Cattery Iridium

Welkom op de website van mijn Egyptische Mau cattery!

Alle meest recente informatie kun je vinden onder dit bericht of op de nieuws pagina. Hier staat altijd informatie over de laatste kattenshows die we bezocht hebben, kittenfoto’s of gewoon zo maar een paar leuke foto’s. 

Informatie over mijzelf kunnen je vinden onder ‘even voorstellen,’ informatie over mijn katten (Flux, Fable & Zazou en natuurlijk ook Toeter) onder ‘mijn katten,’ en als je graag wilt weten wat de planning is voor een volgend nestje kun je op de ‘kittens’ bladzijde kijken. 

Cattery Iridium is gevestigd in Noord-Brabant, vlakbij Veghel. De naam ‘Iridium’ is afgeleid van een zilverwit metaal, heel toepasselijk want mijn katten zijn zilverkleurig en de kittens die hier geboren worden zullen dus ook meestal zilver zijn.
Omdat ik de Egyptische Mau echt het allermooiste kattenras vindt dat er bestaat, heb ik besloten te gaan fokken met deze kattensoort. De Egyptische Mau is een evenwichtig, actief ras dat graag speelt en enorm gebonden raakt aan zijn eigenaren. De Mau wordt in Nederland weinig gehouden, terwijl het juist om een zeer gezond, erg mooi en erg aanhankelijk ras gaat. 

Fable, Flux & Dots gaan regelmatig naar kattenshows, zowel traditionele shows als de intensievere TICA kattenshows. Gelukkig vinden ze de shows zelf echt heel erg leuk, hoewel dit soms lastig te geloven is dat een kat shows leuk kan vinden. Je mag altijd een berichtje sturen wanneer de volgende show gepland is en eens komen kijken of ik wel de waarheid vertel!
Iridium Soul Flux, dochter van Zazou, is op dit moment TICA Quadruple Grand Champion en traditoneel Europees Groot Internationaal kampioen. Ptiprince Iridium Fable is TICA Grand Champion en traditioneel Europees kampioen. 

Drapaki.pl - Kratzbäume

 

Nieuws

 • Dag 36 van de dracht 14 april 2014

  Zazou begint al echt een rond tonnetje te worden. Haar buikje is enorm dik en ze is duidelijk geïrriteerd dat ze niet zo makkelijk overal op kan springen. En eten! Alles wat ze tegenkomt lijkt eetbaar.

  Vanaf deze week gaan we een beetje bijvoeren want hoewel ze van 2,9 kg naar 3,6 kg is geklommen, heeft ze vooral een dikke buik en is ze zeker niet te dik.

  Gister heb ik voor de tweede keer even met de echo gekeken, en het beginnen al echte kleine katjes te worden met kleine kloppende hartjes en zwemmende pootjes!

  Op de foto zie je rechts het hoofdje en daarnaast twee kleine pootjes.

  20140413_160756

  Bij interesse in kittens graag contact opnemen (info@catteryiridium.nl)

  Lees verder →
 • Eerste dekking Zazou 9 maart 2014

  Afgelopen donderdag zijn we helemaal naar het puntje van de Elzas in Frankrijk gereden voor de dekking van Zazou door E’spirit de l’Arbre Perche van cattery Denderah.

  Gelukkig vond Zazou de autoreis heel gezellig 20140306_095539 en heeft ze lekker op schoot liggen slapen of op een kauwstaafje liggen kauwen gedurende de 7 uur durende heenreis.

  Daarna heeft ze gelijk kennis gemaakt met E’spirit en het was gelukkig liefde op het eerste gezicht! Nu maar hopen dat alles lukt en dan hebben we straks heel veel stipjes-kittens!

   

  Lees verder →
 • Wereldshow Houten 4 februari 2014

  Zazou heeft op 11 maanden leeftijd tijdens de Neocat Wereldshow Houten haar eerste Certificat d’Aptitude au Championat (C.A.C.) gehaald! De eerste keer vond ze de show wel wat eng, maar deze keer heeft ze juist genoten van alle aandacht van de bezoekers 🙂

  Toeter was natuurlijk ook mee naar de show als gezelschap voor Zazou en heeft zijn eerste C.A.P. gehaald. show

  Lees verder →
 • Nieuwe website! 27 januari 2014

  Welkom op mijn nieuwe website.

  Sommige gedeeltes zijn nog steeds ‘under construction.’

  Als je vragen hebt, kun je altijd contact opnemen via het contactformulier!

   

   

  Lees verder →