Cattery Iridium

Welkom op de website van mijn Egyptische Mau cattery!

Alle meest recente informatie kun je vinden onder dit bericht of op de nieuws pagina. Hier staat altijd informatie over de laatste kattenshows die we bezocht hebben, kittenfoto’s of gewoon zo maar een paar leuke foto’s. 

Informatie over mijzelf kunnen je vinden onder ‘even voorstellen,’ informatie over mijn katten (Flux, Fable & Zazou en natuurlijk ook Toeter) onder ‘mijn katten,’ en als je graag wilt weten wat de planning is voor een volgend nestje kun je op de ‘kittens’ bladzijde kijken. 

Cattery Iridium is gevestigd in Noord-Brabant, vlakbij Veghel. De naam ‘Iridium’ is afgeleid van een zilverwit metaal, heel toepasselijk want mijn katten zijn zilverkleurig en de kittens die hier geboren worden zullen dus ook meestal zilver zijn.
Omdat ik de Egyptische Mau echt het allermooiste kattenras vindt dat er bestaat, heb ik besloten te gaan fokken met deze kattensoort. De Egyptische Mau is een evenwichtig, actief ras dat graag speelt en enorm gebonden raakt aan zijn eigenaren. De Mau wordt in Nederland weinig gehouden, terwijl het juist om een zeer gezond, erg mooi en erg aanhankelijk ras gaat. 

Fable, Flux & Dots gaan regelmatig naar kattenshows, zowel traditionele shows als de intensievere TICA kattenshows. Gelukkig vinden ze de shows zelf echt heel erg leuk, hoewel dit soms lastig te geloven is dat een kat shows leuk kan vinden. Je mag altijd een berichtje sturen wanneer de volgende show gepland is en eens komen kijken of ik wel de waarheid vertel!
Iridium Soul Flux, dochter van Zazou, is op dit moment TICA Quadruple Grand Champion en traditoneel Europees Groot Internationaal kampioen. Ptiprince Iridium Fable is TICA Grand Champion en traditioneel Europees kampioen. 

Drapaki.pl - Kratzbäume

 

Nieuws

 • Vier weken oud & de leukste kat van Nederland! 10 mei 2016

  Dit weekend was Animal Event en hoewel ik zelf niet bij de uitreiking kon zijn, was er de verkiezing tot Leukste Kat van Nederland. Natuurlijk hebben we meegedaan, met de volgende fotocompilatie van Zazou en de kittens:
  20160507_174456Met als resultaat dat ik Zazou nu de LEUKSTE KAT VAN NEDERLAND mag noemen 🙂 Hoe grappig is dat! Daarnaast heeft ze een lekker warm mandje gewonnen…voor in de winter dan, want deze week was het warm genoeg.

  Met de kittens gaat het super goed, 4 weken oud alweer! Als er bezoek is ligt Zazou heerlijk met kittens en al tegen het bezoek aan te slapen op de bank, echt super leuk. De stambomen en DNA-test zijn vandaag ook aangevraagd dus ben ik weer even van het papierwerk af.
  In de albums staan weer 4 nieuwe foto’s. (Foto’s –> klik op de albums van de kittens)
  DSC09766

  Lees verder →
 • Dag 20 2 mei 2016

  Morgen alweer drie weken oud en elke dag kunnen ze iets nieuws. Vandaag hebben ze geleerd hoe je de oren van je broertje/zusje in je mond kan stoppen, gister waren de staarten aan de beurt 🙂

  DSC09685

  DSC09669

  Er staan weer nieuwe foto’s in de galerijen van de kittens.

  Lees verder →
 • Dag 14 26 april 2016

  De kittens groeien nog steeds als kool.
  Beide katertjes zijn gereserveerd en de verwachting is dat het poesje ook zal blijven. (ik hoop het!)
  En ik kon het niet laten: we hebben nu ook kuikentjes die straks hier in de tuin mogen komen wonen. En die moesten natuurlijk even kennismaken met Zazou en de kittens:

  DSC09466

  DSC09392

  Lees verder →
 • Dag 11 23 april 2016

  Alweer 11 dagen oud en meer dan verdubbeld in gewicht (Helios weegt nu al 240 gram, en bij de geboorte 116!) en de oogjes zijn nu helemaal open. Ze zijn alles aan het proeven, met grote voorkeur voor Zazou’s snorharen, ogen en oren maar gelukkig is Zazou een geduldige mama.

  DSC09313

  Onder het kopje foto’s staan weer twee nieuwe foto’s per kitten in hun eigen album.

  Lees verder →
 • Dag 5 17 april 2016

  Update kittens Emaution’s Iridium Zazou x Egyptsila Emaution MauzartDSC09302

  Wij zijn alweer 5 hele dagen oud en groeien als kool. Ondertussen heeft (grotendeels)
  mijn partner  Alphons ook namen gegeven, dit keer met een intergalactisch tintje:

  1. Helios, een katertje en de grootste van het stel, het zonnetje in huis want Helios betekend natuurlijk Zon.
  2. Cosmo, het 2e katertje, iets lichter van kleur en op dit moment af en toe een beetje dom en af en toe de weg naar mama kwijt. Cosmo is vernoemd naar Zazou’s lievelingssnacks, Cosma snackies 🙂
  3. Flux, het poesje. Flux is in de sterrenkunde de lichtsterkte van een ster. Als Flux zo prachtig blijft als ze nu is en alles gaat goed dan mag ze hopelijk bij ons blijven.Tot nu toe gaat het prima met de kittens, Zazou is niet bij ze weg te slaan en zorgt echt perfect voor ze.
   Op de fotopagina krijgt iedere kitten weer een eigen fotoalbum waar ik om de zoveel tijd een paar foto’s in zal zetten 🙂

   Links Helios, rechts Flux en in het midden Cosmo

   Links Helios, rechts Flux en in het midden Cosmo

   DSC09289

  Lees verder →
 • Eindelijk kittens! 13 april 2016

  Wat kunnen 65 dagen (normaal 64) toch lang duren! Eigenlijk was Zazou zondag of maandag al uitgerekend, maar ik denk dat ze de laatste hand nog wilde leggen aan de kleine zwarte stipjes of mini-nageltjes want pas dinsdagavond rond zeven uur ‘s avonds begonnen de eerste tekenen van de bevalling eindelijk.
  Zazou kwam me net als vorige keer luid mauwend halen, heel fijn dat ze zo duidelijk laat weten wanneer het tijd is. Het was natuurlijk wel net drie tellen voordat ik mijn eerste hap avondeten kon nemen. Maarja, de kat gaat voor dus Alphons heeft eerst gegeten en daarna met een kommetje yoghurt op schoot op Zazou gepast zodat ik even snel kon eten.
  Daarna hebben we alle mogelijke nestplekken gehad, tot we uiteindelijk eindigden helemaal achterin de inloop-kledingkast, super onhandig maar verplaatsen is dan echt geen optie.
  Vanaf tien uur begonnen de eerste echte weeën. Het eerste kitten was echter een heel groot katertje in stuitligging (dit is zo in ongeveer 50% va

  Nét geboren en nog helemaal nat

  Nét geboren en nog helemaal nat

  n de geboortes, maar als de eerste kitten gelijk in stuitligging komt kan het wel lastig zijn) dus pas om half twaalf werd dit kitten geboren. Hoewel hij best lang onderweg is geweest begon hij gelijk zo hard te schreeuwen dat onze andere kat zelfs een kijkje kwam nemen wat daar nou zo’n herrie zat te maken.
  Na het kitten goed gewassen te DSC09229hebben en de navelstreng te hebben doorgekauwd heeft Zazou even een uurtje pauze genomen, om daarna om half één een poesje en om kwart vooréén nog een katertje op de wereld te brengen.

  Net als vorige keer had ik van te voren een röntgenfoto gemaakt zodat ik kon tellen hoeveel kittens er zouden moeten komen, maar de foto was aan de vroege kant (ze is uiteindelijk ook echt een paar dagen later bevallen dan gedacht) en dus dachten we nog een vierde kitten te zien. Netjes zitten wachten tussen één en vijf uur ’s nachts waar die dan bleef, maar je raadt het al: het waren er dus drie! (Zazou zal me stiekem wel uitgelachen hebben, maar die vond het natuurlijk wel prima dat ik zo gezellig bij haar bleef zitten, sterker nog: eigenlijk had ik niet eens toestemming om even naar de wc te gaan)
  DSC09234
  Om vijf uur dan toch maar in bed gekropen, maar toen voelde ik na 15 minuten toen ik nét sliep onder de deken een pootje me aantikken. Waarop Zazou dus tegen me aan heeft geslapen de komende twee uur, en de kittens het lekker zelf mochten uitzoeken op hun warmtematje.
  Verder zorgt ze prima voor de babies hoor, ze zijn al 10 gram aangekomen in nog geen 12 uur, maar zo’n bevalling is ook een hele klus en dan mag je best even daarna op bed slapen.

  Welja, stop hem gezellig in bed bij de krokodil

  Welja, stop hem gezellig in bed bij de krokodil

  Terwijl ik dit aan het typen ben hoor ik boven de kittens piepen en de ip-camera stond nog niet helemaal goed, dus ik naar boven en ik zie nog maar twee kittens! Hele huis afgezocht, wat blijkt: ze had er eentje meegenomen en in bed gestopt en was zelf in de buurt sneaky onder de dekens gaan liggen….hopen dat ze ze toch iets langer op één plek kan houden!
  De kittens (één poesje en twee katertjes dus) zijn écht prachtig, allemaal silver spotted black tabby net als mama en ik hoop dat ze de komende tijd het goed doen en goed gaan groeien!
  Filmpje Zazou en de kittens

  Lees verder →