Cattery Iridium

Welkom op de website van mijn Egyptische Mau cattery!

Alle meest recente informatie kun je vinden onder dit bericht of op de nieuws pagina. Hier staat altijd informatie over de laatste kattenshows die we bezocht hebben, kittenfoto’s of gewoon zo maar een paar leuke foto’s. 

Informatie over mijzelf kunnen je vinden onder ‘even voorstellen,’ informatie over mijn katten (Flux, Fable & Zazou en natuurlijk ook Toeter) onder ‘mijn katten,’ en als je graag wilt weten wat de planning is voor een volgend nestje kun je op de ‘kittens’ bladzijde kijken. 

Cattery Iridium is gevestigd in Noord-Brabant, vlakbij Veghel. De naam ‘Iridium’ is afgeleid van een zilverwit metaal, heel toepasselijk want mijn katten zijn zilverkleurig en de kittens die hier geboren worden zullen dus ook meestal zilver zijn.
Omdat ik de Egyptische Mau echt het allermooiste kattenras vindt dat er bestaat, heb ik besloten te gaan fokken met deze kattensoort. De Egyptische Mau is een evenwichtig, actief ras dat graag speelt en enorm gebonden raakt aan zijn eigenaren. De Mau wordt in Nederland weinig gehouden, terwijl het juist om een zeer gezond, erg mooi en erg aanhankelijk ras gaat. 

Fable, Flux & Dots gaan regelmatig naar kattenshows, zowel traditionele shows als de intensievere TICA kattenshows. Gelukkig vinden ze de shows zelf echt heel erg leuk, hoewel dit soms lastig te geloven is dat een kat shows leuk kan vinden. Je mag altijd een berichtje sturen wanneer de volgende show gepland is en eens komen kijken of ik wel de waarheid vertel!
Iridium Soul Flux, dochter van Zazou, is op dit moment TICA Quadruple Grand Champion en traditoneel Europees Groot Internationaal kampioen. Ptiprince Iridium Fable is TICA Grand Champion en traditioneel Europees kampioen. 

Drapaki.pl - Kratzbäume

 

Nieuws

 • Kittens Dots week twee 30 november 2021
  De kittens van Iridium Connect the Dots & Fable zijn bijna twee weken oud! (Maar donderdag moet ik werken, dus geen tijd om foto’s te maken)
  Ook vandaag mocht ik natuurlijk eigenlijk geen foto’s maken, de kittens zijn van Dots en niet om op te tillen. De foto’s zijn dus weer snel snel direct naast hun bench gemaakt onder waakzaam oog van zowel mama Dots als oma Flux. Deze keer zijn er een aantal kittens opgegeten door een krokodil 😆

  Ze heten niet voor niets Pretzel, Muffin, Samosa, Mooncake & Macaron!
  Zoals je kunt zien groeien de kittens goed, en zullen we over ongeveer twee weken weemoedig terug denken aan de tijd dat ze nog rustig in de bench rond kropen en hun dagen doorbrachten met melk drinken en slapen. 🥰 Als je op de plaatjes in het album klikt, krijg je de foto’s van deze week: (per kitten twee nieuwe foto’s)
  Lees verder →
 • Kattenshow Antwerpen Expo BCFvzw 30 november 2021
  Kwart voor zeven. Toen zaten we al in de auto onderweg naar de Antwerpen Expo voor de BCFvzw kattenshow van 28 november. Met een dubbel gevoel natuurlijk, maar ook wel weer fijn om er even tussenuit te zijn.
  Na natuurlijk de verkeerde afslag te hebben genomen in Antwerpen waren we toch om acht uur al op de plaats van bestemming, ik was even bang dat we in Gent zouden uitkomen.
  Er was deze keer niet alleen een veterinaire keuring voor de katten om binnen te komen maar ook een mensen corona-keuring natuurlijk, wel zo eerlijk.
  Geheel onverwachts waren er in totaal zeven Mau’s van vier verschillende catteries, waaronder zelfs drie intacte katers, super leuk!
  De resultaten:
  ✅Flux heeft haar allereerste punt voor haar Wereldkampioen titel gehaald 🎉
  ✅Fable heeft zijn eerste punt voor Groot Europees Kampioen gehaald, is genomineerd voor de Best in Show en werd uit alle Mau’s verkozen tot Beste in Variëteit 🥰
  De show moest natuurlijk coronaveilig georganiseerd worden, dus er waren geen stewards maar borden en een app. Hierdoor liep het allemaal wat minder soepel maar zaten we uiteindelijk om kwart over zes toch weer in de auto. Toen nog even tanken …en weer compleet verdwalen in Antwerpen. Ken je dat, dat Google Maps op het aller drukste kruispunt doodleuk zegt: keer hier om zodat je naar het tankstation kunt? 😱
  Door de vertragingen kon ik wel met 120km/uur België uit rijden en om 19:01 met 120 km/uur door naar huis 🤣
  Thuis moest er natuurlijk druk gespeeld worden met de nieuw gescoorde speeltjes ☺️
   

  Lees verder →
 • Zazou :( 30 november 2021
  Vrijdag 26 november hebben we veel en veel te vroeg afscheid moeten nemen van Zazou.
  Sinds korte tijd was Zazou uit één neusgat wat meer aan het snotteren. Eind oktober hebben we bij de specialist een CT-scan en rhinoscopie laten maken, in de verwachting dat er een hele dure grasspriet uit haar neus gehaald zou worden.
  Vol ongeloof hebben we de uitslag van de CT-scan aangehoord: een groot ruimte innemend proces in de neusholte met botoplossing en vermoedelijke uitzaaiingen naar de lymfeklieren.
   Met medicatie hebben we geprobeerd Zazou zo comfortabel mogelijk te houden en we hebben de afgelopen twee weken van onze vakantie zoveel mogelijk tijd doorgebracht met Zazou. Gisteren ging het echt niet meer, en hebben we de verschrikkelijk moeilijke keuze moeten maken om Zazou in te laten slapen. Ze is omringd door haar familie ingeslapen. Toeter en Fable, haar dochter Flux en haar kleindochter Dots, Alphons & ik zullen haar vreselijk missen.
  We hebben haar, nadat de katten vannacht rustig afscheid hebben kunnen nemen, vanmorgen in de sneeuw in de tuin begraven bij haar favoriete klimboom.
  Lees verder →
 • Kittens Dots één week oud 25 november 2021
  Vandaag zijn de kittens van Iridium Connect the Dots en Ptiprince O-Iridium Fable alweer één week oud.
  De afgelopen dagen hebben ze alvast een naam gekregen. Tijdelijk, want bij hun nieuwe baasjes krijgen ze meestal nieuwe namen. Maar ze kunnen niet ‘paarse nagellak linkervoorpoot’ blijven heten de komende weken 🙃
  Even voorstellen:
  ꜱᴀᴍᴏꜱᴀ 💙
  ᴍᴏᴏɴᴄᴀᴋᴇ 💙
  ᴍᴀᴄᴀʀᴏɴ ❤️
  ᴍᴜꜰꜰɪɴ ❤️
  ᴘʀᴇᴛᴢᴇʟ ❤️
  De grootste dikzak (Samosa) weegt al ruim boven de 200 gram. Pretzel (de kleinste) en Mooncake (de hongerigste) hebben de eerste paar dagen toch een heel klein beetje babycat melk extra gehad. Of het echt nodig was, zullen we nooit weten, maar vooral Mooncake was erg enthousiast over het extra eten.
   
  Dots is verder erg beschermend naar de kittens toe. Maandag was de eerste keer dat ze helemaal zelf naar beneden kwam (voor die tijd hebben we haar uitgelegd dat ze nog wel naar de kattenbak moet af en toe). Tien minuutjes, en dan is het toch echt weer tijd om bij de kittens te gaan liggen. We mogen ze ook eigenlijk écht niet lenen om te wegen, ook al staat de weegschaal direct naast de bench en zijn ze binnen 10 seconden weer terug. Foto’s maken heb ik dus maar op hun plek in hun nest gedaan, je denkt toch niet dat ik ze even mag lenen voor een fotosessie. Als ze hard piepen komen oma Flux en overgrootmoeder Zazou ook gauw kijken of er geholpen/verdedigd moet worden. Flux past af en toe op de kittens als Dots buiten is spelen en zeker als ze zielig piepen. Ook heeft Flux al even gekeken of ze dan misschien ook melk willen drinken bij haar, maar logistiek is dat niet helemaal gelukt 😆
  Alle kittens zijn gereserveerd voor de wachtlijst, in volgorde van de wachtlijst worden één voor één mensen gecontacteerd als de kittens straks een paar weken oud zijn en alles goed gaat.
   
  Lees verder →
 • De (spoiler alert: 5!) kittens van Dots zijn er eindelijk! 19 november 2021
  Vorige week donderdag dacht ik al dat het ging gebeuren. Tussen zaterdag en maandag was Dots eigenlijk uitgerekend, dus het zou een beetje vroeg zijn. Maar.. vals alarm. Maandag dan? Dinsdag dan? Woensdag dan? Ze waren duidelijk nog niet af, en pas donderdag (gisteren) waren ze blijkbaar ”fully assembled” en klaar om te komen. Wachten duurt dan wel echt lang hoor!
  Deze keer was niet de inloopkast uitverkoren, maar de grote bench in de slaapkamer. Ik denk dat Dots zich niet meer herinnert dat ze eigenlijk in de kast geboren is en pas later naar de bench verhuisd is. Maar super handig, want de bench is een stuk beter voor je rug dan onderin de kast.
  Het leek ons fijn en rustiger voor Dots om de andere katten even beneden te houden. Maar dat was niet de bedoeling, dus na luid gemiauw van beide kanten zaten er vier katten rustig op het bed te kijken naar de bench.
  De eerste kitten, een katertje van 118 gram, was eerst heel lang alleen een staartje. En toen een staartje en één achterpoot. 😳 Herkenbaar? Dat is ook hoe Dots zelf geboren werd. Dots is maar een vrij klein poesje, dus een katertje van 118 gram in stuitligging als eerst kitten was lastig, maar het is gelukt! 🥳Vrij vlot daarna volgenden kitten nummer 2 en 3. Daarna was er een pauze van ongeveer een uur. Ik wist zeker dat het er drie zouden zijn (ik had er drie gezien op de echo) maar er was nog duidelijk beweging in de buik van Dots zichtbaar. Na de pauze werden dan ook vlot na elkaar nog 2 kittens geboren.
  Bij de laatste kitten brak de navelstreng te snel af, waardoor er een placenta achterbleef. Gelukkig is het uiteindelijk gelukt om ook deze te verwijderen, kost een paar jaar van je leven aan stress maar dan heb je ook wat. 😆
   
  Dots is vanaf het allereerste moment een super goede mama en is tot nu toe nog niet weg geweest bij de kittens. Ook Flux komt af en toe helpen (Dots poetsen na de bevalling, maar ook de kittens moeten af en toe extra gewassen worden).
   
  Zazou heeft de hele dag en nacht de wacht gehouden op het bed en ook al vanaf het lekker warme warmtematje de kittens van dichtbij bewonderd. Fable komt af en toe kijken en gaat daarna weer op patrouille in de tuin en Toeter hebben we niet meer boven gezien sinds de eerste kitten begonnen te piepen 😂😂
  Alle kittens waren vanmorgen flink aangekomen. Het zijn drie zilveren poesjes en twee zilveren katertjes en we hopen dat ze goed zullen blijven groeien de komende weken 🥰
   
  Lees verder →
 • Happy Halloween! 31 oktober 2021