Cattery Iridium

Welkom op de website van mijn Egyptische Mau cattery!

Alle meest recente informatie kun je vinden onder dit bericht of op de nieuws pagina. Hier staat altijd informatie over de laatste kattenshows die we bezocht hebben, kittenfoto’s of gewoon zo maar een paar leuke foto’s. 

Informatie over mijzelf kunnen je vinden onder ‘even voorstellen,’ informatie over mijn katten (Flux, Fable & Zazou en natuurlijk ook Toeter) onder ‘mijn katten,’ en als je graag wilt weten wat de planning is voor een volgend nestje kun je op de ‘kittens’ bladzijde kijken. 

Cattery Iridium is gevestigd in Noord-Brabant, vlakbij Veghel. De naam ‘Iridium’ is afgeleid van een zilverwit metaal, heel toepasselijk want mijn katten zijn zilverkleurig en de kittens die hier geboren worden zullen dus ook meestal zilver zijn.
Omdat ik de Egyptische Mau echt het allermooiste kattenras vindt dat er bestaat, heb ik besloten te gaan fokken met deze kattensoort. De Egyptische Mau is een evenwichtig, actief ras dat graag speelt en enorm gebonden raakt aan zijn eigenaren. De Mau wordt in Nederland weinig gehouden, terwijl het juist om een zeer gezond, erg mooi en erg aanhankelijk ras gaat. 

Fable, Flux & Dots gaan regelmatig naar kattenshows, zowel traditionele shows als de intensievere TICA kattenshows. Gelukkig vinden ze de shows zelf echt heel erg leuk, hoewel dit soms lastig te geloven is dat een kat shows leuk kan vinden. Je mag altijd een berichtje sturen wanneer de volgende show gepland is en eens komen kijken of ik wel de waarheid vertel!
Iridium Soul Flux, dochter van Zazou, is op dit moment TICA Quadruple Grand Champion en traditoneel Europees Groot Internationaal kampioen. Ptiprince Iridium Fable is TICA Grand Champion en traditioneel Europees kampioen. 

Drapaki.pl - Kratzbäume

 

Nieuws

 • 10 weken oud 21 juni 2016

  Ennn ze zijn alweer 10 weken oud. De tijd vliegt en de kittens vliegen door de kamer ondertussen. Gelukkig was het zondag even droog en konden ze lekker buiten spelen samen met mijn zusje Rozemarijn die weer even gezellig op kitten-bezoek kwam. Samen hebben we geprobeerd de kittens op de foto te krijgen maar dat valt nog niet mee als ze ondertussen het koord van de fotocamera proberen op te eten. En alle drie tegelijk is helemaal een uitdaging!
  DSC01057DSC01011
  Ze eten ook flink door ondertussen, dus vandaag kwam weer een grote doos met eten binnen. Daarin zat ook een muis met een ‘soundchip’ die bij aanraking gaat piepen. He-le-maal gek wordt je daar van, na 30 minuten heb ik hem gauw weer opgeborgen want er zit altijd wel één van de drie op te meppen dus die muis hield geen seconde zijn mond! En je kan de muis wel naar de kittenkamer slepen, maar dan is hij sneller weer in de woonkamer dan dat ik terug gelopen ben met één kitten die trekt en de andere twee kittens er achter aan hahaha.

  Ook nog een mooie nieuwe veer gekregen

  Toeter vindt de kittens nog steeds maar raar dus die heeft van Alphons deze week een fijn nieuw speeltje gekregen van Hyendry. (hij had allemaal gaten in zijn oude speeltje gelikt) Gelukkig is ie daar helemaal blij mee.
  DSC01083

  Er staan weer heel veel nieuwe kitten-foto’s in de galerijen onder ‘foto’s.’

  Lees verder →
 • 9 weken oud 14 juni 2016

  9 weken oud alweer. Dus allemaal hun eerste enting gehad en gechipt. Ik ben bezig met het schrijven van de paspoortjes. Ik zal er zo weer eens aan beginnen, best veel werk die Europese paspoorten…en in één paspoort zitten nu twee kleine gaatjes in de cover want daar heeft Cosmo even snel een hapje uit genomen. Dat wordt denk ik dan maar Cosmo’s paspoort haha, met eigen decoratie.
  kippen
  Deze week heb ik veel te veel foto’s gemaakt, dus deze keer alleen maar collages van foto’s zodat het er geen 100 zijn die ik post 🙂 Ze vinden het geweldig in de tuin, vooral in het stukje voor de kippen want daar groeit leuk onkruid waar je doorheen kan rennen. Vanmorgen met foto’s maken waren ze helemaal nat van de dauw maar dat mag de pret echt niet drukken.
  samenslapen2
  En wat kunnen ze heerlijk spelen met z’n 3-en…af en toe kun je ze wel achter het behang plakken, ze gaan (bijna) nooit uit!
  hapenkrab
  Zaterdag zijn ze met z’n 3-en + mama mee op visite bij mijn ouders geweest. Alvast wennen aan het reizen in de auto en wennen aan de hond daar en de paarden. Drie kittens en Zazou mee op reis was best een hele onderneming dus daar zijn geen foto’s van, ik was veel te druk met ze alle drie in de gaten houden! Nog maar ongeveer drie weekjes en dan gaan Cosmo/Toet en Helios/Mauw alweer verhuizen naar hun nieuwe baasje…maar Flux mag gelukkig hier blijven 🙂
  fluxcosmohelios

  Lees verder →
 • 8 weken oud 7 juni 2016

  Acht weken alweer.
  20160605_182055
  Laatst was ik ’s avonds alleen thuis en had ik tot laat een serie zitten kijken. De volgende dag moesten we weer van alles, hoewel het weekend was dus ‘even snel’ de katten opbergen.
  Stap 1: even kijken waar Toeter is. De hele tuin gehad, lag ie uiteindelijk natuurlijk boven op bed te ronken. Zazou was ondertussen wel de tuin in geglipt, nog net niet gevolgd door een kitten.
  Stap 2: Kittens nog even wat te eten geven voordat ze gaan slapen. Ondertussen proberen Zazou weer binnen te krijgen, waarbij Toeter, die ondertussen wakker is, natuurlijk naar buiten schiet haha.
  Stap 3: Kittens naar hun kamer brengen. Als ik thuis ben mogen ze door het hele huis rennen, maar als ik er niet ben hebben ze hun eigen kattenkamer met ‘en suite’ badkamer zodat ze geen kabeltjes doorknagen in het hele huis. Heb ik ze net allemaal opgeborgen, gaat er eentje naar de kattenbak zitten stinken, dus toch maar even opruimen.
  Stap 4: Herhaal stap 3, waarbij alle kittens natuurlijk weer ontsnappen.
  Stap 5: Herhaal stap 3 omdat nummer 2 ook nog eventjes moet natuurlijk.
  Het was een lange dag en ik was denk ik niet heel helder, ik ben bijna een uur bezig geweest om 3 kittens ‘naar bed te brengen.’
  Gelukkig zijn ze meestal wel heel lief hoor.
  El Collagero 06-07-2016 17_58_00

  Lees verder →
 • 7 weken oud 31 mei 2016

  Vandaag zijn Cosmo/Toet, Helios/Mauw en Flux 7 weken oud alweer. Ik heb gisteren maar weer snel extra kittenvoeding bijbesteld want ze eten prima!
  Helios en Flux eten daarbij ook echt goed brokjes, Cosmo alleen als ze door zijn natvoer gemengd zitten en het écht moet.
  Zaterdag was het mooi weer en mochten de stipjes even buiten spelen onder toeziend oog van mama Zazou. Dat is alweer even geleden want het lijkt wel eindeloos te regenen zeg. Maar binnen spelen is ook heel leuk. Nu nog leren niet overal je nageltjes in te zetten (au!)
  Hoe hard kunnen wij rennen over het veld!?
  DSC00457Onder het kopje ‘foto’s’ staan per kitten weer mooie nieuwe foto’s zoals die hieronder:
  El Collagero 05-31-2016 15_13_34

  Lees verder →
 • 6 weken oud 24 mei 2016

  Flux, Helios/Toet en Cosmo/Mauw zijn vandaag 6 weken oud. Gisteren kreeg ik op mijn werk een berichtje van Alphons dat het mandje van de kattenkrabpaal was afgebroken. Best vreemd want het is toch een stevige krabpaal, maar niemand was gewond geraakt want er liggen altijd zachte kussens onder de kleine krabpaal want die kleintjes hebben nogal eens de gewoonte gewoon naar beneden te storten/springen.
  ’s Avonds heeft Alphons een deel van de krabpaal verwijderd, momperde iets over ‘bestaat er naast metaalmoeheid nu ook al plasticmoeheid’ en de krabpaal zit weer in elkaar.
  Vandaag hoor ik zielig gepiep uit de kattenkamer en daarmee ook gelijk de verklaring voor het afgebroken mandje: mama heeft besloten dat dat inieminie mandje met een diameter van 30 centimeter (ik heb het nagemeten) de aller aller allerbeste ‘ik geef melk aan de kittens’-plaats is die je je maar kan voorstellen. En dat past dus niet. En dus heeft Helios ERNSTIGE honger (hoewel ie net enorme hoeveelheid Schesir kip naar binnen heeft gewerkt maar dat is heel anders natuurlijk) en het PAST niet.

  Linksboven vertelt Helios dat ie HONGER heeft

  Linksboven vertelt Helios dat ie HONGER heeft

  Tsja… ik heb de hele berg maar op de grond gelegd en een kussen gegeven maar ik ben zo ondertussen al 5x zo tegengekomen en ik denk niet dat mama heel binnenkort veel slimmer wordt hahaha.
  Het was deze week overigens zo’n slecht weer dat de kippen dan maar binnen mochten rondlopen (ze zitten binnen, maar ze mogen normaal elke dag buiten maar ze houden niet zo van regen) en dat vonden de kittens ook heel erg vreemd. (foto: zie album Flux)

  DSC00155

  Lees verder →
 • 5 weken oud 18 mei 2016

  En vandaag zijn Cosmo, Flux en Helios alweer 5 weken oud. Eigenlijk moeten we Cosmo en Helios nu Toet en Mauw noemen, want zo gaan ze straks heten bij hun nieuwe eigenaren. De nieuwe eigenaren zijn deze week natuurlijk voor de 2e keer op bezoek geweest. De kinderen vonden de kittens maar eng want ze bijten overal in en kittens vonden al die snelle bewegingen ook best spannend dus het was goed ze aan elkaar te laten wennen.
  El Collagero 05-17-2016 19_42_52
  De drie kleine stipjes groeien super, ze zijn nu rond de 600 gram, dat is 100 gram zwaarder dan het vorige nestje op deze leeftijd was! Eten doen ze af en toe als ze er zin in hebben, maar zolang ze zo goed groeien vind ik dat prima.
  Ondertussen zijn ze wel lastig te fotograferen, het grootste deel van mijn foto’s ziet er uit als een streep stipjes die voorbij komt gesjeesd!
  Dat was het weer voor vandaag, want bij de kittens zitten is natuurlijk veel leuker dan aan de website werken 🙂
  De foto’s in de albums van de kittens zijn weer bijgewerkt, er staan vooral veel nieuwe foto’s van gekke Cosmo in.
  DSC09997

  Lees verder →