Cattery Iridium

Welkom op de website van mijn Egyptische Mau cattery!

Alle meest recente informatie kun je vinden onder dit bericht of op de nieuws pagina. Hier staat altijd informatie over de laatste kattenshows die we bezocht hebben, kittenfoto’s of gewoon zo maar een paar leuke foto’s. 

Informatie over mijzelf kunnen je vinden onder ‘even voorstellen,’ informatie over mijn katten (Flux, Fable & Zazou en natuurlijk ook Toeter) onder ‘mijn katten,’ en als je graag wilt weten wat de planning is voor een volgend nestje kun je op de ‘kittens’ bladzijde kijken. 

Cattery Iridium is gevestigd in Noord-Brabant, vlakbij Veghel. De naam ‘Iridium’ is afgeleid van een zilverwit metaal, heel toepasselijk want mijn katten zijn zilverkleurig en ik de kittens die hier geboren worden zullen dus ook meestal zilver zijn.
Omdat ik de Egyptische Mau echt het allermooiste kattenras vindt dat er bestaat, heb ik besloten te gaan fokken met deze kattensoort. De Egyptische Mau is een evenwichtig, actief ras dat graag speelt en enorm gebonden raakt aan zijn eigenaren. De Mau wordt in Nederland weinig gehouden, terwijl het juist om een zeer gezond, erg mooi en erg aanhankelijk ras gaat. 

Zazou, Fable en Flux gaan regelmatig naar kattenshows, zowel traditionele shows als de intensievere TICA kattenshows. Gelukkig vinden ze de shows zelf echt heel erg leuk, hoewel dit soms lastig te geloven is dat een kat shows leuk kan vinden. Je mag altijd een berichtje sturen wanneer de volgende show gepland is en eens komen kijken of ik wel de waarheid vertel!
Zazou is op dit moment traditioneel Groot Internationaal Europees Kampioen & TICA Double Grand Champion. Iridium Soul Flux, uit het laatste nestje van Zazou, is op dit moment TICA Quadruple Grand Champion en traditoneel Europees Groot Internationaal kampioen. Ptiprince iridium Fable is TICA Grand Champion en traditioneel Groot Internationaal kampioen. 

Drapaki.pl - Kratzbäume

 

Nieuws

 • Flux & de grasmaaier 27 juli 2016

  Flux wordt steeds groter en gaat gezellig overal mee naar toe.

  2016-07-19 11.33.18

  Flux in het winkelmandje, mee plantjes uitzoeken

  Bijvoorbeeld naar de Intratuin vorige week om nieuwe plantjes uit te zoeken. De oude plantjes waren hele mooie lelies, maar die zijn helaas erg giftig voor katten en een net er omheen vond Flux het leukste spelletje ooit dus hebben we ze maar uitgegraven en naar de voortuin verplaatst.

  Laatst hadden we een heel goed idee voor een mooi nieuw kattenspeeltje:

  Super handig zo’n grasmaaier!
  20 en 21 augustus is Flux’ eerste TICA show in Engeland (Swanley) en de week daarna gaan we naar de TICA show in Enghien, België.

  Lees verder →
 • 12 weken oud 6 juli 2016

  Deze week de laatste foto’s van mini-Egyptische Mau’s Cosmo, Helios & Flux samen, want Cosmo en Helios gaan samen verhuizen! Ze hebben ondertussen al hun entingen gehad en zelfs al hun eigen microchip zodat ze niet kwijt kunnen raken. We zullen ze heel erg missen, maar het is een heel fijn idee dat ze lekker samen verhuizen en dus de rest van hun leven samen kattenkwaad mogen uithalen bij hun nieuwe baasjes. En heerlijk samen in hetzelfde mandje kunnen slapen.

  DSC02070

  Vlak voor vertrek: Helios & Cosmo

  De afgelopen week hebben ze dat kattenkwaad nog vooral hier uitgehaald door te proberen de baby-eendjes te vangen, achter de kippen aan te sluipen, via de stoelleuningen omhoog te klimmen en prachtige kleine gaatjes achter te laten en de bank uit elkaar proberen te trekken.

  DSC01812

  Cosmo en de kip

  Dit weekend had ik zelf dienst, maar omdat mijn zusje Rozemarijn een tijdje naar het buitenland gaat, kwam iedereen hier langs zodat ik bij een oproep snel weg kon. Eerst binnen proberen taart te eten…samen met de kittens. Daarna buiten met de rond rennende kittens die achter de flapperende kippen aan zaten gevolgd door 6 kleine eendjes…het lijkt wel een dierentuin hier.

  DSC01696

  Hmmm…wat is dat?

  Gister hadden ze zelfs een kast met ‘verboden’ speeltjes open gemaakt. Speeltjes met touwtjes mogen ze niet hebben dus die liggen ‘veilig’ opgeborgen…ik ben zeker 30 minuten bezig geweest om alle speeltjes met alle touwtjes weer uit de knoop te krijgen! Ik vroeg me al af waarom ze bleven slapen toen ik thuiskwam maar ze hadden zich dus prima vermaakt.
  Het ga je goed, Cosmo & Helios, vanaf nu Toet & Mauw, en er volgen vast nog veel foto’s van Flux de komende tijd want die mag gelukkig blijven.

  DSC01833

  Iridium Soul Flux

  De laatste foto’s staan nu in de albums van de kittens. De volgende verslagen zullen als het goed is van Flux’ haar eerste shows zijn!

  Lees verder →
 • 11 weken oud 28 juni 2016

  Vandaag zijn Helios/Mauw, Cosmo/Toet & Flux alweer 11 weken oud. Hoewel het weer niet altijd meezit zijn ze alle drie (samen met mama Zazou natuurlijk) het liefst buiten. Op dit moment liggen ze heerlijk met z’n vieren op de tuinbank buiten. Straks rond een uurtje of negen gaan ze weer aan en dan is het racen door de tuin.

  DSC01498

  Totdat ze de kippen weer tegen komen. Dat blijft lastig: moet je die nou besluipen, of heel hard wegrennen? De kippen weet ook niet helemaal wat ze van die gekke stipjes moeten denken, want de kippen zijn dan wel een weekje jonger, maar echt VEEL groter dan de kittens.
  DSC01326
  De kittens zijn ook deze week weer mee geweest naar mijn ouders om ze goed te laten wennen aan reizen. Ze hebben heerlijk op schoot gelegen bij Maartje, maar de hond moet nog steeds niet te dichtbij komen, dat blijft toch wel ZO eng. En dat terwijl die van de week ook al bij de kittens op bezoek is geweest. Pluisje weet niet wat hem overkomt als er drie van die kleine katten naar hem gaan zitten spugen. We moeten nog wel werken aan het wennen aan de hond denk ik 🙂

  DSC01536
  Flux, Zazou & Toeter mochten vandaag ook weer even mee naar de dierenartsenpraktijk om de bloeddrukmeter die op proef is uit te testen, maar ze hadden alle drie niet echt de neiging om stil te zitten en ik was ook niet echt handig met die meter dus dat moeten we nog een beetje oefenen denk ik.
  Extra foto’s van de kittens staan weer in de galerijen! (update: de galerijen werken eventjes niet, komt goed)(update 2: helemaal gefixed, bedankt webmaster ;))

  DSC01470

  Lees verder →
 • 10 weken oud 21 juni 2016

  Ennn ze zijn alweer 10 weken oud. De tijd vliegt en de kittens vliegen door de kamer ondertussen. Gelukkig was het zondag even droog en konden ze lekker buiten spelen samen met mijn zusje Rozemarijn die weer even gezellig op kitten-bezoek kwam. Samen hebben we geprobeerd de kittens op de foto te krijgen maar dat valt nog niet mee als ze ondertussen het koord van de fotocamera proberen op te eten. En alle drie tegelijk is helemaal een uitdaging!
  DSC01057DSC01011
  Ze eten ook flink door ondertussen, dus vandaag kwam weer een grote doos met eten binnen. Daarin zat ook een muis met een ‘soundchip’ die bij aanraking gaat piepen. He-le-maal gek wordt je daar van, na 30 minuten heb ik hem gauw weer opgeborgen want er zit altijd wel één van de drie op te meppen dus die muis hield geen seconde zijn mond! En je kan de muis wel naar de kittenkamer slepen, maar dan is hij sneller weer in de woonkamer dan dat ik terug gelopen ben met één kitten die trekt en de andere twee kittens er achter aan hahaha.

  Ook nog een mooie nieuwe veer gekregen

  Toeter vindt de kittens nog steeds maar raar dus die heeft van Alphons deze week een fijn nieuw speeltje gekregen van Hyendry. (hij had allemaal gaten in zijn oude speeltje gelikt) Gelukkig is ie daar helemaal blij mee.
  DSC01083

  Er staan weer heel veel nieuwe kitten-foto’s in de galerijen onder ‘foto’s.’

  Lees verder →
 • 9 weken oud 14 juni 2016

  9 weken oud alweer. Dus allemaal hun eerste enting gehad en gechipt. Ik ben bezig met het schrijven van de paspoortjes. Ik zal er zo weer eens aan beginnen, best veel werk die Europese paspoorten…en in één paspoort zitten nu twee kleine gaatjes in de cover want daar heeft Cosmo even snel een hapje uit genomen. Dat wordt denk ik dan maar Cosmo’s paspoort haha, met eigen decoratie.
  kippen
  Deze week heb ik veel te veel foto’s gemaakt, dus deze keer alleen maar collages van foto’s zodat het er geen 100 zijn die ik post 🙂 Ze vinden het geweldig in de tuin, vooral in het stukje voor de kippen want daar groeit leuk onkruid waar je doorheen kan rennen. Vanmorgen met foto’s maken waren ze helemaal nat van de dauw maar dat mag de pret echt niet drukken.
  samenslapen2
  En wat kunnen ze heerlijk spelen met z’n 3-en…af en toe kun je ze wel achter het behang plakken, ze gaan (bijna) nooit uit!
  hapenkrab
  Zaterdag zijn ze met z’n 3-en + mama mee op visite bij mijn ouders geweest. Alvast wennen aan het reizen in de auto en wennen aan de hond daar en de paarden. Drie kittens en Zazou mee op reis was best een hele onderneming dus daar zijn geen foto’s van, ik was veel te druk met ze alle drie in de gaten houden! Nog maar ongeveer drie weekjes en dan gaan Cosmo/Toet en Helios/Mauw alweer verhuizen naar hun nieuwe baasje…maar Flux mag gelukkig hier blijven 🙂
  fluxcosmohelios

  Lees verder →
 • 8 weken oud 7 juni 2016

  Acht weken alweer.
  20160605_182055
  Laatst was ik ’s avonds alleen thuis en had ik tot laat een serie zitten kijken. De volgende dag moesten we weer van alles, hoewel het weekend was dus ‘even snel’ de katten opbergen.
  Stap 1: even kijken waar Toeter is. De hele tuin gehad, lag ie uiteindelijk natuurlijk boven op bed te ronken. Zazou was ondertussen wel de tuin in geglipt, nog net niet gevolgd door een kitten.
  Stap 2: Kittens nog even wat te eten geven voordat ze gaan slapen. Ondertussen proberen Zazou weer binnen te krijgen, waarbij Toeter, die ondertussen wakker is, natuurlijk naar buiten schiet haha.
  Stap 3: Kittens naar hun kamer brengen. Als ik thuis ben mogen ze door het hele huis rennen, maar als ik er niet ben hebben ze hun eigen kattenkamer met ‘en suite’ badkamer zodat ze geen kabeltjes doorknagen in het hele huis. Heb ik ze net allemaal opgeborgen, gaat er eentje naar de kattenbak zitten stinken, dus toch maar even opruimen.
  Stap 4: Herhaal stap 3, waarbij alle kittens natuurlijk weer ontsnappen.
  Stap 5: Herhaal stap 3 omdat nummer 2 ook nog eventjes moet natuurlijk.
  Het was een lange dag en ik was denk ik niet heel helder, ik ben bijna een uur bezig geweest om 3 kittens ‘naar bed te brengen.’
  Gelukkig zijn ze meestal wel heel lief hoor.
  El Collagero 06-07-2016 17_58_00

  Lees verder →