Cattery Iridium

Welkom op de website van mijn Egyptische Mau cattery!

Alle meest recente informatie kun je vinden onder dit bericht of op de nieuws pagina. Hier staat altijd informatie over de laatste kattenshows die we bezocht hebben, kittenfoto’s of gewoon zo maar een paar leuke foto’s. 

Informatie over mijzelf kunnen je vinden onder ‘even voorstellen,’ informatie over mijn katten (Flux, Fable & Zazou en natuurlijk ook Toeter) onder ‘mijn katten,’ en als je graag wilt weten wat de planning is voor een volgend nestje kun je op de ‘kittens’ bladzijde kijken. 

Cattery Iridium is gevestigd in Noord-Brabant, vlakbij Veghel. De naam ‘Iridium’ is afgeleid van een zilverwit metaal, heel toepasselijk want mijn katten zijn zilverkleurig en ik de kittens die hier geboren worden zullen dus ook meestal zilver zijn.
Omdat ik de Egyptische Mau echt het allermooiste kattenras vindt dat er bestaat, heb ik besloten te gaan fokken met deze kattensoort. De Egyptische Mau is een evenwichtig, actief ras dat graag speelt en enorm gebonden raakt aan zijn eigenaren. De Mau wordt in Nederland weinig gehouden, terwijl het juist om een zeer gezond, erg mooi en erg aanhankelijk ras gaat. 

Zazou, Fable en Flux gaan regelmatig naar kattenshows, zowel traditionele shows als de intensievere TICA kattenshows. Gelukkig vinden ze de shows zelf echt heel erg leuk, hoewel dit soms lastig te geloven is dat een kat shows leuk kan vinden. Je mag altijd een berichtje sturen wanneer de volgende show gepland is en eens komen kijken of ik wel de waarheid vertel!
Zazou is op dit moment traditioneel Groot Internationaal Europees Kampioen & TICA Double Grand Champion. Iridium Soul Flux, uit het laatste nestje van Zazou, is op dit moment TICA Quadruple Grand Champion en traditoneel Europees Groot Internationaal kampioen. Ptiprince iridium Fable is TICA Grand Champion en traditioneel Groot Internationaal kampioen. 

Drapaki.pl - Kratzbäume

 

Nieuws

 • Kittens!!! 6 april 2019
  Dinsdag 2 april is Zazou uitgerekend. Net geen 1 april grap dus. Maar je weet nooit, dus voor de zekerheid continu iemand thuis al dágen van te voren. Ja, zo’n bevalling gaat meestal prima alleen. Maar je weet het nooit én Zazou vindt het zelf erg belangrijk dat ik er bij ben. 
  Dinsdag: geen kittens. Fijn, dan kan ik nog wat klusjes doen.
  Woensdag: geen kittens. 
  Donderdag: geen kittens. Zelfs die stomme voortuin is nu onkruid vrij voor zo lang het duurt.
  Vrijdag: het lijstje is nu echt helemaal leeg en nog steeds geen kittens! Natuurlijk, de draagtijd is variabel en zeker de Mau staat er om bekend dat ze een wat langere draagtijd hebben. Maar ik heb het nog nooit meegemaakt en hé, ik wil ze nu wel eens zien in plaats van voelen schoppen in Zazou’s buik! 
  Zaterdag: éíndelijk lijkt er wat te gaan gebeuren. Flux is druk bezig met overal graven (het zware werk moet je aan iemand anders overlaten) en Zazou heeft na goed rondkijken een prachtige plek voor de kittens verzonnen: onder de dekens in bed. Langzaam wordt ik ook wakker (het is nog vroeg! en ik ben niet zo’n ochtendmens) en na een vriendelijk verzoek gaan we naar het wel door mij bedachte plekje. Goed opletten dat ze vannacht niet stiekem in mijn bed terecht komen! 

  Flux & Zazou, samen wachten tot de kittens komen

  Flux heeft ondertussen Zazou-huisarrest en mag het nest niet meer uit. Meehelpen zul je! Als de echte weeën beginnen gaat ze iets verderop samen met Fable de wacht houden. 
  Na een vroege start wordt de eerste kitten uiteindelijk na flink wat weeën om kwart voor 11 geboren. Een klein katertje van 80 gram, mooi met het hoofdje eerst. Direct daarna volgt een véél groter stippeltjes monster van wel 114 gram in stuitligging. Stuitligging is op zich normaal, maar gaat wel wat lastiger. Gelukkig komt deze pas als tweede!

  Nu is het pauze. Ik weet dat er twee óf drie kittens geboren zullen worden, maar als alles in diepe slaap is denk ik: fijn, de bevalling is goed gegaan. Eens even wat appjes sturen met foto’s van mijn nieuwe aanwinsten! En dan: 1.5 uur later een paar korte weeën en flop, er wordt een poesje geboren in stuitligging. Nou ja geboren: de achterkant wordt geboren en probeert weg te lopen terwijl Zazou nog bezig is met de voorkant. Ze zijn allemaal goed levendig en af zullen we maar zeggen, dat zullen die vijf dagen extra in de buik wel zijn. 
  Als eerste komt Fable kijken. Katers zijn vaak een beetje bang voor die kleine piepmonsters maar alleen als ze een keer echt hard fiepen kijkt ie wat raar op. Moet dat nou?
   

  Flux vindt de kittens echt helemaal geweldig en gaat er gezellig bij liggen. Mooi, denkt Zazou: kan jij voor ze zorgen, ga ik even in de tuin in de zon zitten. Op dit moment liggen ze met z’n vijven lekker te slapen. Flux is al net zo dik als Zazou dus wie weet met hoeveel ze over drie weken zijn??

   
  Lees verder →
 • Kittens Zazou 7 maart 2019
   
  In april verwacht ik kittens van Fable & Zazou. Wat eerder dan gepland, ik wilde Zazou eigenlijk wat langer rust geven maar daar dacht Zazou zelf heel anders over en na vier keer heel heftig krols geweest te zijn (krols zijn is heel vermoeiend voor ze en geeft risico op baarmoederontsteking) heb ik toch besloten om haar weer bij Fable te laten. 
  Op de echo van gisteren waren goed levendige kittens zichtbaar met mooie kloppende hartjes. ééntje was zelfs bezig met een borstcrawl-wedstrijd, wat een drukteschopper! Het blijft natuurlijk spannend hoe deze dracht zal verlopen.
  Flux is ondertussen ook (voor het eerst sinds de lange winterstop nu de dagen weer langer worden) goed krols geweest, dus hopelijk ook van Flux & Fable binnenkort een nestje met kittens! 

  Zazou & Fable

  Hopelijk in april goed nieuws!
  p.s. Als je geen mailtje hebt ontvangen, maar wel op de wachtlijst staat, graag even een berichtje sturen! 
  Lees verder →
 • Show Eindhoven 26 februari 2019

  Een thuiswedstrijd: vandaag naar de NLKV show in Eindhoven geweest. En heel efficiënt: naast showen met eigen katten (Flux en Fable) mocht ik ook ’s ochtends de dierenarts keuring doen. Hoewel ik wel wat vroeg op moest (niet echt mijn ding ) was het heel leuk om al die verschillende katten van dichtbij te mogen bekijken.

  De resultaten:

  Flux heeft weer een nieuwe CACGE onderweg naar Groot Europees Kampioen.
  Fable heeft zijn 1e CACE onderweg naar Europees kampioen én is Best in Variëteit geworden + een nominatie voor Best in Show.

  Ook mooi: de show was lekker vroeg klaar dus bij thuiskomst konden de katten nog lekker even van de zon genieten. Op de foto Flux & Fable. Flux lag, voordat ze opkeek, lekker in Fable’s schaduw. Toch handig, zo’n fijn katervriendje.  

  En *spoiler alert* het zou heel goed kunnen dat we in april twéé nestjes kittens gaan hebben! Maar deze keer durf ik niet te vroeg iets te zeggen, dus daarover over iets meer dan twee weken meer nieuws en dan gaat er ook een mailtje uit naar iedereen op de wachtlijst. Spannend! Fable heeft in ieder geval goed zijn best gedaan. 

  Lees verder →
 • 29 januari 2019

  Showtime! De Neocat Wereldshow, lekker dichtbij in de Expohal van Houten deze keer. Zo kort rijden dat ze deze keer zelfs de moeite niet hebben genomen om elkaar onder te kotsen 😂😂
  De hal was lekker warm en er waren echt gígantisch veel bezoekers. Flux heeft extra kat-uren bovenop de kooi moeten maken om iedereen een beetje fatsoenlijk te kunnen bekijken (en vooral andersom 😁) en zelfs Fable die steeds dapperder wordt heeft Flux gezelschap gehouden op de kooi. En toen ik Fable en Flux samen op de kooi had zitten stonden er wel vier rijen dik bezoekers! Super leuk als er zoveel interesse voor de Mau is en dat ik dit mooie ras vandaag aan zoveel verschillende mensen heb mogen laten zien!

  Fable (boven) en Flux (onder)

  En zoveel leuke kattenspulletjes te koop… je kunt al wel raden dat ze straks thuis weer mooie nieuwe dingen hebben om mee te spelen. Want ze hadden nog niets 😁 Nieuwe topfavoriet is een hele lange verenhengel van selectcats, ben benieuwd hoe lang die heel blijft want Fable denkt dat het een echt vogeltje is om op te eten….
  We hadden deze keer echt een super leuke keurmeester, mevrouw Lamprecht uit Zuid-Afrika, die heel enthousiast was om zoveel Mau’s bij elkaar te mogen keuren!

  Voordracht Fable Best in Show

  De resultaten:
  Iridium Soul Flux: CACGE, Best in Variëteit
  Ptiprince O-Iridium Fable: CACGI, hiermee is Fable nu Groot Internationaal Kampioen!
  Daarnaast zijn zowel Fable áls Flux Best in Show geworden in hun eigen categorie! 😍

  Na dit prachtige nieuws heeft Fable nog even een ererondje door de showhal gerend. Ik heb uitgelegd dat dat meer iets voor Jumping Amsterdam is dus Fable heeft beloofd nog hoger te leren springen omdat een springconcours hem ook wel wat lijkt 😂

  Fable in de prachtige sneeuw eerder deze week

   

  Lees verder →
 • Show ECA 13 januari 14 januari 2019

  Showtime! Op naar de eerste show van het jaar: de European Cat Association show in Westerlo. Wat gelijk opvalt: vorig jaar heb ik echt bijna alle Belgische plaatjes vanaf de snelweg tot Westerlo uitgebreid mogen bekijken maar deze keer gaat de route grotendeels over een 70 kilometer/uur weg en ben ik er met een dik uur al! Helaas te laat om nog een fatsoenlijk parkeerplekje te vinden….zeker een kilometer van de hal af moet ik mijn auto parkeren en dan lopen met alle kattenzooi. Want ik kan best efficiënt inpakken maar omdat ik vorige keer net naast de hal stond heb ik dat dus totaal niet gedaan. Pfffff.

  De showhal is wel lekker warm, dat is een groot pluspunt (behalve als je dus net een heel eind naar de auto hebt gesnelwandeld maar goed) En naast kattenspulletjes kun je zelfs Tupperware kopen 😂

  Flux en Fable mochten gezellig mee. Fable was helaas ondanks de deze keer redelijk rechte weg een beetje misselijk geweest en had hierbij niet de beschikbare kattenbak geraakt maar Flux…. De dag begon niet al te geweldig. Gelukkig zijn katten prima af te vegen en de Mau’s hebben verder geen speciale ‘grooming’ nodig dus even poetsen en probleem opgelost.

  De resultaten:
  Iridium Soul Flux heeft haar eerste certificaat richting Groot Europees Kampioen binnen. De laatste klasse voordat ze naar de wereldkampioen klasse mag. (maar dat duurt nog wel even)
  Ze is daarnaast Best in Show én Best of Best geworden!

  Ptiprince Iridium Fable heeft zijn 2e certificaat voor Groot Internationaal Kampioen binnen, hopelijk over twee weken in Houten zijn laatste certificaat voor deze klasse. (omdat we nu één buitenlands certificaat hebben, heeft hij er maar 3 nodig ipv 4)
  Fable is daarnaast Best in Show geworden

  Ondertussen weer fijn veilig thuis en de katten zijn buiten in de regen aan het spelen. Rare beesten 😁
  Over 2 weken is het alweer tijd voor de wereldshow van Neocat! Daar mogen Flux & Fable ook mee naar toe.

  Fable

  Flux & Zazou

  Lees verder →
 • Gelukkig nieuwjaar! 14 januari 2019

  Deze foto´s stonden eerst als berichtje op de website maar zijn vreemd genoeg verdwenen dus hier nogmaals:

  Lees verder →