Cattery Iridium

Welkom op de website van mijn Egyptische Mau cattery!

Alle meest recente informatie kun je vinden onder dit bericht of op de nieuws pagina. Hier staat altijd informatie over de laatste kattenshows die we bezocht hebben, kittenfoto’s of gewoon zo maar een paar leuke foto’s. 

Informatie over mijzelf kunnen je vinden onder ‘even voorstellen,’ informatie over mijn katten (Flux, Fable & Zazou en natuurlijk ook Toeter) onder ‘mijn katten,’ en als je graag wilt weten wat de planning is voor een volgend nestje kun je op de ‘kittens’ bladzijde kijken. 

Cattery Iridium is gevestigd in Noord-Brabant, vlakbij Veghel. De naam ‘Iridium’ is afgeleid van een zilverwit metaal, heel toepasselijk want mijn katten zijn zilverkleurig en de kittens die hier geboren worden zullen dus ook meestal zilver zijn.
Omdat ik de Egyptische Mau echt het allermooiste kattenras vindt dat er bestaat, heb ik besloten te gaan fokken met deze kattensoort. De Egyptische Mau is een evenwichtig, actief ras dat graag speelt en enorm gebonden raakt aan zijn eigenaren. De Mau wordt in Nederland weinig gehouden, terwijl het juist om een zeer gezond, erg mooi en erg aanhankelijk ras gaat. 

Zazou, Fable en Flux gaan regelmatig naar kattenshows, zowel traditionele shows als de intensievere TICA kattenshows. Gelukkig vinden ze de shows zelf echt heel erg leuk, hoewel dit soms lastig te geloven is dat een kat shows leuk kan vinden. Je mag altijd een berichtje sturen wanneer de volgende show gepland is en eens komen kijken of ik wel de waarheid vertel!
Zazou is op dit moment traditioneel Groot Internationaal Europees Kampioen & TICA Double Grand Champion. Iridium Soul Flux, uit het laatste nestje van Zazou, is op dit moment TICA Quadruple Grand Champion en traditoneel Europees Groot Internationaal kampioen. Ptiprince iridium Fable is TICA Grand Champion en traditioneel Groot Internationaal kampioen. 

Drapaki.pl - Kratzbäume

 

Nieuws

 • Neocat Show Nijmegen 28 september 2014

  Vanmorgen vroeg op, maar zeker niet zo vroeg als naar sommige andere shows want dit is een beetje een thuiswedstrijd: de grote Neocatshow in Nijmegen.

  Zazou had goede zin, en Toeter zoals gebruikelijk zijn ochtendhumeur meegenomen en we stonden al om 08:15 in de rij voor de veterinaire keuring. Geen dierenartsen opgegeten gelukkig ondanks het feit dat ze hun ontbijt nog niet gehad hebben en hun showkooi mooi in orde gemaakt met foto’s, gordijntjes etc.

  20140928_161758

  En, goed nieuws: we hebben voor zowel Toeter als Zazou hun allereerste certificaat behaald in de kampioensklasse. Nog twee certificaten halen en dan zijn ze Internationaal Kampioen! Daarvoor moeten we wel weer een keer naar een show in het buitenland, maar dat lukt vast wel 🙂

  20140928_182827En het allerbelangrijkste: alle nieuwe speeltjes die we mee naar huis hebben genomen waaronder een hele mooie hengel met een veer die Zazou zelf in het winkeltje heeft uitgekozen:20140928_194201

  De volgende show gaat alleen Zazou mee, we gaan 11 en 12 oktober naar een show bij Brussel (BTF TICA show, Machelen Diegem) maar dat is dan om te sparen voor de Grand Champion titel (ander soort punten dan bij de traditionele verenigingen)

   

  Lees verder →

 • TICA show Colfontaine 9 september 2014

  Afgelopen zaterdagochtend was het vroeg opstaan: om 05:00 zijn we vertrokken richting de Franse grens voor één van de grote TICA-shows met de titel ‘Belgium on Safari.’ Zowel Zazou als Toeter mochten gezellig mee. Gelukkig vinden ze autorijden helemaal niet erg. Ze hebben dan ook een hele grote stoffen bench in de auto met een lekker slaapkleedje en een eigen kattenbak. Met daarbij nog tassen en dozen vol met spulletjes die we misschien wel nodig kunnen hebben, want we blijven een nachtje slapen in een hotel.
  Na helemaal om Antwerpen heen te rijden (wegwerkzaamheden) waren we nog ruim op tijd in Colfontaine (bij Mons) om door de veterinaire keuring heen te komen. Daarna de sturdi opgezet (een soort show-kooi) en ingericht met kleedjes, kattenbak, dekentjes en een hangmat. En natuurlijk wat foto’s van Zazou & de kittens voor de bezoekers.
  De katten worden in vijf verschillende ringen gekeurd door vijf verschillende keurmeesters uit de hele wereld (dit keer UK, USA, CAN, A & F). Zazou was helaas weer de enige Egyptische Mau dus geen competitie binnen het ras. Per ring krijg je punten voor Best of Color en Best of Division (2x 25 punten), daarna Best of Breed (als er meerdere katten van een ras zijn) en dan kun je geselecteerd worden voor de finale.

  2014-09-06 16.35.05                                                    Zazou op de keurtafel bij Jean Marc Lagarde
  Zazou heeft twee keer in de finale gestaan, en dat terwijl er 40 katten meededen in haar klasse! Ze is 1x 5e geworden en 1x 7e! Omdat er zo veel katten meedoen levert dit gelijk heel veel punten op.
  Daarnaast was er ook nog een traditionele keuring waarin de katten een certificate d’aptitude au championat kunnen verdienen om zo traditioneel kampioen te worden.
  De show duurde hierdoor wel erg lang, tot ongeveer 20:00, waarna we nog op zoek moesten naar het hotel. Gelukkig vonden de katten het een prima hotel en hebben ze na grondig onderzoek heerlijk bij ons op bed geslapen. Om de volgende dag weer fris aan de volgende show te starten. En het leuke is, je kan Zazou geen groter plezier doen dan op show gaan. Het enige dat ze niet leuk vindt is terug de sturdi in. Ze wil het liefst de hele dag door iedereen bewonderd worden en is zelfs nog knuffeliger dan normaal thuis. Heerlijk, zo’n kat!
  10686511_10203983221554190_993640420_o

  De sturdi met alle lintjes en certificaten (Toeter ligt in de sturdi lekker te maffen)

  Maar goed, om een lang verhaal kort te maken hebben zowel Zazou als Toeter hun 2e en 3e kampioenscertificaat gehaald en zijn ze nu Traditioneel Kampioen én Zazou is nu ook TICA Champion.

  Dagon/Doerak is ondertussen ook bij zijn nieuwe baasjes, die natuurlijk heel blij waren met het kleine monstertje 🙂 Ik hoor regelmatig wat van alle kittens (hiervoor dank! dit is erg fijn) en het gaat echt super goed met ze. We zullen ze heel erg missen, maar aan de andere kant is het fijn dat ze allemaal zo’n prachtig huisje hebben en dat hun nieuwe baasjes zo van ze kunnen genieten.

  28 september ben ik met Zazou & Toeter (of Mojo, zijn shownaam haha) bij de Neocatshow ‘Katten Kijken’ in Nijmegen. We doen dan mee in de Kampioensklasse. Als één van de kitteneigenaren nog een kitten wil inschrijven moet je het maar even laten weten, dan kan ik je helpen. De Neocatshow is de op één na grootste kattenshow (de Neocat wereldshow begin volgend jaar is de grootste) en ze hebben enorm veel leuke kattenspulletjes, dus ook komen kijken is erg leuk. Misschien zie ik jullie daar!

   

  Lees verder →

 • 16 weken oud 2 september 2014

  Afgelopen zondag is ook Bato naar zijn nieuwe baasje gegaan. Alleen Dagon/Doerak wacht nog tot zijn nieuwe baasjes terug zijn van vakantie en dan mag ook hij het nest verlaten. Goh, het zal wel heel rustig zijn! Op dit moment is hij Toeter uit z’n slaapplek op de krabpaal aan het pesten, maar ik denk dat zelfs Toeter hem wel een beetje gaat missen hoor. Zazou heeft straks in ieder geval speelkameraadje Toeter over, kunnen ze samen de tuin weer onveilig gaan maken.
  20140901_134833

  Bato op het balkon bij zijn nieuwe baasje

  Gelukkig krijg ik vaak foto’s en berichtjes van de andere kittens dat het zo enorm goed gaat in hun nieuwe huisje, dat is echt heel erg fijn. Ondertussen heb ik net weer eens alle spullen verzameld om dit weekend naar een grote show op de grens van Frankrijk te gaan (TICA show, Colfontaine). Ik ben benieuwd hoe het gaat. Misschien wat snel voor Zazou, maar ze is al heel goed in conditie dus we gaan hopelijk een goed show-najaar tegemoet!

  DSC04439

  Dagon/Doerak

  Lees verder →

 • 15 weken oud 26 augustus 2014

  Nog maar een paar daagjes en dan gaat Bato naar zijn nieuwe baasje. Morgenavond komen de baasjes van Doerak gezellig op bezoek.
  Daarom heb ik net de kittens en de grote katten maar weer eens ontwormd. Dat moet toch elke maand tot ze zes maanden zijn. De kittens vinden ontwormen gelukkig helemaal niet erg. Toeter en Zazou denken daar wel anders over haha.
  Ondertussen wordt er hier weer volop gespeeld. Ook Zazou doet weer 100% mee, dat is erg leuk om te zien. Lekker gek doen ’s avonds en apporteren met matatabi stokjes, altijd leuk.
  Op dit moment zitten Doerak & Bato achter m’n rug op de stoel met elkaar te spelen 🙂 Ze willen toch overal wel heel graag bij zijn. (en het ontwormen is alweer vergeten en vergeven)

  Er staan weer nieuwe foto’s in de albums van Bato & Dagon!

  DSC04420

  Zazou in de tuin

  DSC04364

  Bato in de tuin

   

  Lees verder →

 • 14 weken oud 19 augustus 2014

  Vorige week was het steeds maar slecht weer dus heb ik geen foto’s gemaakt van Bato en Dagon/Doerak. Deze week helaas niet veel beter, en binnen worden de foto’s er niet veel beter op. Ik heb wel twee foto’s toegevoegd aan de albums van Dagon en Bato. Misschien dat het volgende week beter weer wordt?

  Ondertussen is Zazou weer in goede conditie en rent ze het huis rond. Goed moment om Toeter even te laten zien wie de baas is haha:

  DSC04146

   

   

  Lees verder →

 • 13,5 week oud 16 augustus 2014

  Nu hebben we alweer bijna een week nog maar twee kittens in huis. Bato en Dagon/Doerak missen hun broertjes en zusje wel, en ook mama vindt het maar raar. Veel minder kittens die komen aanrennen als je ze roept! (ze kan dus toch tellen denk ik, haha)

  Zowel van Milou als van Ollie & Tijn heb ik gelukkig al veel berichtjes ontvangen dat ze het heel erg goed doen in hun nieuwe huisje.
  Hier een foto van Ollie en Tijn in hun nieuwe huisje de dag nadat ze aangekomen waren:

  Ollie en Tijn

  En hier Dagon en Bato die net samen lekker lagen te slapen:

  2014-08-16 18.30.19

   

  Lees verder →