Cattery Iridium

Welkom op de website van mijn Egyptische Mau cattery!

Alle meest recente informatie kun je vinden onder dit bericht of op de nieuws pagina. Hier staat altijd informatie over de laatste kattenshows die we bezocht hebben, kittenfoto’s of gewoon zo maar een paar leuke foto’s. 

Informatie over mijzelf kunnen je vinden onder ‘even voorstellen,’ informatie over mijn katten (Flux, Fable & Zazou en natuurlijk ook Toeter) onder ‘mijn katten,’ en als je graag wilt weten wat de planning is voor een volgend nestje kun je op de ‘kittens’ bladzijde kijken. 

Cattery Iridium is gevestigd in Noord-Brabant, vlakbij Veghel. De naam ‘Iridium’ is afgeleid van een zilverwit metaal, heel toepasselijk want mijn katten zijn zilverkleurig en de kittens die hier geboren worden zullen dus ook meestal zilver zijn.
Omdat ik de Egyptische Mau echt het allermooiste kattenras vindt dat er bestaat, heb ik besloten te gaan fokken met deze kattensoort. De Egyptische Mau is een evenwichtig, actief ras dat graag speelt en enorm gebonden raakt aan zijn eigenaren. De Mau wordt in Nederland weinig gehouden, terwijl het juist om een zeer gezond, erg mooi en erg aanhankelijk ras gaat. 

Fable, Flux & Dots gaan regelmatig naar kattenshows, zowel traditionele shows als de intensievere TICA kattenshows. Gelukkig vinden ze de shows zelf echt heel erg leuk, hoewel dit soms lastig te geloven is dat een kat shows leuk kan vinden. Je mag altijd een berichtje sturen wanneer de volgende show gepland is en eens komen kijken of ik wel de waarheid vertel!
Iridium Soul Flux, dochter van Zazou, is op dit moment TICA Quadruple Grand Champion en traditoneel Europees Groot Internationaal kampioen. Ptiprince Iridium Fable is TICA Grand Champion en traditioneel Europees kampioen. 

Drapaki.pl - Kratzbäume

 

Nieuws

 • TICA show Halle 14 december 2014

  Dit weekend was een weekend van ups en downs. We gingen zaterdagochtend weer er vroeg op pad naar de gecombineerde TICA/traditionele show in Halle (onder Brussel). Allebei de katten mee, want dat is toch gezelliger in het hotel voor ze bij zo’n tweedaagse show en Toeter hoefde dan alleen maar aan de traditionele show mee te doen want die vindt TICA shows maar eng haha. Al die gemene enge bengalen om je heen in zo’n hokje, doodenge katten zijn dat. (hij heeft geloof ik nog steeds niet door dat hij er zelf ook eentje is)

  De eerste dag ging super: een 10e plek van de 54 katten bij de Franse Pascale Portelas was natuurlijk super!

  Op tafel bij Pascale Portelas (FR)

  Op tafel bij Pascale Portelas (FR)

  De tweede dag zaten er geen TICA finales in, maar wel veel punten gescoord. Traditioneel ging het echter super goed: een CACIB gehaald en een nominatie voor Best In Show van de Spaanse Eduardo Borras!
  Dat betekent dat zowel Toeter als Zazou zich nu Internationaal Kampioen mogen noemen! (nouja, Toeter Internationaal Premior dan, omdat ie twee onderdeeltjes mist maar dat zullen we hem maar niet vertellen)

  2014-12-13 22.03.57

  Samen in het hotel

  Er waren ook zeker wat minpuntjes: de organisatie was weer erg chaotisch, de nummers werden alleen in het Frans omgeroepen waardoor we bijna onze nominatie misten want ik weet niet wat 1081 in het Frans is, er zat een hond vastgebonden aan de tafel van de keurmeester waar Zazou enorm van schrok en als klapper is er iemand achteruit op onze geparkeerde auto ingereden met een grote deuk in de deur tot gevolg.
  Ik ga gauw de kampioenslintjes aanvragen, dan zijn de minpuntjes vast gauw weer vergeten, en me inschrijven voor de Neocat show in Houten, lekker in ons vertrouwde Nederland haha.

  2014-12-14 13.46.12

  Toeter ligt charmant in zijn showkooi 😛

  Lees verder →
 • TICA show Asperen 2014 super goed gegaan! 17 november 2014

  Dit weekend weekend was het weer ‘showtime’ voor Zazou. Ze is in prachtige conditie op dit moment, begint al echt wintervacht te krijgen en de spots worden al een stuk donkerder. Maar het was wel een lastige show, want er deden 200(!!) katten mee. Dat is voor een TICA show echt een absoluut record, dus we hadden stevige competitie!
  Toch hebben we het heel goed gedaan: we zijn 8e geworden van de 67 katten in de ring van Dhr. Mays uit de USA en nog een keer 8e van de 57 katten. Wat heerlijk was: Dhr. Mays vond Zazou de allermooiste Egyptische Mau die hij ooit gezien had en kwam zelfs nog even naar me toe om dit te vertellen. En dat voor een jurylid helemaal uit Amerika, echt heel leuk! Er kwam ook nog even een TICA keurmeester kijken die in de leer is omdat Egyptische Mau een niet veel voorkomend ras is natuurlijk.
  In het onderstaande filmpje zie je Zazou bij de allerlaatste keuring/finale van zondagavond:

  2014-11-16 15.26.10

  Mijn lintje!

  We zaten tegenover de kattenhengel winkel dus Zazou moest bij elke demonstratie van de veren even goed meekijken. Hoewel we het hele huis natuurlijk al hebben vol liggen met veren, heb ik er dus nog maar eentje bijgekocht haha. In de stok zitten rollende bolletjes, dus bij thuiskomst is dit nu Toeters favoriete stok want die is toch altijd al meer geïnteresseerd in het vangen van de trage stok itt die veel te snel bewegende veer aan het uiteinde hahaha.

  Nu hebben we nog maar 2 finales nodig voor onze Grand Champion titel. Daarna kunnen we eventueel met nog maar één extra finale nog gaan voor de Double Grand Champion titel want we hebben al voldoende punten.
  De volgende show zal in Halle, België zijn. Dit is een TICA én traditionele show, dus best een druk weekend. Omdat het een gecombineerde show is kunnen we, als alles heel heel goed gaat, in twee dagen Grand Champion én traditioneel Internationaal Kampioen worden. Klinkt goed toch!

  2014-11-15 10.55.32

  Op tafel bij Dhr Mays

  Lees verder →
 • NKFV Kat-Expo in Oss 2 november 2014

  Vandaag zijn Zazou en ik naar de kattenshow in Oss geweest. Echt een thuiswedstrijd in vergelijking met de shows die soms bijna in Frankrijk zijn (nog geen 25min rijden van huis) en strategisch heel handig voor het halen van de volgende titel.

  De dag begon goed want ik heb met een lootje een hele mooie kleine palmboom-paal gewonnen in de raffle! Omdat Zazou vandaag alleen was had ik best een heel klein showkooitje (bij TICA mag je altijd je eigen kooi meenemen, maar hier niet).  Maar niet getreurd, Zazou heeft er misschien 30 minuten in gezeten en de rest van de dag op schoot of in haar nieuwe paal gelegen. Er kwamen zelfs meerdere mensen even kijken wat die gekke kat daar deed en of het wel een echte levende kat was.
  Ik blijft me er van bewust dat het toch wel uitzonderlijk is zo’n lief beestje te hebben die elke keer blijft genieten van de aandacht op shows (en de blokjes kaas, pepernoten en chips die ze te pakken krijgt haha)2014-11-02 11.13.03

  2014-11-02 15.04.23

  Zazou in de gewonnen krabpaal

   

   

   

  Rond 13:00 waren we aan de beurt bij de keurmeester. Dit keer een bekende allbreed  keurmeester  (Janny Geelen). Zazou deed het weer prima, maar ging wel languit over het keurformulier heen liggen natuurlijk haha.

  2014-11-02 13.07.30

  Op de keurtafel jezelf even wassen terwijl je op het formulier ligt

  Uiteindelijk een goed resultaat: de 2e CACIB en een prachtig keurrapport!
  Nog één CACIB en we zijn Internationaal Kampioen 🙂
  Over 2 weken gaan we naar de TICA show van Asperen.

  Lees verder →
 • Hoe het met de kittens gaat 19 oktober 2014

  Toevallig kreeg ik vandaag meerdere mailtjes van de nieuwe baasjes van het nestje kittens.
  Heel erg bedankt allemaal, het is zo fijn om te zien hoe het met de kleine monstertjes gaat.
  Hieronder van elke kitten een foto:

  De foto van Milou is van wat langer geleden (16 sept.) dus die lijkt in verhouding heel klein. Hier zit ze samen met haar smoke Mau vriendje Zoë:
  IMG-20140916-WA0002

  Tijn en Ollie zijn natuurlijk samen naar hun nieuwe huisje. Tijn (ligt languit) doet zijn best om heel groot te worden en lust geloof ik net als Zazou alles. Zazou noem ik meestal de Egyptische kliko haha. Olly en Tij 051

  Ook kleine Bato wordt groot en heeft het heel erg naar zijn zin met vriendinnetje Bijou, die eerst wel even goed aan dat rare nieuwe beest moest wennen. (foto van iets langer geleden)

  20141011_123839

  En last but not least: Doerak heeft het ook enorm naar zijn zin bij zijn nieuwe baasjes en mag hier lekker aan een tuigje buiten van de zon genieten:

  IMG_0154

  Wat zijn ze prachtig allemaal, en heel erg bedankt voor de foto’s!

   

   

  Lees verder →
 • Open dag & TICA Machelen 14 oktober 2014

  Vorige week was het natuurlijk dierendag. Voor Toeter en Zazou een beetje een gekke dierendag want die mochten allebei mee naar de open dag van de dierenartsenpraktijk waar ik werk. Om te laten zien hoeveel verschillende kattenrassen er eigenlijk zijn, samen met een Brits Korthaar, Brits Langhaar en een Ragdoll. Zazou vond het natuurlijk helemaal geweldig. Ze mocht van alle kinderen een snoepje hebben en zelfs met wel 10 kinderen om zich heen laat ze het zich allemaal gebeuren, heerlijk al die aandacht. Gekke kat!
  ’s Avonds is ze dan ook helemaal niet moe, nee hoor, toen ik zelf heel laat thuis kwam was ze nog steeds in de tuin op muizenjacht. (een lastige bezigheid, want die muizen in dat afgezette stuk tuin beginnen toch langzaam in aantal af te nemen haha)

  Dit weekend stond er iets anders op het programma: de TICA show in Machelen. (België, bij Brussel) Zazou was heel lief en ’s avonds hebben we samen lekker in een hotelletje geslapen.
  We hebben weer 700 punten erbij en zijn langzaam onderweg naar Grand Champion hoop ik! Over een paar weken gaan we naar de TICA show in Asperen.

  DSC04934

  Net voor de show Zazou een keer gewassen, Toeter helpt mee droog worden 🙂

  Daarnaast zijn we geïnterviewd door Ring TV België dus ik hoop dat we vanavond in de uitzending komen! Zo ja, dan post ik nog even een linkje hier natuurlijk.
  Update:  http://www.ringtv.be/video/internationale-kattenshow-machelen

  2014-10-12 13.16.26

  Zazou in de ring bij Irene van Belzen (NL)

   

  Lees verder →
 • Neocat Show Nijmegen 28 september 2014

  Vanmorgen vroeg op, maar zeker niet zo vroeg als naar sommige andere shows want dit is een beetje een thuiswedstrijd: de grote Neocatshow in Nijmegen.

  Zazou had goede zin, en Toeter zoals gebruikelijk zijn ochtendhumeur meegenomen en we stonden al om 08:15 in de rij voor de veterinaire keuring. Geen dierenartsen opgegeten gelukkig ondanks het feit dat ze hun ontbijt nog niet gehad hebben en hun showkooi mooi in orde gemaakt met foto’s, gordijntjes etc.

  20140928_161758

  En, goed nieuws: we hebben voor zowel Toeter als Zazou hun allereerste certificaat behaald in de kampioensklasse. Nog twee certificaten halen en dan zijn ze Internationaal Kampioen! Daarvoor moeten we wel weer een keer naar een show in het buitenland, maar dat lukt vast wel 🙂

  20140928_182827En het allerbelangrijkste: alle nieuwe speeltjes die we mee naar huis hebben genomen waaronder een hele mooie hengel met een veer die Zazou zelf in het winkeltje heeft uitgekozen:20140928_194201

  De volgende show gaat alleen Zazou mee, we gaan 11 en 12 oktober naar een show bij Brussel (BTF TICA show, Machelen Diegem) maar dat is dan om te sparen voor de Grand Champion titel (ander soort punten dan bij de traditionele verenigingen)

   

  Lees verder →