Cattery Iridium

Welkom op de website van mijn Egyptische Mau cattery!

Alle meest recente informatie kun je vinden onder dit bericht of op de nieuws pagina. Hier staat altijd informatie over de laatste kattenshows die we bezocht hebben, kittenfoto’s of gewoon zo maar een paar leuke foto’s. 

Informatie over mijzelf kunnen je vinden onder ‘even voorstellen,’ informatie over mijn katten (Flux, Fable & Zazou en natuurlijk ook Toeter) onder ‘mijn katten,’ en als je graag wilt weten wat de planning is voor een volgend nestje kun je op de ‘kittens’ bladzijde kijken. 

Cattery Iridium is gevestigd in Noord-Brabant, vlakbij Veghel. De naam ‘Iridium’ is afgeleid van een zilverwit metaal, heel toepasselijk want mijn katten zijn zilverkleurig en de kittens die hier geboren worden zullen dus ook meestal zilver zijn.
Omdat ik de Egyptische Mau echt het allermooiste kattenras vindt dat er bestaat, heb ik besloten te gaan fokken met deze kattensoort. De Egyptische Mau is een evenwichtig, actief ras dat graag speelt en enorm gebonden raakt aan zijn eigenaren. De Mau wordt in Nederland weinig gehouden, terwijl het juist om een zeer gezond, erg mooi en erg aanhankelijk ras gaat. 

Fable, Flux & Dots gaan regelmatig naar kattenshows, zowel traditionele shows als de intensievere TICA kattenshows. Gelukkig vinden ze de shows zelf echt heel erg leuk, hoewel dit soms lastig te geloven is dat een kat shows leuk kan vinden. Je mag altijd een berichtje sturen wanneer de volgende show gepland is en eens komen kijken of ik wel de waarheid vertel!
Iridium Soul Flux, dochter van Zazou, is op dit moment TICA Quadruple Grand Champion en traditoneel Europees Groot Internationaal kampioen. Ptiprince Iridium Fable is TICA Grand Champion en traditioneel Europees kampioen. 

Drapaki.pl - Kratzbäume

 

Nieuws

 • TICA show Asperen 2022 11 juli 2022
  Zaterdagochtend rond half acht was de auto goed volgeladen, ik denk niet dat er nog iets bij had gepast😄
   
  Mijn moeder en ik gingen samen naar een kattenshow met maar liefst drie katten!
  Achter in de auto zaten Flux, en de katten van mijn zusje Rozemarijn Onyx (de kleinzoon van Flux) & Loa. Gelukkig was mijn moeder mee om te helpen, want alle drie de katten zaten in een andere klasse (resp. volwassen, kitten & castraat) en op zaterdag waren er in totaal 10 ringen per kat plus nog eventuele finales 🤯
   
  De Cats and Tulips TICA show was wederom in Asperen, ditmaal wel in een kleinere zaal. Ondanks de vele keuringen was de show weer super goed georganiseerd en verliep het keuren volgens een strak schema.
  Ook zondag waren we weer van de partij, deze keer met hulp van Alphons omdat drie katten showen alleen echt een beetje teveel was. De lintjes:
   
  Iridium Soul Flux heeft het super goed gedaan in de volwassen klasse en meerdere keren de Best of Breed gewonnen, maar helaas was dit niet genoeg om een finaleplaats te bemachtigen. Vol geduld heeft ze zich elke ring laten keuren, de keurmeesters kopjes gegeven en ik ben blij dat ze zo super lief en gezellig was. En ze heeft van Alphons een hele kudde aan kattenkruid speeltjes gekregen, waar ze heerlijk op heeft liggen slapen (zie filmpje)
   
   
  Iridium Mooncake a.k.a. Onyx a.k.a. Alleshapper heeft vier finaleplaatsen weten te verdienen. Onyx nam zijn koosnaam echter iets te serieus en heeft ook geprobeerd een aantal keurmeesters te happen. Gek genoeg wordt dat niet zo gewaardeerd op een kattenshow 😆 je schijnt ze te moeten voeren zodat ze géén keurmeesters opeten. Gelukkig vond hij buiten wandelen aan een tuigje en in zijn hokje spelen met balletjes wel heel erg leuk.
  Havvanurs Voodoo Doll a.k.a. Loa heeft alle vijftien finales (!!!) gehaald en allemaal vierde plaatsen of hoger (!!!) en in totaal 3 Best Cats. Als het goed is, is Loa hiermee Supreme Grand Champion geworden dit weekend! Loa heeft wel deze show uitgevonden dat je ook bovenop de paal bij de keurtafel kan klimmen en dat ze je daar dan heel moeilijk van af kunnen halen. 😇

  Bij thuiskomst mochten onze logees Onyx & Loa nog heerlijk in de tuin spelen. Ook Dots en Fable hadden deze week een fotoshoot:

  Lees verder →
 • Regional Winner Quadruple Grand Champion Iridium Connect the Dots 1 juli 2022
  Trots op Dots!
  Dots is in dit TICA showjaar
  𝟮𝟬𝟮𝟮 𝗧𝗪𝗘𝗡𝗧𝗬 𝗙𝗢𝗨𝗥𝗧𝗛 𝗕𝗘𝗦𝗧 𝗖𝗔𝗧 𝗢𝗙 𝗧𝗛𝗘 𝗬𝗘𝗔𝗥
  𝟮𝟬𝟮𝟮 𝗙𝗜𝗙𝗧𝗘𝗘𝗡𝗧𝗛 𝗕𝗘𝗦𝗧 𝗦𝗛𝗢𝗥𝗧𝗛𝗔𝗜𝗥 𝗖𝗔𝗧 𝗢𝗙 𝗧𝗛𝗘 𝗬𝗘𝗔𝗥
  en
  𝟮𝟬𝟮𝟮 𝗕𝗘𝗦𝗧 𝗘𝗚𝗬𝗣𝗧𝗜𝗔𝗡 𝗠𝗔𝗨 𝗢𝗙 𝗧𝗛𝗘 𝗬𝗘𝗔𝗥
  Door het behalen van een plek binnen de top 25 van Noord-Europa, mag ze zich voortaan Regional Winner noemen!
  Dat maakt haar titel groter dan ze zelf is 😂
  𝓡𝓮𝓰𝓲𝓸𝓷𝓪𝓵 𝓦𝓲𝓷𝓷𝓮𝓻 𝓠𝓾𝓪𝓭𝓻𝓾𝓹𝓵𝓮 𝓖𝓻𝓪𝓷𝓭 𝓒𝓱𝓪𝓶𝓹𝓲𝓸𝓷 𝓘𝓻𝓲𝓭𝓲𝓾𝓶 𝓒𝓸𝓷𝓷𝓮𝓬𝓽 𝓽𝓱𝓮 𝓓𝓸𝓽𝓼
  Iridium Mooncake (nu Onyx) is er vandoor gegaan met de titel ”Beste Egyptische Mau kitten” van het jaar,op de foto samen met mama Dots, ondertussen is hij al een stuk groter!
  Lees verder →
 • Kittens Flux week 12 24 mei 2022
  Echo, Charlie, Bravo & Delta zijn alweer twaalf weken oud. Ze hebben hun laatste vaccinatie gehad, hun stambomen zijn (al een tijd geleden) binnen en ze groeien nog steeds elke dag als kool.
   
  𝐃𝐞𝐥𝐭𝐚 is de grootste zilveren kater van het stel met een gewicht van nu 1.7 kilogram. Hij wordt later vast net zo groot als papa Fable. We noemen hem ook wel mini-Buck (Fable’s roepnaam) en hij zit vaak samen met zijn vader op tafel als er wat te eten is. Met zijn voorpootjes ”danst” hij dan, staartje recht omhoog, in de hoop iets lekkers te krijgen. Ook elke avond als ik een kopje thee inschenk, zit hij klaar om het papieren zakje van de thee mee te nemen. Deze week kwam ik ergens een verzameling tegen van wel zes theezakjes. Ook alle gescheurde stukjes waren netjes bij de rest bewaart, een echte collector-kitten.
  𝐄𝐜𝐡𝐨 is als enige smoke de meest eigenwijze van het stel. Al twee keer heeft hij op, en zelfs één keer over de schutting geklommen om even te gaan kijken bij de buren. De stroom stond immers even uit omdat we de schuttingplanten aan het snoeien waren, dus daar moet je dan snel gebruik van maken. En als de buren de paarden gaan voeren, gaat hij gezellig mee kijken wat ze aan het doen zijn. In huis loopt hij bijna altijd met iets in zijn mond rond, vaak een gestippelde muis of een balletje. Als je even niet oplet, probeert hij zijn ”prooi” volledig te versnipperen en trekt ie zo weer een balletje uit elkaar.
  𝐁𝐫𝐚𝐯𝐨 is de ”pretty boy” van dit nestje. Ongeveer net zo zwaar als Echo met 1,6 kg, maar veel fijner gebouwd en hoog op de pootjes. En een echt fotomodel, ik vind Bravo echt de allermooiste van dit nestje. (maar niet tegen de rest zeggen!) In tegenstelling tot Delta en Echo wordt hij liever niet rond gedragen, nee, hij kiest zelf wel wanneer hij op schoot wil komen knuffelen. Maar zijn zachte karakter is volledig verdwenen zodra er een veerhengel te zien is. Luid grommend loopt hij met een gevangen hengel rond, en waag het niet zijn ”prooi” af te pakken.
  𝐂𝐡𝐚𝐫𝐥𝐢𝐞 is als enige dame het meest ondernemend en zelfstandig. Hoewel ze graag met ”de jongens” wil spelen (zie foto’s van Charlie de Delta even laat zien wie er de baas is), is ze al die drukke katertjes soms ook even zat en dan gaat ze lekker haar eigen ding doen. Als je naar haar toe loopt en ze weet dat je haar wilt vangen, komt er gelijk een *prrrrr* geluidje en rent ze heel hard weg om zich te verstoppen. Op andere momenten laat ze zich met een schuine staart direct op haar zij vallen om geknuffeld te worden.
  Dit zijn alweer de laatste foto’s van dit nestje. Bravo gaat bij een prachtige jonge witte kat genaamd Ollie wonen, hopelijk worden ze goede vrienden. Echo krijgt een jonge Blauwe Rus als vriendje genaamd Frenkie. En Delta & Charlie mogen elkaar de rest van hun leven vangen, want die gaan samen verhuizen naar een gezin met kinderen. Ik verwacht dat ze samen eindeloos speelplezier gaan hebben.
   
  Ik verwacht volgend jaar weer een nestje kittens van Dots te hebben, voor interesse mag je altijd een mailtje sturen. Er is al wel een wachtlijst voor dit nestje. 
  Lees verder →
 • Kittens Flux week 11 17 mei 2022
  De Egyptische Mau kittens zijn alweer 11! weken oud.
  Bravo:

  Echo:

  Charlie:
  Delta: 
  Ze wegen allemaal rond de 1,5 kilogram. Veel tijd om dikker te worden hebben ze niet, ze moeten immers de hele dag vliegen (en wespen..) proberen op te eten, kuiltjes graven, bomen klimmen en blaadjes vangen in de tuin.
  Ik denk dat ze, als het ooit weer kouder weer wordt, ernstig teleurgesteld gaan zijn in het Nederlandse klimaat. Ze hebben, op vandaag na, nog amper regendruppels gezien!
   
  Zoals altijd worden ze strikt in de gaten gehouden door mama Flux, maar misschien nog wel meer door papa Fable & halfzusje Dots zodra ze in de tuin zitten. Pas als ze veilig binnen zitten, kunnen de andere katten met een gerust hart slapen. Flux was gisteren zó klaar met al dat drukke gedoe dat ze ergens een heel kleed gevonden heeft en dat naar de kittens in de slaapkamer gesleept heeft helemaal de trap op. En nu slapen, verdorie! 😅😅
  Deze week vind ik zelf de foto van Delta het stokstaartje met het kattenkruid het mooiste geworden 🙂
  Lees verder →
 • Kittens Flux week 10 10 mei 2022
  Bravo, Charlie, Delta & Echo zijn alweer 10 weken oud.
  Delta:
  Echo:
  Bravo:
  Charlie:
   
  Met dit mooie weer hebben ze besloten dat binnen echt alleen om te slapen is. Zodra ze in de ochtend hun portie blikje op hebben, racen ze door het luikje naar buiten.
   
  Pas als ze helemaal moe gespeeld zijn, verhuizen ze weer naar binnen. Eerst lopen ze dan even langs de drinkfontein. Ik denk om hun pootjes te wassen, want de drinkfontein is vaak oprecht meer zwart dan zijn originele kleur grijs. De modder die ze daarna gecreëerd hebben (leuk leuk leuk!) verspreiden ze daarna natuurlijk over de keuken.
   
  Zodra de kittens naar buiten verhuizen, moet ál hun speelgoed ook naar buiten gebracht worden. Hengels, de eenhoorn en ontelbare balletjes en trappelkussentjes worden door Flux door het luikje heen gerukt en door heel de tuin verspreid. Sinds de sproeiers een aantal keer om 22:30 aan gegaan zijn, komen ze zelfs vóór de tijd alle speeltjes weer naar binnen brengen. Vooral Fable wil ze zelfs nog wel eens half nat ‘redden’ van de sproeiers. De speeltjes zijn denk ik een soort bonus-kittens en daar wordt heel goed voor gezorgd.
  Ook de kittens hebben als ze buiten zijn 24/7 supervisie van Dots, Fable en hun mama Flux.
  Uit de foto’s kon ik deze week moeilijk kiezen, dus zijn het er een heleboel geworden 😄 Ik vind de allereerste foto van Echo het mooiste 🥰
  Lees verder →
 • Kittens Flux week 9 3 mei 2022
  Bravo, Charlie, Delta & Echo zijn alweer 9 weken oud. Ze hebben hun eerste inenting gehad en zijn gelukkig alle vier met vlag en wimpel geslaagd voor hun eerste lichamelijke onderzoek.
   
  Bravo:
  Charlie:
  Delta:
  Echo:
  Zelf vonden ze dat ze, met dit brevet op zak, wel konden leren hoe het kattenluikje werkt. Als je niet uitkijkt zitten ze nu dus de hele dag van de zon te genieten in de tuin. In de ochtend zitten ze achter de garage en klimmen ze in de struiken. In de middag liggen ze te koken in het houtsnippers, daar is het echt heel warm zo rond vier uur. En in de avond verhuizen ze naar de moestuin/composthoop om de laatste stralen avondzon te zoeken. En tussendoor spelen ze tikkertje, en ze kunnen hard rennen!
  Gisteravond/nacht gingen ze Dots & Fable zelfs helpen meikevers vangen. (Jippie…het is weer overal pootjes/schildjes/stukjes meikever uitkots tijd 😆)
  Foto’s maken was deze week dan ook een hele klus. In de felle zon als ze even stil liggen, is het licht niet goed. Maar als ze rond rennen…daar kan toch geen auto-eye focus tegenop. Je kunt met de foto’s in ieder geval een goede indruk krijgen van wat ze zoal uitvreten op een dag.
  In de filmpjes laten ze nog even zien hoe het komt dat ik zo vaak moet stofzuigen. En niet alleen de kittens nemen eindeloos houtsnippers mee naar binnen, ook de hele collectie aan speelgoed die de hele dag door door Flux, Dots & Fable achter de kittens aan gesleept wordt, neemt een aardige rotzooi mee.
  Lees verder →