Cattery Iridium

Welkom op de website van mijn Egyptische Mau cattery!

Alle meest recente informatie kun je vinden onder dit bericht of op de nieuws pagina. Hier staat altijd informatie over de laatste kattenshows die we bezocht hebben, kittenfoto’s of gewoon zo maar een paar leuke foto’s. 

Informatie over mijzelf kunnen je vinden onder ‘even voorstellen,’ informatie over mijn katten (Flux, Fable & Zazou en natuurlijk ook Toeter) onder ‘mijn katten,’ en als je graag wilt weten wat de planning is voor een volgend nestje kun je op de ‘kittens’ bladzijde kijken. 

Cattery Iridium is gevestigd in Noord-Brabant, vlakbij Veghel. De naam ‘Iridium’ is afgeleid van een zilverwit metaal, heel toepasselijk want mijn katten zijn zilverkleurig en ik de kittens die hier geboren worden zullen dus ook meestal zilver zijn.
Omdat ik de Egyptische Mau echt het allermooiste kattenras vindt dat er bestaat, heb ik besloten te gaan fokken met deze kattensoort. De Egyptische Mau is een evenwichtig, actief ras dat graag speelt en enorm gebonden raakt aan zijn eigenaren. De Mau wordt in Nederland weinig gehouden, terwijl het juist om een zeer gezond, erg mooi en erg aanhankelijk ras gaat. 

Zazou, Fable en Flux gaan regelmatig naar kattenshows, zowel traditionele shows als de intensievere TICA kattenshows. Gelukkig vinden ze de shows zelf echt heel erg leuk, hoewel dit soms lastig te geloven is dat een kat shows leuk kan vinden. Je mag altijd een berichtje sturen wanneer de volgende show gepland is en eens komen kijken of ik wel de waarheid vertel!
Zazou is op dit moment traditioneel Groot Internationaal Europees Kampioen & TICA Double Grand Champion. Iridium Soul Flux, uit het laatste nestje van Zazou, is op dit moment TICA Quadruple Grand Champion en traditoneel Europees Groot Internationaal kampioen. Ptiprince iridium Fable is TICA Grand Champion en traditioneel Groot Internationaal kampioen. 

Drapaki.pl - Kratzbäume

 

Nieuws

 • Kattenshow Holzminden, Duitsland 28 februari 2017

  Dit weekend een TICA kattenshow in Holzminden, Duitsland met Flux.
  Het thema was Carnival of Cats, zoals je op deze foto kan zien:

  Weinig foto’s van de show zelf deze keer, het licht was niet echt geschikt voor een foto in de ring.

  Dit weekend is Flux TICA Grand Champion geworden door een 4e plek te behalen in de specialty ring! Nog maar één titel hoger en dan is ze net als Zazou Double Grand Champion en dat na maar twee shows.
  De volgende TICA shows zullen de shows begin april zijn in Hellevoetsluis & in Wavre, België.

  Lees verder →
 • NKFV Show Fijnaart 21 februari 2017

  Vandaag stond weer eens een kattenshow op de planning. Deze keer alweer gewoon in Nederland, in Fijnaart.

  Het was ’s ochtends goed druk voor de veterinaire keuring, maar gelukkig hoefden we maar eventjes buiten te staan want het was echt nog koud buiten.
  Zazou had een beetje een ochtendhumeur en stond erop dat ze op mijn schoot moest liggen de hele ochtend. Gelukkig waren we rond 11 uur al aan de beurt, met Zazou als eerste dus ze kon vanaf mijn schoot gelijk naar de keurmeester.

  Zowel Zazou als Flux waren super lief op de keurtafel. Flux was zelfs zo lief dat ze werd verkozen tot lieveling van de keurmeester en kreeg een groot rood hart. (Iedere keurmeester mag één kat uitkiezen die hij of zij die dag het liefst vond)

  In de loterij hebben we het ook goed gedaan: met één lootje won ik een leuke groene krabpaal waar Zazou die middag lekker op heeft kunnen liggen zo bovenop de kooi.

  De resultaten:
  Emaution’s Iridium Zazou heeft weer een CACGE gehaald richting haar Groot Europees Kampioen titel
  Iridium Soul Flux heeft haar allereerste CAC gehaald, ze is voor dit type show namelijk nu pas gaan meedoen in de volwassen klasse. Daarnaast is ze Best in Show geworden!

  Tot slot nog een paar foto’s van 11 februari toen er bij ons een mooi laagje sneeuw lag:

  Zazou

  Flux

   

   

   
  Lees verder →
 • Neocat Wereldshow 29 januari 2017

  Zondag 29 januari. Vandaag is Zazou vier geworden! De afgelopen keren op show naar Parijs en Chartres mocht ze niet mee. Dan had ik de spulletjes netjes ingepakt, en nam ik alleen kleine Flux mee. Onbegrijpelijk!
  Gister waren we in de garage de auto in aan het laden en stond de grote bench al klaar op de achterbank. De bench was direct gevuld met Flux en Zazou, ze waren er al helemaal klaar voor! Na uitleg dat de show toch echt pas zondag was, iedereen weer binnen gekregen. Maar vanmorgen hoefde ik de garagedeur maar te openen of ze kwamen uit de tuin aanrennen. En Zazou mocht ook mee, ze is immers jarig en niets leuker dan een kattenshow. (rare kat)
  Op de show hebben zowel Zazou als Flux zich van hun beste stipjeskant (onder en boven) laten zien aan al het bezoek van omstebeurt bovenop hun hok.

  Resultaten:
  Emaution’s Iridium Zazou heeft weer een certificaat op weg naar de titel groot europees kampioen én als speciaal verjaardagscadeautje is ze ook genomineerd voor de best in show volwassen poezen. (maar niet geworden)

  Iridium Soul Flux is best in variëteit geworden (beste van de 5 Egyptische Mau’s die er waren) en Best in Show! De grote beker was stom want die was niet eetbaar maar de gewonnen kittenbrokjes zagen er prima uit volgens Flux.

  Op naar de volgende succesvolle shows, over een paar weekjes in Fijnaart en eind februari in Holzminden, Duitsland.

  Lees verder →
 • Paris Animal Show 17 januari 2017

  Dit weekend was het eindelijk tijd voor Flux’ eerste show in de volwassen klasse van de TICA, ze is nu net 9 maanden oud. We gingen daarvoor helemaal naar de Paris Animal Show, een hele grote honden, katten, visjes en reptielen show.
  In Flux’ klasse deden meer dan 100 katten mee, dus het was beide dagen enorm veel competitie én echt laat omdat er zo enorm veel katten gekeurd moesten worden!

  De resultaten:
  Zaterdag:
  Steven Savant: 4e van de 103
  Pascal Remy: 6e van de 120
  Jane Allen: 5e van de 97

  Zondag:
  Pascal Remy: 3e van de 97
  Steven Corneille: 8e van de 95

   

  In de traditionele show zijn we zaterdag ook nog Best in Show geworden en zondag Best in Variety én Best in Show!!

  Best in Show op het podium

  Flux heeft het super super goed gedaan en is nu na één show TICA kampioen en hoeft zelfs nog maar één finale om grand champion te worden.
  Het was al met al een heel lang weekend (’s avonds om 20:00 moesten we nog uit Parijs vertrekken en naar huis glibberen door de sneeuw) maar meer dan de moeite waard!

   

  Lees verder →
 • December-update 20 december 2016

  Even wat korte updates/weetjes:

  • Momenteel staat Flux op de eerste plek voor de Neocat-kat competitie, een competitie tussen alle leeftijden katten van alle Neocat-leden waarbij alle punten in traditionele (dus niet TICA) shows meetellen. Flux weet daar natuurlijk helemaal niets van en slaapt momenteel heerlijk samen met mama Zazou op de bank.

  Toeter, Flux & Zazou

  • De planning is om volgend jaar rond april Zazou weer te laten dekken voor een volgend nestje. Als Flux tegen die tijd al te vaak krols wordt, en ze is een jaar oud, laten we haar waarschijnlijk ook dekken. (je mag hier niet te lang mee wachten vanwege het risico op baarmoederontsteking) Bij eventuele interesse in een kitten mag je altijd contact opnemen, ik heb wel een wachtlijst en het wordt dus pas volgend jaar 🙂

   Zazou

   De Showplanning:
   14 en 15 januari gaan we naar de Paris Animal Expo, een hele grote reptielen, honden én kattenshow met TICA en traditionele keuringen. Er komen minimaal 7 andere Egyptische Mau’s (dat is heel veel voor dit ras) dus dat wordt heel gezellig en een spannende show. 

   29 januari staan we op de Neocat Wereldshow in Houten met Flux en Zazou. Je bent altijd welkom om kennis te komen maken met dit mooie ras. En dan als laatste:

  Lees verder →
 • Fotoshoot Flux 15 november 2016

  Een paar weken geleden heb ik door een professionele fotografe foto’s laten maken van Flux. Flux is op de foto’s 7 maanden oud en dus zeker nog niet uitgegroeid.  De officiële downloadversie van de foto’s heb ik nog niet gekregen, maar de originele bestanden zijn toch te groot voor op de website 🙂

  Foto’s door Kathrin Schier gemaakt- http://www.kat-photography.de/

  img_5048

  img_5087img_5052img_5132

  Lees verder →