Cattery Iridium

Welkom op de website van mijn Egyptische Mau cattery!

Alle meest recente informatie kun je vinden onder dit bericht of op de nieuws pagina. Hier staat altijd informatie over de laatste kattenshows die we bezocht hebben, of gewoon zo maar een paar leuke foto’s. 

Informatie over mijzelf kunnen je vinden onder ‘even voorstellen,’ informatie over mijn katten (Flux & Zazou en natuurlijk ook Toeter) onder ‘mijn katten,’ en als je graag wilt weten wat de planning is voor een volgend nestje kun je op de ‘kittens’ bladzijde kijken. 

Cattery Iridium is gevestigd in Noord-Brabant, vlakbij Veghel. De naam ‘Iridium’ is afgeleid van een zilverwit metaal, heel toepasselijk want mijn katten zijn zilverkleurig en ik de kittens die hier geboren worden zullen dus ook meestal zilver zijn.
Omdat ik de Egyptische Mau echt het allermooiste kattenras vindt dat er bestaat, heb ik besloten te gaan fokken met deze kattensoort. De Egyptische Mau wordt in Nederland weinig gehouden, terwijl het juist om een zeer gezond, erg mooi en erg aanhankelijk ras gaat. Dit is jammer, want het is een kattenras dat zeker behouden moet worden en waarvoor het belangrijk is dat er regelmatig met nieuwe bloedlijnen gewerkt wordt.

Zazou en Flux gaan regelmatig naar kattenshows, zowel traditionele shows als de intensievere TICA kattenshows. Gelukkig vinden ze de shows zelf echt heel erg leuk, hoewel dit soms lastig te geloven is dat een kat shows leuk kan vinden. Je mag altijd een berichtje sturen wanneer de volgende show gepland is en eens komen kijken of ik wel de waarheid vertel!
Zazou is op dit moment Traditioneel Groot Internationaal Europees Kampioen & TICA Double Grand Champion. Iridium Soul Flux, uit het laatste nestje van Zazou, is op dit moment TICA Quadruple Grand Champion. 

Nieuws

 • Vijf weken oud 20 juni 2014

  De grootste kitten weegt nu al bijna 600 gram! Ze groeien zo enorm hard! Ze kunnen elke dag niet wachten om weer op een nieuw avontuur te gaan en we moeten heel goed opletten want ze kunnen nu al heel hard rennen en je moet echt opletten dat je niet op ze gaat staan. Het ene moment zijn ze aan de ene kant van de kamer, het andere moment weer helemaal ergens anders haha.

  Op de kittenpagina heb ik weer nieuwe foto’s toegevoegd aan de albums van de kittens 🙂

  DSC02633

  In diepe slaap in handen van het bezoek na lekker gespeeld te hebben

  Lees verder →
 • Vier weken oud 12 juni 2014

  De kittens zijn nu vier weken oud. Het gaat gelukkig nog steeds allemaal heel goed, ze zitten allemaal rond de 400 gram nu. Dat is in totaal 1,5 kg meer dan toen ze geboren werden! En dat allemaal op een dieet van alleen melk.  Ze kunnen nu echt rennen en springen (en dan weer per ongeluk omvallen). Ze wassen zichzelf en proeven alles wat ze tegen komen 🙂

  DSC02661

  Lees verder →
 • 3 weken oud 4 juni 2014

  Gister waren de kittens alweer 3 weken oud.
  Ze wassen zichzelf netjes, kijken mee hoe mama brokjes eet en stoppen hun poten in hun mond 🙂
  Op de fotopagina staan weer nieuwe foto’s in de albums van de kittens.
  DSC02521

  Lees verder →
 • Kittens Dag 16 29 mei 2014

  De kittens zijn nu 16 dagen oud.
  Dit filmpje is met een macro-lens gemaakt, dus soms wat onscherp maar wel heel dichtbij 🙂
  Ze zijn nog zo klein!
  De fotoalbums van de kittens zijn overigens weer bijgewerkt met foto’s van vandaag!

   

   

  Lees verder →
 • Dag 9: Oogjes open! 22 mei 2014

  Op dag 4 had de eerste kitten stiekem en een hoekje van z’n oogjes open. Maar nu, dag 9, hebben alle kittens hun oogjes open en beginnen ze te reageren op licht en donker. Ze kunnen nog steeds niet veel horen of zien, maar melk drinken en groeien is geen probleem! Als je goed luistert liggen ze met mama mee te spinnen als ze drinken, net kleine ratelmachientjes.

  Onder het kopje ‘foto’s’ staan per kitten album weer nieuwe foto’s toegevoegd!

  DSC02170

  Lees verder →
 • Dag 3: drinken & slapen 15 mei 2014

  Het gaat erg goed met de kittens. Het zijn vier heren en één dame. Mama maakt het ook fantastisch en loopt ook vrolijk een rondje door het huis, blij dat ze al dat gewicht weer kwijt is. Af en toe moeten we zelfs even uitleggen dat ze niet alleen maar rondjes in de tuin mag rennen, maar gelukkig gaat ze heel regelmatig de kittens melk geven. Vijf is een groot nest, dus ze hebben heel wat melk nodig. DSC02086

  Lees verder →