Cattery Iridium

Welkom op de website van mijn Egyptische Mau cattery!

Alle meest recente informatie kun je vinden onder dit bericht of op de nieuws pagina. Hier staat altijd informatie over de laatste kattenshows die we bezocht hebben, kittenfoto’s of gewoon zo maar een paar leuke foto’s. 

Informatie over mijzelf kunnen je vinden onder ‘even voorstellen,’ informatie over mijn katten (Flux, Fable & Zazou en natuurlijk ook Toeter) onder ‘mijn katten,’ en als je graag wilt weten wat de planning is voor een volgend nestje kun je op de ‘kittens’ bladzijde kijken. 

Cattery Iridium is gevestigd in Noord-Brabant, vlakbij Veghel. De naam ‘Iridium’ is afgeleid van een zilverwit metaal, heel toepasselijk want mijn katten zijn zilverkleurig en de kittens die hier geboren worden zullen dus ook meestal zilver zijn.
Omdat ik de Egyptische Mau echt het allermooiste kattenras vindt dat er bestaat, heb ik besloten te gaan fokken met deze kattensoort. De Egyptische Mau is een evenwichtig, actief ras dat graag speelt en enorm gebonden raakt aan zijn eigenaren. De Mau wordt in Nederland weinig gehouden, terwijl het juist om een zeer gezond, erg mooi en erg aanhankelijk ras gaat. 

Zazou, Fable en Flux gaan regelmatig naar kattenshows, zowel traditionele shows als de intensievere TICA kattenshows. Gelukkig vinden ze de shows zelf echt heel erg leuk, hoewel dit soms lastig te geloven is dat een kat shows leuk kan vinden. Je mag altijd een berichtje sturen wanneer de volgende show gepland is en eens komen kijken of ik wel de waarheid vertel!
Zazou is op dit moment traditioneel Groot Internationaal Europees Kampioen & TICA Double Grand Champion. Iridium Soul Flux, uit het laatste nestje van Zazou, is op dit moment TICA Quadruple Grand Champion en traditoneel Europees Groot Internationaal kampioen. Ptiprince iridium Fable is TICA Grand Champion en traditioneel Groot Internationaal kampioen. 

Drapaki.pl - Kratzbäume

 

Nieuws

 • 12 weken oud 21 juli 2019

  Al weer 12 weken oud. De komende week zullen Cloudspots, Leafpool, Cinderheart, Greymist en Firestar ons gaan verlaten. En wat zal ik én Flux, Fable & Zazou ze missen. Maar gelukkig weet ik ook dat hun nieuw baasjes altijd zó enorm blij met hun nieuwe huisgenootjes zijn. En krijg ik altijd heel veel mooie foto’s toegestuurd. En dat helpt!  En Fable, Flux & Zazou hebben elkaar nog en kunnen ook met z’n drieën heel goed spelen.
  Om te beginnen eerst maar eens wat filmpjes van deze week:


  Zoals je kunt zien, doen ze nog steeds echt alles samen. Samen eten, samen op bed rond rennen, samen buiten spelen. En ook nog steeds samen hommels vangen. We hebben net weer met veel moeite een hommel uit het bekje van Greymist gepeuterd. Maar ook Cinderheart loopt af en toe nog steeds met zo’n beestje rond. Gelukkig is haar oor waar ze vorige week in geprikt was wel helemaal weer genezen. 
  Hier onder nog een allerlaatste groepsfoto & een collage van alle kittens:

  Lees verder →

 • 11 weken oud 13 juli 2019

  11 weken alweer! En wat zijn ze toch lief. Zodra je een kitten optilt, beginnen ze nu heel luid te spinnen. Graag zitten ze één voor één op schoot. Liefst terwijl ondertussen hun broertje of zusje je tenen probeert op te eten. En als je ze roept, komen ze HEEL HARD allemaal aanrennen. Misschien is er eten? Of een snoepje? Of valt er wat te spelen?
  Ze kunnen ondertussen ook al super goed springen en landen, kijk maar:
  En stoute dingen doen:

  En slapen met Fable (links) en Flux (rechts):
  Alleen Cinderheart had het een beetje zwaar deze week. Regelmatig zie ik de kittens heen en weer springen in de lavendelbloemen. Bijen vangen. Of laatst, toen ze met z’n drieën op een dode wesp aan het petsen waren. Cinderheart had het blijkbaar zo bont gemaakt dat ze in haar oortje gestoken was, en wordt nu tijdelijk omgedoopt tot Cinder-ear, de floppy-oor kitten:
  Het oortje is nu gelukkig al niet meer dik en hopelijk trekt het snel bij, gekke kitten! Zelf heeft ze er overigens weinig last van, het was me eerst niet eens opgevallen omdat ze zo hard door de moestuin heen aan het racen waren met z’n vijven. 
  Nieuwe foto’s staan weer in de albums van de kittens en volg ons op #fable_the_egyptian_mau voor de nieuwste foto’s!

  Lees verder →

 • 10 weken oud 7 juli 2019

  Sukashi, Pururun en Yattaro zijn ondertussen verhuisd. Ze gaan waarschijnlijk Moos, Purun en Yattaro heten, leuk hè! Moos heeft al voorzichtig kennis gemaakt met zijn nieuwe katten-huisgenoot en is verder een enorme knuffel, Purun heeft al stokbrood gejat en ligt heerlijk op schoot & Yattaro is al mee boomhut bouwen geweest en heeft zelfs al een duinwandeling gemaakt. Bedankt voor alle leuke foto´s, we missen de kittens natuurlijk heel erg en dan is het extra fijn om te zien dat ze een super goed nieuw huisje hebben. 
  In het filmpje de vijf kleine kittens plus Yattaro die er nog was helemaal in de achterste hoek van de tuin waar we het gras hebben laten groeien en waar ze de paarden van de buren en de kippen van de buren kunnen zien. Als je goed kijkt bij 34 seconden heeft Firestar íets te dichtbij naar de kippen gekeken:
  Zazou heeft overigens nog steeds niet door dat er wat minder kittens zijn, we hebben ze een beetje stiekem steeds meegenomen terwijl de rest achterin de tuin aan het spelen was en ze kunnen toch maar tot drie tellen geloof ik. De andere vijf kittens krijgen echt álle aandacht. Zazou zoekt regelmatig alle kisten met speelgoed af tot ze een goed op een muis lijkend knuffeltje heeft gevonden en komt dit dan vol trots luid mauwend (klinkt een beetje als mpfauw mpfauw met zo´n kussen in je mond) naar de kittens brengen. Tot mijn grote verbazing komt nu sinds deze week ook Fable steeds vol trots met een ´prooi´ voor de kittens aanzetten. Ik denk dat Fable ondertussen méér tijd kwijt is aan het wassen, verzorgen, bewaken en spelen met de kittens dan Zazou & Flux bij elkaar.De kittens hebben overigens al lang door dat die kussentjes helemaal niet lekker smaken en negeren (tot ergernis van Zazou & Fable) al dat gemiauw dan ook straal en gaan gewoon verder met tikkertje spelen. 
  Hier een filmpje van Fable en de kittens:

  Daar kan je toch uren naar kijken! En Fable is niet alleen heel lief met de kittens, maar heeft deze week ook weer een nieuwe prijs in de wacht gesleept: hij is 2e beste Egyptische Mau van de wereld geworden in het showjaar 2018/2019! Zijn reactie: (met natuurlijk een kitten op de achtergrond)
  De komende weken gaan we nog heel erg genieten van de kleine stipjes. Als ze rond rennen en als ze moe zijn en fijn op schoot komen liggen. De nieuwe baasjes kunnen ondertussen vast niet wachten tot ze gaan verhuizen, dus hierbij nog wat foto’s én volg ons op insta #fable_the_egyptian_mau of via facebook via Cattery Iridium om als eerste de nieuwe foto’s te zien. 
  Lees verder →

 • 12 weken oud & 9 weken oud 30 juni 2019

  Wat een weer. Ik heb het nog niet eerder mee gemaakt dat zelfs de kittens het te warm vinden. Maar toch, deze week: met z’n allen naar buiten op het heetst van de dag en dan gauw weer naar binnen! Toch verstandig genoeg besloten dat het écht te warm is om heel hard rondjes te rennen en met z’n allen gesmolten op de koude tegelvloer in de keuken of op de tuinbank buiten:
  Gelukkig is er het ’s avonds prima te doen met een lekker briesje vanuit de velden achter het huis. Of door te spelen met het robotvisje (vonden ze niet echt geweldig leuk) of de krokodil-sproeier (ook best spannend):

   

  Maar de waterkrokodil geeft wel grappig foto’s:
  Wat nog veel leuker is, is spelen met de staart van papa. Tot in het eindeloze. Gelukkig heeft Fable bijna eindeloos geduld. 

  En als dat allemaal niet voldoende is kunnen ze nog wel met z’n allen de slaapkamer op stelten zetten:

  Om daarna met z’n allen op bed te gaan slapen. Lekker warm, van die kleine kacheltjes….maar wel heel gezellig. Hoewel ze meestal halverwege de nacht weer naar beneden wandelen om te gaan eten en weer een nieuw spelletje te bedenken. 
  Ondertussen hebben de kittens van Flux hun 1e enting gehad en de kittens van Zazou hun 2e enting alweer. Vanmorgen is Sukashi op avontuur naar zijn nieuwe huisje gegaan en deze week zullen ook de rest van de ”Samurai Pizza Cats” Pururun en Yattaro gaan verhuizen. Gelukkig houden we nog vijf kleine stipjes over. 
  Tussen de warmte door hebben we nog even geoefend met in het reismandje zitten en in de auto zitten, zodat ze dat straks niet eng vinden. Zoals je ziet op de foto hier boven zijn ze het daar nog niet helemaal mee eens. Maar jong geleerd is oud gedaan!
  Natuurlijk heb ik ook deze week weer foto’s van de kittens gemaakt. In de albums van de kittens staan weer nieuwe foto’s. Volg me op instagram om als eerste de nieuwe foto’s te zien #Fable_the_egyptian_mau of op facebook om te zien wanneer er een nieuw berichtje is (cattery iridium)
  Een paar voorbeeldfoto’s, in volgorde Fable & Cloudspots, Cloudspots & Greymist en Firestar:


  Lees verder →

 • 11 weken oud en bijna 8 weken oud 22 juni 2019

  Vandaag was een hele spannende Zazou-dag. Zazou’s kittens drinken al een hele tijd niet meer bij Zazou. Stiekem proberen ze nog wel eens aan te schuiven bij Flux, die alles wel prima vindt, maar dat is ook geen gezicht: 

  Omdat de kittens niet veel meer drinken en dit Zazou’s laatst nestje was, is Zazou dan ook vandaag gecastreerd. Continu krols worden is heel onprettig voor een poes en nu wordt ze dat gelukkig niet meer! En ja spannend, want ik wilde haar natuurlijk graag zelf opereren. Fijn op een zaterdag, zodat ze dírect na de operatie weer mee naar huis kan en we het hele weekend goed op haar kunnen passen. De operatie ging gelukkig vlot en direct na de operatie stond ze op, en liep naar haar reismandje, ging snel met opgevouwen voorpootjes erin zitten zodat ze weer mee naar huis kon. Thuis was iedereen natuurlijk blij dat ze er weer was, hoewel ze net als in het onderstaande filmpje zo diep lagen te slapen dat ze geloof ik niet echt gemerkt hadden dat Zazou zo’n 1,5 uur weg was. Zazou loopt ondertussen al weer fijn door de tuin te sjouwen. 

  Nu het weer echt perfect is, spelen ze vaak de hele avond buiten. Als het gaat schemeren en ze echt een keer naar binnen moeten, komt het regelmatig voor dat ze net HEEL HARD samen met Fable door de tuin aan het racen zijn, en zie ze dan maar eens te pakken te krijgen! Als je goed kijkt naar de laatste seconde van het onderstaande filmpje, zul je zien dat Sukashi de wall-jump zelfs al onder de knie heeft!

  De stambomen van Iridium Pururun, Sukashi & Yattaro zijn ondertussen binnen. De kleine stipjes ga ik morgen chippen, zodat ook die stambomen aangevraagd kunnen worden. (ze zijn al aangevraagd eigenlijk, maar de chipcodes moeten er nog op gelamineerd worden door Neocat, ik vind dat wel zo netjes)

  Ander belangrijk nieuws is dat Fable bij TICA de 2e beste Egyptische Mau van het jaar geworden is in het jaar 2018/2019: 

  Hij is vast heel erg aan het opscheppen tegen zijn kittens 😉
  De albums van de kittens zijn ook geupdate, als je op een thumbnail klikt, zie je daarna het hele album. 


   

  Lees verder →

 • 10 weken oud & bijna zeven weken oud 15 juni 2019

  Morgen is de dag! Dan komen een heleboel baasjes kijken naar hun toekomstige huisdieren! Daarom heb ik vandaag en gisteren maar alvast de foto’s gemaakt, want daar is morgen vast geen tijd voor. Dan moeten ze geknuffeld worden! Een lastige klus die foto’s, want met de regen kunnen de kittens niet de hele tijd in de tuin spelen en áls ze dan buiten zijn, zijn ze HEEL erg snel. Vooral Pururun, Yattaro & Sukashi zijn pas een beetje op de foto te krijgen als ze bijna klaar zijn met heel hard rondjes rennen. Of ik maak ze stiekem als ze net slapen even wakker om een foto te maken, dan zitten ze tenminste eventjes stil zoals Pururun hier:
  De kleintjes zijn iets makkelijker, als je ze op een takje zet blijven ze rustig even rondkijken waar ze nu weer zijn, net tijd genoeg voor een paar foto’s zoals hier Cloudspots & Greymist:

  Wat me nog niet gelukt is, is een filmpje maken van Fable & de kittens in de tuin. Dolgelukkig rent Fable helemaal naar achterin de tuin mét de kittens achter hem aan, om vervolgens met 100 km/uur de struiken in te rennen en te wachten tot de kittens hem gevolgd zijn. Andersom snappen de grotere kittens het spelletje ondertussen ook en ze spelen maar wat graag verstoppertje met Fable in de hosta’s. Soms is Fable ze nog aan het zoeken….maar zijn de kittens via de andere kant allang ontsnapt en iets heel anders gaan doen haha. Ook hebben ze ondertussen ontdekt dat op de eettafel soms eten staat…zit je met een hele horde hongerige stipjes om je bord heen uit te leggen dat dat niet mag! Of ze proberen in je broek te klimmen als je eten voor ze aan het klaar maken bent. Zoveel dingen die niet mogen! 

  In de albums van de kittens staan weer nieuwe foto’s! Zie ”foto’s kittens” of volg me op instagram (fable_the_egyptian_mau) of facebook (cattery iridium) 
  Zoals eerder gemeld, alle kittens zijn besproken en ik verwacht volgend voorjaar pas weer een nestje. 

  Lees verder →