Cattery Iridium

Welkom op de website van mijn Egyptische Mau cattery!

Alle meest recente informatie kun je vinden onder dit bericht of op de nieuws pagina. Hier staat altijd informatie over de laatste kattenshows die we bezocht hebben, kittenfoto’s of gewoon zo maar een paar leuke foto’s. 

Informatie over mijzelf kunnen je vinden onder ‘even voorstellen,’ informatie over mijn katten (Flux, Fable & Zazou en natuurlijk ook Toeter) onder ‘mijn katten,’ en als je graag wilt weten wat de planning is voor een volgend nestje kun je op de ‘kittens’ bladzijde kijken. 

Cattery Iridium is gevestigd in Noord-Brabant, vlakbij Veghel. De naam ‘Iridium’ is afgeleid van een zilverwit metaal, heel toepasselijk want mijn katten zijn zilverkleurig en de kittens die hier geboren worden zullen dus ook meestal zilver zijn.
Omdat ik de Egyptische Mau echt het allermooiste kattenras vindt dat er bestaat, heb ik besloten te gaan fokken met deze kattensoort. De Egyptische Mau is een evenwichtig, actief ras dat graag speelt en enorm gebonden raakt aan zijn eigenaren. De Mau wordt in Nederland weinig gehouden, terwijl het juist om een zeer gezond, erg mooi en erg aanhankelijk ras gaat. 

Zazou, Fable en Flux gaan regelmatig naar kattenshows, zowel traditionele shows als de intensievere TICA kattenshows. Gelukkig vinden ze de shows zelf echt heel erg leuk, hoewel dit soms lastig te geloven is dat een kat shows leuk kan vinden. Je mag altijd een berichtje sturen wanneer de volgende show gepland is en eens komen kijken of ik wel de waarheid vertel!
Zazou is op dit moment traditioneel Groot Internationaal Europees Kampioen & TICA Double Grand Champion. Iridium Soul Flux, uit het laatste nestje van Zazou, is op dit moment TICA Quadruple Grand Champion en traditoneel Europees Groot Internationaal kampioen. Ptiprince iridium Fable is TICA Grand Champion en traditioneel Groot Internationaal kampioen. 

Drapaki.pl - Kratzbäume

 

Nieuws

 • Wandel wandel wandel BOOM 27 maart 2020

  Zonnig weer. Wel een beetje winderig. Als ik lekker vroeg thuis kom uit het werk, zijn de katten aan het kijken of ze de 100km/uur die ik op de snelweg mag, ook in de tuin kunnen halen. Met z’n allen achter elkaar aan natuurlijk, want tikkertje is het leukste spelletje. Even later bedenken ze dat ze dit spelletje ook wel in de huiskamer kunnen spelen waar Alphons nog druk aan het werk is. Gelukkig is die om vijf uur ook éindelijk klaar met werken en mogen ze mee wandelen bij het kanaal. Ongeveer 1 minuut rijden in de auto, maar ze zingen toch een prachtig liedje voor ons.
  Eenmaal aangekomen zetten ze er flink de vaart in.

  Tot Alphons ze deze prachtige boom liet zien en we ze natuurlijk tot drie keer toe uit de knoop konden halen want je kan niet alleen ín deze boom maar zelfs door de stam heen en dan met z’n drieën een geweldige knoop maken. Toeter besloot ergens ver weg in het kreupelhout verstrikt te raken en moest gered worden.

  Terug naar de auto gaan we weer over de grote brug. Je kijkt zo tussen de stenen platen door naar het water maar de katten zijn zich hier van geen kwaad bewust en gaan lekker even rollen over het beton.
  En dan komen we bij de auto. Fable springt vrolijk op de achterbank. Toeter moet natuurlijk getild worden want die háát de auto. En Flux …. Flux ziet de auto en begint direct een diepe kuil te graven. Auto betekend namelijk maar één ding: als je daar in zit, moet je binnen maximaal vijf minuten 💩💩💩
  Fijn dat je dat niet in de auto doet Flux 🥳
  En dan weer terug naar huis om avondeten te gaan maken. Heerlijk rustig zonder meekokende katten, maar tegen de tijd het eten klaar is, komen ze kijken of ze nog wat mogen proeven natuurlijk. 😄

  Ze zijn overigens ook aan het oefenen met social distance en quarantaine, maar snappen het begrip ´afstand houden´ nog niet helemaal:

  En voor de geïnteresseerden: Nee, Flux is nog niet krols geweest. Nog geen kittens om afleiding te geven in deze gekke tijd.

  Lees verder →
 • NLKV Mau special 1 maart 2 maart 2020

  1 maart. Tijd voor de NLKV kattenshow in Sliedrecht. De ochtend begint zoals altijd: Fable heeft me al de hele nacht niet gezien (meestal omdat zijn ogen dicht zaten liggend op het bed) en heel erg gemist. Hij gaat net zo lang op de rand van het bad staan mauwen tot hij opgetild wordt en geknuffeld wordt. Geef je hier geen gehoor aan dan a) springt hij in de wasbak terwijl je je tanden aan het poetsen bent zodat je nergens meer tandenpoets kan uitspugen en komt je hoofd knuffelen of b) hij springt gewoon in je armen en dan maar hopen dat je wakker genoeg bent om hem te vangen.
  Vandaag knuffels genoeg maar geen ontbijt, aangezien hij vorige show bedacht had dat over Flux uit te spugen in de reisbench.
  Eenmaal aangekomen op de show zijn ze nog wat verder uitgeslapen, ze hebben immers heerlijk liggen maffen in hun reishangmat en er wordt unaniem besloten dat ze vanuit de reisbench SAMEN in hetzelfde mandje moeten. Lekker knus….en een mandje van 9+kg meeslepen. Na de veterinaire keuring stop ik ze even in twee aparte mandjes omdat de keuring echt direct naast een openstaande schuifdeur is. Waarop Flux onderweg naar de showhal de rits van de sturdibag weet open te wurmen….dus maar weer samen in één mandje tot hun sturdikooi uit de auto gehaald is en opgezet is en ze weer sámen in de sturdi mogen.

  Vandaag is de Bengalen & Egyptische Mau special en moet een leerling keurmeester examen doen voor de Bengalen en de Mau’s. Helaas zijn er maar drie Mau’s, maar ze worden alle drie wel twee keer gekeurd, voor het examen en nog bij de echte keurmeester.

  De resultaten:
  Ptiprince Iridium Fable: CACE punt gehaald, Fable is nu Europees Kampioen!

  Iridium Soul Flux:
  Flux had een super drukke dag. Eerst het examen. Toen de keurmeester en daar het laatste punt voor Groot Europees Kampioenschap gehaald.
  Toen naar het podium voor de Best in Variety.
  Vervolgens door voor de nominatie voor Best in Show.
  Daarna op het podium omdat ze Best in Show geworden was, én de grote verrassing: ze is ook Best of Best geworden en ze heeft dus de Bengalen/Mau special gewonnen!Super trots mag ze nu DRIE bekers mee naar huis nemen. (en ze wilden, zoals je ziet, alle drie met de bekers op de foto natuurlijk)
  Ook tijdens het naar huis gaan is het weer lastig Flux in haar mandje te houden, deze keer omdat het precieze moment dat ik Flux in het mandje stop iemand besluit alle lampen uit te doen en het echt stikdonker wordt. Gelukkig wil Flux graag bij mij en Fable blijven en gaat ze netjes in haar mandje zitten en kunnen we weer onderweg naar huis.

  Hopelijk wordt Groot Europees Kampioen Flux zeer binnenkort krols en mogen we weer kittens verwelkomen! Maar ze laat me wel wachten dit jaar!

  Lees verder →
 • Sneeuwluipaarden 20 februari 2020

  Afgelopen twee weken hebben we, geheel in katten-thema, een bezoekje gebracht aan het Indische Himalaya gebergte in de hoop één van de zeldzaamste katten ter wereld te mogen zien: het sneeuwluipaard. 
  Eigenlijk een Egyptische Mau, maar dan in het veel groter. Het was héél koud, héél hoog en héél erg afzien, maar we hebben ze gezien, hoewel van een flinke afstand:
  Daarnaast hebben we zelfs de zeldzame Lynx gezien. De katten hadden ondertussen hun favoriete huisoppas weer die hier gezellig veel in huis is geweest. Bij wie moeten ze anders proberen snoepjes te stelen? Ze hebben natuurlijk altijd elkaar, maar ja ze kunnen zelf helaas geen blikjes open maken. 
  Ondertussen wachten we rustig af tot Flux dit voorjaar weer krols wordt en we hopelijk weer een nestje prachtige stipjes-kittens mogen verwelkomen. Zodra er nieuws is, laat ik dat natuurlijk weten!

   

  Lees verder →
 • Gelukkig nieuwjaar! 1 januari 2020

  Gelukkig nieuwjaar! Moge het een gezond jaar zijn vol met gestipte katten 🙂 
  Voor kerstmis hebben de katten een cadeautje gekregen:
  Kerstavond: Onze baas komt aanzetten met een héle grote doos. Voor kerstmis. Geen idee wat dat is, maar de doos is gevuld dus we kunnen er niet in.
  Eerste kerstdag: de doos is leeg! Er zaten allemaal schroefjes in en een hele mooie plastic hamer waar je op kunt kauwen (katten….) En terwijl de bazen druk bezig zijn met schroeven, mogen we eindelijk in de doos zitten! En tegen de tijd dat baas eindelijk klaar was en de kerstlunch op tafel stond, hebben we even een groot stuk cheddar gestolen 🙄
  Tweede kerstdag: de grote doos was ons kerstcadeautje! Omdat we het buiten koud en nat vinden en we dus wat minder door de tuin rennen, worden we te dik. We staan op dieet (niet leuk) en we moeten heel veel spelen (heel leuk) en we hebben een kattenwiel gekregen! Voor een snoepje vinden we dit ook heel leuk. Alleen proberen we er constant met meerdere katten tegelijk in te lopen en we zijn niet zo goed in de wetten van de zwaartekracht. Maar dat komt nog wel 😄 Dit filmpje is van de tweede dag dat we het wiel in ons bezit hebben: 


   Voor de geïnteresseerden: het is een Ferris Wheel. Ik en de katten zijn er tot nu toe heel tevreden over. Je kunt ze voor ongeveer 400 euro kopen, en ik heb er geen aandelen in 😛

  Op instagram hebben deze foto’s dit jaar de meeste likes gekregen: 

  #2019bestnine. Volg ons op fable_the_egyptian_mau! 

  Lees verder →
 • Fijne feestdagen! 22 december 2019

  Fijne feestdagen!

  Helemaal zelf bij elkaar gefotoshopped. En dat terwijl Fable aan het proberen was de balletjes van het kerstpakje op te eten. Zazou voelde zich heel knap en ging eens mooi zitten voor de foto (maar wel zonder muts op, dat was duidelijk hipper). Flux was vooral aan het nadenken of ze hier nog een snoepje voor zou krijgen en Toeter dacht natuurlijk weer dat het einde der tijden was aangebroken. Goed nieuws Toeter: het is enkel het einde van het jaar 😄

   
  Lees verder →
 • Fijne Thanksgiving! 28 november 2019

  We vieren het in Nederland eigenlijk niet.
  Maar….elke reden voor een feestje is er één! En je moet toegeven: Flux ziet er toch super schattig uit zo:
  Fijne Thanksgiving!

  Lees verder →