Cattery Iridium

Welkom op de website van mijn Egyptische Mau cattery!

Alle meest recente informatie kun je vinden onder dit bericht of op de nieuws pagina. Hier staat altijd informatie over de laatste kattenshows die we bezocht hebben, of gewoon zo maar een paar leuke foto’s. 

Informatie over mijzelf kunnen je vinden onder ‘even voorstellen,’ informatie over mijn katten (Flux & Zazou en natuurlijk ook Toeter) onder ‘mijn katten,’ en als je graag wilt weten wat de planning is voor een volgend nestje kun je op de ‘kittens’ bladzijde kijken. 

Cattery Iridium is gevestigd in Noord-Brabant, vlakbij Veghel. De naam ‘Iridium’ is afgeleid van een zilverwit metaal, heel toepasselijk want mijn katten zijn zilverkleurig en ik de kittens die hier geboren worden zullen dus ook meestal zilver zijn.
Omdat ik de Egyptische Mau echt het allermooiste kattenras vindt dat er bestaat, heb ik besloten te gaan fokken met deze kattensoort. De Egyptische Mau wordt in Nederland weinig gehouden, terwijl het juist om een zeer gezond, erg mooi en erg aanhankelijk ras gaat. Dit is jammer, want het is een kattenras dat zeker behouden moet worden en waarvoor het belangrijk is dat er regelmatig met nieuwe bloedlijnen gewerkt wordt.

Zazou en Flux gaan regelmatig naar kattenshows, zowel traditionele shows als de intensievere TICA kattenshows. Gelukkig vinden ze de shows zelf echt heel erg leuk, hoewel dit soms lastig te geloven is dat een kat shows leuk kan vinden. Je mag altijd een berichtje sturen wanneer de volgende show gepland is en eens komen kijken of ik wel de waarheid vertel!
Zazou is op dit moment Traditioneel Groot Internationaal Europees Kampioen & TICA Double Grand Champion. Iridium Soul Flux, uit het laatste nestje van Zazou, is op dit moment TICA Quadruple Grand Champion. 

Nieuws

 • Show in Sint-Niklaas, België 17 september 2018

  Ergens in Fables hoofd zit een klein klokje. Elke avond rond 22:15 gaat dat af en is het tijd om heerlijk op schoot te liggen op de bank. Af en toe even naast me op de bank om af te koelen en daarna gauw weer opnieuw gaan liggen als een klein rond bolletje. Gisteravond gaf dat klokje kortsluiting want er zat helemaal niemand op de bank. Gelukkig konden er nog enige draadjes contact maken (heel veel meer is er ook niet aanwezig als ze nog jong zijn volgens mij 😉 ) en het alternatief was snel gevonden: de baas lag al op bed! Ook een prima plek om op schoot te liggen gelukkig.
  Na een paar uur waren de draadjes in de hersenen weer helemaal uitgerust en klaar om net voor zonsopgang eens buiten in de tuin te gaan kijken of er nog libelles waren (dat libelles ’s nachts niet vliegen komt niet echt in Fable op) om te eten of misschien een muis. Maar alweer iets geks: de baas was al wakker! Buiten spelen moest helaas even ingekort worden en samen met Flux moest Fable (inclusief de verzamelde modder uit de tuin ) in de grote reisbench mee naar Sint-Niklaas voor weer zo’n evenement waarbij je de hele dag saai ligt te slapen. En ze hebben daar dus ook geen libelles of vlinders of muizen. Gelukkig hebben ze er wel blikjes vlees, dat maakt veel goed. Maar nadat Fable Flux’ vlees vrolijk had afgepakt is Flux lekker de rest van de middag bovenop zijn slaapzak gaan liggen. Net goed!

  De resultaten:
  Iridium Soul Flux: CACE, onderweg naar Europees Kampioen én Best in Colour (soort best in variety) + nominatie Best in Show

  Ptiprince Iridium Fable: CACIB, onderweg naar Internationaal Kampioen, Best in Show én Best of Best!!!

  De show was goed georganiseerd, in een mooie hal met fijn daglicht en het gewonnen kleed met daarop geborduurde muizen die piepen als je er op mept is een doorslaand succes!

  Over twee weken zijn we aanwezig op de Neocat show met Flux & Fable.

  p.s.: No cats where harmed in making the above photograph 😉 -Flux

  Lees verder →
 • TICA/traditionele Show Halle, België 10 september 2018

  Kattenshow tijd. Deze keer in Halle, onder Brussel met Flux en Fable. Slechts één dagje omdat de show altijd wat chaotisch is en ik Fable rustig wil laten wennen aan de TICA shows.

  Resultaten:
  Iridium Soul Flux Best in Variëteit, een nominatie voor Best in Show en een prachtig CACE keurrapport, haar eerste onderweg naar Europees Kampioen 👍

  Ptiprince Iridium Fable mocht in traditoneel én TICA meedoen.
  In TICA is hij 2e en 10e allbreed geworden. Dat maakt hem na zondag TICA Champion!
  In traditioneel is hij ook nog Best in Show geworden en hij heeft alweer zijn eerste CACIB onderweg naar Internationaal Kampioen gehaald. Go Fable!

  Op het kittenfront hopelijk heel binnenkort goed nieuws van ofwel Flux of Zazou, maar ze laten me nog eventjes wachten. Als ik dan de filmpjes zie van de kittens van vorig jaar, is dat wachten wel moeilijk hoor! Binnenkort meer hier over.
  Met dank aan Alphons voor het maken van de foto´s op de show. (en van Fable in de tuin zoals je hier boven ziet)

  Lees verder →
 • FIFe Show Oss 26 en 27 augustus 28 augustus 2018

  En weer een keer wat anders: een FIFe show van Mundikat in Oss. Vanaf 1 augustus 2018 mag je ook bij FIFe showen, momenteel helaas wel alleen tot aan de open klasse ondanks het zogenoemde ‘open deur beleid.’ Dat betekent dat Flux en Zazou allang niet meer mee mogen, dus alleen Fable mocht mee op pad dit weekend. Leek mij wel gezellig, zo’n weekendje met z’n tweeën, maar Fable vind duidelijk ander poezengezelschap erbij een stuk leuker met als resultaat deze Yoda-Fable foto:

  De resultaten:

  Dag 1: CAC, nominatie voor de BIS in categorie 3 ,(gewonnen van een mooie Brits langhaar) maar uiteindelijk de BIS verloren van een mooie Brits Korthaar

  Dag 2: CAC, weer een nominatie voor de BIS gewonnen van een Brits Korthaar dit keer en dit keer de BIS verloren van een mooie blauwe Brit die uiteindelijk beste van categorie en daarna beste van alle vier de categorieën is geworden 

  Het spannendste vond Fable de Deense keurmeester met de Franse Baret. Al vanaf jongs af aan vind ie mannen met hoeden echt doodeng! Ik heb echt een hele rare kat. Gelukkig kon de hoed speciaal voor Fable even af en na een paar keer goed kijken van Fable was het toen helemaal in orde. Zelfs tijdens de BIS nominatie dacht de keurmeester eraan even zijn hoed af te zetten, petje af!
  Tijdens de best in show voordracht wordt je kat voorgedragen door een steward en alle genomineerde katten worden naast elkaar op een witte tafel gezet, ook best spannend maar dat ging gelukkig ook prima. De sfeer bij de FIFe is wel anders. Betalen voor de toiletten, je stoel moet je huren of zelf meenemen. De kooien zijn wel lekker groot en verder is het ook gewoon een kattenshow uiteindelijk.

  Met de verzamelde punten van eerdere shows en vandaag is Ptiprince Iridium Fable nu Kampioen!

  Geplande shows in de komende weken:

  • 9 september  de gecombineerde TICA/traditionele Show in Halle, België
  • 16 september de traditionele show in Sint-Niklaas, België
  • 30 september de traditionele show van mijn eigen Neocat vereniging in Hoevelaken

  Fable’s oogkleur is al mooi groen aan het worden:

  Lees verder →
 • Kittens? 18 augustus 2018

  Het is nog wel héél vroeg, maar Flux is momenteel krols en Fable doet hard zijn best om te leren hoe het kittens maken werkt. Hopelijk binnenkort dus goed nieuws! Ik heb nog geen mailtje naar mijn wachtlijst gestuurd, maar misschien gaat dat over een paar weken wel gebeuren 🙂

  Vandaag mochten Flux en Fable weer even mee naar het werk omdat we nog foto’s nodig hadden voor de website over bloeddrukbepalingen. Fable’s foto is uiteindelijk het mooiste geworden:

  Gelukkig was het spreekuur verder vrij rustig en mochten Flux & Fable gezellig in de spreekkamer spelen. Flux wilde het liefst slapen op de weegschaal zoals je ziet. 

  Komend weekend gaat Fable mee naar de FIFe show in Oss om hopelijk zijn kampioenstitel compleet te maken!

  Lees verder →
 • Show Kleve 22 juli 24 juli 2018

  Lang lang geleden ben ik voor het eerst wezen kijken naar Egyptische Mau’s op een kattenshow in Kleve, Duitsland. Nu, vele jaren later, ben ik vandaag op diezelfde plek voor een kattenshow met mijn eigen Mau’s Fable en Fluxje. In een fijne koele hal gelukkig want het is buiten nog steeds zo warm.

  Resultaten:
  -Iridium Soul Flux heeft haar 3e CAGCIB gehaald en is daarmee Groot Internationaal Kampioen!

  -Ptiprince Iridium Fable heeft zijn allereerste CAC gehaald op weg naar kampioen, heeft de Rassesieger gewonnen en daarnaast een nominatie voor Best in Show maar helaas verloren van een mooie kat die uiteindelijk Best of Best werd 

  ’s Avonds hebben de katten in de afkoelende tuin nog fijn tikkertje gespeeld en vlinders gepest. Foto van gistermiddag toen ze siësta aan het houden waren & foto van Zazou die tijdens de show alleen thuis siësta moest houden met Alphons.

  De volgende show is in 4 en 5 augustus in Neuss/Holzheim bij Düsseldorf in de buurt, een ‘zeldzame rassen’ show. –> update, deze show gaat ook al niet door. Mogelijk gaan we naar de show in Oss als we daar mogen showen. (dat is een Fife show)

  Hopelijk ook binnenkort kittens…maar geloof ik vinden de dames het momenteel nog iets te warm om eens krols te worden haha. 

  Lees verder →
 • Award of Excellence 7 juli 2018

  Hoewel we niet zoveel geshowd hebben dit jaar, heeft Flux toch weer een nieuwe award in de wacht weten te slepen:

  Over 2 weken gaan we weer naar een kattenshow, in Kleve, Duitsland op 22 juli.
  Zowel Zazou als Flux worden hopelijk in de komende weken krols en ik hoop dan ook dat we over een tijdje kittens mogen verwelkomen!

  Lees verder →