Cattery Iridium

Welkom op de website van mijn Egyptische Mau cattery!

Alle meest recente informatie kun je vinden onder dit bericht of op de nieuws pagina. Hier staat altijd informatie over de laatste kattenshows die we bezocht hebben, kittenfoto’s of gewoon zo maar een paar leuke foto’s. 

Informatie over mijzelf kunnen je vinden onder ‘even voorstellen,’ informatie over mijn katten (Flux, Fable & Zazou en natuurlijk ook Toeter) onder ‘mijn katten,’ en als je graag wilt weten wat de planning is voor een volgend nestje kun je op de ‘kittens’ bladzijde kijken. 

Cattery Iridium is gevestigd in Noord-Brabant, vlakbij Veghel. De naam ‘Iridium’ is afgeleid van een zilverwit metaal, heel toepasselijk want mijn katten zijn zilverkleurig en de kittens die hier geboren worden zullen dus ook meestal zilver zijn.
Omdat ik de Egyptische Mau echt het allermooiste kattenras vindt dat er bestaat, heb ik besloten te gaan fokken met deze kattensoort. De Egyptische Mau is een evenwichtig, actief ras dat graag speelt en enorm gebonden raakt aan zijn eigenaren. De Mau wordt in Nederland weinig gehouden, terwijl het juist om een zeer gezond, erg mooi en erg aanhankelijk ras gaat. 

Fable, Flux & Dots gaan regelmatig naar kattenshows, zowel traditionele shows als de intensievere TICA kattenshows. Gelukkig vinden ze de shows zelf echt heel erg leuk, hoewel dit soms lastig te geloven is dat een kat shows leuk kan vinden. Je mag altijd een berichtje sturen wanneer de volgende show gepland is en eens komen kijken of ik wel de waarheid vertel!
Iridium Soul Flux, dochter van Zazou, is op dit moment TICA Quadruple Grand Champion en traditoneel Europees Groot Internationaal kampioen. Ptiprince Iridium Fable is TICA Grand Champion en traditioneel Europees kampioen. 

Drapaki.pl - Kratzbäume

 

Nieuws

 • 6 weken oud 24 mei 2016

  Flux, Helios/Toet en Cosmo/Mauw zijn vandaag 6 weken oud. Gisteren kreeg ik op mijn werk een berichtje van Alphons dat het mandje van de kattenkrabpaal was afgebroken. Best vreemd want het is toch een stevige krabpaal, maar niemand was gewond geraakt want er liggen altijd zachte kussens onder de kleine krabpaal want die kleintjes hebben nogal eens de gewoonte gewoon naar beneden te storten/springen.
  ’s Avonds heeft Alphons een deel van de krabpaal verwijderd, momperde iets over ‘bestaat er naast metaalmoeheid nu ook al plasticmoeheid’ en de krabpaal zit weer in elkaar.
  Vandaag hoor ik zielig gepiep uit de kattenkamer en daarmee ook gelijk de verklaring voor het afgebroken mandje: mama heeft besloten dat dat inieminie mandje met een diameter van 30 centimeter (ik heb het nagemeten) de aller aller allerbeste ‘ik geef melk aan de kittens’-plaats is die je je maar kan voorstellen. En dat past dus niet. En dus heeft Helios ERNSTIGE honger (hoewel ie net enorme hoeveelheid Schesir kip naar binnen heeft gewerkt maar dat is heel anders natuurlijk) en het PAST niet.

  Linksboven vertelt Helios dat ie HONGER heeft

  Linksboven vertelt Helios dat ie HONGER heeft

  Tsja… ik heb de hele berg maar op de grond gelegd en een kussen gegeven maar ik ben zo ondertussen al 5x zo tegengekomen en ik denk niet dat mama heel binnenkort veel slimmer wordt hahaha.
  Het was deze week overigens zo’n slecht weer dat de kippen dan maar binnen mochten rondlopen (ze zitten binnen, maar ze mogen normaal elke dag buiten maar ze houden niet zo van regen) en dat vonden de kittens ook heel erg vreemd. (foto: zie album Flux)

  DSC00155

  Lees verder →
 • 5 weken oud 18 mei 2016

  En vandaag zijn Cosmo, Flux en Helios alweer 5 weken oud. Eigenlijk moeten we Cosmo en Helios nu Toet en Mauw noemen, want zo gaan ze straks heten bij hun nieuwe eigenaren. De nieuwe eigenaren zijn deze week natuurlijk voor de 2e keer op bezoek geweest. De kinderen vonden de kittens maar eng want ze bijten overal in en kittens vonden al die snelle bewegingen ook best spannend dus het was goed ze aan elkaar te laten wennen.
  El Collagero 05-17-2016 19_42_52
  De drie kleine stipjes groeien super, ze zijn nu rond de 600 gram, dat is 100 gram zwaarder dan het vorige nestje op deze leeftijd was! Eten doen ze af en toe als ze er zin in hebben, maar zolang ze zo goed groeien vind ik dat prima.
  Ondertussen zijn ze wel lastig te fotograferen, het grootste deel van mijn foto’s ziet er uit als een streep stipjes die voorbij komt gesjeesd!
  Dat was het weer voor vandaag, want bij de kittens zitten is natuurlijk veel leuker dan aan de website werken 🙂
  De foto’s in de albums van de kittens zijn weer bijgewerkt, er staan vooral veel nieuwe foto’s van gekke Cosmo in.
  DSC09997

  Lees verder →
 • Vier weken oud & de leukste kat van Nederland! 10 mei 2016

  Dit weekend was Animal Event en hoewel ik zelf niet bij de uitreiking kon zijn, was er de verkiezing tot Leukste Kat van Nederland. Natuurlijk hebben we meegedaan, met de volgende fotocompilatie van Zazou en de kittens:
  20160507_174456Met als resultaat dat ik Zazou nu de LEUKSTE KAT VAN NEDERLAND mag noemen 🙂 Hoe grappig is dat! Daarnaast heeft ze een lekker warm mandje gewonnen…voor in de winter dan, want deze week was het warm genoeg.

  Met de kittens gaat het super goed, 4 weken oud alweer! Als er bezoek is ligt Zazou heerlijk met kittens en al tegen het bezoek aan te slapen op de bank, echt super leuk. De stambomen en DNA-test zijn vandaag ook aangevraagd dus ben ik weer even van het papierwerk af.
  In de albums staan weer 4 nieuwe foto’s. (Foto’s –> klik op de albums van de kittens)
  DSC09766

  Lees verder →
 • Dag 20 2 mei 2016

  Morgen alweer drie weken oud en elke dag kunnen ze iets nieuws. Vandaag hebben ze geleerd hoe je de oren van je broertje/zusje in je mond kan stoppen, gister waren de staarten aan de beurt 🙂

  DSC09685

  DSC09669

  Er staan weer nieuwe foto’s in de galerijen van de kittens.

  Lees verder →
 • Dag 14 26 april 2016

  De kittens groeien nog steeds als kool.
  Beide katertjes zijn gereserveerd en de verwachting is dat het poesje ook zal blijven. (ik hoop het!)
  En ik kon het niet laten: we hebben nu ook kuikentjes die straks hier in de tuin mogen komen wonen. En die moesten natuurlijk even kennismaken met Zazou en de kittens:

  DSC09466

  DSC09392

  Lees verder →
 • Dag 11 23 april 2016

  Alweer 11 dagen oud en meer dan verdubbeld in gewicht (Helios weegt nu al 240 gram, en bij de geboorte 116!) en de oogjes zijn nu helemaal open. Ze zijn alles aan het proeven, met grote voorkeur voor Zazou’s snorharen, ogen en oren maar gelukkig is Zazou een geduldige mama.

  DSC09313

  Onder het kopje foto’s staan weer twee nieuwe foto’s per kitten in hun eigen album.

  Lees verder →