Cattery Iridium

Welkom op de website van mijn Egyptische Mau cattery!

Alle meest recente informatie kun je vinden onder dit bericht of op de nieuws pagina. Hier staat altijd informatie over de laatste kattenshows die we bezocht hebben, kittenfoto’s of gewoon zo maar een paar leuke foto’s. 

Informatie over mijzelf kunnen je vinden onder ‘even voorstellen,’ informatie over mijn katten (Flux, Fable & Zazou en natuurlijk ook Toeter) onder ‘mijn katten,’ en als je graag wilt weten wat de planning is voor een volgend nestje kun je op de ‘kittens’ bladzijde kijken. 

Cattery Iridium is gevestigd in Noord-Brabant, vlakbij Veghel. De naam ‘Iridium’ is afgeleid van een zilverwit metaal, heel toepasselijk want mijn katten zijn zilverkleurig en de kittens die hier geboren worden zullen dus ook meestal zilver zijn.
Omdat ik de Egyptische Mau echt het allermooiste kattenras vindt dat er bestaat, heb ik besloten te gaan fokken met deze kattensoort. De Egyptische Mau is een evenwichtig, actief ras dat graag speelt en enorm gebonden raakt aan zijn eigenaren. De Mau wordt in Nederland weinig gehouden, terwijl het juist om een zeer gezond, erg mooi en erg aanhankelijk ras gaat. 

Fable, Flux & Dots gaan regelmatig naar kattenshows, zowel traditionele shows als de intensievere TICA kattenshows. Gelukkig vinden ze de shows zelf echt heel erg leuk, hoewel dit soms lastig te geloven is dat een kat shows leuk kan vinden. Je mag altijd een berichtje sturen wanneer de volgende show gepland is en eens komen kijken of ik wel de waarheid vertel!
Iridium Soul Flux, dochter van Zazou, is op dit moment TICA Quadruple Grand Champion en traditoneel Europees Groot Internationaal kampioen. Ptiprince Iridium Fable is TICA Grand Champion en traditioneel Europees kampioen. 

Drapaki.pl - Kratzbäume

 

Nieuws

 • Kittens Flux week 3 22 maart 2022
  De Egyptische Mau kittens Bravo, Charlie, Echo en Delta zijn alweer drie weken oud!
  Bravo:
  Charlie:
  Echo:
  Delta:
  De foto’s van deze week zijn gemaakt door Alphons, ik ben thuis langzaam beter aan het worden van de monster-griep die ik blijkbaar ergens heb opgedaan. (ben je ziek, heb je géén corona, kan ook nog natuurlijk) Gelukkig gaat het elke dag een beetje beter en heb ik Alphons om te helpen de kittens elke paar uur eten te geven.
  De kittens lopen ondertussen een weekje voor op schema en zijn vrolijk begonnen met natvoer eten. Ik vind 2 weken en 6 dagen daar nog een beetje vroeg voor, maar ze vonden zelf: we hebben tandjes en we kunnen best van het schoteltje van mama’s natvoer eten. 😎
  De gewichten zitten nu tussen de 350 (Bravo) en 400+ (Delta de dikzak) gram. Ze wonen nog steeds gezellig onderin in mijn inloopkast omdat Flux dat een mooie plek vindt, en mama’s wil is wet.
  Lees verder →
 • Kittens Flux week 2 15 maart 2022
  De kittens van Iridium Soul Flux x Ptiprince O-Iridium Fable zijn alweer twee weken oud!
  Delta:
  Charlie:
  Bravo:
  Echo:
  Charlie en Bravo krijgen nog steeds elke paar uur kittenmelk aangeboden zodat ze goed blijven groeien. Ook Delta en Echo komen voor de gezelligheid dan snel aangewandeld, maar die drinken voor >90% alles bij mama Flux. Charlie en Bravo vinden het wel erg lastig om op elkaar te moeten wachten met drinken, dus soms wordt er al driftig op mijn duim gekauwd terwijl ik de andere ga voeren. Ze zijn wel heel blij om mij of Alphons te zien iedere keer, MELKKK, HONGER! Ze spinnen vaak zelfs als ze ons zien.
  Charlie had vanmorgen ook nog een poep-splosie gemaakt speciaal vlak voordat ik foto’s van de kittens wilde maken. Echo was daar met vier poten doorheen gewandeld, Delta had allebei z’n oren ondergesmeerd en Bravo….had blijkbaar honger 🤢 Zelfs ongelukkig kijkende Flux zat onder. Eigenlijk was alleen Charlie nog presentabel. Leuk joh, kittens! Gelukkig hebben we een wasmachine.
   
  Lees verder →
 • Kittens Flux week 1 8 maart 2022
  De kittens van Iridium Soul Flux & Ptiprince Iridium Fable zijn alweer één week oud.
  Tijd om ze voor te stellen!
   
  𝐁𝐫𝐚𝐯𝐨(het lichte zilveren katertje)
  𝐂𝐡𝐚𝐫𝐥𝐢𝐞 (het zilveren poesje)
  𝐃𝐞𝐥𝐭𝐚 (het donkere zilveren katertje)
  𝐄𝐜𝐡𝐨 (het smoke katertje)
   
  Ondanks Flux’ goede zorgen, moeten we nog steeds een paar keer per dag bijvoeren, anders komen de kittens toch niet voldoende aan. Resultaat hiervan is dat ze vlot aan komen lopen en hard gaan zitten gillen zodra je in de buurt komt. Vooral Alphons, die ze de afgelopen dagen heeft gevoerd, is hun meest geliefde persoon. (lees: heeft ETEN! bij zich)
   
  Flux is echt de allerliefste allerbeste moeder. We mogen alles met de kittens doen, zolang we ze maar in de buurt van Flux houden en ze kan zien wat er gebeurt. Vol vertrouwen kijkt ze toe hoe we ze af en toe wat melk bijvoeren. Ze durft ze ook (veel meer dan Dots) eventjes alleen te laten voor een rustige wandeling door de tuin of ze komt gezellig beneden op de bank zitten.
   
  Bravo maakte het vanmorgen extra spannend, het was hem de afgelopen dagen niet gelukt op te poepen dus met veel warm water en wat glijmiddel hebben we hem moeten ontstoppen. De komende dagen letten we goed op, en waar nodig lengen we de kittenmelk een beetje aan met koffieroom. Na het ontstoppen is hij alweer vrolijk aan het drinken dus hopelijk haalt hij de verloren grammen snel in.
  Echo vond het nodig om afgelopen zaterdag al eens rond te kijken en had dus op dag vier zijn oogjes al volledig open. Hij vindt het niet altijd nodig om rustig uit het spuitje te drinken en heeft soms een flinke portie engelengeduld nodig.
  Charlie is het meest actief en komt altijd hard gillend aan zodra je ook maar in de buurt bent. Ze vindt het ook geen probleem om echt uit het nest te klimmen en even een rondje door de inloopkast te gillen als ze denkt dat je in de buurt bent. Gelukkig weet ze ook de weg terug goed te vinden.
  Delta lijkt op zijn vader Fable: hij heeft net zo’n donkere stipjes en is net zo’n alleseter. Hij groeit daardoor het hardst en zit als enige al boven de 200 gram.
  Alle kittens zijn gereserveerd voor de wachtlijst. 
  Lees verder →
 • Show Ath, België 7 maart 2022
  Kattenshow in Ath, België:
   
  Vrijdag begint de grote verhuizing. Flux blijft thuis met Alphons en de kittens, maar Iridium Connect the Dots mag mee op reis! We gaan een heel stuk rijden richting de Franse grens naar Ath, net boven. Mons in België. We vertrekken daarom vrijdagavond al, en naast Dots zijn we in gezelschap van Turkse Angora Loa (Havvanurs Voodoo Doll) en Egyptische Mau Onyx (Iridium Mooncake, een kitten van Dots)
  Gelukkig hoef ik niet alleen, Maartje gaat mee om te helpen met alle katten.
  Laat in de avond komen we aan in Leuze-en-Hainaut. Fijn de files vermeden op de ring van Antwerpen….maar nu is het wel heel donker. We moeten voor ons Airbnb een zandpaadje in met grote hoge bomen ..richting een kerkhof …geen huisnummer te bekennen. Gelukkig hebben we achter een houten poortje de digicode gevonden en kunnen we ons enorme appartement in. Overal kamers en overal blauwe, rode en groene led-verlichting, echt mijn smaak 😂😂
  Na een grondige controle op ontsnappingsmogelijkheden mochten de katten fijn rondwandelen en gingen we naar bed. Tussen 0:00 en 04:00 heeft iedereen geslapen, maar daarna was het kattenfeest. Onyx wilde graag oogleden likken, Loa ging in alle kastjes zitten en Dots wilde graag de hele nacht knuffelen 😆😅
  De tweede nacht hebben de kittens gelukkig tot zeven uur uitgeslapen, Dots was helaas om 3:45 alweer klaar voor een nieuwe dag 😅

  Op de show hebben alle katten het super goed gedaan. Vooral Mooncake heeft bezoekers bezig gehouden door met iedereen te willen spelen en hij heeft ook meerdere keren even laten zien dat ie een katertje is. Super grappig, dan zie je bezoekers in z’n hokje kijken en dan 😲 weer snel doorlopen

  De resultaten:

  Onyx is twee keer gekeurd in traditioneel en heeft zondag de Best in Variëteit gewonnen van alle Mau’s 🥰 (Onyx mocht alleen maar meedoen in de babyklasse van de traditionele show) en is twee keer genomineerd voor Best in Show

  Mooncake met de lintjes: 

  Dots heeft haar laatste CAC gehaald en is kampioen geworden 🥳 en heeft haar eerste punt richting Internationaal Kampioen gehaald.
  Daarnaast heeft ze twee finales gehaald in de TICA show, heel knap want er deden wel 77! katten mee alleen in haar klasse
  Loa is ook twee keer gekeurd in traditioneel en heeft zaterdag een Prix Speciale gewonnen en is twee keer genomineerd voor Best in Show
  In de kitten klasse van TICA heeft ze 1 Specialty finale en maar liefst 7 Allbreed finales gewonnen, én ze is 3x Best Kitten geworden!!!
  De show was beide dagen pas tegen 20:00 klaar dus het waren wel hele lange dagen, maar nu gelukkig weer thuis en lekker in eigen bed slapen. Super week vakantie gehad ….voelt wel alsof ik nu toe ben aan nog een week vakantie 😴
  Lees verder →
 • Kittens Flux! 2 maart 2022
  Eindelijk kittens!
  Vorige week woensdag 23 februari was Flux uitgerekend. Ze was al 1,3 kg aangekomen en we waren er helemaal klaar voor. Vanaf zaterdag had ik zelf ook vakantie, hoewel ik vrijdagnacht nog dienst had en zaterdagochtend heel vroeg dus nog een keizersnede mocht doen 😆 (Alphons was alle dagen thuis bij Flux natuurlijk). Zaterdag nog geen kittens. Zondag geen kittens. Maandag, dag 70!, nog steeds geen kittens. Gelukkig hadden we rond de 21 dagen dracht wel een echo gemaakt, waar al direct opviel dat het ene zichtbare vruchtblaasje nog wel erg klein was voor dat moment van de dracht. Geduldig afwachten was dus wel op zijn plaats, echt mijn sterkste punt… 😅😅
  Gisteren, dag 71, waren Flux, Fable & Dots fijn in de tuin aan het spelen in het zonnetje. Tot ik ineens om half twee Flux voorbij zag komen met een Dots in haar mond, die zo over het grasveld naar binnen werd gesleept. Eindelijk! De kittens komen er aan! Zowel Fable als Dots gingen natuurlijk mee naar boven. Dots heeft heel lief en rustig de wacht gehouden op de rand van ‘het nest.’ Fable ging nog een stapje verder en heeft tijdens het indalen van de kittens strak tegen Flux aan gelegen.Toen Flux echt weeën kreeg heeft ze Fable zelfs als hoofdkussentje gebruikt. Super fijn als je alvast twee ‘kittens’ hebt voordat je bevalling begonnen is!

  Na twee uur stond Flux op uit de kast en liep naar de bench die ook klaar stond voor de zekerheid. Na nog een aantal keer staand flink persen werd de eerste kitten, een donker zilveren katertje van 124 gram geboren. Alle troep mocht in de bench blijven, de kitten werd opgetild en mee terug naar de inloopkast genomen. Wel zo hygiënisch wat Flux betreft 😂
  Drie kwartier daarna werd de tweede kitten, een licht zilveren katertje geboren van 128 gram. Daarna was het pauze. Zouden er nog meer kittens zijn? Flux buik was nog wel echt heel dik aan één kant, dus het leek erop dat één baarmoederhoorn nog gevuld was. Na 2,5 uur slapen, even wat eten en even rustig rondlopen kwamen de weeën weer op gang en werd heel vlot de derde kitten geboren, een zilveren poesje van 112 gram. Een krap half uurtje later werd er als verrassing nog een smoke katertje van 114 gram geboren! Dots heeft nog even geholpen met deze droog likken en is daarna tevreden gaan slapen bij Flux, zo gezellig dat er weer kittens zijn! 🥰
   
  Vanmorgen waren alle kittens een beetje afgevallen en de buikjes waren niet vol genoeg, dus het lijkt er op dat ik in ieder geval de eerste dagen af en toe een beetje moet bijvoeren. Flux kijkt dan goedkeurend toe, in tegenstelling tot bij Dots mag ik echt alles met de kittens doen en als ik ze even wil lenen, dan is dat prima. Flux is super tevreden met haar vier prachtige kittens maar ook blij dat haar buik niet meer zo dik is. Vanmorgen is ze ook al een dik uur op stap geweest in de tuin om eens goed te genieten van dat mooie zonnetje buiten.
  Op facebook www.facebook.com/catteryiridium nog een filmpje van Dots die mee naar binnen genomen wordt door Flux & een filmpje van de kattenfamilie net voor de bevalling. 
  Alle kittens zijn gereserveerd voor de wachtlijst. 
  Lees verder →
 • Kittens Dots 12 weken oud 8 februari 2022

  De allerlaatste foto’s van de koekjes-kittens Iridium Pretzel, Muffin, Mooncake, Macaron & Samosa, het maken en bewerken van zoveel foto’s is veel werk en nu heb ik geen zin meer 😆 Ter compensatie deze week wel foto’s buiten én nog een laatste portretfoto binnen. Voordeel is wel dat als je één keer op de sluiterknop van de camera druk ze met z’n allen komen aanrennen omdat foto’s maken meestal betekent dat er gespeeld gaat worden. Nadeel is dat het niet meer lukt om foto’s van slapende kittens te maken 😂

  Twaalf weken alweer en de kittens wegen tussen de 1,3 (poesjes) en 1,5 (katertjes) kilogram. Drie keer per dag laten ze hun schoteltje met een vol blikje mother & babycat brandschoon achter. Ik denk dat ze zelfs wel zes keer per dag blikvoer zouden willen hebben, maar ze moeten natuurlijk ook af en toe brokjes eten. Ook ons eigen eten is niet veilig, het motto blijft ‘niet proeven gewoon snel inslikken.’ Wat dat betreft lijken ze echt op hun vader Fable. Macaron heeft ondertussen ook geleerd om vanaf de grond op het aanrecht te springen. Dat is een trucje dat kittens meestal niet leren voordat ze gaan verhuizen, en super onhandig! Niets is meer veilig, maar laatst ging ze ook even van dichtbij kijken wat die mooie blauwe vlammetjes onder de pan met rijst waren….gelukkig was ik er op tijd bij en zijn alle Macaron-snorharen nog aanwezig.
  Overdag spelen ze veel buiten, vooral als het waait en er blaadjes te vangen zijn. Ze kunnen al hard rennen! Ik heb het geprobeerd te filmen. Vlak voor het slapen gaan in de avond komen ze vaak nog even bij ons op bed spelen samen met mama en papa, super gezellig. We zullen ze straks heel erg missen!
   

  Teveel foto’s deze week om te posten, dus volg mijn facebook www.facebook.com/cattery-iridium of instagram fable_the_egyptian_mau voor meer foto’s.

  Hopelijk is de volgende update over ruim twee weken goed nieuws over de kittens van Flux!

  Lees verder →