Cattery Iridium

Welkom op de website van mijn Egyptische Mau cattery!

Alle meest recente informatie kun je vinden onder dit bericht of op de nieuws pagina. Hier staat altijd informatie over de laatste kattenshows die we bezocht hebben, of gewoon zo maar een paar leuke foto’s. 

Informatie over mijzelf kunnen je vinden onder ‘even voorstellen,’ informatie over mijn katten (Flux & Zazou en natuurlijk ook Toeter) onder ‘mijn katten,’ en als je graag wilt weten wat de planning is voor een volgend nestje kun je op de ‘kittens’ bladzijde kijken. 

Cattery Iridium is gevestigd in Noord-Brabant, vlakbij Veghel. De naam ‘Iridium’ is afgeleid van een zilverwit metaal, heel toepasselijk want mijn katten zijn zilverkleurig en ik de kittens die hier geboren worden zullen dus ook meestal zilver zijn.
Omdat ik de Egyptische Mau echt het allermooiste kattenras vindt dat er bestaat, heb ik besloten te gaan fokken met deze kattensoort. De Egyptische Mau wordt in Nederland weinig gehouden, terwijl het juist om een zeer gezond, erg mooi en erg aanhankelijk ras gaat. Dit is jammer, want het is een kattenras dat zeker behouden moet worden en waarvoor het belangrijk is dat er regelmatig met nieuwe bloedlijnen gewerkt wordt.

Zazou en Flux gaan regelmatig naar kattenshows, zowel traditionele shows als de intensievere TICA kattenshows. Gelukkig vinden ze de shows zelf echt heel erg leuk, hoewel dit soms lastig te geloven is dat een kat shows leuk kan vinden. Je mag altijd een berichtje sturen wanneer de volgende show gepland is en eens komen kijken of ik wel de waarheid vertel!
Zazou is op dit moment Traditioneel Groot Internationaal Europees Kampioen & TICA Double Grand Champion. Iridium Soul Flux, uit het laatste nestje van Zazou, is op dit moment TICA Quadruple Grand Champion. 

Nieuws

 • Geen kittens meer beschikbaar 23 oktober 2017

  Alle kittens van de nestjes van Zazou & Flux zijn gereserveerd. Ik verwacht pas eind volgend jaar weer een nestje. Bij interesse in een volgend nestje, stuur even een berichtje dan laat ik het weten als er kitten-nieuws is 🙂

   

  Lees verder →
 • Kittens week 7 (Flux) en week 5 (Zazou) 22 oktober 2017

  Echt niet dat wij kittens in de kattenkamer beneden willen blijven wonen. We willen in de woonkamer waar alle leuke dingen gebeuren. We willen op de bank slapen op schoot. En samen films kijken op dat grote vierkante ding. En door de kamer racen achter balletjes aan en, nog leuker, achter mama aan.
  En we wachten echt niet tot je klaar bent met ons eten op het bordje doen. Luid mauwend gaan we dan zitten klagen dat we bijna dood gaan van de honger. En we proberen via je broekspijp omhoog te klimmen. (dat mag dus niet)
  We zijn in sommige gevallen dan ook al meer dan een kilogram. (Gobble & Byte) En we lusten echt alles. Vanmorgen hebben we zelfs een blikken doosje kattensnoepjes open weten te krijgen. En gisteren gingen we er met een heel lekker krakend nacho-chipje vandoor. (dat mag dus ook al niet)

  Heel af en toe slapen we lief. Het liefst op een stapeltje, of op mama’s hoofd: (Nox)

  Ondertussen hebben we ook bijna allemaal een nieuw baasje. Chomp, Nibble, Byte, Nova en Nox weten al waar ze heen gaan verhuizen, en Gobble & Bit waarschijnlijk ook. Alleen Trybble is tot nu toe nog op zoek…misschien moet je wat minder hard rondscheuren als de nieuwe baasjes komen kijken Trybble 😛

  Over 10 minuten staan de foto’s van deze week (voor zover ze stil wilden zitten) weer in de mapjes. 
  Volgende week zondag tussen 12 en 17 is het ‘nieuwe kitten-eigenaar bezoekdag.’

  p.s. Mirjana Moret, je hebt in het contactformulier een onjuist mailadres ingevoerd dus ik kan je helaas niet terug mailen. 

  Lees verder →
 • Kittens week 6 (Flux) en week 4 (Zazou) 15 oktober 2017

  Wat een prachtig weer vandaag. Een goed moment voor de kittens om voor het eerst eventjes naar buiten te gaan. Kennis maken met alle gekke geluiden van buiten zoals de hinnikende paarden en die rare kippen. En het gevoel van gras onder je voeten. (daar waren ze nog niet echt over te spreken overigens, zie de foto’s)
  Allemaal onder het toeziend oog van Zazou en Flux natuurlijk.
  Lekker blaadjes proeven:

  Ik ben ondertussen nog steeds bezig om mensen van de wachtlijst te mailen. Wel fijn als je binnen een paar dagen even reageert, ook als je geen interesse meer hebt. Dan kan ik de volgende mensen mailen en kunnen die ook op bezoek komen als ze nog zo schattig en klein zijn 🙂 Nova, Nox, Chomp en Nibble zijn definitief gereserveerd. 

  Hier onder de albums van de kittens met nieuwe foto’s: (klik op de albums per kitten om de foto’s te zien)


  Lees verder →
 • Kittens week 5 (Flux) en week 3 (Zazou) 8 oktober 2017

  Recordhouder Byte zit momenteel al ruim boven de 700 gram. Fijn als alle kittens van Flux goed eten en groeien, een goede start is belangrijk. Nova en Nox eten natuurlijk nog niet, maar hebben wel uitgevonden hoe ze zelf uit de bench moeten ontsnappen en lopen dus vrolijk rond in de kattenkamer. En: ze wonen nog steeds in de kattenkamer! Dat is wel zo fijn, want daar kunnen ze met z’n allen fijn spelen en rondrennen de hele dag. 
  Foto: Flux & Nova

  Ondertussen zijn Chomp & Nibble gereserveerd en komen er vandaag en dinsdag nog mensen kijken voor in totaal vier kittens. Daarna ga ik weer mailtjes sturen naar de volgende op de wachtlijst 🙂 Het duurt eventjes zo, maar ze zijn pas 5 weekjes en ik laat graag iedereen in volgorde van de wachtlijst komen zodat iedereen fijn zijn eigen kitten-keuze kan maken!

  Zazou & Flux krijgen ondertussen maar honger van al die kittens en zitten regelmatig samen te bedelen om nog meer eten:

  Onder ‘foto’s’ staan vanavond weer een paar nieuwe foto’s van alle kittens. Hier alvast een voorproefje!

  Lees verder →
 • Kittens week 4 (Flux) en week 2 (Zazou) 1 oktober 2017

  De kittens van zowel Flux als Zazou doen het super goed. Poesjes Nova & Nox gaan richting de 300 gram, en Bit, Byte, Gobble, Nibble, Trybble & Chomp groeien prima en zitten al rond de halve kilo! Sinds gisteren zijn ze ook vrolijk begonnen met brokjes eten (meestal beginnen ze met natvoer, maar deze lichting heeft besloten dat brokjes lekkerder zijn) en de eerste plasjes op de kattenbak zijn al gedaan. En heel voorzichtig proestend een slokje water proberen, om er vervolgens hard doorheen te rennen en alles lekker nat te maken is natuurlijk ook super leuk. 

  Momenteel woont alles (nog steeds gezamelijk) sinds gisteren beneden in de kattenkamer, dus vannacht voor het eerst een nachtje zonder gepiep in de slaapkamer, dat was wel lekker! En wie weet blijven ze voorlopig wel beneden..je kunt hopen! 

  Het was ook een goede week voor de prijzenkast want we hebben de Neocat-kat beker opgehaald op de Neocat show te Hoevelaken (de beker is een stuk groter dan Flux!) en ook de prijzen van de uitreiking in Polen (15th Best Kitten, 20th Best Shorthair) zijn binnen. Foto’s hiervan volgen nog wel een keertje. 
  De albums van de kittens zijn weer bijgewerkt, als je onder ‘foto’s’ kijkt of op de plaatjes in de post hieronder klikt, kun je de nieuwe foto’s bekijken. Ook in de albums van Nova en Nox staan wat nieuwe foto’s!
  Nibble is momenteel definitief gereserveerd (het smoke katertje), verder ben ik nog rustig bezig om één voor één nieuwe baasjes uit te nodigen. 

  Lees verder →
 • Kittens week 3 (Flux) en week 1 (Zazou) 23 september 2017

  Een filmpje zegt het meeste:

  De kittens van Flux zijn nu drie weken oud. Op het filmpje slapen/drinken ze, maar ze kunnen ook al best hard rondrennen en proeven van alles (maar echt eten moet nog komen). De kittens van Zazou zijn nu ruim een week oud en de oogjes gaan voorzichtig open. Ze slapen graag bovenop de stapel van de zes oudere kittens, dat is lekker warm. 

  De fotoalbums zijn bijgewerkt op de pagina ‘foto’s kittens.

  Vooral de nieuwe foto van Trybble is zó schattig!
  Er zijn ook nieuwe foto’s van Nova & Nox (Zazou’s kittens) maar die zijn eigenlijk nog gewoon te klein om een goede foto te maken. Ik ben net begonnen de eerste twee mensen op de wachtlijst uit te nodigen om volgende week te komen kijken 🙂

   

  Lees verder →