Cattery Iridium

Welkom op de website van mijn Egyptische Mau cattery!

Alle meest recente informatie kun je vinden onder dit bericht of op de nieuws pagina. Hier staat altijd informatie over de laatste kattenshows die we bezocht hebben, kittenfoto’s of gewoon zo maar een paar leuke foto’s. 

Informatie over mijzelf kunnen je vinden onder ‘even voorstellen,’ informatie over mijn katten (Flux, Fable & Zazou en natuurlijk ook Toeter) onder ‘mijn katten,’ en als je graag wilt weten wat de planning is voor een volgend nestje kun je op de ‘kittens’ bladzijde kijken. 

Cattery Iridium is gevestigd in Noord-Brabant, vlakbij Veghel. De naam ‘Iridium’ is afgeleid van een zilverwit metaal, heel toepasselijk want mijn katten zijn zilverkleurig en ik de kittens die hier geboren worden zullen dus ook meestal zilver zijn.
Omdat ik de Egyptische Mau echt het allermooiste kattenras vindt dat er bestaat, heb ik besloten te gaan fokken met deze kattensoort. De Egyptische Mau is een evenwichtig, actief ras dat graag speelt en enorm gebonden raakt aan zijn eigenaren. De Mau wordt in Nederland weinig gehouden, terwijl het juist om een zeer gezond, erg mooi en erg aanhankelijk ras gaat. 

Zazou, Fable en Flux gaan regelmatig naar kattenshows, zowel traditionele shows als de intensievere TICA kattenshows. Gelukkig vinden ze de shows zelf echt heel erg leuk, hoewel dit soms lastig te geloven is dat een kat shows leuk kan vinden. Je mag altijd een berichtje sturen wanneer de volgende show gepland is en eens komen kijken of ik wel de waarheid vertel!
Zazou is op dit moment traditioneel Groot Internationaal Europees Kampioen & TICA Double Grand Champion. Iridium Soul Flux, uit het laatste nestje van Zazou, is op dit moment TICA Quadruple Grand Champion en traditoneel Europees Groot Internationaal kampioen. Ptiprince iridium Fable is TICA Grand Champion en traditioneel Groot Internationaal kampioen. 

Drapaki.pl - Kratzbäume

 

Nieuws

 • Herfst! 10 november 2019

  Ben ik toch helemaal vergeten mijn Halloween foto’s te plaatsen!
  Maar goed, bij deze: verlate Halloween-groetjes van spider-Flux en bat-Fable!
  Op #Fable_the_egyptian_mau staan nog meer Halloween-foto’s. 
  Want eigenlijk was het vandaag tijd voor herfst-foto’s:

  Net als vorig jaar….de sierappel is gesnoeid, de katten beginnen hun dikke wintervachtje te krijgen en het was vandaag zo zonnig buiten, dan kan ik het niet laten om de camera te pakken! 

  Lees verder →
 • Zooplus kalender & Show Westervoort 28 oktober 2019

  Misschien heb je het al wel gezien op de Facebook of Instagram pagina’s van de cattery (#Fable_The_Egyptian_Mau & /catteryiridium) maar als je dit jaar een bestelling doet bij Zooplus, krijg je daar een gratis kalender voor 2020 bij. Een kalender met dierenfoto´s….dus natuurlijk had ik ook een foto ingestuurd. De foto van Flux & Firestar op het moment dat Firestar werd opgehaald en heel dicht tegen Flux aan ging zitten. De allerlaatste kitten die opgehaald werd…natuurlijk een super leuk moment voor de nieuwe baasjes maar altijd wel even slikken hoor! En dat moment, dat is nu het januari-moment geworden van de Zooplus kalender! Naast de kalender heb ik zelfs nog een prachtige canvas gekregen met daarop de foto, Flux en Fable vonden hem zelf ook erg mooi:

  Naast het kalender-momentje zijn we dit weekend nog naar de show in Westervoort geweest. Flux & Fable hebben allebei een nieuw certificaat gehaald richting resp. Groot Europees en Europees kampioen!
  Fable moest voor de show nog even gewassen worden, je wilt tenslotte niet met vieze oren verschijnen op een kattenshow:

   

  Lees verder →
 • Show Zandhoven 22 oktober 2019

  Vroeg op de zondagmorgen zijn we naar Zandhoven, België gereden voor de Halloween show van de BKV ’94. Onderweg in de mistige weides zag ik reeën gras staan eten. Nog wat verder onderweg besloot Fable toch zijn ontbijt te verliezen. En goed raak ook natuurlijk want precies over Flux heen! En ik had ze nog wel netjes in bad gedaan bij hoge uitzondering omdat ze echt wat groezelig aan het worden waren.

  Vlak voor Antwerpen mochten we de snelweg weer af. We hadden weer genoeg wegwerkzaamheden gezien. (Zijn ze daar ooit niet aan de weg aan het werk? ) De showhal was een mooie grote hal met grote ramen. En super leuk: er waren in totaal 5 Egyptische Mau’s! Een smoke en vier silvers, één kater (Fable) en vier poezen tussen de vier maanden en de drie jaar oud. (Flux)


  Rond half tien was alles netjes uitgepakt en kon het wachten beginnen. Tijdens de middagpauze waren we nog niet aan de beurt geweest. Nou ja, dat komt heel vaak voor. Drie uur….nog steeds niet aan de beurt. Flux heeft een tijdje op de kooi doorgebracht met Halloween spin om haar nek. En een nog langere tijd BOVENOP Fable’s roze slaapzak. En dan het liefst op zo’n manier dat Fable a) overhit en b) geen adem meer kon halen.

  En toen werd het half vier….nog niets! Uiteindelijk tegen vier uur werden eindelijk alle vijf de Mau’s tegelijk opgeroepen. En wat een strenge keurmeester hadden we deze keer! Gelukkig was alles dik in orde en heeft Flux weer een punt richting Groot Europees en Fable richting Europees kampioen.
  Ook leuk: de keurmeester wilde graag weten, netjes ná het schrijven van het rapport, wat je dan zelf als sterke punten en minder goede punten aan de kat ziet én deze keurmeester had hier ook echt kijk op. Uiteindelijk werd Flux gekozen tot Best in Variëteit! Omdat het een Halloween show was, zijn we gewoon mét Halloween versiering het podium op gegaan 😄
  Beide zijn ook nog opgeroepen voor de Best in Show maar zo ver hebben we het vandaag niet geschopt, volgende keer beter. Nu weer lekker thuis na een lange dag 😴 Volgende week gaan we naar de Neocat show in Westervoort!

  Ander goed nieuws: Als je héél goed kijkt naar het plaatje van de kalender zie je linksboven een verrassing 😄😄
  Flux en Firestar staan namelijk op de Zooplus kalender van volgend jaar!!!

   
  Lees verder →
 • Verjaardag! 10 oktober 2019

  Vandaag is Fable alweer 2 jaar oud geworden! Helaas moest ik vanmorgen vanwege een zieke collega wat eerder beginnen met werken dus minder knuffel-tijd. Maar vanavond is het feest!
  Ik heb overwogen om wat kip te koken of een zalmfilet te maken. Maar heel eerlijk: Fable is niet kieskeurig. Hij lust echt alles. Gisteren alleen al heeft hij een stuk appeltaart-deeg gejat, geprobeerd te appeltaart vulling op te eten (mocht ook al niet) en het papiertje van de boter afgelikt toen ik even niet oplette om daarna bij het avondeten nog 4 grote stukken pompoen naar binnen te werken. Ook mango en courgette vindt hij erg lekker. Maar het aller-aller lekkerste is toch wel natvoeding. Maakt ook echt niet uit welke smaak of vorm. Als het maar heel erg veel is. Vanavond maar eens kijken (binnen alle redelijkheid) hoeveel natvoer er in Fable past nu hij twee jaar oud is hahaha.
  Update: ik hoor net van Alphons dat Fable alvast begonnen is met all-you-can-eat roodborstje 🙁

  Afgelopen zaterdag mochten Flux & Zazou weer mee naar de jaarlijkse open dag van de dierenartsenpraktijk. Gezellig hebben ze weer de hele dag mensen gekeken samen met een Brits Korthaar en een Ragdoll en vooral heel veel snoepjes opgegeten die ze van al het bezoek kregen. Daarna heeft Flux de nieuwe kattenspreekkamer nog even getest, leuk die plankjes!
  Geplande shows: 20 oktober ga ik met Flux en Fable naar Zandhoven (België) voor een kattenshow.

   

   

   

  Lees verder →
 • Nieuwe drinkfontein 2 september 2019

  De afgelopen weken zijn we druk bezig geweest met het aanleggen van een nieuwe vijver. De oude vijver was te ondiep en de vissen konden er dus niet veilig in overwinteren. En niet alleen de katten hebben zich hier vermenigvuldigd, ook mijn goudvissen (drie verschillende soorten, van elke soort één) wilden zich toch graag voortplanten. En dan was het aquarium waar ze normaal de winter doorbrengen echt te klein. 
  Tijdens de aanleg van de vijver hadden we natuurlijk genoeg hulp. Het snoeien van de buxus (die er toch uit moest want ja, buxusmotten eten alles op en gif is niet goed voor alle andere wel leuke insecten die rondzweven) gaf een prachtige berg dood hout van waaruit je de andere katten kunt vangen: (Fable)

  Het witte zand als basislaag voor onder het vijverdoek was ook geschikt als kattenbak natuurlijk (bah Zazou!) en de grote leistenen worden heerlijk warm in de zon en zijn dus zeer geschikt om op te liggen of zitten: 
  Het eindresultaat bevalt de katten in ieder geval HEEL erg goed. Ze hebben een stroompje om uit te drinken en kunnen op de stenen die in de vijver liggen van steen naar steen springen en naar de visjes kijken. De visjes zijn gelukkig na jarenlange training in de andere vijver slim genoeg om niet te dicht bij die kattenmonsters te komen. En tot nu toe hebben de katten zelfs de vijverplantjes niet via het kattenluikje mee naar binnen genomen, maar wat niet is kan natuurlijk nog komen…
  p.s.: de komende twee weken ben ik beperkt bereikbaar. 

  Lees verder →
 • Het afscheid 1 augustus 2019

  Ondertussen zijn alle kittens bij hun nieuwe baasjes. En bij deze: heel erg bedankt voor alle prachtige foto´s en berichtjes die ik krijg. Het is zo leuk om te horen wat ze allemaal uitvreten! En fijn dat alle acht de kittens het nu al zo goed doen in hun nieuwe huisje. Lekker op schoot liggen en helemaal blij met hun nieuwe huisgenootjes, zowel de katten- als de menselijke soort:
  Het ophalen was best wel even een dingetje. Je merkte echt dat Zazou, Flux & Fable in de gaten hadden dat het er steeds minder werden. Ze kunnen zo ongeveer tot drie tellen. Worden het er minder dan drie, beginnen ze een beetje zorgelijk te kijken! Toen het dan ook tijd werd om de laatste kitten op te halen, was Flux eigenlijk niet van plan om los te laten:
  En waar ze eerst een tijdje geen melk meer mochten drinken, was Zazou toch weer begonnen met uitgebreid de kittens voeren. Gevolg: de eerste dagen heeft ze wat last gehad van stuwing van de melkklieren nadat de kittens weer weg waren. Gekke kat! De kittens van 13 weken oud hoeven natuurlijk helemaal geen melk meer te hebben. Maar het is wel gezellig.

  Ondertussen zijn de grote katten weer helemaal in hun oude doen. Behalve Toeter, die viert nog steeds elke dag (en soms nacht…) feest dat de kittens weer weg zijn. Al die enge stipjesbolletjes! Met z´n vieren gaan ze regelmatig als een soort tornado door de tuin en het poten-hap spelletje kunnen ze ook echt blijven volhouden:

  Mogelijk doet Flux of Fable nog mee met de FIFE show in Oss 31 augustus, maar dat is even afhankelijk van hun conditie zo net na de kittens 🙂 Zelf ben ik in ieder geval leuk als keuringsdierenarts aanwezig op de show.

  Lees verder →