Cattery Iridium

Welkom op de website van mijn Egyptische Mau cattery!

Alle meest recente informatie kun je vinden onder dit bericht of op de nieuws pagina. Hier staat altijd informatie over de laatste kattenshows die we bezocht hebben, kittenfoto’s of gewoon zo maar een paar leuke foto’s. 

Informatie over mijzelf kunnen je vinden onder ‘even voorstellen,’ informatie over mijn katten (Flux, Fable & Zazou en natuurlijk ook Toeter) onder ‘mijn katten,’ en als je graag wilt weten wat de planning is voor een volgend nestje kun je op de ‘kittens’ bladzijde kijken. 

Cattery Iridium is gevestigd in Noord-Brabant, vlakbij Veghel. De naam ‘Iridium’ is afgeleid van een zilverwit metaal, heel toepasselijk want mijn katten zijn zilverkleurig en de kittens die hier geboren worden zullen dus ook meestal zilver zijn.
Omdat ik de Egyptische Mau echt het allermooiste kattenras vindt dat er bestaat, heb ik besloten te gaan fokken met deze kattensoort. De Egyptische Mau is een evenwichtig, actief ras dat graag speelt en enorm gebonden raakt aan zijn eigenaren. De Mau wordt in Nederland weinig gehouden, terwijl het juist om een zeer gezond, erg mooi en erg aanhankelijk ras gaat. 

Fable, Flux & Dots gaan regelmatig naar kattenshows, zowel traditionele shows als de intensievere TICA kattenshows. Gelukkig vinden ze de shows zelf echt heel erg leuk, hoewel dit soms lastig te geloven is dat een kat shows leuk kan vinden. Je mag altijd een berichtje sturen wanneer de volgende show gepland is en eens komen kijken of ik wel de waarheid vertel!
Iridium Soul Flux, dochter van Zazou, is op dit moment TICA Quadruple Grand Champion en traditoneel Europees Groot Internationaal kampioen. Ptiprince Iridium Fable is TICA Grand Champion en traditioneel Europees kampioen. 

Drapaki.pl - Kratzbäume

 

Nieuws

 • TICA show Enghien 13 september 2016

  Dit weekend was er een gecombineerde tica en traditionele show in Enghien, België, in een prachtige zaal met veel daglicht midden in een nog mooier park.
  Zaterdag was ‘on safari’ dag, waarbij er extra ringen waren voor de Bengalen. Het was een hele lange dag, vooral omdat de airco kapot was en het wel >40 graden was in de hal! Niet leuk voor de katten maar gelukkig had ik Alphons bij me die met een grote zak ijsklontjes van de carrefour op de hoek en wat ziplockzakjes prachtige kattenverkoeling wist te maken dus Zazou en Flux hebben lekker onder hun ijsdekentje liggen slapen!

  Flux onder de ijsklontjes-deken

  Flux onder de ijsklontjes-deken

  In het hotel was gelukkig wel airco. Zondag was het bewolkt en dat was maar goed ook want de ijsklontjes waren op in de supermarkt :p

  2016-08-28-12-47-12

  Zazou, Best in Show!

  Resultaten zaterdag en zondag:
  Zazou 2x CACE traditioneel dus  is ze nu Groot Internationaal Europees kampioen! Daarnaast NOM BIS zaterdag (en best of best maar dat klopte geloof ik niet helemaal, …mijn Frans is niet zo goed en nummers in de 1000 onderscheiden lukt niet echt haha)
  Zondag was Zazou Best In Show! We kwamen voor de CACE certificaten dus dat was een mooie verassing.
  Iridium Soul Flux 2x EX1 + best in variety + NOM BIS zowel zaterdag als zondag!

  In TICA: (Alleen Flux deed mee, Zazou is al double grand champion)
  Kurt Vlach: zaterdag 8e, zondag 8e allbreed
  Edith-Mary: Smith zaterdag 9e zondag 6e allbreed
  Tomoko Vlach: zaterdag 9e zondag 8e allbreed
  Martine Caillard: zondag 9e allbreed
  Marylise de Landtsheer: zondag 9e allbreed

  Flux met haar lintje, alle rode kaartjes zijn finales die ze gewonnen heeft!

  Flux met haar lintje, alle rode kaartjes zijn finales die ze gewonnen heeft!

  Het was een weekend met heel veel katten dus ik ben zeer tevreden met de resultaten!
  Dit weekend gaan we naar Chartres toe (bij Parijs) voor een extra tica-show, omdat we punten proberen te sparen voor een regional winner titel voor Fluxje. Het weekend daarna staan we gezellig op de Neocat show.

  Lees verder →
 • TICA show Swanley 22 augustus 2016

  Dit weekend  was het dan eindelijk zover: de eerste show van Iridium Soul Flux, nu 4.5 maand oud! Voor deze show zijn we helemaal naar Swanley, UK gereisd met de auto en de veerboot.
  TICA shows werken met ringen. In de allbreed ringen doen zowel de kort als de langharen mee. In de specialty ringen alleen de kortharen. In totaal is Flux dit weekend 6 keer op de eerst plek gekomen! Daarnaast hebben we in 11 van de 12 finales gestaan en nu dus een heel lint vol met finaleplaats-stickers en een tas vol zakken brokjes.

  2016-08-20 10.02.16

  Pascal Remy (allbreed) 1st + (specialty) 1st
  Delsa Rudge (specialty) 1st + (specialty) 1st
  Jane Allen (allbreed) 2nd + (specialty) 1st
  Irene van Belzen (allbreed) 3rd + (specialty) 3rd
  Brigitte Berthelon (allbreed) 9th + (specialty) 1st
  Pascale Porthelas (allbreed) 10th
  Video: eerst worden alle katten in een ring geplaatst en één voor één door de jury uit hun hokje gehaald en beoordeeld. Als het heel goed is gegaan, wordt je teruggeroepen voor de finale. En dan langzaam aftellen wie er eerst wordt, ze beginnen natuurlijk bij de laatste plaats. In de video is Flux eerste geworden, in totaal is ze zondag 4x 1e geworden.

  Ik ben helemaal gelukkig en Flux vind het allemaal prima als ze maar zoveel mogelijk op schoot kan liggen, lekker bij me mag liggen in de hotelkamer, af en toe flink mag spelen met haar veer en ze is vast blij met de brokjes die ze gewonnen heeft straks, die ik bij d eerste finale nog bijna vergeten was omdat ik zo blij was met mijn best kat!

   

   

  Lees verder →
 • Complilatiefilmpje Week 1 tot 16 9 augustus 2016

  Achter mijn hoofd springt Flux om de drie tellen in Toeter’s mandje. Toeter wast dan fijn de oren of bijt, nog vaker in haar poten en oksels. Net zolang tot Toeter het gespring zat is en maar weer verkast. Wat een drukte, zo’n jong vlekjesmonster erbij, hoor je zowel Toeter als Zazou regelmatig denken.
  Bijna vergeet je dat het nog maar 4 maanden geleden is dat, op 12 april, Flux samen met Helios & Cosmo hier geboren werden.
  Goede reden om een compilatie te maken van de eerste paar weken!

  Lees verder →
 • Flux & de grasmaaier 27 juli 2016

  Flux wordt steeds groter en gaat gezellig overal mee naar toe.

  2016-07-19 11.33.18

  Flux in het winkelmandje, mee plantjes uitzoeken

  Bijvoorbeeld naar de Intratuin vorige week om nieuwe plantjes uit te zoeken. De oude plantjes waren hele mooie lelies, maar die zijn helaas erg giftig voor katten en een net er omheen vond Flux het leukste spelletje ooit dus hebben we ze maar uitgegraven en naar de voortuin verplaatst.

  Laatst hadden we een heel goed idee voor een mooi nieuw kattenspeeltje:

  Super handig zo’n grasmaaier!
  20 en 21 augustus is Flux’ eerste TICA show in Engeland (Swanley) en de week daarna gaan we naar de TICA show in Enghien, België.

  Lees verder →
 • 12 weken oud 6 juli 2016

  Deze week de laatste foto’s van mini-Egyptische Mau’s Cosmo, Helios & Flux samen, want Cosmo en Helios gaan samen verhuizen! Ze hebben ondertussen al hun entingen gehad en zelfs al hun eigen microchip zodat ze niet kwijt kunnen raken. We zullen ze heel erg missen, maar het is een heel fijn idee dat ze lekker samen verhuizen en dus de rest van hun leven samen kattenkwaad mogen uithalen bij hun nieuwe baasjes. En heerlijk samen in hetzelfde mandje kunnen slapen.

  DSC02070

  Vlak voor vertrek: Helios & Cosmo

  De afgelopen week hebben ze dat kattenkwaad nog vooral hier uitgehaald door te proberen de baby-eendjes te vangen, achter de kippen aan te sluipen, via de stoelleuningen omhoog te klimmen en prachtige kleine gaatjes achter te laten en de bank uit elkaar proberen te trekken.

  DSC01812

  Cosmo en de kip

  Dit weekend had ik zelf dienst, maar omdat mijn zusje Rozemarijn een tijdje naar het buitenland gaat, kwam iedereen hier langs zodat ik bij een oproep snel weg kon. Eerst binnen proberen taart te eten…samen met de kittens. Daarna buiten met de rond rennende kittens die achter de flapperende kippen aan zaten gevolgd door 6 kleine eendjes…het lijkt wel een dierentuin hier.

  DSC01696

  Hmmm…wat is dat?

  Gister hadden ze zelfs een kast met ‘verboden’ speeltjes open gemaakt. Speeltjes met touwtjes mogen ze niet hebben dus die liggen ‘veilig’ opgeborgen…ik ben zeker 30 minuten bezig geweest om alle speeltjes met alle touwtjes weer uit de knoop te krijgen! Ik vroeg me al af waarom ze bleven slapen toen ik thuiskwam maar ze hadden zich dus prima vermaakt.
  Het ga je goed, Cosmo & Helios, vanaf nu Toet & Mauw, en er volgen vast nog veel foto’s van Flux de komende tijd want die mag gelukkig blijven.

  DSC01833

  Iridium Soul Flux

  De laatste foto’s staan nu in de albums van de kittens. De volgende verslagen zullen als het goed is van Flux’ haar eerste shows zijn!

  Lees verder →
 • 11 weken oud 28 juni 2016

  Vandaag zijn Helios/Mauw, Cosmo/Toet & Flux alweer 11 weken oud. Hoewel het weer niet altijd meezit zijn ze alle drie (samen met mama Zazou natuurlijk) het liefst buiten. Op dit moment liggen ze heerlijk met z’n vieren op de tuinbank buiten. Straks rond een uurtje of negen gaan ze weer aan en dan is het racen door de tuin.

  DSC01498

  Totdat ze de kippen weer tegen komen. Dat blijft lastig: moet je die nou besluipen, of heel hard wegrennen? De kippen weet ook niet helemaal wat ze van die gekke stipjes moeten denken, want de kippen zijn dan wel een weekje jonger, maar echt VEEL groter dan de kittens.
  DSC01326
  De kittens zijn ook deze week weer mee geweest naar mijn ouders om ze goed te laten wennen aan reizen. Ze hebben heerlijk op schoot gelegen bij Maartje, maar de hond moet nog steeds niet te dichtbij komen, dat blijft toch wel ZO eng. En dat terwijl die van de week ook al bij de kittens op bezoek is geweest. Pluisje weet niet wat hem overkomt als er drie van die kleine katten naar hem gaan zitten spugen. We moeten nog wel werken aan het wennen aan de hond denk ik 🙂

  DSC01536
  Flux, Zazou & Toeter mochten vandaag ook weer even mee naar de dierenartsenpraktijk om de bloeddrukmeter die op proef is uit te testen, maar ze hadden alle drie niet echt de neiging om stil te zitten en ik was ook niet echt handig met die meter dus dat moeten we nog een beetje oefenen denk ik.
  Extra foto’s van de kittens staan weer in de galerijen! (update: de galerijen werken eventjes niet, komt goed)(update 2: helemaal gefixed, bedankt webmaster ;))

  DSC01470

  Lees verder →