Cattery Iridium

Welkom op de website van mijn Egyptische Mau cattery!

Alle meest recente informatie kun je vinden onder dit bericht of op de nieuws pagina. Hier staat altijd informatie over de laatste kattenshows die we bezocht hebben, kittenfoto’s of gewoon zo maar een paar leuke foto’s. 

Informatie over mijzelf kunnen je vinden onder ‘even voorstellen,’ informatie over mijn katten (Flux, Fable & Zazou en natuurlijk ook Toeter) onder ‘mijn katten,’ en als je graag wilt weten wat de planning is voor een volgend nestje kun je op de ‘kittens’ bladzijde kijken. 

Cattery Iridium is gevestigd in Noord-Brabant, vlakbij Veghel. De naam ‘Iridium’ is afgeleid van een zilverwit metaal, heel toepasselijk want mijn katten zijn zilverkleurig en de kittens die hier geboren worden zullen dus ook meestal zilver zijn.
Omdat ik de Egyptische Mau echt het allermooiste kattenras vindt dat er bestaat, heb ik besloten te gaan fokken met deze kattensoort. De Egyptische Mau is een evenwichtig, actief ras dat graag speelt en enorm gebonden raakt aan zijn eigenaren. De Mau wordt in Nederland weinig gehouden, terwijl het juist om een zeer gezond, erg mooi en erg aanhankelijk ras gaat. 

Zazou, Fable en Flux gaan regelmatig naar kattenshows, zowel traditionele shows als de intensievere TICA kattenshows. Gelukkig vinden ze de shows zelf echt heel erg leuk, hoewel dit soms lastig te geloven is dat een kat shows leuk kan vinden. Je mag altijd een berichtje sturen wanneer de volgende show gepland is en eens komen kijken of ik wel de waarheid vertel!
Zazou is op dit moment traditioneel Groot Internationaal Europees Kampioen & TICA Double Grand Champion. Iridium Soul Flux, uit het laatste nestje van Zazou, is op dit moment TICA Quadruple Grand Champion en traditoneel Europees Groot Internationaal kampioen. Ptiprince iridium Fable is TICA Grand Champion en traditioneel Groot Internationaal kampioen. 

Drapaki.pl - Kratzbäume

 

Nieuws

 • Morgen is de grote dag! 9 augustus 2014

  Morgen is voor drie kittens de grote dag! De kittens hebben al hun inentingen nu gehad. En ze zijn ook echt helemaal ‘af’.’ Kleine miniatuurkatjes, maar met alles erop en eraan.

  Morgen gaan Ollie & Tijne Pattapoef (Aino & Tiamat) samen naar hun nieuwe baasje & Milou (Ishtar) gaat kennismaken met haar nieuwe vriendje Zoë!
  En nog meer groot nieuws: ook Dagon heeft nu een huisje gevonden, hij gaat bij de familie Wijnen wonen! En een nieuwe naam, waarschijnlijk Farouk of toch Doerak 🙂
  Dat zal nog moeilijk worden om straks afscheid te nemen zeg, pffff.

  IMG_20140626_235704 (1)

  Een paar weken geleden pasten we nog met z’n allen in dit kleine mandje!

  Lees verder →

 • 12 weken oud 5 augustus 2014

  Het lijkt wel alsof het altijd mooi weer is als ik dinsdag vrij ben en buiten met de kittens ga zitten. Ze kunnen zo enorm genieten van de zon! Gister op de praktijk werd er een zielig babyduifje gebracht die nu met wat eten en water in een afgescheiden hoekje van de tuin zit. Nou, je had ze moeten zien kijken! Eerst een beetje geschrokken, maar daarna vastberaden dat het in dit geval om een lekker hapje ging. Weliswaar een lekker hapje dat bijna 2x zo groot is als je zelf bent, maar dat geeft niets. Moet eetbaar zijn, veel lekkerder dan die saaie brokjes die we krijgen. Dappere kleine tijgertjes. (nb: de duif is veilig hoor!)

  De kittens hebben nu hun speeltjes gekregen die leuk met ze mee naar hun nieuwe huisje gaan, voor sommige kittens dit weekend al. Goh, wat zullen we ze missen.
  Mama Zazou is de laatste dagen vooral gefrustreerd dat de bijna eindeloze hoeveelheid muizen uit ons stukje tuin nu echt op is. Maar wat moet je je kittens dan voeren? Op dit moment is de keuze gevallen op valeriaankussentjes in muizenvorm, die ze vol overgave luid mauwend aan de kittens komt brengen. Die dan hard aan komen rennen, om vervolgens zeer teleurgesteld te kijken haha.

  DSC04087

  Met z’n 4-en drinken, terwijl Aino binnen een restje voer aan het opeten is (de vreetzak!)

   

  Lees verder →

 • 11 weken oud 29 juli 2014

  Op dit moment liggen alle kittens in een cirkel om me heen te slapen. Moe na het buiten spelen en foto’s maken 🙂 Het was alweer lekker zonnig buiten gelukkig. Als het buiten regent en ze mogen niet buiten spelen, dan moet je ze eens horen! (de nieuwe foto’s staan in de albums zoals altijd)

  Nog maar 1,5-2 weken voordat ze naar hun nieuwe baasjes mogen (vanaf 10 augustus, als ze al hun entingen natuurlijk gehad hebben) Zo meteen ga ik eens op zoek naar de speeltjes die ik een tijdje geleden voor ze besteld heb. Dan kunnen ze daar lekker mee spelen de komende weken, en als ze dan straks naar hun nieuwe huisje gaan hebben ze iets mee wat ze goed kennen.

  Alleen Dagon is nu nog op zoek naar een nieuw baasje, en hoewel er al wel veel interesse is geweest in dit mooie katertje, hebben we nog geen definitief nieuw baasje uitgekozen!

  DSC03873

  Dagon

  Lees verder →

 • 10 weken oud 24 juli 2014

  Dinsdag heb ik al nieuwe foto’s in de albums geplaatst, maar ik was nog even vergeten een berichtje te plaatsen 🙂 De kittens zijn ondertussen geënt (vonden ze helemaal niet erg) en gaan steeds vaker lekker buiten spelen. En ze groeien als kool!

  Vandaag een heel ander soort foto bij het berichtje:

  07242014-0073-T

  Vier kittens op een thermografische camera haha. Grappig om te zien dat de ogen héél warm zijn en het neusje héél koud!

  07242014-0103-T

  Hier zijn de kittens aan het drinken bij Zazou.

   

  Lees verder →

 • Toch nog foto’s 14 juli 2014

  Vandaag hebben ze met z’n allen nog even in de avondzon gespeeld dus er staan weer foto’s in de albums van de kittens. Het is wel lastig om ze uit elkaar te houden als ze zo aan het spelen zijn zeg!

  Morgen komt de fotografe, ik ben benieuwd 🙂 –> Vanwege alwéér slecht weer is de fotoshoot helaas uitgesteld.

  DSC03403

  Lees verder →

 • Acht weken oud 11 juli 2014

  De foto’s zijn deze week wat later want op dinsdag (als het weer meezit) komt een professionele fotografe foto’s van ze maken voor haar portfolio. Ik ben heel benieuwd hoe de foto’s worden! Ze zijn echt enorm mooi op dit moment. Als ik tijd heb maak ik nog wel van elke kitten een foto dit weekend om de groei mooi bij te blijven houden.

  Vandaag zijn Tiamat & Aino gereserveerd voor de familie de Heij! Vroeger ook wel Ui en Soep genoemd, dus dat wordt toch weer uiensoep! Wat een geluk, ze mogen straks samen naar hun nieuwe huisje toe. En Bato komt ook al bij een ander Mau vriendinnetje te wonen!

  Filmpje met hun balletjesspel van vandaag:

  Lees verder →