Cattery Iridium

Welkom op de website van mijn Egyptische Mau cattery!

Alle meest recente informatie kun je vinden onder dit bericht of op de nieuws pagina. Hier staat altijd informatie over de laatste kattenshows die we bezocht hebben, kittenfoto’s of gewoon zo maar een paar leuke foto’s. 

Informatie over mijzelf kunnen je vinden onder ‘even voorstellen,’ informatie over mijn katten (Flux, Fable & Zazou en natuurlijk ook Toeter) onder ‘mijn katten,’ en als je graag wilt weten wat de planning is voor een volgend nestje kun je op de ‘kittens’ bladzijde kijken. 

Cattery Iridium is gevestigd in Noord-Brabant, vlakbij Veghel. De naam ‘Iridium’ is afgeleid van een zilverwit metaal, heel toepasselijk want mijn katten zijn zilverkleurig en de kittens die hier geboren worden zullen dus ook meestal zilver zijn.
Omdat ik de Egyptische Mau echt het allermooiste kattenras vindt dat er bestaat, heb ik besloten te gaan fokken met deze kattensoort. De Egyptische Mau is een evenwichtig, actief ras dat graag speelt en enorm gebonden raakt aan zijn eigenaren. De Mau wordt in Nederland weinig gehouden, terwijl het juist om een zeer gezond, erg mooi en erg aanhankelijk ras gaat. 

Fable, Flux & Dots gaan regelmatig naar kattenshows, zowel traditionele shows als de intensievere TICA kattenshows. Gelukkig vinden ze de shows zelf echt heel erg leuk, hoewel dit soms lastig te geloven is dat een kat shows leuk kan vinden. Je mag altijd een berichtje sturen wanneer de volgende show gepland is en eens komen kijken of ik wel de waarheid vertel!
Iridium Soul Flux, dochter van Zazou, is op dit moment TICA Quadruple Grand Champion en traditoneel Europees Groot Internationaal kampioen. Ptiprince Iridium Fable is TICA Grand Champion en traditioneel Europees kampioen. 

Drapaki.pl - Kratzbäume

 

Nieuws

 • Uitslag van de HCM echo 12 mei 2015

  Vandaag ben ik met Zazou naar Veterinaire Specialisten Oisterwijk geweest voor haar HCM (hypertrofische cardiomyopathie) hartecho. En natuurlijk om even rond te kijken bij de dierenartsenpraktijk waar ik zelf het meeste naar doorverwijs!
  Zazou vond het allemaal een wat minder goed idee, die nare nattigheid in je vacht voor de echokop is maar raar. En terwijl ze lekker mocht blijven staan, wilde ze absoluut niet stilstaan. (en de houdgreep werkt helaas niet bij die fliebelwiebel) Dus oplossing: in totaal een halve bus cosma gedroogde kip erin. Zazou kan gerust 5 minuten dooreten en stilstaan, geen probleem. Ze is wel heel rustig, ik denk dat ze stiekem een beetje misselijk is nu!
  De uitslag: het hart ziet er prima uit, alle waardes zijn goed en geen aanwijzingen voor evt. vergroting van het hart. Ik heb de testuitslag hier liggen dus als iemand verder geïnteresseerd is kun je altijd een kopie inzien.
  HCM is sowieso een ziekte die bij de Mau niet bekend is, maar ik wilde in dit geval toch het zekere voor het onzekere nemen, HCM is zo’n gruwelijk nare ziekte! Dan wil je liever van te voren weten of het echt niet in je lijnen zit, in plaats van er na een paar jaar achter te komen dat de Egyptische Mau toch HCM kan hebben!
  Op de foto is Zazou alvast aan het oefenen voor het volgende nestje, maar het gaat nog niet helemaal zoals het hoort haha!IMG-20150512-WA0012

  Lees verder →
 • De certificaten zijn binnen :) 5 mei 2015

  DSC07519Het is alweer even geleden dat ik een berichtje geplaatst heb. Dat komt omdat ik samen met mijn partner drie weken naar Ecuador én de Galápagos eilanden ben geweest. Wat een avontuur. Als je het leuk vindt om (meer van) mijn foto’s te bekijken van het regenwoud, nevelwoud, Andes gebergte van Ecuador en natuurlijk de enorme dierenrijkdom van de Galápagos eilanden zelf is hier een linkje naar een facebook album:
  https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10206169870716163&type=1&l=c01728cab0
  Natuurlijk hebben we hier hele lieve mensen in huis gehad om op de katten te passen. Want je gaat niet lekker op vakantie als er niet goed voor de katten (en de goudvissen haha) gezorgd DSC07707wordt!

  Na een aantal weken wachten zijn alle nieuwe titellintjes en certificaten binnen uit de VS: het Grand Champion en het Double Grand Champion titelcertificaat van TICA en het Groot Internationaal Kampioenslintje + certificaat van Neocat.

  Ondertussen is het TICA showjaar afgesloten (1 mei) en zijn er dus al schattingen bekend van de einduitslag van het showjaar 2014-2015. Op dit moment staat Emaution’s Irridium Zazou 2e Egyptische Mau van Europa/Rusland & 4e Egyptische Mau van de hele wereld!

  Vanmorgen was het mooi weer dus heb ik Zazou met haar lintjes en certificaten op de foto gezet in de tuin:

  DSC07809

  Links het TICA lintje van de laatste show, rechts het Groot Internationaal Kampioenslintje van Neocat en in het midden het Double Grand Champion certificaat van TICA

  Volgende week dinsdag laten we voor de zekerheid een HCM (hypertrofische cardiomyopathie) hartecho maken bij Veterinaire Specialisten Oisterwijk. HCM is niet een ziekte die bekend is bij de Mau, maar ik wil toch het zekere voor het onzekere nemen want HCM is een hele nare dodelijke hartziekte. Als alles goed is en Zazou wordt weer krols moeten we eens gaan nadenken over een dekkater 🙂

   

  Lees verder →
 • TICA show Swanley (UK) 10 maart 2015

  Vrijdagochtend was het dan eindelijk zo ver: de reis naar Engeland kon beginnen!
  De dagen daarvoor alles al ingepakt: anderhalve tas kattenspullen, een halve rugzak met spullen voor mezelf want met 4 mensen en 6 katten is zelfs in een grote volvo best krap. Om zes uur zijn we vertrokken naar Zelzate, waar we met een groepje van 4 hadden afgesproken. Naast dat de ferry met z’n 4-en een stuk goedkoper is, zag ik het ook zeker niet zitten om links te rijden in Engeland.
  Rond 10 uur kwamen we aan in Calais en daar was het even wachten op de ferry.

  2015-03-06 10.03.54

  Het was prachtig weer en de overtocht was gelukkig helemaal niet vervelend. We waren mooi op tijd in Swanley voor de show. In totaal waren er 20 keuringen in 3 dagen (vrijdag tot zondag) met juryleden uit o.a. Frankrijk, Engeland en Amerika. De competitie was wel flink want veel mensen waren bezig om punten te verzamelen voor de wereld-ranglijst dus er deden veel kampioenen (Supreme Grand Champion) mee. Toch hebben we twee finales gehaald, 1x 9e van de 26 katten en 1x 9e van de 63 (!!!) katten. Allebei bij juryleden uit de VS. (Zazou komt zelf ook uit Amerikaanse lijnen)
  2015-03-08 12.34.06
  Dat betekent dat we nu naast traditioneel ‘Internationaal Groot Kampioen’ nu ook de TICA titel ‘Double Grand Champion’ hebben verdiend! Daarnaast staan we in de ranglijsten op dit moment 4e van de wereld en 2e van onze regio (West-Europa + Rusland)
  ’s Avonds waren we natuurlijk pas héél laat terug (half twee) maar het was een erg leuke, erg gezellige show.

   

  Lees verder →
 • Show 1 maart NLKV Eindhoven 1 maart 2015

  Vandaag had (en heb nog steeds) ik eigenlijk dienst. Maar een show op 15 minuten rijden…dat is wel heel lekker dichtbij. En de Nederlandse Langhaar Katten Vereniging (NLKV) heeft ook wel heel gezellige shows. Dus heel aardig aan vriendlief gevraagd of die misschien mee wilde zodat ik toch gewoon bereikbaar kon zijn voor spoedgevallen, maar ook een kansje had op mijn laatste certificaat voor een nieuwe titel.

  2015-03-01 15.43.47

  Niemand heeft zitplaats maar Zazou heeft een stoel gekaapt!

  Dus deze keer samen vroeg op (maar niet zo vroeg als soms!) en naar de Genderbeemd in Eindhoven gereden. Ik in de rij voor de veterinaire keuring, Alphons alvast het hokje klaarmaken. Kon Zazou er na de keuring zo in. (maar natuurlijk heeft ze weer 90% van de tijd op de kooi of op schoot gezeten) Mensen beginnen Zazou zelfs al te herkennen als ‘die kat die altijd op zijn kooi ligt te slapen en graag snoepjes krijgt van alle bezoekers.’

  Bij binnenkomst kregen we ook nog een kattenbakje, wat kattengrind en een leuk pakketje met cadeautjes! En er stond een prachtig bloemetje op de kooi, heel vrolijk.

  Bij Dhr. Heyninck op tafel. Op het keurrapport staat dat ze van snoepjes houdt. Heel vreemd!

  Bij Dhr. Heyninck op tafel. Op het keurrapport staat dat ze van snoepjes houdt. Heel vreemd!

  Door de dag heen ben ik toch af en toe gebeld, en er kwamen nog wat mensen langs dus het voelde een beetje chaotisch. We zijn uiteindelijk in de ringkeuring 5e van de 18 geworden, de keurmeester vond Zazou erg mooi. Daarna moesten we wel gelijk naar de normale keuring, en de ringkeuring duurde echt lang dus in totaal zijn we misschien wel een uur aan het lopen geweest. Het is maar goed dat het zo’n lieve kat is. Uiteindelijk zijn we nog 2x teruggeroepen maar deze keer geen nominatie voor Best in Show gekregen. Maar, het belangrijkste: wel ons laatste puntje gepakt dus Zazou is nu:

  Groot Internationaal Kampioen Emaution’s Iridium Zazou

  Goed hè! Als ons lint binnen is, post ik een foto! Nu 4 daagjes bijkomen en dan op reis naar Swanley, UK. Dat wordt nog een heel avontuur!

  Lees verder →
 • Show Turnhout 8 februari 8 februari 2015

  Vandaag alwéér vroeg op voor een kattenshow, om kwart over zes op zondag ging de wekker. Op dat moment denk je natuurlijk even: waarom doen we dit ook alweer? Maar eenmaal op de show is het natuurlijk altijd weer erg gezellig.
  In Turnhout aangekomen stonden we daar met zes auto’s op de plek die onze TomTom aangaf…maar geen showhal te bekennen. En nog stikdonker natuurlijk. Gelukkig waren er meer mensen rondjes aan het rijden. Dus iemand bellen waar de hal nou toch kon zijn, en wij met z’n allen er achteraan en nog vier keer verdwalen natuurlijk. Maar, uiteindelijk toch gevonden in een zijstraatje en nog mooi op tijd ook gelukkig.
  Toen de kooi ingericht…en Zazou vervolgens natuurlijk de rest van de dag op schoot of bovenop de kooi gehad om het bezoek te entertainen. (maar in ieder geval niet er in, dat is voor saaie katten denkt ze)

  uitslover!

  uitslover!

  Ze heeft weer heeel veel snoepjes en brokjes gehad, is weer heel vaak gefotografeerd met prachtige camera’s en heeft zelfs met iemand gefacetimed omdat iedereen toch altijd verbaasd is hoe braaf ze op haar kooi kan zitten/liggen/rollen. Wel bijna de beker van de buren gestolen want die had een mooi ritselend gedeelte, maar goed.
  We hadden ook een hele leuke keurmeester die eens even met het boekje erbij ging nalopen samen met een keurmeester in opleiding wat nou eigenlijk de kenmerken van een Mau zijn. Helaas is alles op het keurrapport in onleesbaar Frans…maar goed!
  We hebben ons buitenlandse punt op weg naar Groot Internationaal Kampioen (CAGCI) nu gehaald en daarnaast zijn we alweer genomineerd voor Best in Show!!
  Deze keer wat minder foto’s want ik had geen fijne fotografen bij me zoals vorige keer, ik moest toch een beetje oppassen dat ze niet ervandoor ging naar de broodjestent met knakworstjes recht tegenover onze kooi.
  De volgende show zal 1 maart in Eindhoven zijn, dan gaat Alphons voor mij want ik heb dan zelf weekenddienst. Maar Eindhoven, dat is zo dichtbij dat ik vast nog wel even langs kan gaan.
  Het volgende nestje kittens is gepland voor dit najaar.

  Samen met Toeter lekker slapen thuis

  Samen met Toeter lekker slapen thuis

  Lees verder →
 • Fotoalbum 1 februari 2015

  Voor de komende shows leek het me leuk een fotoalbum te hebben met wat foto’s van Zazou en natuurlijk van de kittens van 2014 🙂
  Als je het leuk vindt: hieronder zijn de foto’s te zien via fotofabriek:

  Lees verder →