Cattery Iridium

Welkom op de website van mijn Egyptische Mau cattery!

Alle meest recente informatie kun je vinden onder dit bericht of op de nieuws pagina. Hier staat altijd informatie over de laatste kattenshows die we bezocht hebben, kittenfoto’s of gewoon zo maar een paar leuke foto’s. 

Informatie over mijzelf kunnen je vinden onder ‘even voorstellen,’ informatie over mijn katten (Flux, Fable & Zazou en natuurlijk ook Toeter) onder ‘mijn katten,’ en als je graag wilt weten wat de planning is voor een volgend nestje kun je op de ‘kittens’ bladzijde kijken. 

Cattery Iridium is gevestigd in Noord-Brabant, vlakbij Veghel. De naam ‘Iridium’ is afgeleid van een zilverwit metaal, heel toepasselijk want mijn katten zijn zilverkleurig en de kittens die hier geboren worden zullen dus ook meestal zilver zijn.
Omdat ik de Egyptische Mau echt het allermooiste kattenras vindt dat er bestaat, heb ik besloten te gaan fokken met deze kattensoort. De Egyptische Mau is een evenwichtig, actief ras dat graag speelt en enorm gebonden raakt aan zijn eigenaren. De Mau wordt in Nederland weinig gehouden, terwijl het juist om een zeer gezond, erg mooi en erg aanhankelijk ras gaat. 

Fable, Flux & Dots gaan regelmatig naar kattenshows, zowel traditionele shows als de intensievere TICA kattenshows. Gelukkig vinden ze de shows zelf echt heel erg leuk, hoewel dit soms lastig te geloven is dat een kat shows leuk kan vinden. Je mag altijd een berichtje sturen wanneer de volgende show gepland is en eens komen kijken of ik wel de waarheid vertel!
Iridium Soul Flux, dochter van Zazou, is op dit moment TICA Quadruple Grand Champion en traditoneel Europees Groot Internationaal kampioen. Ptiprince Iridium Fable is TICA Grand Champion en traditioneel Europees kampioen. 

Drapaki.pl - Kratzbäume

 

Nieuws

 • Kittens Dots week zes 28 december 2021
  Bijna zes weken oud zijn Pretzel, Samosa, Muffin, Mooncake & Macaron. Ze beginnen allemaal een heel eigen karaktertje te krijgen. Macaron noemen we ook wel ”de alleshapper.” Vingers, hengels, speeltjes: niets is veilig

  Mooncake is niet de alleshapper maar ”de vingerhapper” die het vooral heeft voorzien op sappige vingers.
  Muffin kan vooral heel goed lief naar je kijken tot je bijna smelt, en Samosa is echt de rustigste van het stel die vaak op z’n rug op schoot komt liggen slapen. Muffin:
  Samosa:
  En Pretzel is dan wel nog steeds iets kleiner dan de rest met 610 gram ten opzichte van de 650 gram van de rest, maar haalt zeker kattenkwaad uit voor twee keer haar gewicht. Samen met Macaron was ze vandaag al over het kinderhekje van de kattenkamer heen geklommen en ze waren achter Alphons aan de trap op aan het hobbelen met hun miniatuur-pootjes.
  En hoewel ze door de lockdown natuurlijk niet véél bezoek tegelijkertijd krijgen, komen er vorige en deze week toch regelmatig even mensen aanwaaien om de kittens te knuffelen. Met z’n allen mogen ze dan op de bank met veertjes en hengeltjes spelen. En hoewel Dots natuurlijk strikt toezicht komt houden, màg het wel. Tot nu toe hebben de kittens (gelukkig) nog geen dooie muizen gekregen uit de tuin, en zelfs nog geen speelkussentjes zoals Zazou en Flux altijd brachten. Maar vandaag hebben ze hun eerste prooi gekregen om zelf te leren jagen: een prachtige kattenhengel, Dots’ absolute lievelings.😂😂Tijdens het foto’s maken had ik ook wat veertjes en belletjes gepakt, met als resultaat de kittens én drie volwassen Mau’s met ogen als schoteltjes die OOK mee wilden spelen. Dat het daarna ging stormen buiten, zal zeker meegespeeld hebben.
  Alle kittens hebben ondertussen via mijn wachtlijst een geweldig nieuw baasje gevonden en als het goed is heeft iedereen op de wachtlijst hier ook een mailtje over gehad gisteravond 🥰
  Filmpje van de super-zoomies die ze gisteren hadden:
  Lees verder →
 • Fijne feestdagen! 25 december 2021
 • Kittens Dots week 5 21 december 2021

  Bijna vijf weken oud. En: ze wonen beneden! Wat blijkt nou: het maakt Dots helemaal niet uit wáár de kittens wonen, als je er maar met je tengels vanaf blijft. Om de kittens wat meer ruimte te geven hadden we de grote bench beneden neergezet in de kattenkamer. We hebben beneden namelijk een kamer plus badkamer over, lekker rustig voor Dots. Om de bench heen hebben we met grote dozen de ruimte door midden gedeeld zodat ze niet gelijk verloren lopen. Paar balletjes erin en Dots is helemaal tevreden!

  Groot voordeel is ook dat de kittens zodra je bij de bench gaat zitten nu zelf naar je toe kunnen komen (en gelijk op schoot gaan zitten natuurlijk) en dus niet opgetild hoeven te worden. Het enige dagelijkse stressmomentje is nu het tillen naar de weegschaal op letterlijk één meter afstand van de bench… en natuurlijk het maken van de foto’s. Zowel Dots als oma Flux wilden ook graag mét de kittens op de foto, dus zie hier het resultaat 🥰

  Flux heeft ondertussen uiteindelijk toch nèt niet gewacht tot de dagen langer worden en is gisteren krols geworden, dus we hopen op een nestje van Fable & Flux in februari!
  Op de pagina ”kittens” staan in de albums van elke kitten nog wat extra foto’s.

  Lees verder →
 • Kittens Dots week 4 14 december 2021
  De kittens van Connect the Dots & Fable zijn alweer bijna vier weken oud. Ze hebben een drukke week met veel veranderingen achter de rug.
  Vanaf donderdag begon op te vallen dat vooral Pretzel & Mooncake niet zo hard meer groeiden. En Mooncake was ook geïrriteerd op mijn vingers aan het bijten. Melk uit het flesje was niet de bedoeling, ook daar werd boos op de miracle nipple gekauwd en de eerste vlijmscherpe tandjes begonnen net door te komen. Blijkbaar hadden ze gezamenlijk besloten dat ze groot genoeg waren om melk van een schaaltje te drinken. Prima. Pretzel en Mooncake waren weer goed aan het groeien, maar nu begon Muffin wat langzamer te groeien. En die wilde best wel de rand van het schoteltje opeten *nomnomnom* of melk van je vingers likken, maar drinken van het schoteltje was wel erg lastig. Dan toch maar Babycat Mousse proberen? Maar ze waren nog geen 3,5 week dus wel erg jong. Uiteindelijk toch maar geprobeerd. Als ze geen flesje willen, geen melk van het schoteltje en niet groeien, moet je toch wat. Groot succes.

  Vanaf dit weekend zijn alle vijf de kittens vrolijk begonnen met eten. Er zit er altijd wel eentje bij die even vergeet hoe het moet en liever babycat mousse met vingers erbij eet (auw!) maar ze eten regelmatig het hele schaaltje leeg zodat er helemaal niets over blijft voor Fable om uit te likken.
   
  Maar kittens die eten, moeten ook zelfstandig poepen. Dus een grotere bench was nodig, gelukkig hebben we dezelfde bench in nog een maatje groter en Dots zag duidelijk geen verschil en ging daarmee akkoord. Nog een kattenbak erin en voor de zekerheid een klein bakje met water waar ze lekker doorheen kunnen spetteren en hun nieuwe onderkomen is compleet. Wel nog steeds in onze slaapkamer maar gelukkig slapen de kittens net als wij een groot gedeelte van de nacht fijn door.
  En dan hierbij nog de foto’s van deze week, zoals altijd gemaakt onder protest van Dots die vindt dat de kittens IN DE BENCH MOETEN BLIJVEN BIJ DOTS 😅😆
  Alle kittens van Dots zijn gereserveerd voor onze wachtlijst, vanaf vijf weken leeftijd gaan we mensen uitnodigen om naar ze te komen kijken in volgorde van de wachtlijst. 
  Lees verder →
 • Kittens Dots week drie 7 december 2021
  Bijna drie weken oud alweer. Tot groot verdriet van Dots gaan de kittens steeds harder rondjes rennen in de bench. De bench is niet super groot, maar toch te groot volgens Dots. Stel je voor dat ze helemaal aan de andere kant van de bench zijn! Ze probeert dit op te lossen door in een hoekje te gaan liggen en dan de kittens te roepen. Als ze maar niet te ver weg gaan! Zolang ze nog melk drinken en niet téveel de kittenzoomies hebben zal dat wel werken, maar dat duurt niet lang meer! En hoewel ik toestemming heb om naar de kittens te kijken, is Dots ferm voorstander van het spreekwoord ”kijken doe je met je 👀👀.”
  Gelukkig komt Dots ook wel steeds meer naar beneden om te spelen met de gebruikelijke veertjes en hengeltjes en natuurlijk de blaadjes in de tuin te vangen. Ik ben benieuwd wanneer de kittens het eerste ”gevangen blaadje” te eten krijgen 😆
   

  Lees verder →
 • Fijne Sinterklaas! 7 december 2021