Cattery Iridium

Welkom op de website van mijn Egyptische Mau cattery!

Alle meest recente informatie kun je vinden onder dit bericht of op de nieuws pagina. Hier staat altijd informatie over de laatste kattenshows die we bezocht hebben, of gewoon zo maar een paar leuke foto’s. 

Informatie over mijzelf kunnen je vinden onder ‘even voorstellen,’ informatie over mijn katten (Flux & Zazou en natuurlijk ook Toeter) onder ‘mijn katten,’ en als je graag wilt weten wat de planning is voor een volgend nestje kun je op de ‘kittens’ bladzijde kijken. 

Cattery Iridium is gevestigd in Noord-Brabant, vlakbij Veghel. De naam ‘Iridium’ is afgeleid van een zilverwit metaal, heel toepasselijk want mijn katten zijn zilverkleurig en ik de kittens die hier geboren worden zullen dus ook meestal zilver zijn.
Omdat ik de Egyptische Mau echt het allermooiste kattenras vindt dat er bestaat, heb ik besloten te gaan fokken met deze kattensoort. De Egyptische Mau wordt in Nederland weinig gehouden, terwijl het juist om een zeer gezond, erg mooi en erg aanhankelijk ras gaat. Dit is jammer, want het is een kattenras dat zeker behouden moet worden en waarvoor het belangrijk is dat er regelmatig met nieuwe bloedlijnen gewerkt wordt.

Zazou en Flux gaan regelmatig naar kattenshows, zowel traditionele shows als de intensievere TICA kattenshows. Gelukkig vinden ze de shows zelf echt heel erg leuk, hoewel dit soms lastig te geloven is dat een kat shows leuk kan vinden. Je mag altijd een berichtje sturen wanneer de volgende show gepland is en eens komen kijken of ik wel de waarheid vertel!
Zazou is op dit moment Traditioneel Groot Internationaal Europees Kampioen & TICA Double Grand Champion. Iridium Soul Flux, uit het laatste nestje van Zazou, is op dit moment TICA Quadruple Grand Champion. 

Nieuws

 • Zomaar 24 februari 2018

  Met Fable erbij is het lekker druk in huis. Alle haarelastiekjes worden door het hele huis gesjouwd. Zelfs hele kussens worden meegesleept en verplaatst om mee te spelen. En ’s nachts komt er steeds zo’n koude natte neus voorbij als je niet snel genoeg Fable komt aaien. 
  Het is dan ook echt een enorme knuffel:

  En als het weekend is, verwachten ze allemaal extra lekker eten, en gaan ze met z’n allen onder het keukenkastje zitten wachten tot er iets komt:  (vlnr: Flux, Zazou, Fable & bengaal Toeter)

  Volgend weekend weer naar een kattenshow, deze keer in Baarn op zondag 4 maart. 

   

  Lees verder →
 • Neocat Wereldshow Houten 28 januari 29 januari 2018

  De laatste zondag van de maand, dus het is weer tijd voor de jaarlijkse Neocat wereldshow. Flux mocht gezellig mee om hopelijk het laatste puntje voor haar Internationale Kampioenschap te scoren.
  Bijna alle Mau fokkers waren aanwezig en in totaal waren er zeven Egyptische Mau’s in de zaal, super leuk! In totaal zijn er drie Egyptische Mau’s genomineerd voor de Best In Show, waaronder Fluxje, maar helaas hebben we het geen van allen gehaald. (maar we zijn blij met zoveel nominaties natuurlijk!)


  Flux heeft een groot deel van de dag gezellig op de kooi door gebracht om naar de bezoekers te kijken en andersom:


  En goed nieuws: ze heeft ook haar laatste CACIB gehaald en mag zich (naast regional winner quadruple grand champion) nu ook Internationaal Kampioen noemen!

  Om Fable te laten wennen aan het gebeuren op een kattenshow gaan we 4 maart naar Baarn naar een wat kleinere kattenshow van de NLKV. In april gaan we dan voor het eerst naar een grote TICA show in Asperen.

  Tegen de tijd dat we ´s avonds weer thuis waren, wilde Fable natuurlijk graag nog even knuffelen:

  Lees verder →
 • Ptiprince Iridium Fable 23 januari 2018

  Nu alle kittens een nieuw baasje hebben gevonden, werd het toch wel een beetje stil in huis. 
  Gelukkig is daar nu verandering in gekomen en hebben we sinds deze week weer nieuw gevlekt leven in huis in de vorm van een Egyptische Mau katertje:
  Ptiprince Iridium Fable!

  Fable komt helemaal uit Odessa gevlogen met dank aan zijn fokker Ievgeniia Sorochenko. Hij mocht natuurlijk gewoon mee in de cabine maar dan nog was het een lange reis. Gelukkig voelt Fable zich al heel goed thuis hier en hij is een écht enorme knuffel. (hij probeert zelfs even mee te helpen met het zichzelf op de website zetten, super handig!)
  Het filmpje is van de eerste dag dat hij hier was:

  Ik hoop door een katertje van zover weg te halen weer wat verder bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling én de gezondheid van de Egyptische Mau in Nederland en omstreken. De komende periode zullen we eerst zien of Fable goede punten haalt op de show. In de toekomst (maar daar is ie nu nog een beetje jong voor) hopen we op mooie & gezonde kittens van Fable! 

  Lees verder →
 • Paris Animal Show 20 januari 2018

  Afgelopen weekend was het weer tijd voor de jaarlijkse Paris Animal Show in hartje Parijs. In totaal waren er wel 23 Egyptische Mau’s in de kleuren zilver, smoke en brons uit heel Europa. Leuk om alle andere fokkers te ontmoeten!
  Natuurlijk waren er ook heel veel leuke standjes met spullen, allerlei hondenrassen en heeeeel veel katten. Flux had een mooi valeriaankussentje gekregen van Alphons maar ze was niet helemaal tevreden dus heeft ze ’s nachts de andere vier kussentjes nog eerst uit de tas en daarna uit de verpakking gescheurd. ’s Ochtends op de hotelkamer had je haar moeten zien in haar cirkel met verzamelde kussentjes! Helemaal blij. 
  We hadden een fijn hotel lekker dicht bij de showhal. Vanuit het raam van onze hotelkamer konden we zelfs de Eiffeltoren zien! 
  In TICA is Flux acht keer best of breed geworden maar we hebben geen finales gehaald. 
  Op de foto Flux op tafel in een TICA ring:

  In de traditionele show is ze zondag Best in Variété geworden en beide dagen genomineerd voor Best in Show!
  Het was een gezellig show. De volgende show die we, samen met nog een aantal andere Egyptische Mau catteries, bezoeken is de Neocat Wereldshow 28 januari in Houten. 
  En: in het volgende bericht later deze week nog een verrassing! Stay tuned…

   

  Lees verder →
 • Neocat magazine 24 december 2017

  Flux staat op de cover van de Neocat magazine! De Flux Kersteditie haha. Echt super gaaf! En ook nog twee bladzijdes in het blad zelf helemaal voor Zazou en Flux. En wat een knappe opmaak van de foto’s, ik had niet gedacht dat het artikel zo mooi zou worden!

  Lees verder →
 • Alle kittens zijn naar hun nieuwe huis 9 december 2017

  Wat is het rustig en stil nu! Alle kittens zijn naar hun nieuwe huis. Flux mist ze best wel, maar heeft gelukkig Zazou als grote troost. 
  Dit is Flux net voordat Nox werd opgehaald:
  Stevig vasthouden die kittens! 
  Vanmorgen had het gesneeuwd en zag het er prachtig uit. Gelukkig kon ik daardoor nog net de laatste foto’s van Nova en Nox maken en zijn hun albums nu compleet. (zie ‘foto’s kittens’)

  We zullen de kittens heel erg missen de komende periode en foto’s van hun nieuwe huisje en hun nieuw vriendjes zijn dan ook meer dan welkom!

  Lees verder →