Cattery Iridium

Welkom op de website van mijn Egyptische Mau cattery!

Alle meest recente informatie kun je vinden onder dit bericht of op de nieuws pagina. Hier staat altijd informatie over de laatste kattenshows die we bezocht hebben, kittenfoto’s of gewoon zo maar een paar leuke foto’s. 

Informatie over mijzelf kunnen je vinden onder ‘even voorstellen,’ informatie over mijn katten (Flux, Fable & Zazou en natuurlijk ook Toeter) onder ‘mijn katten,’ en als je graag wilt weten wat de planning is voor een volgend nestje kun je op de ‘kittens’ bladzijde kijken. 

Cattery Iridium is gevestigd in Noord-Brabant, vlakbij Veghel. De naam ‘Iridium’ is afgeleid van een zilverwit metaal, heel toepasselijk want mijn katten zijn zilverkleurig en ik de kittens die hier geboren worden zullen dus ook meestal zilver zijn.
Omdat ik de Egyptische Mau echt het allermooiste kattenras vindt dat er bestaat, heb ik besloten te gaan fokken met deze kattensoort. De Egyptische Mau is een evenwichtig, actief ras dat graag speelt en enorm gebonden raakt aan zijn eigenaren. De Mau wordt in Nederland weinig gehouden, terwijl het juist om een zeer gezond, erg mooi en erg aanhankelijk ras gaat. 

Zazou, Fable en Flux gaan regelmatig naar kattenshows, zowel traditionele shows als de intensievere TICA kattenshows. Gelukkig vinden ze de shows zelf echt heel erg leuk, hoewel dit soms lastig te geloven is dat een kat shows leuk kan vinden. Je mag altijd een berichtje sturen wanneer de volgende show gepland is en eens komen kijken of ik wel de waarheid vertel!
Zazou is op dit moment traditioneel Groot Internationaal Europees Kampioen & TICA Double Grand Champion. Iridium Soul Flux, uit het laatste nestje van Zazou, is op dit moment TICA Quadruple Grand Champion en traditoneel Europees Groot Internationaal kampioen. Ptiprince iridium Fable is TICA Grand Champion en traditioneel Groot Internationaal kampioen. 

Drapaki.pl - Kratzbäume

 

Nieuws

 • Kittens? Deel drie 3 juli 2017

  Het wordt een heel aantal posts zo, maar Flux is deze week weer op bezoek geweest bij Yamir (zie pagina: Kittens) dus hopelijk over een week of drie het goede nieuws dat ze drachtig is!
  Zowel Zazou als Flux hadden bedacht nog wel een keer op vakantie te willen naar die leuke katers, dus tsja, ik rij wel weer heen en weer 🙂

  Hier onder nog de foto van toen Flux haar pootje pijn had gedaan (de vermoedelijke reden dat ze niet drachtig was, ze had flink koorts toen) samen met mama Zazou:

  Lees verder →
 • Showseizoen resultaten 24 mei 2017

  De officiële TICA show resultaten zijn binnen. 
  De resultaten van dit showseizoen van Iridium Soul Flux:

  Beste Egyptische Mau kitten (van de hele wereld)
  15e kitten in de regio (Noord-Europa & Rusland) = de titel Regional Winner

  3e Beste Egyptische Mau (van de wereld)
  22th Korthaar in de regio (Noord-Europa & Rusland) = nogmaals de titel Regional Winner

  Hiermee wordt haar titel nu: Regional Winner Quadruple Grand Champion Iridium Soul Flux, hoewel ze vast nog prima naar Fluxje luistert als ik een snoepje heb. 

  Ik hoef er denk ik niet bij te zeggen, dat ik SUPER blij ben met deze resultaten!

  Lees verder →
 • Kittens? Deel twee 21 mei 2017

  Ook Zazou is nu op bezoek geweest bij een leuke silver spotted Egyptische Mau kater. Dit keer in Valthermond, bij Emmen in de buurt. Ze konden het héél erg goed vinden dus over 2-3 weken weten we of ze drachtig is, nu maar duimen! 

  Als het goed is, heeft iedereen op mijn wachtlijst een mailtje gehad nu. Als dit niet zo is, graag even contact opnemen met info@cattery-iridium.nl!

  Hieronder een paar foto’s van Europees Kampioen Zazou & Kampioen Ptiprince John Travolta: (die niet zo goed konden stilzitten voor mijn foto’s hahaha)

   

  Lees verder →
 • Kittens? 29 april 2017

  Flux is deze week op bezoek geweest bij een hele leuke mooie Egyptische Mau kater. Bij het ophalen wilde ze eigenlijk niet eens mee naar huis zo gezellig was het met z’n tweeën! Nu ze weer thuis is, heeft ze twee dagen heerlijk op bed liggen slapen om bij te komen van dit avontuur, en ik hoop dat ik binnenkort iedereen op mijn wachtlijst kan mailen met goed nieuws! Het duurt nog 2-3 weken voordat we zeker weten of ze drachtig is.

  Nu maar hopen op een gezond nestje kittens!

  Foto’s van de kater: (Yamir Ojos del Salado)

  Lees verder →
 • Laatste show van het seizoen 18 april 2017

  Dit weekend een gecombineerde tica en traditionele show in Wavre, bij Brussel in de buurt.
  Onderweg naar Wavre vraag ik me weer twee dingen af: zijn er echt altijd wegwerkzaamheden bij Antwerpen? (het antwoord is denk ik ja)
  En regent het altijd rond Antwerpen? (of alleen als ik er ben haha)

  De show was in een hal met een kantine die zo in een jaren 50 show zou passen. En gelukkig had ik voor twee dagen kleding bij me zodat ik alles tegelijk aan kon trekken want het was echt super koud in de hal!!! Zelfs Flux heeft onder een fleecedekentje liggen slapen en vond de tica showkooien veel te koud aan haar voetjes. Gelukkig heeft ze het wel heel goed gedaan.

  Lekker warm in de hotelkamer

  De resultaten:

  In de traditionele show heeft Flux twee CAC certificaten gehaald, dus nu ik kan de kampioenstitel aanvragen!
  Daarnaast zijn we op zaterdag Best in Show geworden. Op zondag zijn we weer Best in Show geworden.

  In de TICA show hebben we in totaal 6 (!!) finales gehaald en dat maakt Flux Quadruple Grand Champion! En dat terwijl ze woensdag pas 1 jaar is geworden. Op de foto van het lintje kan je zien welke finales.

  2x Best in Show traditioneel en 6 finales

  Nu weer heerlijk (warm) thuis. Deze show was voorlopig de laatste show van dit seizoen, nu is het even wachten tot de dames krols worden en dan mogen ze één voor één op bezoek bij een leuke kater zodat we hopelijk binnenkort een huis vol kittens hebben!

  Op de foto: Zazou & Flux in de wasbak zodat ik ’s ochtends mijn tanden niet kan poetsen.

  Lees verder →
 • Kattenshow Hellevoetssluis 10 april 2017

  Net terug van vakantie en toch dit weekend alweer een TICA show. Gezellig in Hellevoetssluis naar de ‘I love Holland’ show met bitterballen, kaasblokjes en zelfs een zakje ‘wiet’ voor de katten! (Ik ben benieuwd hoe ze dat bij grenscontrole vinden van de buitenlandse exposanten haha)

  Flux is vooral heel blij dat ik weer terug ben van vakantie en ging dus graag een weekendje mee op stap. De foto’s boven en onder deze zin zijn gemaakt op de show, met dank aan Edwin van der Velden. 

  De resultaten van Iridium Soul Flux :
  Specialty ring Alexandra Marinets:
  Zaterdag 5e plaats en zondag 4e plaats

  Allbreed ring Jane Allen:
  Zaterdag 9e, zondag 3e plaats in het congres en 9e plaats in de allbreed ring

  Allbreed ring Sue Hart-Jones:
  Zaterdag 7e plaats

  We hebben met deze finales en punten nu de Double Grand Champion en de Triple Grand Champion titel gehaald, en als ik goed gerekend hebben we op 50 punten verschil nog net niet de Quadruple Grand Champion titel dus daar moeten we dan volgende week in België voor sparen maar in ieder geval al voldoende finales!

  Foto: Flux en het ‘kattenwiet.’

  Lees verder →