Cattery Iridium

Welkom op de website van mijn Egyptische Mau cattery!

Alle meest recente informatie kun je vinden onder dit bericht of op de nieuws pagina. Hier staat altijd informatie over de laatste kattenshows die we bezocht hebben, kittenfoto’s of gewoon zo maar een paar leuke foto’s. 

Informatie over mijzelf kunnen je vinden onder ‘even voorstellen,’ informatie over mijn katten (Flux, Fable & Zazou en natuurlijk ook Toeter) onder ‘mijn katten,’ en als je graag wilt weten wat de planning is voor een volgend nestje kun je op de ‘kittens’ bladzijde kijken. 

Cattery Iridium is gevestigd in Noord-Brabant, vlakbij Veghel. De naam ‘Iridium’ is afgeleid van een zilverwit metaal, heel toepasselijk want mijn katten zijn zilverkleurig en de kittens die hier geboren worden zullen dus ook meestal zilver zijn.
Omdat ik de Egyptische Mau echt het allermooiste kattenras vindt dat er bestaat, heb ik besloten te gaan fokken met deze kattensoort. De Egyptische Mau is een evenwichtig, actief ras dat graag speelt en enorm gebonden raakt aan zijn eigenaren. De Mau wordt in Nederland weinig gehouden, terwijl het juist om een zeer gezond, erg mooi en erg aanhankelijk ras gaat. 

Fable, Flux & Dots gaan regelmatig naar kattenshows, zowel traditionele shows als de intensievere TICA kattenshows. Gelukkig vinden ze de shows zelf echt heel erg leuk, hoewel dit soms lastig te geloven is dat een kat shows leuk kan vinden. Je mag altijd een berichtje sturen wanneer de volgende show gepland is en eens komen kijken of ik wel de waarheid vertel!
Iridium Soul Flux, dochter van Zazou, is op dit moment TICA Quadruple Grand Champion en traditoneel Europees Groot Internationaal kampioen. Ptiprince Iridium Fable is TICA Grand Champion en traditioneel Europees kampioen. 

Drapaki.pl - Kratzbäume

 

Nieuws

 • Zooplus kalender 24 oktober 2021
  Dots & Fable zijn dit jaar Mister & Missus Februari op de Zooplus kalender!
  In deze foto laten ze nog even zien hoe de foto ongeveer gemaakt is 😂
  Dots is ondertussen een heel stuk groter geworden zoals je kunt zien 🥰
  Als prijs voor de inzending heb ik een prachtige canvas met de winnende foto gekregen van zooplus
  (p.s. de kalender is tot 31 oktober gratis mee te bestellen bij Zooplus, code KALENDER22)
  Lees verder →
 • Baby-Dotsjes 21 oktober 2021
  Goed nieuws: Dots is drachtig! Rond 15 november verwachten we van Dots & Fable een prachtig nestje kittens.
   
  Dit zijn de beelden van de echo die we op drie weken dracht gemaakt hebben:
  Het rondje is het vruchtblaasje, en in het vruchtblaasje zie je vruchtvliezen. Op de bewegende beelden was zelfs al een kloppend hartje te zien! Ik heb zeker drie vruchtblaasjes = drie kittens gezien, maar met de echo is niet goed te tellen (en Dots hoeft van mij niet langer stil te liggen dan nodig) en natuurlijk kan er ook tijdens de dracht of bij de bevalling nog iets gebeuren.
   
  Ondertussen met ongeveer 5 weken dracht zie je dat ze ook echt al dik begint te worden, nog eventjes en we gaan de eerste voorzichtige schopjes voelen!
   
  Iedereen op mijn wachtlijst heeft een mailtje gehad een paar weken geleden, heb je geen mailtje gehad én sta je op de wachtlijst, laat het dan even weten. Van dit nestje zullen géén kittens beschikbaar zijn buiten de mensen die op mijn wachtlijst staan.
   
  Flux is op dit moment helaas nog niet drachtig, mogelijk wacht die tot het weer voorjaar wordt dus dat wachten we nog even rustig af.
   
   
  Lees verder →
 • Dots is jarig! 19 september 2021

  En even ter vergelijking, dit was bijna een jaar geleden: 

  Dots heeft de dag doorgebracht in de tuin en heel veel libelles en vlinders lastig gevallen, en natuurlijk extra snoepjes gehad (Wild Freedom kipfilets zijn haar favoriet, waar de andere katten nog liever Cosma Snackies eten)

  Hopelijk zeer binnenkort goed nieuws op het kittenfront….

  Lees verder →
 • De kittenkrabpaal 31 augustus 2021

  De Drapaki RUFI kitten krabpaal. Originele geplande locatie: in de kattenkamer. Uiteindelijk locatie: midden in de woonkamer met meestal minstens één kat in de uitkijktoren. Meestal zit er ook wel een kat in het rondje tonnetje waarvan we bij aanschaf van de paal dachten: daar gaan ze nóóit in zitten

  Volg ons op instagram (fable_the_egyptian_mau) of facebook (cattery Iridium) voor nog een filmpje van Dots en het verdrietige speeltje 🙂

  Lees verder →
 • Dots op de Fife Show 10 augustus 2021
  Show verslag:
  De dag begon weer vroeg. Een terugkerend thema, maar iedereen die mij kent weet dat de vroege ochtenden niet echt mijn ding zijn. Vrijdagavond dacht ik: wie had er ook alweer aangeboden te helpen bij de veterinaire keuring bij de Fife kattenshow in Eemnes die om 07:00 begint! En waarom heb ik geen hobby gekozen die wat later op de dag start! Enig voordeel was dat ik zó vroeg weg moest, dat ik nog 120 mocht rijden. 😄😅
  Iridium Connect the Dots (QGC RW BW Iridium Soul Flux X GC Emauge Neverending Story) mocht vandaag weer mee. Door regeltjes (en enige onmin) tussen verenigingen mag ik bij de Fife alleen in de ‘open klasse’ showen. Flux & Fable hebben al te veel titels behaald om nog mee te mogen doen bij de Fife.
  Over de eerste dag was ik niet zo tevreden.
  Bij deze shows ga je maar één keer per dag naar de keurmeester en je krijgt dan een handgeschreven rapport. Helaas waren we als allerlaatste voor de middagpauze aan de beurt. Ik snap dat als je om half drie nog geen middagpauze gehad hebt, je als keurmeester niet zo’n zin meer hebt. Maar je moet natuurlijk niet vergeten dat een katteneigenaar bij deze shows de hele dag zit te wachten op dat ene momentje, en dan een rapport praktisch leeg terug krijgen…maar goed, Dots heeft haar eerste kampioenschapscertificaat gehaald en werd van haar categorie 4e.
   
  Zondag hadden Dots en ik een super rustige, aardige en spraakzame keurmeester die alle tijd nam om Dots te keuren en ook aangaf dat de Egyptische Mau een ras is dat ze zeer zelden zien op de FIFE shows. Uitgebreid werd de tijd genomen om een mooi keurrapport te schrijven en uiteindelijk werd Dots zelfs genomineerd voor de Best in Show! Met één stem hebben we die helaas verloren van een mooie blauw Brits Korthaar die vervolgens niet alleen de beste categorie 3 werd maar ook nog beste van hele showdag.
  Dots is nu op 2/3 van haar eerste kampioenschapstitel én deze week kwam ook haar TICA titel binnen!
  Lees verder →
 • TICA show Asperen 24 en 25 juli 2021 25 juli 2021
  Trots op Dots!
  Dit weekend was er voor het allereerst weer een #TICA show in Nederland van Cats and Tulips . Zoals altijd super goed georganiseerd en natuurlijk met 1,5 meter afstand én de hele dag een mondkapje op (alleen tijdens de finales mochten de keurmeesters ze even af).
  Het was deze keer een alternative format show, met zowel in de ochtend als in de middag in totaal 10 keuringen op zaterdag. Spannend, want Dots is nog nooit op een gewone show geweest door de pandemie en dus al helemaal niet op een TICA show.
  De ochtend begon redelijk vroeg. De laatste dingetjes inpakken en op naar Asperen. Ik zet de auto altijd in de garage, zodat ik met de kat op mijn arm de auto in kan wandelen en daar gaan ze in een grote reisbench met een hangmatje en een kattenbak. Helaas had Flux gezien dat ik HAAR kitten meenam. Er is dus de hele dag naar de garagedeur gemauwd, en de hele collectie met ”stuffed toys” (Dino, Stinkie Toy, oranje muis, stippeltjesballetje) zijn als offer naar de garagedeur gebracht via het kattenluikje naar buiten. Gelukkig hebben alle offers goed geholpen, want Dots is weer terug gekomen.
  De eerste dag waren er 10 ringen, dus 10 keuringen. 6 specialty ringen = alleen de kortharen, en 4 allbreed ringen = alle volwassen kortharen en langharen. Daarnaast was een ”solo ring” = oefenring voor een nieuwe keurmeester én nog de finales. In totaal is Dots daardoor 19! keer (7 finales en 1 finale van de keurmeester in training) in de ring geweest. Ze deed het super goed, en complimenten voor alle keurmeesters die altijd zo kalm, lief en rustig met de katten omgaan.
  Keuring door keurmeester Charles Spijker:
   
   
  𝗜𝗿𝗶𝗱𝗶𝘂𝗺 𝗖𝗼𝗻𝗻𝗲𝗰𝘁 𝘁𝗵𝗲 𝗗𝗼𝘁𝘀 finales zaterdag:
  Allbreed: 10e, 9e en 3e
  Specialty: 1e, 2x 2e en 3e
   
  In de avond hebben Dots en Fable nog vol bewondering samen buiten naar de barbecue bij de buren zitten kijken/ruiken en naar de muziek van het feestje bij de andere buren geluisterd.
  Dag twee begon wat minder strak. Gelukkig was ik vroeg genoeg wakker om te zien dat mijn telefoon leeg was aangezien de oplader er niet goed in zat. (en gelukkig bestaan er tegenwoordig powerbanks) Vervolgens kwam ik beneden om Dots met vier poten in de vijver aan te treffen….met een rood krasje op haar voorhoofd. Niets aan de hand, geen idee wat ze gedaan heeft, waarschijnlijk had ze teveel energie over van de dag daarvoor binnen zitten…maar het was niet echt nodig geweest 😆
  Gelukkig is er daarna niets meer mis gegaan en trok de kras in de loop van de dag weg zodat je er nu eigenlijk niets meer van ziet. Is vast snel genezen!
  Zondag waren er maar vijf keuringen dus de dag was vlot voorbij.
   
  𝗜𝗿𝗶𝗱𝗶𝘂𝗺 𝗖𝗼𝗻𝗻𝗲𝗰𝘁 𝘁𝗵𝗲 𝗗𝗼𝘁𝘀 finales zondag:
  Allbreed 2e en 9e
  Specialty 2e
   
  Als ik goed geteld heb hebben we 15 x best of colour en 15x best of division = 750 punten gescoord + 1591 finale punten. Met de isolates area regels die door corona gelden zou dat kunnen betekenen dat Dots nu
  🏆𝐐𝐮𝐚𝐝𝐫𝐮𝐩𝐥𝐞 𝐆𝐫𝐚𝐧𝐝 𝐂𝐡𝐚𝐦𝐩𝐢𝐨𝐧 𝐈𝐫𝐢𝐝𝐢𝐮𝐦 𝐂𝐨𝐧𝐧𝐞𝐜𝐭 𝐭𝐡𝐞 𝐃𝐨𝐭𝐬🏆 mag heten 🤩🤩
  Ik hoop dat ik goed geteld heb, we zullen het binnenkort zien in de brievenbus!
  Lees verder →