Cattery Iridium

Welkom op de website van mijn Egyptische Mau cattery!

Alle meest recente informatie kun je vinden onder dit bericht of op de nieuws pagina. Hier staat altijd informatie over de laatste kattenshows die we bezocht hebben, of gewoon zo maar een paar leuke foto’s. 

Informatie over mijzelf kunnen je vinden onder ‘even voorstellen,’ informatie over mijn katten (Flux & Zazou en natuurlijk ook Toeter) onder ‘mijn katten,’ en als je graag wilt weten wat de planning is voor een volgend nestje kun je op de ‘kittens’ bladzijde kijken. 

Cattery Iridium is gevestigd in Noord-Brabant, vlakbij Veghel. De naam ‘Iridium’ is afgeleid van een zilverwit metaal, heel toepasselijk want mijn katten zijn zilverkleurig en ik de kittens die hier geboren worden zullen dus ook meestal zilver zijn.
Omdat ik de Egyptische Mau echt het allermooiste kattenras vindt dat er bestaat, heb ik besloten te gaan fokken met deze kattensoort. De Egyptische Mau wordt in Nederland weinig gehouden, terwijl het juist om een zeer gezond, erg mooi en erg aanhankelijk ras gaat. Dit is jammer, want het is een kattenras dat zeker behouden moet worden en waarvoor het belangrijk is dat er regelmatig met nieuwe bloedlijnen gewerkt wordt.

Zazou en Flux gaan regelmatig naar kattenshows, zowel traditionele shows als de intensievere TICA kattenshows. Gelukkig vinden ze de shows zelf echt heel erg leuk, hoewel dit soms lastig te geloven is dat een kat shows leuk kan vinden. Je mag altijd een berichtje sturen wanneer de volgende show gepland is en eens komen kijken of ik wel de waarheid vertel!
Zazou is op dit moment Traditioneel Groot Internationaal Europees Kampioen & TICA Double Grand Champion. Iridium Soul Flux, uit het laatste nestje van Zazou, is op dit moment TICA Quadruple Grand Champion. 

Nieuws

 • Show E.C.A. Westerlo 19 juni 2018

  Deze keer een show in Westerlo, België. Eigenlijk zouden we naar de Egyptische Mau special in Gouda gaan, maar helaas ging deze show door gebrek aan inschrijvingen niet door. Gelukkig is Westerlo ongeveer even ver weg en Flux heeft om straks Groot Internationaal kampioen te worden ook punten uit het ‘buitenland’ nodig.

  Van te voren hebben ze er wel alles aan gedaan om niet mee te hoeven: Flux had door rood gruis gerold dat ergens lag omda Alphons een gaatje had geboord en dat was zo hardnekkig dat ze zelfs in bad moest om het weer uit haar vacht te krijgen. En Fable had zo vlak voor de show eens goed met een spitsmuis of iets dergelijks gevochten en zijn wang zag eruit alsof de spitsmuis gewonnen had en 10 minuten voor vertrek had ie z’n kop nog even onder de hars gesmeerd. Ach ja, het houdt je in ieder geval bezig en ze hebben in ieder geval lekker buiten gespeeld.

  Na een half uur rijden moesten we al van de snelweg af. Ruim 35 minuten door kleine dorpjes verder kwamen we dan in the middle of nowhere aan op de show. Maar wel een gezellige hal en goede catering dus wat wil je nog meer.

  Flux en Fable waren als aller allereerste aan de beurt bij de keurmeester. Een beetje verbaasd zaten ze te kijken: we zaten toch net pas ín de kooi. Gelukkig is verbaasd voor de Mau een goede gelaatsuitdrukking. 

  De resultaten:
  Iridium Soul Flux:
  CAGCI
  Best in Show en Best of Best volwassen poezen én nominatie voor best overall

  Ptiprince Iridium Fable:
  EX1
  Best in Show en Best of Best katers 6-9 maanden én nominatie voor best overall

  Als bonus nog wat extra foto’s van de fotoshoot:

   

  Lees verder →
 • De gewonnen fotoshoot 16 juni 2018

  Een tijdje geleden had ik een fotoshoot gewonnen door @Sniff, inspired by animals. (Wie wint er nou ooit iets via facebook! Maar goed, het kan dus toch)

  Nog voordat alles stond zaten ze al heerlijk in de weg. Eerst het uitrollen van de antislipmat: hup een Flux & Zazou uitgestrekt liggend op dat matje. Daarna de lampen opbouwen en het doek op de tafel. Fable zat al ín de rol met achtergrond papier voordat hij ook maar vast zat. 

  Zodra het papier lag, wilden ze ALLEMAAL op de foto. Het liefst hun achterkant natuurlijk. Deze foto is een goede impressie van hoe graag ze dat wilden: 

  Ze hebben geprobeerd de hele fotostudio om te gooien (gelukkig niet gelukt) en Fable is speciaal nog even naar buiten gegaan om wat slakken (in z’n vacht) te halen om lekker over alle spullen uit te smeren >< 
  En ben je net bezig met foto’s van Flux, komt Zazou languit in de weg liggen. Dat was sowieso Zazou’s enige pose: gestrekt op haar zij als echt fotomodel. 
  Gelukkig zijn de foto’s wel heel goed gelukt en staan ze er mooi op. Speciaal voor kater Fable hebben we nog een mooie foto met een roze achtergrond gemaakt, Fable’s lievelingskleur. Ach, als echte kater moet je daar tegen kunnen hè. 

  En dan hier het resultaat:

  Fable, Flux & Zazou

  Fable

  Flux

  Toeter & Zazou

  Fable in ’t roze

  Met de foto’s van de laatste tijd zijn ook het logo, de achtergrond van de website en de individuele kattenpagina’s aangepast. 

  Lees verder →
 • Voorjaar 2018 8 mei 2018

  Het weer wisselt de laatste dagen tussen stralende zon en koud met regen. Stralende zon heeft absoluut de voorkeur van de katten. Soms slapen ze zelfs ’s nachts in de kruidentuin onder de plantjes. Meestal gaan ze net voor zonsopgang naar buiten om vogeltjes te kijken en muizen te vangen en komen ze wat later eens kijken of wij al zijn opgestaan. Ook ’s avonds zitten ze graag op hun plankjes in de walnotenboom omdat ze van daaruit over de akker van de buren kunnen kijken naar het kanaal. 
  Maar ook regen vinden ze, mits af en toe, niet heel erg. Midden in een zomerse regenbui gaan ze gerust buiten spelen om eens helemaal nat te regenen. Dat scheelt weer een hoop wassen al die regendruppels, een beetje praktisch moet je wel zijn als kat. 

  Hieronder foto’s van Flux & Fable in de pruimenboom toen deze in bloesem stond:

  Fable

  Fable

  Flux (Flux eet de bloesems op…)

  Flux

  Flux (dit is mijn favoriete foto!)

  Over een paar weken gaan Flux & Fable weer mee op show: naar Gouda 17 juni waar een Egyptische Mau Special gehouden wordt. 
  Update: de show in Gouda gaat helaas niet door, dus gaan we 17 juni naar Westerlo in België toe 

  Lees verder →
 • TICA Show Asperen april 2018 16 april 2018

  Dit weekend mocht Fable mee naar zijn allereerste TICA show in Asperen, Nederland. Flux mocht ook mee om eens te laten zien hoe het moet. Dat is (nog niet) helemaal gelukt want normaal zo dappere kleine Fable vond de ringkeuring maar een eng iets! Geheel onverwacht, want andere shows, open dagen, mee naar de boerenbond en gezellig mee naar mijn ouders vindt ie écht geweldig, dus we moeten nog even oefenen en als Fable TICA echt niet leuk vindt, mag ie gewoon lekker thuisblijven. Hier issie net voor de show nog even lekker in de tuin gaan spelen, hij was helemaal doorweekt:

  De resultaten:
  Ptiprince Iridium Fable:
  2x 10th best kitten allbreed!

  Fable, gemaakt tijdens de open dag. (het was buiten en hij was los dus dat vond ik een beetje spannend)

  Iridium Soul Flux:
  2x 9th best cat allbreed
  8th best cat allbreed
  10th best cat allbreed
  5th best cat specialty
  3th best cat Congress without white
  2nd best cat Female Congress (echt super goed zo’n tweede plaats…maar een eerste plek had de Supreme titel gegeven haha. Ach, dat houdt het spannend !)

  Flux met haar lintjes (de linker is van Fable, de rest van Flux)

  In totaal heeft Flux zeven finales gehaald, echt geweldig want dit is één van de laatste shows van het seizoen en dan proberen alle best scorende katten nog de laatste puntjes te scoren.

  En toen vond Fable het wel weer tijd om naar huis te gaan, dus hij was alvast in het mandje gaan zitten:

  Lees verder →
 • Open dag & Fable’s resultaten 8 april 2018

  Hoewel de katten onze oppas heel gezellig vonden, zijn ze geloof ik wel blij dat we weer terug zijn uit India. In India hebben we hun verre neven de tijger, het luipaard en de jungle cat bezocht. Heel indrukwekkend!

  Dit weekend was daarnaast de open dag op de praktijk. We hadden verschillende raskatten uitgenodigd (nouja, hun baasjes dan) en natuurlijk mochten Zazou, Flux, Fable & Toeter ook mee. Ze hebben het net als vorige jaren weer erg leuk gevonden, zowel de katten als alle kinderen en zijn de hele dag geknuffeld, geaaid en verwend met snoepjes. 
  Ondertussen is Fable’s genetische screening ook binnen, en kan ik gelukkig melden dat Fable negatief is getest op álle bij katten voorkomende genetische afwijkingen. Daarnaast draagt Fable smoke en kan hij samen met Flux dus (25% kans) zorgen voor smoke kittens. 

  Fable’s profiel is hier te bekijken:
  https://os-cats.genoscoper.com/crm/animal/os/RSC0650/pass

  Volgende week gaan we weer naar Asperen, naar de Nederlandse TICA show! Flux en Fable mogen deze keer allebei mee. 

  Lees verder →
 • Sneeuwpret en showpret 6 maart 2018

  Sneeuw? Wat is dat? Dat zal Fable wel zo ongeveer gedacht hebben. Je kunt er kuilen in graven en heel hard doorheen rennen. En je kunt er grote sneeuwballen van rollen en daar dan gezellig op de uitkijk zitten:

  Leuk! Dat vonden ze natuurlijk allemaal, behalve Toeter die deze keer vanaf de verwarming naar de sneeuwpret heeft zitten kijken. Hij vond dat je daar maar koude poten van krijgt. 

  Na de sneeuwpret van zaterdag was het zondag tijd voor showpret in Baarn op de kattenshow daar. Voor de allereerste keer mocht Fable ook mee dus die heeft op de heenweg natuurlijk gezellig een liedje gezongen. 
  Al heel vroeg op de ochtend mochten we naar de keurruimte. In het begin nog heel spannend voor Fable, de luidsprekers en al die mensen, maar gelukkig had ie al snel begrepen dat er niets aan de hand was. Hij kon ook lekker rondwandelen door zijn grote kooi omdat Flux toch het grootste deel van de dag bovenop de kooi heeft liggen slapen dus dat was ook prima.

  Iridium Soul Flux heeft haar eerste punt onderweg naar groot internationaal kampioen gehaald en was van de vier aanwezige Mau’s de Beste in Variëteit en is genomineerd voor Best in Show.

  Ptiprince Iridium Fable is nog te jong om echt titels te halen maar heeft wel een U1 gehaald en een heel goed keurrapport. Uiteindelijk ging Fable er zelfs met een grotere beker vandoor dan Flux want Fable is Best in Show geworden op zijn allereerste show! Hij vond het wel een beetje koud in de hal dus heeft ie onder een dekentje liggen slapen:

  Onderweg naar huis heeft hij voor de verandering stil geslapen….maar nu issie natuurlijk met heel veel lawaai muizen door het huis heen aan het slepen afgewisseld met door de tuin rennen samen met Flux, Zazou en Toeter. Die zijn voorlopig nog niet moe!
  De volgende show staat gepland in Asperen op 14 en 15 april.

  Lees verder →