Cattery Iridium

Welkom op de website van mijn Egyptische Mau cattery!

Alle meest recente informatie kun je vinden onder dit bericht of op de nieuws pagina. Hier staat altijd informatie over de laatste kattenshows die we bezocht hebben, kittenfoto’s of gewoon zo maar een paar leuke foto’s. 

Informatie over mijzelf kunnen je vinden onder ‘even voorstellen,’ informatie over mijn katten (Flux, Fable & Zazou en natuurlijk ook Toeter) onder ‘mijn katten,’ en als je graag wilt weten wat de planning is voor een volgend nestje kun je op de ‘kittens’ bladzijde kijken. 

Cattery Iridium is gevestigd in Noord-Brabant, vlakbij Veghel. De naam ‘Iridium’ is afgeleid van een zilverwit metaal, heel toepasselijk want mijn katten zijn zilverkleurig en ik de kittens die hier geboren worden zullen dus ook meestal zilver zijn.
Omdat ik de Egyptische Mau echt het allermooiste kattenras vindt dat er bestaat, heb ik besloten te gaan fokken met deze kattensoort. De Egyptische Mau is een evenwichtig, actief ras dat graag speelt en enorm gebonden raakt aan zijn eigenaren. De Mau wordt in Nederland weinig gehouden, terwijl het juist om een zeer gezond, erg mooi en erg aanhankelijk ras gaat. 

Zazou, Fable en Flux gaan regelmatig naar kattenshows, zowel traditionele shows als de intensievere TICA kattenshows. Gelukkig vinden ze de shows zelf echt heel erg leuk, hoewel dit soms lastig te geloven is dat een kat shows leuk kan vinden. Je mag altijd een berichtje sturen wanneer de volgende show gepland is en eens komen kijken of ik wel de waarheid vertel!
Zazou is op dit moment traditioneel Groot Internationaal Europees Kampioen & TICA Double Grand Champion. Iridium Soul Flux, uit het laatste nestje van Zazou, is op dit moment TICA Quadruple Grand Champion en traditoneel Europees Groot Internationaal kampioen. Ptiprince iridium Fable is TICA Grand Champion en traditioneel Groot Internationaal kampioen. 

Drapaki.pl - Kratzbäume

 

Nieuws

 • Vier weken oud 12 juni 2014

  De kittens zijn nu vier weken oud. Het gaat gelukkig nog steeds allemaal heel goed, ze zitten allemaal rond de 400 gram nu. Dat is in totaal 1,5 kg meer dan toen ze geboren werden! En dat allemaal op een dieet van alleen melk.  Ze kunnen nu echt rennen en springen (en dan weer per ongeluk omvallen). Ze wassen zichzelf en proeven alles wat ze tegen komen 🙂

  DSC02661

  Lees verder →

 • 3 weken oud 4 juni 2014

  Gister waren de kittens alweer 3 weken oud.
  Ze wassen zichzelf netjes, kijken mee hoe mama brokjes eet en stoppen hun poten in hun mond 🙂
  Op de fotopagina staan weer nieuwe foto’s in de albums van de kittens.
  DSC02521

  Lees verder →

 • Kittens Dag 16 29 mei 2014

  De kittens zijn nu 16 dagen oud.
  Dit filmpje is met een macro-lens gemaakt, dus soms wat onscherp maar wel heel dichtbij 🙂
  Ze zijn nog zo klein!
  De fotoalbums van de kittens zijn overigens weer bijgewerkt met foto’s van vandaag!

   

   

  Lees verder →

 • Dag 9: Oogjes open! 22 mei 2014

  Op dag 4 had de eerste kitten stiekem en een hoekje van z’n oogjes open. Maar nu, dag 9, hebben alle kittens hun oogjes open en beginnen ze te reageren op licht en donker. Ze kunnen nog steeds niet veel horen of zien, maar melk drinken en groeien is geen probleem! Als je goed luistert liggen ze met mama mee te spinnen als ze drinken, net kleine ratelmachientjes.

  Onder het kopje ‘foto’s’ staan per kitten album weer nieuwe foto’s toegevoegd!

  DSC02170

  Lees verder →

 • Dag 3: drinken & slapen 15 mei 2014

  Het gaat erg goed met de kittens. Het zijn vier heren en één dame. Mama maakt het ook fantastisch en loopt ook vrolijk een rondje door het huis, blij dat ze al dat gewicht weer kwijt is. Af en toe moeten we zelfs even uitleggen dat ze niet alleen maar rondjes in de tuin mag rennen, maar gelukkig gaat ze heel regelmatig de kittens melk geven. Vijf is een groot nest, dus ze hebben heel wat melk nodig. DSC02086

  Lees verder →

 • Dag 64 Eindelijk kittens! 13 mei 2014

  Het begin van de vakantie, en de dag dat Zazou is uitgerekend.
  Zo rond 13:00 ’s middags komt ze me halen om samen in de klerenkast een mooi nest te bouwen. Bovenop m’n kleren natuurlijk. Om 15:00 werd de eerste kitten geboren, om 16:00 waren er al vier (het verwachte aantal) Om 16:30 werd als verrassing in stuitligging nummer 5 geboren!
  Mama heeft al lekker gegeten en gedronken en de kittens denken aan niets anders dan drinken.

  DSC02031

  Lees verder →