Cattery Iridium

Welkom op de website van mijn Egyptische Mau cattery!

Alle meest recente informatie kun je vinden onder dit bericht of op de nieuws pagina. Hier staat altijd informatie over de laatste kattenshows die we bezocht hebben, kittenfoto’s of gewoon zo maar een paar leuke foto’s. 

Informatie over mijzelf kunnen je vinden onder ‘even voorstellen,’ informatie over mijn katten (Flux, Fable & Zazou en natuurlijk ook Toeter) onder ‘mijn katten,’ en als je graag wilt weten wat de planning is voor een volgend nestje kun je op de ‘kittens’ bladzijde kijken. 

Cattery Iridium is gevestigd in Noord-Brabant, vlakbij Veghel. De naam ‘Iridium’ is afgeleid van een zilverwit metaal, heel toepasselijk want mijn katten zijn zilverkleurig en de kittens die hier geboren worden zullen dus ook meestal zilver zijn.
Omdat ik de Egyptische Mau echt het allermooiste kattenras vindt dat er bestaat, heb ik besloten te gaan fokken met deze kattensoort. De Egyptische Mau is een evenwichtig, actief ras dat graag speelt en enorm gebonden raakt aan zijn eigenaren. De Mau wordt in Nederland weinig gehouden, terwijl het juist om een zeer gezond, erg mooi en erg aanhankelijk ras gaat. 

Zazou, Fable en Flux gaan regelmatig naar kattenshows, zowel traditionele shows als de intensievere TICA kattenshows. Gelukkig vinden ze de shows zelf echt heel erg leuk, hoewel dit soms lastig te geloven is dat een kat shows leuk kan vinden. Je mag altijd een berichtje sturen wanneer de volgende show gepland is en eens komen kijken of ik wel de waarheid vertel!
Zazou is op dit moment traditioneel Groot Internationaal Europees Kampioen & TICA Double Grand Champion. Iridium Soul Flux, uit het laatste nestje van Zazou, is op dit moment TICA Quadruple Grand Champion en traditoneel Europees Groot Internationaal kampioen. Ptiprince iridium Fable is TICA Grand Champion en traditioneel Groot Internationaal kampioen. 

Drapaki.pl - Kratzbäume

 

Nieuws

 • Zeven weken oud 3 juli 2014

  Het gaat erg goed met Ishtar, Bato, Aino, Dagon en Tiamat. Ze zijn voor het eerst even buiten geweest en hebben door het gras gewandeld. Wel eng hoor, dat gras! Maar toch even proeven. En daarna proberen om een stukje mos naar binnen te werken, het blijft opletten met die kleine monsters.

  Gister heb ik ze voor het eerst allemaal echt nagekeken. Geen hartruisjes, navelbreukjes of gebitsproblemen en dus alle vijf helemaal gezond. Dat is ook wel heel fijn om te weten!

  Vooral Ishtar maar soms ook Bato en Dagon zijn soms lastig met eten. Dus er is net een enorme doos Zooplus goodies binnen gekomen met heel veel lekkere smaakjes kittenvoer. Zo wennen ze goed aan verschillende smaken en eten ze later hopelijk alles.

  In de albums staan natuurlijk weer nieuwe foto’s van alle kittens, deze keer buiten gemaakt 🙂 Het is zo’n mooi zonnig weer vandaag. En daarna lekker slapen bij mama:

  DSC03173

  Lees verder →
 • Zes weken oud 26 juni 2014

  Zes weken oud alweer. De kittens hebben nu allemaal een stamboeknaam gekregen. En ze zijn netjes gechipt zodat ze hun hele leven identificeerbaar blijven. Vonden ze gelukkig helemaal niet erg. In de fotoalbums staan weer nieuwe foto’s van vandaag.
  Grote namen voor kleine balletjes haar:
  Ook is nu Iridium Imagination Ishtar
  Bato is nu Iridium Balance Bato
  Soep is nu Iridium Adventure Aino
  Ui is nu Iridium Troublesome Tiamat
  Zatoeter is nu Iridium Daring Dagon
  DSC02928

  Lees verder →
 • Vijf weken oud 20 juni 2014

  De grootste kitten weegt nu al bijna 600 gram! Ze groeien zo enorm hard! Ze kunnen elke dag niet wachten om weer op een nieuw avontuur te gaan en we moeten heel goed opletten want ze kunnen nu al heel hard rennen en je moet echt opletten dat je niet op ze gaat staan. Het ene moment zijn ze aan de ene kant van de kamer, het andere moment weer helemaal ergens anders haha.

  Op de kittenpagina heb ik weer nieuwe foto’s toegevoegd aan de albums van de kittens 🙂

  DSC02633

  In diepe slaap in handen van het bezoek na lekker gespeeld te hebben

  Lees verder →
 • Vier weken oud 12 juni 2014

  De kittens zijn nu vier weken oud. Het gaat gelukkig nog steeds allemaal heel goed, ze zitten allemaal rond de 400 gram nu. Dat is in totaal 1,5 kg meer dan toen ze geboren werden! En dat allemaal op een dieet van alleen melk.  Ze kunnen nu echt rennen en springen (en dan weer per ongeluk omvallen). Ze wassen zichzelf en proeven alles wat ze tegen komen 🙂

  DSC02661

  Lees verder →
 • 3 weken oud 4 juni 2014

  Gister waren de kittens alweer 3 weken oud.
  Ze wassen zichzelf netjes, kijken mee hoe mama brokjes eet en stoppen hun poten in hun mond 🙂
  Op de fotopagina staan weer nieuwe foto’s in de albums van de kittens.
  DSC02521

  Lees verder →
 • Kittens Dag 16 29 mei 2014

  De kittens zijn nu 16 dagen oud.
  Dit filmpje is met een macro-lens gemaakt, dus soms wat onscherp maar wel heel dichtbij 🙂
  Ze zijn nog zo klein!
  De fotoalbums van de kittens zijn overigens weer bijgewerkt met foto’s van vandaag!

   

   

  Lees verder →