Cattery Iridium

Welkom op de website van mijn Egyptische Mau cattery!

Alle meest recente informatie kun je vinden onder dit bericht of op de nieuws pagina. Hier staat altijd informatie over de laatste kattenshows die we bezocht hebben, kittenfoto’s of gewoon zo maar een paar leuke foto’s. 

Informatie over mijzelf kunnen je vinden onder ‘even voorstellen,’ informatie over mijn katten (Flux, Fable & Zazou en natuurlijk ook Toeter) onder ‘mijn katten,’ en als je graag wilt weten wat de planning is voor een volgend nestje kun je op de ‘kittens’ bladzijde kijken. 

Cattery Iridium is gevestigd in Noord-Brabant, vlakbij Veghel. De naam ‘Iridium’ is afgeleid van een zilverwit metaal, heel toepasselijk want mijn katten zijn zilverkleurig en de kittens die hier geboren worden zullen dus ook meestal zilver zijn.
Omdat ik de Egyptische Mau echt het allermooiste kattenras vindt dat er bestaat, heb ik besloten te gaan fokken met deze kattensoort. De Egyptische Mau is een evenwichtig, actief ras dat graag speelt en enorm gebonden raakt aan zijn eigenaren. De Mau wordt in Nederland weinig gehouden, terwijl het juist om een zeer gezond, erg mooi en erg aanhankelijk ras gaat. 

Zazou, Fable en Flux gaan regelmatig naar kattenshows, zowel traditionele shows als de intensievere TICA kattenshows. Gelukkig vinden ze de shows zelf echt heel erg leuk, hoewel dit soms lastig te geloven is dat een kat shows leuk kan vinden. Je mag altijd een berichtje sturen wanneer de volgende show gepland is en eens komen kijken of ik wel de waarheid vertel!
Zazou is op dit moment traditioneel Groot Internationaal Europees Kampioen & TICA Double Grand Champion. Iridium Soul Flux, uit het laatste nestje van Zazou, is op dit moment TICA Quadruple Grand Champion en traditoneel Europees Groot Internationaal kampioen. Ptiprince iridium Fable is TICA Grand Champion en traditioneel Groot Internationaal kampioen. 

Drapaki.pl - Kratzbäume

 

Nieuws

 • TICA show Swanley (UK) 10 maart 2015

  Vrijdagochtend was het dan eindelijk zo ver: de reis naar Engeland kon beginnen!
  De dagen daarvoor alles al ingepakt: anderhalve tas kattenspullen, een halve rugzak met spullen voor mezelf want met 4 mensen en 6 katten is zelfs in een grote volvo best krap. Om zes uur zijn we vertrokken naar Zelzate, waar we met een groepje van 4 hadden afgesproken. Naast dat de ferry met z’n 4-en een stuk goedkoper is, zag ik het ook zeker niet zitten om links te rijden in Engeland.
  Rond 10 uur kwamen we aan in Calais en daar was het even wachten op de ferry.

  2015-03-06 10.03.54

  Het was prachtig weer en de overtocht was gelukkig helemaal niet vervelend. We waren mooi op tijd in Swanley voor de show. In totaal waren er 20 keuringen in 3 dagen (vrijdag tot zondag) met juryleden uit o.a. Frankrijk, Engeland en Amerika. De competitie was wel flink want veel mensen waren bezig om punten te verzamelen voor de wereld-ranglijst dus er deden veel kampioenen (Supreme Grand Champion) mee. Toch hebben we twee finales gehaald, 1x 9e van de 26 katten en 1x 9e van de 63 (!!!) katten. Allebei bij juryleden uit de VS. (Zazou komt zelf ook uit Amerikaanse lijnen)
  2015-03-08 12.34.06
  Dat betekent dat we nu naast traditioneel ‘Internationaal Groot Kampioen’ nu ook de TICA titel ‘Double Grand Champion’ hebben verdiend! Daarnaast staan we in de ranglijsten op dit moment 4e van de wereld en 2e van onze regio (West-Europa + Rusland)
  ’s Avonds waren we natuurlijk pas héél laat terug (half twee) maar het was een erg leuke, erg gezellige show.

   

  Lees verder →

 • Show 1 maart NLKV Eindhoven 1 maart 2015

  Vandaag had (en heb nog steeds) ik eigenlijk dienst. Maar een show op 15 minuten rijden…dat is wel heel lekker dichtbij. En de Nederlandse Langhaar Katten Vereniging (NLKV) heeft ook wel heel gezellige shows. Dus heel aardig aan vriendlief gevraagd of die misschien mee wilde zodat ik toch gewoon bereikbaar kon zijn voor spoedgevallen, maar ook een kansje had op mijn laatste certificaat voor een nieuwe titel.

  2015-03-01 15.43.47

  Niemand heeft zitplaats maar Zazou heeft een stoel gekaapt!

  Dus deze keer samen vroeg op (maar niet zo vroeg als soms!) en naar de Genderbeemd in Eindhoven gereden. Ik in de rij voor de veterinaire keuring, Alphons alvast het hokje klaarmaken. Kon Zazou er na de keuring zo in. (maar natuurlijk heeft ze weer 90% van de tijd op de kooi of op schoot gezeten) Mensen beginnen Zazou zelfs al te herkennen als ‘die kat die altijd op zijn kooi ligt te slapen en graag snoepjes krijgt van alle bezoekers.’

  Bij binnenkomst kregen we ook nog een kattenbakje, wat kattengrind en een leuk pakketje met cadeautjes! En er stond een prachtig bloemetje op de kooi, heel vrolijk.

  Bij Dhr. Heyninck op tafel. Op het keurrapport staat dat ze van snoepjes houdt. Heel vreemd!

  Bij Dhr. Heyninck op tafel. Op het keurrapport staat dat ze van snoepjes houdt. Heel vreemd!

  Door de dag heen ben ik toch af en toe gebeld, en er kwamen nog wat mensen langs dus het voelde een beetje chaotisch. We zijn uiteindelijk in de ringkeuring 5e van de 18 geworden, de keurmeester vond Zazou erg mooi. Daarna moesten we wel gelijk naar de normale keuring, en de ringkeuring duurde echt lang dus in totaal zijn we misschien wel een uur aan het lopen geweest. Het is maar goed dat het zo’n lieve kat is. Uiteindelijk zijn we nog 2x teruggeroepen maar deze keer geen nominatie voor Best in Show gekregen. Maar, het belangrijkste: wel ons laatste puntje gepakt dus Zazou is nu:

  Groot Internationaal Kampioen Emaution’s Iridium Zazou

  Goed hè! Als ons lint binnen is, post ik een foto! Nu 4 daagjes bijkomen en dan op reis naar Swanley, UK. Dat wordt nog een heel avontuur!

  Lees verder →

 • Show Turnhout 8 februari 8 februari 2015

  Vandaag alwéér vroeg op voor een kattenshow, om kwart over zes op zondag ging de wekker. Op dat moment denk je natuurlijk even: waarom doen we dit ook alweer? Maar eenmaal op de show is het natuurlijk altijd weer erg gezellig.
  In Turnhout aangekomen stonden we daar met zes auto’s op de plek die onze TomTom aangaf…maar geen showhal te bekennen. En nog stikdonker natuurlijk. Gelukkig waren er meer mensen rondjes aan het rijden. Dus iemand bellen waar de hal nou toch kon zijn, en wij met z’n allen er achteraan en nog vier keer verdwalen natuurlijk. Maar, uiteindelijk toch gevonden in een zijstraatje en nog mooi op tijd ook gelukkig.
  Toen de kooi ingericht…en Zazou vervolgens natuurlijk de rest van de dag op schoot of bovenop de kooi gehad om het bezoek te entertainen. (maar in ieder geval niet er in, dat is voor saaie katten denkt ze)

  uitslover!

  uitslover!

  Ze heeft weer heeel veel snoepjes en brokjes gehad, is weer heel vaak gefotografeerd met prachtige camera’s en heeft zelfs met iemand gefacetimed omdat iedereen toch altijd verbaasd is hoe braaf ze op haar kooi kan zitten/liggen/rollen. Wel bijna de beker van de buren gestolen want die had een mooi ritselend gedeelte, maar goed.
  We hadden ook een hele leuke keurmeester die eens even met het boekje erbij ging nalopen samen met een keurmeester in opleiding wat nou eigenlijk de kenmerken van een Mau zijn. Helaas is alles op het keurrapport in onleesbaar Frans…maar goed!
  We hebben ons buitenlandse punt op weg naar Groot Internationaal Kampioen (CAGCI) nu gehaald en daarnaast zijn we alweer genomineerd voor Best in Show!!
  Deze keer wat minder foto’s want ik had geen fijne fotografen bij me zoals vorige keer, ik moest toch een beetje oppassen dat ze niet ervandoor ging naar de broodjestent met knakworstjes recht tegenover onze kooi.
  De volgende show zal 1 maart in Eindhoven zijn, dan gaat Alphons voor mij want ik heb dan zelf weekenddienst. Maar Eindhoven, dat is zo dichtbij dat ik vast nog wel even langs kan gaan.
  Het volgende nestje kittens is gepland voor dit najaar.

  Samen met Toeter lekker slapen thuis

  Samen met Toeter lekker slapen thuis

  Lees verder →

 • Fotoalbum 1 februari 2015

  Voor de komende shows leek het me leuk een fotoalbum te hebben met wat foto’s van Zazou en natuurlijk van de kittens van 2014 🙂
  Als je het leuk vindt: hieronder zijn de foto’s te zien via fotofabriek:

  Lees verder →

 • Wereldshow Houten 2015 25 januari 2015

  Vandaag naar de super gezellige wereldshow in Houten geweest. Het begon vanmorgen vroeg met in de rij staan voor de veterinaire keuring, en ik ben net (20:00) pas thuis dus het was een lange dag, maar wel heel erg leuk! Wat een boel katten (911 geloof ik!) en leuk om de afdeling vogels & bijzondere dieren van faculteit Utrecht weer bij de veterinaire keuring te zien.
  Ook super veel prachtige standjes met alles wat je voor je katten wil hebben, erg leuk.
  Er waren nog 2 andere fijne Egyptische Mau catteries  (in totaal 5 Mau’s!) dus we hebben eindelijk weer eens bij kunnen praten. En leuk om stippeltjes-soortgenoten van Zazou te zien.
  Het keuren ging heel goed, Zazou heeft deze keer de andere Mau dames verslagen en mocht meedingen voor Best in Show. We zijn het helaas niet geworden, maar met zo’n competitie kan ik daar mee leven haha.
  IMG-20150125-WA0013
  En we hebben ons certificaat gehaald dus we zijn onderweg naar Groot Internationaal Kampioen.
  Fijn was ook dat mijn zusje en partner best lang zijn geweest, daardoor kon ik zelf ook een beetje rondkijken en heeft Zazou daar lekker op schoot en op de arm kunnen slapen. Met maar één kat heb je toch een vrij klein kooitje. En na een halve dag op de kooi en door enorm veel mensen geaaid te zijn was zelfs Zazou het even zat. 
   Plus ik heb weer eens wat foto’s van tijdens de show. (dat is alleen anders toch lastig)
  Op naar de volgende twee shows in Turnhout en Eindhoven!

  20150125_184039

  Zo, het lintje is binnen, gaan we nu weer naar huis? 🙂

  Lees verder →

 • Sneeuw! 28 december 2014

  Mijn zus heeft laatst een filmpje gemaakt met alle huisdieren erin. En dan kon ik natuurlijk niet achterblijven dus hebben Zazou, Alphons en ik ook een filmpje gemaakt. Toeter zit er ook in, maar dat was niet vrijwillig haha.

  (het originele filmpje van mijn zus: https://www.youtube.com/watch?v=MEJAVE-g5Jg )

  Daarnaast is er voor het eerst in het leven van de katten echte sneeuw gevallen! Ze hebben eerst een tijdje staan kijken bij de deur, maar Zazou vond het gelijk een groot succes. Die heeft ook zo’n enorme wintervacht, en zal het dus niet zo snel koud krijgen.
  Toeter vond het in eerste instantie echt verschrikkelijk en die heeft gister de hele dag binnen gezeten, maar vandaag wilde hij toch even mee buiten spelen.

  DSC05052

  DSC05114

   

   

   

   

   

  Shows voor de komende tijd: Neocat show te Houten, NLKV show in Eindhoven, BCF show in Turnhout en waarschijnlijk ‘Mad as a March Hare’ in Swanley, UK als TICA show.

  Lees verder →