Cattery Iridium

Welkom op de website van mijn Egyptische Mau cattery!

Alle meest recente informatie kun je vinden onder dit bericht of op de nieuws pagina. Hier staat altijd informatie over de laatste kattenshows die we bezocht hebben, kittenfoto’s of gewoon zo maar een paar leuke foto’s. 

Informatie over mijzelf kunnen je vinden onder ‘even voorstellen,’ informatie over mijn katten (Flux, Fable & Zazou en natuurlijk ook Toeter) onder ‘mijn katten,’ en als je graag wilt weten wat de planning is voor een volgend nestje kun je op de ‘kittens’ bladzijde kijken. 

Cattery Iridium is gevestigd in Noord-Brabant, vlakbij Veghel. De naam ‘Iridium’ is afgeleid van een zilverwit metaal, heel toepasselijk want mijn katten zijn zilverkleurig en de kittens die hier geboren worden zullen dus ook meestal zilver zijn.
Omdat ik de Egyptische Mau echt het allermooiste kattenras vindt dat er bestaat, heb ik besloten te gaan fokken met deze kattensoort. De Egyptische Mau is een evenwichtig, actief ras dat graag speelt en enorm gebonden raakt aan zijn eigenaren. De Mau wordt in Nederland weinig gehouden, terwijl het juist om een zeer gezond, erg mooi en erg aanhankelijk ras gaat. 

Zazou, Fable en Flux gaan regelmatig naar kattenshows, zowel traditionele shows als de intensievere TICA kattenshows. Gelukkig vinden ze de shows zelf echt heel erg leuk, hoewel dit soms lastig te geloven is dat een kat shows leuk kan vinden. Je mag altijd een berichtje sturen wanneer de volgende show gepland is en eens komen kijken of ik wel de waarheid vertel!
Zazou is op dit moment traditioneel Groot Internationaal Europees Kampioen & TICA Double Grand Champion. Iridium Soul Flux, uit het laatste nestje van Zazou, is op dit moment TICA Quadruple Grand Champion en traditoneel Europees Groot Internationaal kampioen. Ptiprince iridium Fable is TICA Grand Champion en traditioneel Groot Internationaal kampioen. 

Drapaki.pl - Kratzbäume

 

Nieuws

 • 14 weken oud 19 augustus 2014

  Vorige week was het steeds maar slecht weer dus heb ik geen foto’s gemaakt van Bato en Dagon/Doerak. Deze week helaas niet veel beter, en binnen worden de foto’s er niet veel beter op. Ik heb wel twee foto’s toegevoegd aan de albums van Dagon en Bato. Misschien dat het volgende week beter weer wordt?

  Ondertussen is Zazou weer in goede conditie en rent ze het huis rond. Goed moment om Toeter even te laten zien wie de baas is haha:

  DSC04146

   

   

  Lees verder →
 • 13,5 week oud 16 augustus 2014

  Nu hebben we alweer bijna een week nog maar twee kittens in huis. Bato en Dagon/Doerak missen hun broertjes en zusje wel, en ook mama vindt het maar raar. Veel minder kittens die komen aanrennen als je ze roept! (ze kan dus toch tellen denk ik, haha)

  Zowel van Milou als van Ollie & Tijn heb ik gelukkig al veel berichtjes ontvangen dat ze het heel erg goed doen in hun nieuwe huisje.
  Hier een foto van Ollie en Tijn in hun nieuwe huisje de dag nadat ze aangekomen waren:

  Ollie en Tijn

  En hier Dagon en Bato die net samen lekker lagen te slapen:

  2014-08-16 18.30.19

   

  Lees verder →
 • Morgen is de grote dag! 9 augustus 2014

  Morgen is voor drie kittens de grote dag! De kittens hebben al hun inentingen nu gehad. En ze zijn ook echt helemaal ‘af’.’ Kleine miniatuurkatjes, maar met alles erop en eraan.

  Morgen gaan Ollie & Tijne Pattapoef (Aino & Tiamat) samen naar hun nieuwe baasje & Milou (Ishtar) gaat kennismaken met haar nieuwe vriendje Zoë!
  En nog meer groot nieuws: ook Dagon heeft nu een huisje gevonden, hij gaat bij de familie Wijnen wonen! En een nieuwe naam, waarschijnlijk Farouk of toch Doerak 🙂
  Dat zal nog moeilijk worden om straks afscheid te nemen zeg, pffff.

  IMG_20140626_235704 (1)

  Een paar weken geleden pasten we nog met z’n allen in dit kleine mandje!

  Lees verder →
 • 12 weken oud 5 augustus 2014

  Het lijkt wel alsof het altijd mooi weer is als ik dinsdag vrij ben en buiten met de kittens ga zitten. Ze kunnen zo enorm genieten van de zon! Gister op de praktijk werd er een zielig babyduifje gebracht die nu met wat eten en water in een afgescheiden hoekje van de tuin zit. Nou, je had ze moeten zien kijken! Eerst een beetje geschrokken, maar daarna vastberaden dat het in dit geval om een lekker hapje ging. Weliswaar een lekker hapje dat bijna 2x zo groot is als je zelf bent, maar dat geeft niets. Moet eetbaar zijn, veel lekkerder dan die saaie brokjes die we krijgen. Dappere kleine tijgertjes. (nb: de duif is veilig hoor!)

  De kittens hebben nu hun speeltjes gekregen die leuk met ze mee naar hun nieuwe huisje gaan, voor sommige kittens dit weekend al. Goh, wat zullen we ze missen.
  Mama Zazou is de laatste dagen vooral gefrustreerd dat de bijna eindeloze hoeveelheid muizen uit ons stukje tuin nu echt op is. Maar wat moet je je kittens dan voeren? Op dit moment is de keuze gevallen op valeriaankussentjes in muizenvorm, die ze vol overgave luid mauwend aan de kittens komt brengen. Die dan hard aan komen rennen, om vervolgens zeer teleurgesteld te kijken haha.

  DSC04087

  Met z’n 4-en drinken, terwijl Aino binnen een restje voer aan het opeten is (de vreetzak!)

   

  Lees verder →
 • 11 weken oud 29 juli 2014

  Op dit moment liggen alle kittens in een cirkel om me heen te slapen. Moe na het buiten spelen en foto’s maken 🙂 Het was alweer lekker zonnig buiten gelukkig. Als het buiten regent en ze mogen niet buiten spelen, dan moet je ze eens horen! (de nieuwe foto’s staan in de albums zoals altijd)

  Nog maar 1,5-2 weken voordat ze naar hun nieuwe baasjes mogen (vanaf 10 augustus, als ze al hun entingen natuurlijk gehad hebben) Zo meteen ga ik eens op zoek naar de speeltjes die ik een tijdje geleden voor ze besteld heb. Dan kunnen ze daar lekker mee spelen de komende weken, en als ze dan straks naar hun nieuwe huisje gaan hebben ze iets mee wat ze goed kennen.

  Alleen Dagon is nu nog op zoek naar een nieuw baasje, en hoewel er al wel veel interesse is geweest in dit mooie katertje, hebben we nog geen definitief nieuw baasje uitgekozen!

  DSC03873

  Dagon

  Lees verder →
 • 10 weken oud 24 juli 2014

  Dinsdag heb ik al nieuwe foto’s in de albums geplaatst, maar ik was nog even vergeten een berichtje te plaatsen 🙂 De kittens zijn ondertussen geënt (vonden ze helemaal niet erg) en gaan steeds vaker lekker buiten spelen. En ze groeien als kool!

  Vandaag een heel ander soort foto bij het berichtje:

  07242014-0073-T

  Vier kittens op een thermografische camera haha. Grappig om te zien dat de ogen héél warm zijn en het neusje héél koud!

  07242014-0103-T

  Hier zijn de kittens aan het drinken bij Zazou.

   

  Lees verder →