Cattery Iridium

Welkom op de website van mijn Egyptische Mau cattery!

Alle meest recente informatie kun je vinden onder dit bericht of op de nieuws pagina. Hier staat altijd informatie over de laatste kattenshows die we bezocht hebben, kittenfoto’s of gewoon zo maar een paar leuke foto’s. 

Informatie over mijzelf kunnen je vinden onder ‘even voorstellen,’ informatie over mijn katten (Flux, Fable & Zazou en natuurlijk ook Toeter) onder ‘mijn katten,’ en als je graag wilt weten wat de planning is voor een volgend nestje kun je op de ‘kittens’ bladzijde kijken. 

Cattery Iridium is gevestigd in Noord-Brabant, vlakbij Veghel. De naam ‘Iridium’ is afgeleid van een zilverwit metaal, heel toepasselijk want mijn katten zijn zilverkleurig en ik de kittens die hier geboren worden zullen dus ook meestal zilver zijn.
Omdat ik de Egyptische Mau echt het allermooiste kattenras vindt dat er bestaat, heb ik besloten te gaan fokken met deze kattensoort. De Egyptische Mau is een evenwichtig, actief ras dat graag speelt en enorm gebonden raakt aan zijn eigenaren. De Mau wordt in Nederland weinig gehouden, terwijl het juist om een zeer gezond, erg mooi en erg aanhankelijk ras gaat. 

Zazou, Fable en Flux gaan regelmatig naar kattenshows, zowel traditionele shows als de intensievere TICA kattenshows. Gelukkig vinden ze de shows zelf echt heel erg leuk, hoewel dit soms lastig te geloven is dat een kat shows leuk kan vinden. Je mag altijd een berichtje sturen wanneer de volgende show gepland is en eens komen kijken of ik wel de waarheid vertel!
Zazou is op dit moment traditioneel Groot Internationaal Europees Kampioen & TICA Double Grand Champion. Iridium Soul Flux, uit het laatste nestje van Zazou, is op dit moment TICA Quadruple Grand Champion en traditoneel Europees Groot Internationaal kampioen. Ptiprince iridium Fable is TICA Grand Champion en traditioneel Groot Internationaal kampioen. 

Drapaki.pl - Kratzbäume

 

Nieuws

 • Fotoshoot Flux 15 november 2016

  Een paar weken geleden heb ik door een professionele fotografe foto’s laten maken van Flux. Flux is op de foto’s 7 maanden oud en dus zeker nog niet uitgegroeid.  De officiële downloadversie van de foto’s heb ik nog niet gekregen, maar de originele bestanden zijn toch te groot voor op de website 🙂

  Foto’s door Kathrin Schier gemaakt- http://www.kat-photography.de/

  img_5048

  img_5087img_5052img_5132

  Lees verder →
 • Hellevoetssluis show 29 en 30 oktober 10 november 2016

  Het weekend van 29 en 30 oktober zijn Flux en ik weer naar een TICA show geweest. Dit keer een echte thuiswedstrijd want het was de eerste TICA show in Nederland voor Flux!
  Hellevoetsluis is nog steeds wel een stukje rijden maar niet zo ver dat we niet heen en weer konden dus Flux heeft lekker in de tuin kunnen spelen van zaterdag op zondag. (hoewel ze stiekem de hotels ook wel gezellig vindt volgens mij)
  2016-10-30-12-12-51

  De show was, zoals altijd met de Nederlandse shows, super goed georganiseerd en helemaal in Halloween thema. De kattenkooien waren mooi aangekleed, net als de stands en veel exposanten. Ook Flux’ sturdi hadden we mooi aangekleed hoewel Flux een paar keer heeft geprobeerd het ‘prikkeldraad’ op te eten toen ze op de kooi zat haha. (we hebben zelfs nog een doosje chocolade tulips gekregen omdat de kooi zo mooi was)

  En dan, de resultaten van Iridium Soul Flux
  Fate Mays (allbreed): zaterdag 1e plek, zondag 1e plek
  Marylou Anderson (allbreed): zaterdag 1e plek, zondag 1e plek
  Vlada Beninya (allbreed): zaterdag 7e plek, zondag 7e plek
  Jane Allen: (allbreed): zaterdag 2e plek, zondag 1e plek
  Erwin van Den Bunder (specialty): zaterdag 1e plek, zondag 2e plek.

  Met deze resultaten hoef ik er denk ik niet bij te typen dat het een geweldig weekend was!
  2016-10-30-17-23-11Eenmaal thuis is er natuurlijk niets leuker dan alles vies maken. De afgelopen weken heeft Flux:
  -Alle plantjes uit de vijver gehaald en mee naar binnen genomen door het kattenluikje en over het hele huis verspreid
  -Een ton met vogelvoer opengebroken en heel veel zaadjes opgegeten
  -Zo vaak naar de badkamer gelopen vanuit de modder/vijver buiten dat het er uitzag als een soort wereldoorlog in de badkamer (boven!)
  -Mij eindeloos laten zoeken naar waar het stonk in huis (overal?) om er vervolgens achter te komen dat het Flux zelf was die me overal achtervolgt waardoor de stank van overal leek te komen. Leuk joh, rollen in de kippenpoep!
  -Een muis gevangen en deze per ongeluk in de vijver gegooid, en dan geen andere oplossing zien dan zelf in de vijver er achteraan duiken, er uithalen en natuurlijk mee naar binnen nemen.
  2016-10-24-17-01-00

  Lees verder →
 • Neocat show 25 september Hoevelaken 25 september 2016

  Vandaag voor de verandering eventjes een andere type show: de altijd gezellige en goed georganiseerde Neocat show, verhuisd van Nijmegen naar (iets verder weg) Hoevelaken deze keer.

  Bij aankomst werd gelijk duidelijk dat het een hele leuke show zou worden, ik zat in een gezellig vak met nog 2 andere Mau fokkers met wel 5 Mau’s. Even verderop zat nog een Mau fokker, zodat we
  in totaal met 8 zilveren Egyptische Mau’s aanwezig waren, een absoluut record voor Nederland en natuurlijk heel gezellig!
  14434924_10154551227865908_6529797599673105049_o

  Zazou heeft netjes haar eerstvolgende CACGE certificaat gehaald.

  Kleine Fluxje heeft EX1 (het spande er om, want de andere kitten was ook werkelijk prachtig!) gehaald in de 3 tot 6 maanden klasse, Best in Variëteit, Best in Show en als klap op de vuurpijl Best of Best!

  We hebben weer genoeg brokjes voor de komende tijd gespaard (daar zullen de vreetzakken blij mee zijn) en hele mooie bekers en lintjes dus het baasje was ook blij!
  14463250_10210051205947118_47560455664072722_n

  Lees verder →
 • TICA show Chartres 25 september 2016

  Dit weekend stond er weer een leuke gecombineerde TICA en traditionele show gepland in Chartres, net onder Parijs. Best een stukje rijden en qua timing niet ideaal want ik moest vrijdagavond en maandagochtend gewoon werken, maar wel een goede show om nog wat extra punten te verdienen en ik ben blij dat ik geweest ben (en Flux gaat toch het liefst ’s nachts op reis !)

  De show was goed georganiseerd met mooie lintjes en gelukkig een groot bord voor de traditionele show met de winnende nummers want anders was dat nooit gelukt in het Frans hahahaha.

  Qua hotel moet ik onthouden geen Ibis budget meer te boeken…niet aan te raden en ook qua locatie bijna onvindbaar, maar ook dat hebben Flux en ik weer overleefd.

  De resultaten:

  Jane Allen 2e en 1e plek
  Geneviève Basquine 9e en 7e
  Catherine Bastide/ zondag Pascale Portelas 6e en 5e plek
  Steven Corneille 3e en 4e plek
  Delsa Rudge (specialty) 2x 1e plek!

  We hebben dus in alle finales gestaan en zijn uiteindelijk zelfs 2e kitten van de TICA show geworden!
  14364661_10209986001677052_8070726128931740546_n

  daarnaast hebben we in traditioneel nog de special prix gewonnen. (Er waren niet genoeg silvers voor best in variety) en was Flux Best in Show!
  (Lintje daarvan staat niet meer op de foto)

  De foto spreekt voor zich:
  14316809_10209986001197040_7996701123099344391_n(de foto’s zijn van wat mindere kwaliteit en de update is een beetje laat, mijn computer is kapot helaas)

  Lees verder →
 • TICA show Enghien 13 september 2016

  Dit weekend was er een gecombineerde tica en traditionele show in Enghien, België, in een prachtige zaal met veel daglicht midden in een nog mooier park.
  Zaterdag was ‘on safari’ dag, waarbij er extra ringen waren voor de Bengalen. Het was een hele lange dag, vooral omdat de airco kapot was en het wel >40 graden was in de hal! Niet leuk voor de katten maar gelukkig had ik Alphons bij me die met een grote zak ijsklontjes van de carrefour op de hoek en wat ziplockzakjes prachtige kattenverkoeling wist te maken dus Zazou en Flux hebben lekker onder hun ijsdekentje liggen slapen!

  Flux onder de ijsklontjes-deken

  Flux onder de ijsklontjes-deken

  In het hotel was gelukkig wel airco. Zondag was het bewolkt en dat was maar goed ook want de ijsklontjes waren op in de supermarkt :p

  2016-08-28-12-47-12

  Zazou, Best in Show!

  Resultaten zaterdag en zondag:
  Zazou 2x CACE traditioneel dus  is ze nu Groot Internationaal Europees kampioen! Daarnaast NOM BIS zaterdag (en best of best maar dat klopte geloof ik niet helemaal, …mijn Frans is niet zo goed en nummers in de 1000 onderscheiden lukt niet echt haha)
  Zondag was Zazou Best In Show! We kwamen voor de CACE certificaten dus dat was een mooie verassing.
  Iridium Soul Flux 2x EX1 + best in variety + NOM BIS zowel zaterdag als zondag!

  In TICA: (Alleen Flux deed mee, Zazou is al double grand champion)
  Kurt Vlach: zaterdag 8e, zondag 8e allbreed
  Edith-Mary: Smith zaterdag 9e zondag 6e allbreed
  Tomoko Vlach: zaterdag 9e zondag 8e allbreed
  Martine Caillard: zondag 9e allbreed
  Marylise de Landtsheer: zondag 9e allbreed

  Flux met haar lintje, alle rode kaartjes zijn finales die ze gewonnen heeft!

  Flux met haar lintje, alle rode kaartjes zijn finales die ze gewonnen heeft!

  Het was een weekend met heel veel katten dus ik ben zeer tevreden met de resultaten!
  Dit weekend gaan we naar Chartres toe (bij Parijs) voor een extra tica-show, omdat we punten proberen te sparen voor een regional winner titel voor Fluxje. Het weekend daarna staan we gezellig op de Neocat show.

  Lees verder →
 • TICA show Swanley 22 augustus 2016

  Dit weekend  was het dan eindelijk zover: de eerste show van Iridium Soul Flux, nu 4.5 maand oud! Voor deze show zijn we helemaal naar Swanley, UK gereisd met de auto en de veerboot.
  TICA shows werken met ringen. In de allbreed ringen doen zowel de kort als de langharen mee. In de specialty ringen alleen de kortharen. In totaal is Flux dit weekend 6 keer op de eerst plek gekomen! Daarnaast hebben we in 11 van de 12 finales gestaan en nu dus een heel lint vol met finaleplaats-stickers en een tas vol zakken brokjes.

  2016-08-20 10.02.16

  Pascal Remy (allbreed) 1st + (specialty) 1st
  Delsa Rudge (specialty) 1st + (specialty) 1st
  Jane Allen (allbreed) 2nd + (specialty) 1st
  Irene van Belzen (allbreed) 3rd + (specialty) 3rd
  Brigitte Berthelon (allbreed) 9th + (specialty) 1st
  Pascale Porthelas (allbreed) 10th
  Video: eerst worden alle katten in een ring geplaatst en één voor één door de jury uit hun hokje gehaald en beoordeeld. Als het heel goed is gegaan, wordt je teruggeroepen voor de finale. En dan langzaam aftellen wie er eerst wordt, ze beginnen natuurlijk bij de laatste plaats. In de video is Flux eerste geworden, in totaal is ze zondag 4x 1e geworden.

  Ik ben helemaal gelukkig en Flux vind het allemaal prima als ze maar zoveel mogelijk op schoot kan liggen, lekker bij me mag liggen in de hotelkamer, af en toe flink mag spelen met haar veer en ze is vast blij met de brokjes die ze gewonnen heeft straks, die ik bij d eerste finale nog bijna vergeten was omdat ik zo blij was met mijn best kat!

   

   

  Lees verder →