Cattery Iridium

Welkom op de website van mijn Egyptische Mau cattery!

Alle meest recente informatie kun je vinden onder dit bericht of op de nieuws pagina. Hier staat altijd informatie over de laatste kattenshows die we bezocht hebben, kittenfoto’s of gewoon zo maar een paar leuke foto’s. 

Informatie over mijzelf kunnen je vinden onder ‘even voorstellen,’ informatie over mijn katten (Flux, Fable & Zazou en natuurlijk ook Toeter) onder ‘mijn katten,’ en als je graag wilt weten wat de planning is voor een volgend nestje kun je op de ‘kittens’ bladzijde kijken. 

Cattery Iridium is gevestigd in Noord-Brabant, vlakbij Veghel. De naam ‘Iridium’ is afgeleid van een zilverwit metaal, heel toepasselijk want mijn katten zijn zilverkleurig en ik de kittens die hier geboren worden zullen dus ook meestal zilver zijn.
Omdat ik de Egyptische Mau echt het allermooiste kattenras vindt dat er bestaat, heb ik besloten te gaan fokken met deze kattensoort. De Egyptische Mau is een evenwichtig, actief ras dat graag speelt en enorm gebonden raakt aan zijn eigenaren. De Mau wordt in Nederland weinig gehouden, terwijl het juist om een zeer gezond, erg mooi en erg aanhankelijk ras gaat. 

Zazou, Fable en Flux gaan regelmatig naar kattenshows, zowel traditionele shows als de intensievere TICA kattenshows. Gelukkig vinden ze de shows zelf echt heel erg leuk, hoewel dit soms lastig te geloven is dat een kat shows leuk kan vinden. Je mag altijd een berichtje sturen wanneer de volgende show gepland is en eens komen kijken of ik wel de waarheid vertel!
Zazou is op dit moment traditioneel Groot Internationaal Europees Kampioen & TICA Double Grand Champion. Iridium Soul Flux, uit het laatste nestje van Zazou, is op dit moment TICA Quadruple Grand Champion en traditoneel Europees Groot Internationaal kampioen. Ptiprince iridium Fable is TICA Grand Champion en traditioneel Groot Internationaal kampioen. 

Drapaki.pl - Kratzbäume

 

Nieuws

 • Fijne feestdagen! 22 december 2015

  Het is al weer veel te lang geleden dat ik een stukje op de website geplaatst heb, maar soms is het gewoon even heel druk en is er verder weinig te melden in kattenland. Op dit moment zit ik helaas ziek thuis (kattenkrabziekte, wel super kat-gerelateerd toch, maar ik zou het je niet echt aanraden)
  Zazou is ondertussen druk bezig met de vogeltjes in de nieuwe tuin (we zijn 1 september verhuisd) wegjagen, ze heeft bijna 2000m2 afgezette tuin om samen met Toeter in rond te spoken. Heerlijk vinden ze dat. Tenzij er weer een fazant langskomt, want dat zijn me toch enge beesten! Dan komen ze gauw door het kattenluikje naar binnen gestoven, de grote watjes!

  DSC08861

  Samen in de tuin spelen

  De TICA show in hellevoetssluis 1 november is goed gegaan maar we hebben nog geen nieuwe titel veroverd. Eind januari gaan we natuurlijk weer meedoen met de Neocat Wereldshow met hopelijk weer >900 katten aanwezig, dat is altijd een hele happening en erg gezellig.
  Nog geen nieuws op het kittenfront, ik moet gewoon heel geduldig zijn en midden in de winter is ook geen tijd om krols te worden als je een verstandige kat bent, dus we wachten gewoon af.
  Rest me nog enkel te zeggen: fijne feestdagen en een gelukkig 2016!

  El Collagero 11-03-2015 22_53_15

  Voooogeltjes waar zijn jullie dan?!

  Lees verder →
 • TICA show Hellevoetsluis 20 oktober 2015

  Zondag 1 november staan we op de TICA show in Hellevoetsluis. (On Safari Europe 2015 show)
  Als je in de buurt bent, kom gerust even een praatje maken !
  Nog geen kittens, maar we staan klaar om elk moment naar de dekkater te rijden zodra onze mooie dame krols wordt.

  Hierbij nog even een foto waarop ze meehelpt de laatste peren uit de boom te plukken:

  El Collagero 10-20-2015 15_07_12

   

   

   

   

   

  Lees verder →
 • Neocat show 28 september 2015

  Na een druk weekend mochten we ook zondag weer wat vroeger op dan gebruikelijk om naar de Neocat show te gaan. Het is alweer een paar maanden geleden dat ik geshowd had en we zijn ondertussen ook nog verhuisd. Dus eerst maar eens de showspulletjes sorteren een paar dagen voor de show. Zazou kwam natuurlijk gezellig meekijken en, gekke kat dat het is, werd helemaal vrolijk van het zien van de showbenodigdheden. Jeeej, we mogen weer, zoiets zal ze wel gedacht hebben.

  Op de show heb ik netjes de kooi ingericht. Maar denk maar niet dat ze daar in wilde blijven, want daar was ze natuurlijk niet voor gekomen! Dus nadat ze een paar keer de waterbak had omgegooid en het kleed niet echt meer recht lag dan maar op het hok. Ja, dat is natuurlijk veel beter. Er zijn best wat mensen langs geweest die wel ín het hok keken maar er niet op en haar dus compleet gemist hebben. Want als er even niemand was om Zazou te bewonderen, lag ze heerlijk diep te slapen.20150927_173129

  Gelukkig vond ook de jury Zazou heel mooi (en lief) dus hebben we ook ons eerste punt richting (groot internationaal) Europees kampioen gekregen met een prachtig keurrapport. En hoewel we de enige Mau waren, en er eigenlijk pas een best in variëteit (BIV) uitgereikt kan worden als er drie katten van één ras aanwezig zijn, hebben we zelfs een speciale prijs gewonnen! Als een jurylid een kat bijzonder mooi vindt, kan er soms een uitzondering gemaakt worden en zo hebben we dus toch de BIV gewonnen!

  20150927_173320

  Lees verder →
 • 27 september: neocat show 2 augustus 2015

  Korte update: 27 september gaan Zazou en ik zoals altijd naar de Neocat show. Dit keer is de show in Nijmegen in de Jan Massinkhal. We gaan dan meedoen in de Europees Groot Internationaal Kampioensklasse.  Iedereen die het leuk vindt om een keertje naar een gemoedelijke kattenshow te komen kijken is van harte welkom.

  Op dit moment is Zazou nog niet krols geweest dus het volgende nestje laat nog iets langer op zich wachten. Mocht ze tussen nu en de show toch krols worden dan zal ik een update op de website plaatsen want met een drachtige kat ga je natuurlijk niet showen.

  DSC08345

   

  Lees verder →
 • TICA Award of Excellence 30 juni 2015

  Er zijn van die momenten dat je éxtra trots bent op je kat. Bijvoorbeeld vandaag!
  Vandaag heb ik namelijk mijn allereerste Award of Excellence binnen gekregen.
  Zazou is 3e zilveren Egyptische Mau van de hele wereld geworden!

  13689_10205396770014131_2603987211856869817_n

  Voor ons allebei was dit het allereerste showjaar en we hebben samen veel geleerd, veel meegemaakt op alle verschillende shows in binnen en buitenland en veel titels behaald.
  Ik hoop in de toekomst nog veel shows te kunnen doen om dit prachtige ras te promoten, misschien straks zelfs wel met een kitten van Zazou!

  DSC08274

  Wandelen buiten de tuin (maar eventjes, want het was veel te warm vandaag!)

   

  Lees verder →
 • Uitslag van de HCM echo 12 mei 2015

  Vandaag ben ik met Zazou naar Veterinaire Specialisten Oisterwijk geweest voor haar HCM (hypertrofische cardiomyopathie) hartecho. En natuurlijk om even rond te kijken bij de dierenartsenpraktijk waar ik zelf het meeste naar doorverwijs!
  Zazou vond het allemaal een wat minder goed idee, die nare nattigheid in je vacht voor de echokop is maar raar. En terwijl ze lekker mocht blijven staan, wilde ze absoluut niet stilstaan. (en de houdgreep werkt helaas niet bij die fliebelwiebel) Dus oplossing: in totaal een halve bus cosma gedroogde kip erin. Zazou kan gerust 5 minuten dooreten en stilstaan, geen probleem. Ze is wel heel rustig, ik denk dat ze stiekem een beetje misselijk is nu!
  De uitslag: het hart ziet er prima uit, alle waardes zijn goed en geen aanwijzingen voor evt. vergroting van het hart. Ik heb de testuitslag hier liggen dus als iemand verder geïnteresseerd is kun je altijd een kopie inzien.
  HCM is sowieso een ziekte die bij de Mau niet bekend is, maar ik wilde in dit geval toch het zekere voor het onzekere nemen, HCM is zo’n gruwelijk nare ziekte! Dan wil je liever van te voren weten of het echt niet in je lijnen zit, in plaats van er na een paar jaar achter te komen dat de Egyptische Mau toch HCM kan hebben!
  Op de foto is Zazou alvast aan het oefenen voor het volgende nestje, maar het gaat nog niet helemaal zoals het hoort haha!IMG-20150512-WA0012

  Lees verder →