Cattery Iridium

Welkom op de website van mijn Egyptische Mau cattery!

Alle meest recente informatie kun je vinden onder dit bericht of op de nieuws pagina. Hier staat altijd informatie over de laatste kattenshows die we bezocht hebben, kittenfoto’s of gewoon zo maar een paar leuke foto’s. 

Informatie over mijzelf kunnen je vinden onder ‘even voorstellen,’ informatie over mijn katten (Flux, Fable & Zazou en natuurlijk ook Toeter) onder ‘mijn katten,’ en als je graag wilt weten wat de planning is voor een volgend nestje kun je op de ‘kittens’ bladzijde kijken. 

Cattery Iridium is gevestigd in Noord-Brabant, vlakbij Veghel. De naam ‘Iridium’ is afgeleid van een zilverwit metaal, heel toepasselijk want mijn katten zijn zilverkleurig en ik de kittens die hier geboren worden zullen dus ook meestal zilver zijn.
Omdat ik de Egyptische Mau echt het allermooiste kattenras vindt dat er bestaat, heb ik besloten te gaan fokken met deze kattensoort. De Egyptische Mau is een evenwichtig, actief ras dat graag speelt en enorm gebonden raakt aan zijn eigenaren. De Mau wordt in Nederland weinig gehouden, terwijl het juist om een zeer gezond, erg mooi en erg aanhankelijk ras gaat. 

Zazou, Fable en Flux gaan regelmatig naar kattenshows, zowel traditionele shows als de intensievere TICA kattenshows. Gelukkig vinden ze de shows zelf echt heel erg leuk, hoewel dit soms lastig te geloven is dat een kat shows leuk kan vinden. Je mag altijd een berichtje sturen wanneer de volgende show gepland is en eens komen kijken of ik wel de waarheid vertel!
Zazou is op dit moment traditioneel Groot Internationaal Europees Kampioen & TICA Double Grand Champion. Iridium Soul Flux, uit het laatste nestje van Zazou, is op dit moment TICA Quadruple Grand Champion en traditoneel Europees Groot Internationaal kampioen. Ptiprince iridium Fable is TICA Grand Champion en traditioneel Groot Internationaal kampioen. 

Drapaki.pl - Kratzbäume

 

Nieuws

 • Kittens in april! 27 februari 2016
  Ondertussen zijn we weer ongeveer 3 weken verder. En goed nieuws, want Zazou is inderdaad drachtig! Vorige week hadden we al stiekem even gekeken met de echo. Toen was ze echter pas 14 dagen drachtig en dan is er nog weinig van te zeggen en kan er nog van alles misgaan. Op de eerste foto zie je de echobeelden van vorige week.
  Deze week hebben we nogmaals gekeken, en op dit moment zijn er in ieder geval drie kittens (of eigenlijk blobjes haha) te zien! Verder tellen is niet mogelijk met de echo, en zeker niet zonder te scheren, iets dat we niet doen omdat me dat veel te koud lijkt, zo’n kale buik in de winter.
  Het blijft natuurlijk altijd spannend, maar als alles goed gaat mogen we rond 11 april kittens verwachten!
  2016-02-20 11.18.01

  Foto 1 op 14 dagen dracht: De rechter zwarte holte is een 14 dagen oude kitten, de andere zwarte holte is Zazou’s urineblaas

  2016-02-26 21.18.24

  Foto 2: 20 dagen dracht: veel duidelijker, je ziet nu in het zwarte bolletje ook echt een foetus zitten met vliezen. 

  Lees verder →
 • Kittens in april? 8 februari 2016

  Na lang wachten mogen we nu misschien in april wel kittens verwachten!

  Het verhaal daaraan vooraf:
  De kater die we voor Zazou hadden uitgezocht, woont op zo’n 12 uur onafgebroken rijden hier vandaan, tussen Toulouse en de Middellandse Zee in. Wat een enorm eind zeg. En zeker met een krolse poes, mochten ze te veel stress hebben van de autorit dan kan de krolsheid zomaar verdwijnen, en rij je voor niets naar Zuid-Frankrijk!

  Afgelopen dinsdag was het dan zover: Zazou was goed krols, en door snel vrij te
  regelen van het werk kon mijn partner mee om te rijden. Dus alle spullen bij

  2016-02-07 16.28.08

  Lekker samen op schoot slapen tijdens de lange autoreis

  elkaar gepakt, auto helemaal katvriendelijk voorzien van autogordels voor de katten en een kattenbak op de achterbank, voer, water, iets om aan te krabbelen, dekentjes, …eigenlijk een hele auto vol kattenspullen en één miezerig koffertje met onze tandenborstels. Ook onze andere kat mocht mee op vakantie, hij mist Zazou anders heel erg en moest anders helemaal alleen thuisblijven.
  Gelukkig is de lange reis heel goed verlopen, we hebben de reis ’s nachts gemaakt zodat de katten lekker door konden slapen en wij lekker door konden rijden.

  Eenmaal aangekomen was Zazou gelukkig nog prima krols, maar de kater (Mauzart) heeft wel even heel goed indruk moeten maken voordat hij iets mocht proberen. Tenzij er een bakje lekkere sardientjes werd neergezet, dan mocht ie uitvoeren waar ie zin in had, als Zazou dan maar de sardientjes mocht opeten….liefde gaat door de maag? El Collagero 02-08-2016 16_18_57

  Na ongeveer 1,5 dag was het ijs gebroken. Dat blijft geweldig om te zien: samen elkaar wassen, samen tegen elkaar aan slapen, samen eten. Alleen bij mij op schoot was een beetje vreemd, want dat plekje is voor Zazou en het kan toch niet zo zijn dat daar zomaar een andere kater mag liggen! Dan maar samen op schoot, ook een goede oplossing.

  Wij zijn nu ondertussen weer terug in Nederland, en gaan de komende weken duimen dat Zazou ook echt drachtig is en ons een mooi nestje kittens gaat geven. Op zijn vroegst over 2 weken is er soms op de echo al iets te zien, maar eigenlijk moeten we zelfs nog wat langer wachten. Als alles goed gaat verwachten we rond 11 april dan weer een nestje!
  Op de pagina ‘kittens’ staat wat meer informatie over Egyptsila Emaution Mauzart.

  El Collagero 02-08-2016 16_20_16

  Samen op schoot!

   

  Lees verder →
 • Neocat show 2016 Houten 24 januari 2016

  Vandaag was dan weer de enorm leuke, gezellige, drukke en goed bezochte Wereldshow in Houten. Weer bijna 900 katten, maar toen we zo rond 8 uur aankwamen hoefden we gelukkig niet buiten in de motregen te wachten op de veterinaire keuring. Binnen was het wel even aanschuiven in de rij, maar zolang het droog is, is dat natuurlijk geen probleem.

  IMG-20160124-WA0019

  Op het podium voor de Best in Variëteit!

  De hal was weer helemaal gevuld met katten én alle kattenspulletjes die je maar kan verzinnen, echt heerlijk zoveel kattendingen. Zazou (en Toeter thuis natuurlijk) hebben dan ook een mooi nieuw speeltje gekregen gevuld met catnip en een leuke nieuwe hengel…niet dat het huis niet al compleet vol ligt met hengels maarja.

  Zoals gebruikelijk heeft Zazou de hele dag op de kooi gelegen en bezoekers vermaakt, ik denk dat de meeste fotografen die geweest zijn, Zazou nu op hun sd-kaartje hebben staan haha!
  Gelukkig vonden niet alleen de bezoekers Zazou mooi, maar hebben we weer een Best in Variëteit gehaald. Er waren vandaag 2 andere Egyptische Mau’s (waarvan één pas 6 mnd) aanwezig dus we hadden wel competitie maar we gingen mooi naar huis met een beker en het volgende punt voor ons Groot Internationaal Europees kampioenschap! (op de foto hieronder staat Zazou met haar beker…niet dat ze gemerkt heeft dat ze die kwamen brengen want ze sliep gewoon lekker door)

  2016-01-24 14.28.07

  Zazou ligt na een lange dag heerlijk te maffen op haar kooi en mijn zusje die gezellig mee was laat het BIV certificaat zien 🙂

  Ander goed nieuws: 2.5 week geleden was Zazou eindelijk krols. De eerstvolgende keer dat ze goed krols wordt (hopelijk binnen 1-2 weken) gaan we dus in de auto stappen en op weg naar Zuid-Frankrijk waar een hele mooie kater samen met Zazou hopelijk voor heel veel kleine zwart-grijze stipjeskatten gaan zorgen!

  Lees verder →
 • Fijne feestdagen! 22 december 2015

  Het is al weer veel te lang geleden dat ik een stukje op de website geplaatst heb, maar soms is het gewoon even heel druk en is er verder weinig te melden in kattenland. Op dit moment zit ik helaas ziek thuis (kattenkrabziekte, wel super kat-gerelateerd toch, maar ik zou het je niet echt aanraden)
  Zazou is ondertussen druk bezig met de vogeltjes in de nieuwe tuin (we zijn 1 september verhuisd) wegjagen, ze heeft bijna 2000m2 afgezette tuin om samen met Toeter in rond te spoken. Heerlijk vinden ze dat. Tenzij er weer een fazant langskomt, want dat zijn me toch enge beesten! Dan komen ze gauw door het kattenluikje naar binnen gestoven, de grote watjes!

  DSC08861

  Samen in de tuin spelen

  De TICA show in hellevoetssluis 1 november is goed gegaan maar we hebben nog geen nieuwe titel veroverd. Eind januari gaan we natuurlijk weer meedoen met de Neocat Wereldshow met hopelijk weer >900 katten aanwezig, dat is altijd een hele happening en erg gezellig.
  Nog geen nieuws op het kittenfront, ik moet gewoon heel geduldig zijn en midden in de winter is ook geen tijd om krols te worden als je een verstandige kat bent, dus we wachten gewoon af.
  Rest me nog enkel te zeggen: fijne feestdagen en een gelukkig 2016!

  El Collagero 11-03-2015 22_53_15

  Voooogeltjes waar zijn jullie dan?!

  Lees verder →
 • TICA show Hellevoetsluis 20 oktober 2015

  Zondag 1 november staan we op de TICA show in Hellevoetsluis. (On Safari Europe 2015 show)
  Als je in de buurt bent, kom gerust even een praatje maken !
  Nog geen kittens, maar we staan klaar om elk moment naar de dekkater te rijden zodra onze mooie dame krols wordt.

  Hierbij nog even een foto waarop ze meehelpt de laatste peren uit de boom te plukken:

  El Collagero 10-20-2015 15_07_12

   

   

   

   

   

  Lees verder →
 • Neocat show 28 september 2015

  Na een druk weekend mochten we ook zondag weer wat vroeger op dan gebruikelijk om naar de Neocat show te gaan. Het is alweer een paar maanden geleden dat ik geshowd had en we zijn ondertussen ook nog verhuisd. Dus eerst maar eens de showspulletjes sorteren een paar dagen voor de show. Zazou kwam natuurlijk gezellig meekijken en, gekke kat dat het is, werd helemaal vrolijk van het zien van de showbenodigdheden. Jeeej, we mogen weer, zoiets zal ze wel gedacht hebben.

  Op de show heb ik netjes de kooi ingericht. Maar denk maar niet dat ze daar in wilde blijven, want daar was ze natuurlijk niet voor gekomen! Dus nadat ze een paar keer de waterbak had omgegooid en het kleed niet echt meer recht lag dan maar op het hok. Ja, dat is natuurlijk veel beter. Er zijn best wat mensen langs geweest die wel ín het hok keken maar er niet op en haar dus compleet gemist hebben. Want als er even niemand was om Zazou te bewonderen, lag ze heerlijk diep te slapen.20150927_173129

  Gelukkig vond ook de jury Zazou heel mooi (en lief) dus hebben we ook ons eerste punt richting (groot internationaal) Europees kampioen gekregen met een prachtig keurrapport. En hoewel we de enige Mau waren, en er eigenlijk pas een best in variëteit (BIV) uitgereikt kan worden als er drie katten van één ras aanwezig zijn, hebben we zelfs een speciale prijs gewonnen! Als een jurylid een kat bijzonder mooi vindt, kan er soms een uitzondering gemaakt worden en zo hebben we dus toch de BIV gewonnen!

  20150927_173320

  Lees verder →