Cattery Iridium

Welkom op de website van mijn Egyptische Mau cattery!

Alle meest recente informatie kun je vinden onder dit bericht of op de nieuws pagina. Hier staat altijd informatie over de laatste kattenshows die we bezocht hebben, kittenfoto’s of gewoon zo maar een paar leuke foto’s. 

Informatie over mijzelf kunnen je vinden onder ‘even voorstellen,’ informatie over mijn katten (Flux, Fable & Zazou en natuurlijk ook Toeter) onder ‘mijn katten,’ en als je graag wilt weten wat de planning is voor een volgend nestje kun je op de ‘kittens’ bladzijde kijken. 

Cattery Iridium is gevestigd in Noord-Brabant, vlakbij Veghel. De naam ‘Iridium’ is afgeleid van een zilverwit metaal, heel toepasselijk want mijn katten zijn zilverkleurig en de kittens die hier geboren worden zullen dus ook meestal zilver zijn.
Omdat ik de Egyptische Mau echt het allermooiste kattenras vindt dat er bestaat, heb ik besloten te gaan fokken met deze kattensoort. De Egyptische Mau is een evenwichtig, actief ras dat graag speelt en enorm gebonden raakt aan zijn eigenaren. De Mau wordt in Nederland weinig gehouden, terwijl het juist om een zeer gezond, erg mooi en erg aanhankelijk ras gaat. 

Fable, Flux & Dots gaan regelmatig naar kattenshows, zowel traditionele shows als de intensievere TICA kattenshows. Gelukkig vinden ze de shows zelf echt heel erg leuk, hoewel dit soms lastig te geloven is dat een kat shows leuk kan vinden. Je mag altijd een berichtje sturen wanneer de volgende show gepland is en eens komen kijken of ik wel de waarheid vertel!
Iridium Soul Flux, dochter van Zazou, is op dit moment TICA Quadruple Grand Champion en traditoneel Europees Groot Internationaal kampioen. Ptiprince Iridium Fable is TICA Grand Champion en traditioneel Europees kampioen. 

Drapaki.pl - Kratzbäume

 

Nieuws

 • Neocat show 2016 Houten 24 januari 2016

  Vandaag was dan weer de enorm leuke, gezellige, drukke en goed bezochte Wereldshow in Houten. Weer bijna 900 katten, maar toen we zo rond 8 uur aankwamen hoefden we gelukkig niet buiten in de motregen te wachten op de veterinaire keuring. Binnen was het wel even aanschuiven in de rij, maar zolang het droog is, is dat natuurlijk geen probleem.

  IMG-20160124-WA0019

  Op het podium voor de Best in Variëteit!

  De hal was weer helemaal gevuld met katten én alle kattenspulletjes die je maar kan verzinnen, echt heerlijk zoveel kattendingen. Zazou (en Toeter thuis natuurlijk) hebben dan ook een mooi nieuw speeltje gekregen gevuld met catnip en een leuke nieuwe hengel…niet dat het huis niet al compleet vol ligt met hengels maarja.

  Zoals gebruikelijk heeft Zazou de hele dag op de kooi gelegen en bezoekers vermaakt, ik denk dat de meeste fotografen die geweest zijn, Zazou nu op hun sd-kaartje hebben staan haha!
  Gelukkig vonden niet alleen de bezoekers Zazou mooi, maar hebben we weer een Best in Variëteit gehaald. Er waren vandaag 2 andere Egyptische Mau’s (waarvan één pas 6 mnd) aanwezig dus we hadden wel competitie maar we gingen mooi naar huis met een beker en het volgende punt voor ons Groot Internationaal Europees kampioenschap! (op de foto hieronder staat Zazou met haar beker…niet dat ze gemerkt heeft dat ze die kwamen brengen want ze sliep gewoon lekker door)

  2016-01-24 14.28.07

  Zazou ligt na een lange dag heerlijk te maffen op haar kooi en mijn zusje die gezellig mee was laat het BIV certificaat zien 🙂

  Ander goed nieuws: 2.5 week geleden was Zazou eindelijk krols. De eerstvolgende keer dat ze goed krols wordt (hopelijk binnen 1-2 weken) gaan we dus in de auto stappen en op weg naar Zuid-Frankrijk waar een hele mooie kater samen met Zazou hopelijk voor heel veel kleine zwart-grijze stipjeskatten gaan zorgen!

  Lees verder →
 • Fijne feestdagen! 22 december 2015

  Het is al weer veel te lang geleden dat ik een stukje op de website geplaatst heb, maar soms is het gewoon even heel druk en is er verder weinig te melden in kattenland. Op dit moment zit ik helaas ziek thuis (kattenkrabziekte, wel super kat-gerelateerd toch, maar ik zou het je niet echt aanraden)
  Zazou is ondertussen druk bezig met de vogeltjes in de nieuwe tuin (we zijn 1 september verhuisd) wegjagen, ze heeft bijna 2000m2 afgezette tuin om samen met Toeter in rond te spoken. Heerlijk vinden ze dat. Tenzij er weer een fazant langskomt, want dat zijn me toch enge beesten! Dan komen ze gauw door het kattenluikje naar binnen gestoven, de grote watjes!

  DSC08861

  Samen in de tuin spelen

  De TICA show in hellevoetssluis 1 november is goed gegaan maar we hebben nog geen nieuwe titel veroverd. Eind januari gaan we natuurlijk weer meedoen met de Neocat Wereldshow met hopelijk weer >900 katten aanwezig, dat is altijd een hele happening en erg gezellig.
  Nog geen nieuws op het kittenfront, ik moet gewoon heel geduldig zijn en midden in de winter is ook geen tijd om krols te worden als je een verstandige kat bent, dus we wachten gewoon af.
  Rest me nog enkel te zeggen: fijne feestdagen en een gelukkig 2016!

  El Collagero 11-03-2015 22_53_15

  Voooogeltjes waar zijn jullie dan?!

  Lees verder →
 • TICA show Hellevoetsluis 20 oktober 2015

  Zondag 1 november staan we op de TICA show in Hellevoetsluis. (On Safari Europe 2015 show)
  Als je in de buurt bent, kom gerust even een praatje maken !
  Nog geen kittens, maar we staan klaar om elk moment naar de dekkater te rijden zodra onze mooie dame krols wordt.

  Hierbij nog even een foto waarop ze meehelpt de laatste peren uit de boom te plukken:

  El Collagero 10-20-2015 15_07_12

   

   

   

   

   

  Lees verder →
 • Neocat show 28 september 2015

  Na een druk weekend mochten we ook zondag weer wat vroeger op dan gebruikelijk om naar de Neocat show te gaan. Het is alweer een paar maanden geleden dat ik geshowd had en we zijn ondertussen ook nog verhuisd. Dus eerst maar eens de showspulletjes sorteren een paar dagen voor de show. Zazou kwam natuurlijk gezellig meekijken en, gekke kat dat het is, werd helemaal vrolijk van het zien van de showbenodigdheden. Jeeej, we mogen weer, zoiets zal ze wel gedacht hebben.

  Op de show heb ik netjes de kooi ingericht. Maar denk maar niet dat ze daar in wilde blijven, want daar was ze natuurlijk niet voor gekomen! Dus nadat ze een paar keer de waterbak had omgegooid en het kleed niet echt meer recht lag dan maar op het hok. Ja, dat is natuurlijk veel beter. Er zijn best wat mensen langs geweest die wel ín het hok keken maar er niet op en haar dus compleet gemist hebben. Want als er even niemand was om Zazou te bewonderen, lag ze heerlijk diep te slapen.20150927_173129

  Gelukkig vond ook de jury Zazou heel mooi (en lief) dus hebben we ook ons eerste punt richting (groot internationaal) Europees kampioen gekregen met een prachtig keurrapport. En hoewel we de enige Mau waren, en er eigenlijk pas een best in variëteit (BIV) uitgereikt kan worden als er drie katten van één ras aanwezig zijn, hebben we zelfs een speciale prijs gewonnen! Als een jurylid een kat bijzonder mooi vindt, kan er soms een uitzondering gemaakt worden en zo hebben we dus toch de BIV gewonnen!

  20150927_173320

  Lees verder →
 • 27 september: neocat show 2 augustus 2015

  Korte update: 27 september gaan Zazou en ik zoals altijd naar de Neocat show. Dit keer is de show in Nijmegen in de Jan Massinkhal. We gaan dan meedoen in de Europees Groot Internationaal Kampioensklasse.  Iedereen die het leuk vindt om een keertje naar een gemoedelijke kattenshow te komen kijken is van harte welkom.

  Op dit moment is Zazou nog niet krols geweest dus het volgende nestje laat nog iets langer op zich wachten. Mocht ze tussen nu en de show toch krols worden dan zal ik een update op de website plaatsen want met een drachtige kat ga je natuurlijk niet showen.

  DSC08345

   

  Lees verder →
 • TICA Award of Excellence 30 juni 2015

  Er zijn van die momenten dat je éxtra trots bent op je kat. Bijvoorbeeld vandaag!
  Vandaag heb ik namelijk mijn allereerste Award of Excellence binnen gekregen.
  Zazou is 3e zilveren Egyptische Mau van de hele wereld geworden!

  13689_10205396770014131_2603987211856869817_n

  Voor ons allebei was dit het allereerste showjaar en we hebben samen veel geleerd, veel meegemaakt op alle verschillende shows in binnen en buitenland en veel titels behaald.
  Ik hoop in de toekomst nog veel shows te kunnen doen om dit prachtige ras te promoten, misschien straks zelfs wel met een kitten van Zazou!

  DSC08274

  Wandelen buiten de tuin (maar eventjes, want het was veel te warm vandaag!)

   

  Lees verder →