dat grote vierkante ding. En door de kamer racen achter balletjes aan en, nog leuker, achter mama aan.
  En we wachten echt niet tot je klaar bent met ons eten op het bordje doen. Luid mauwend gaan we dan zitten klagen dat we bijna dood gaan van de honger. En we proberen via je broekspijp omhoog te klimmen. (dat mag dus niet)
  We zijn in sommige gevallen dan ook al meer dan een kilogram. (Gobble & Byte) En we lusten echt alles. Vanmorgen hebben we zelfs een blikken doosje kattensnoepjes open weten te krijgen. En gisteren gingen we er met een heel lekker krakend nacho-chipje vandoor. (dat mag dus ook al niet)

  Heel af en toe slapen we lief. Het liefst op een stapeltje, of op mama’s hoofd: (Nox)

  Ondertussen hebben we ook bijna allemaal een nieuw baasje. Chomp, Nibble, Byte, Nova en Nox weten al waar ze heen gaan verhuizen, en Gobble & Bit waarschijnlijk ook. Alleen Trybble is tot nu toe nog op zoek…misschien moet je wat minder hard rondscheuren als de nieuwe baasjes komen kijken Trybble 😛

  Over 10 minuten staan de foto’s van deze week (voor zover ze stil wilden zitten) weer in de mapjes. 
  Volgende week zondag tussen 12 en 17 is het ‘nieuwe kitten-eigenaar bezoekdag.’

  p.s. Mirjana Moret, je hebt in het contactformulier een onjuist mailadres ingevoerd dus ik kan je helaas niet terug mailen. 

  Lees verder →